Hur fungerar en akvariefisk?

Häromdagen var vi säkra på att nästa guldfisk skulle åka till fiskhimlen. Han låg blickstilla på botten av sin skål. Rörde inte en fena (hehe!) och andades knappt. Storebror tittade på med darrande underläpp och konstaterade med svag röst att han skulle sakna den lille fisken, så vi bestämde raskt att vi ska inhandla två nya guldfiskar när den här har vikt hädan. Den här gången ska vi döpa dem efter Storebror och Lillebror och de ska få välja var sin i affären. Fast efter en stund kom Storebror på att han nog hellre skulle vilja ha en hamster :-) Hur som helst... Detta var väl i torsdags tror jag och firren lever än. Plötsligt blev han jätteyster och simmade omkring som en galning. Vet inte om det är något slags utdraget döds-ryck, eller om han helt enkelt har piggat på sig. Har dålig koll på akvariefiskar. De kanske funkar så att de är jätteystra i typ 1 1/2 månad och sedan blir de dödströtta och helt stela i några timmar? Vad vet jag... Men nu verkar han i alla fall vara med på banan igen :-)

För övrigt så har dagen bestått av Harry Potter lek (Storebror med kompis har sprungit runt här med varsin sked (=trollspö) och ropat en massa Harry Potter-repliker. Lillebror var med ett tag men hans roll var lite oklar. Han fick sitta på golvet och hålla för ögonen medans Storebror med mycket stånkande släpade honom ett varv runt nedervåningen!),  helgens andra födelsedagskalas och pärlande med kusin Signe. För den som inte vet vad man gör när man "pärlar" så kan jag upplysa om att man gör pärlplattor :-) Samma som när man leker med lera - då "degar" man :-)

Kommentarer
Postat av: Heidi

Ha-ha! Anton tjatar också om hamster och/eller marsvin! :D Tur att tre av fyra är allergiska här hemma. (bara Anton som inte är det)

2007-10-22 @ 12:12:14
URL: http://blogg.helsingeweb.se/heidi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0