Familjen på resa

Man vänjer sig snabbt vid soligt och varmt väder, stranden, åka båt, grilla... ja ni vet. Så när det plötsligt började regna blev vi lite handlingsförlamade. Men det får finnas någon gräns på hur länge man får sitta sysslolös inomhus, så igår morse bestämde vi oss för en liten resa. Som alltid så är vi otrooooligt välplanerade när vi ska göra något :-)

Jag har tjatat om att Tom Tits Experiment i Södertälje nog skulle vara ett trevligt ställe för familjen K, så då bestämde vi att vi skulle åka dit. Ok. Det problemet löst. Men... man kanske skulle ha stannat över natten då så det inte blir så mycket bilåkande på en och samma dag? Vi frågar Farbror Ande om vi kan få sova i hans inte alls jättestora lägenhet på Söder.
Joråsåatt, det gick finfint det.
Men just ja... vi skulle ju vara hundvakt en stund på förmiddagen...Då får vi vänta tills Mormorn och Morfarn har hämtat Sacco innan vi kan åka. Men då blir det kanske lite väl sent för Tom Tit, så vi kanske får hitta på något annat och ta Tom Tit nästa dag.... Hmm... vad ska vi göra, vad ska vi göra? Grönan? Neeeej det regnar ju! Junibacken kanske? Neeej där finns det ett otäckt draken-Katla-huvud som Storebror en gång blev jätterädd för så dit VÄGRAR han att åka! Men bio då? Tja...ok!
Men just ja! Pappan kom plötsligt på att han har en klipptid kvart över två. Det blir kanske lite väl sent att åka efter det?
Ringa ringa till frisören för att avboka tiden. Bara upptaget...Men, kanske Mamman ska passa på att klippa sig istället för Pappan som ändå inte tyckte att det behövdes, så kan vi boka en bio senare på kvällen? För Sacco verkar ändå bli kvar ett tag... Ok, det blir bra. Fast det blir svårt att hinna ända in till Stockholm i tid till någon lämplig film. Men till Filmstaden i Kista borde vi i alla fall hinna till kl 19. Japp, så får det bli. Bokar biljetterna på nätet.
Färdigpackade och klara, men nu är barnen plötsligt hungriga. Hade tänkt äta lunch efter vägen, men...nej det blir ju för sent! Steka pannkakor till Storebror, Lillebror och ett par kompisar som också är här.
In med packning och familj i bilen. Mamman släpps av hos frisören och grabbarna åker vidare till Farmorn för att hämta en köksmatta som Ande ska ha. Plocka upp den nyfriserade Mamman, stanna till på Resecentrum för att betala turen till Piratön som Storebror och hans två Erik-kompisar ska göra på onsdag. Och SEDAN är vi på väg!!

Det tog banne mig hela dagen att komma iväg. I och för sig kom vi ju på idéen samma morgon, men i alla fall :-)

Kung Fu Panda i Kista, en natt i Farbror Andes etta på Söder och sedan en dag på Tom Tits. Mycket trevligt, men nu är vi rätt så utmattade!

Undrar vad vi ska hitta på i morgon :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0