Hemma igen!

Hi!
Nu är vi hemma igen! Har haft världens bästa semester!! Tack, tack och TACK till alla er som gav oss NewYork-resan i bröllopspresent. Kunde inte ha fått bättre present!

Landade på JFK airport i NewYork sent på kvällen och fick hjälp av en snäll indisk farbror (som för övrigt hade stora svårigheter att uttala vårt efternamn) med att beställa en "shuttle" till hotellet. Jag som hade gruvat mig för flygresan över Atlanten kan bara säga att det var INGENTING motför den bilresan (shuttlen visade sig vara en minibuss) in till Manhattan. HU!!! Hade flera nära-döden-upplevelser efter vägen och det kändes som om vi var ett par-tre centimeter kortare efter att ha skumpat omkring i baksätet över vägbulor och annat i en dryg timme innan vi äntligen var framme vid hotellet :-)

Stupade i säng och vaknade vid halv 6 snåret och upptäckte att detta var natten då USA ställer om klockorna till vintertid. Bara att vrida tillbaka klockan en timme... Hmmm....Hann ligga och dra oss i sängen i ett par timmar innan vi tyckte det kändes ok att ge sig ut för att leta någonstans att käka frukost :-) Riktigt lyxigt!

Första dagen gick vi omkring med näsorna i vädret och tittade på alla höga hus överallt vilket resulterade i en rejält ömmande nacke :-) Man bara häpnar ju över alla byggnader. Allt är SÅÅ stort! Började med att åka upp till 86:e våningen i Empire State Building. Så här såg det ut där:


Hoppade på en Sightseeing buss och åkte runt DownTown Manhattan och kollade ChinaTown, Soho, Little Italy, Ground Zero, mm. Hoppade av i Battery Park där färjorna ut till Frihetsgudinnan går, men nöjde oss med att titta på henne från parken.

Stupade i säng klockan nio på kvällen :-) VARJE kväll! Kom liksom aldrig i fas med tiden, så det blev lite konstigt, fast bra ändå. Hann ju ligga och dra oss i sängen i flera timmar och ändå var vi ute på stan innan affärerna och sevärdheterna hade öppnat! Lite trist var det när vi var på hockey - för det var inte helt lätt att hålla sig vaken sista perioden som slutade vid halv tio eller nå´t sån´t!

NewYork är för övrigt: många höga hus, supertrevliga människor (väldigt artiga och hjälpsamma), rigorösa säkerhetskontroller, stora portioner av vad man än ville äta, en liten kaffe är lika med en stor svensk kopp kaffe, en liten läsk är det samma som en jäääättestor svensk läsk, det visas väderleksrapporter på tv hela tiden, ingen är särskilt bra på engelska och ingen verkar ha bråttom :-)

Kommer fler bilder inom kort. Nu måste jag hugga in på högen med jobb som ligger här och väntar.

See ya!

P.S Jo just det ja! Starbuck´s var ju också ett fenomen. En café-kedja som finns i vart och varannat gathörn men de verkar inte ha någon policy för hur det ska gå till när man beställer. Det funkade olika på varje ställe. På den som låg närmast vårt hotell gick man längst in i lokalen, beställde sitt kaffe och så fick man säga sitt namn till expediten som skrev det på kaffemuggen, lämnade över den till baristan som snodde ihop det man beställt och ropade ut namnet. 

"Two double espressos, please."
"Two double expreeesos. Your name, please?"
"My name? It´s Karlsson"
"Charleston?"
"No, ehh... I´m sorry. My name is Helena"
"Illiana?"
"No Helena (försökte med ett engelskt uttal)"
"Ok"

Så efter en stund ropar baristan (dvs kaffe-kokerskan) ut;
"Two double expreeeessos for Eilliana"
:-)

D.S

Kommentarer
Postat av: Anders

Men hejsan Eilliana! :-)

Kul att läsa inlägget. Blir ju förbaskat avundsjuk. Skulle vara kul att uppleva New York någon gång. Ser fram emot fler häftiga foton.

Ha det bra och hälsa Danne!

2007-11-12 @ 10:23:55
URL: http://blogg.ahlund.se
Postat av: Heidi

Tjoho, härligt med ett nytt inlägg, äntligen! ;) Va härligt att ni har haft det så trevligt! Och Välkommen hem (igen) :D

2007-11-12 @ 15:49:03
URL: http://blogg.helsingeweb.se/heidi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0