Oansvariga föräldrar

Flera gånger de senaste veckorna när jag har kommit för att hämta Lillebror på dagis så har grinden varit olåst. Haspen har legat på, men karbinhaken på utsidan som ska hindra barnen från att öppna grinden själva har inte varit fastsatt. Bara att fälla upp haspen och kliva in. Eller ut. För det är ingen konst ens för en 2 åring att öppna den, förutsatt att han/hon är någorlunda normalväxt. Har påpekat detta för dagisfröknarna ett antal gånger. HUR kan man som förälder strunta i att låsa grinden?!?! Det är för mig helt ofattbart!! Dagisfröknarna har hållt med, ruskat på huvudet och beklagat sig över problemet, men inget mer har gjorts.

Så igår hände det som inte får hända. En liten tjej på 2 1/2 år var bland de första ut på gården, traskade upp till grinden, lyfte på haspen och fortsatte ut.  Visserligen hann hon inte särskilt långt, bara några meter utanför grinden, innan hon mötte ett annat barn som var på väg in till dagis tillsammans med sin farmor. Farmorn anade oråd när den grinden stod på vid gavel och ingen vuxen fanns i närheten och tog med sig den lilla rymligen in igen. Tack och lov för det! TÄNK vad som hade kunnat hända!!! Huuuu! En mycket trafikerad väg ligger parallellt med dagisvägen. Bara en liten skogsdunge mellan. Vad hade hänt om hon hade traskat iväg upp dit?!

Så igår när jag hämtade Lillebror talade dagisfröken om hur viktigt det är att ALLTID stänga grinden när man kommer och går och att de nu skulle prata med ALLA föräldrar om det. Kan tro det jag! Men VARFÖR sade man inte till INNAN det hände. Det kan man undra...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0