Mystisk marknad

Storebror kom hem från kompis Anton med något mystiskt gömt under tröjan.
"Jag har varit på marknad och gjort ett kap" sade han och lirkade fram en dvd-skiva innehållandes ett spel (Grand Theft Auto) som Pappan och Mamman å det bestämdaste har sagt att vi INTE ska köpa. Spel med 18-årsgräns lämpar sig INTE för sjuochetthalvtåringar, så det så. Så blankt NEJ har vi sagt, fler än en gång. Det resulterade för övrigt i att Storebror storbölade hela vägen från Söderhamn till Tönnebro en dag på semestern, men det är en annan historia. Hur som helst...
Vi undrade såklart vad det var för mystisk marknad han hade varit på.
"Nja...alltså det var ingen marknad direkt. Det kom fram två stycken när Anton och jag var ute och gick och undrade om vi ville köpa lite grejjer"
HUU!! Ni kan ju gissa vilka scenarion som spelades upp i en stackars hönsmammas hjärna. Men Storebror garanterade att de bara sålde lite porslinsgrejjer och annat och allt kostade bara femochnitti.
"Eller alltså, de kom ju inte direkt och gick utan det var bara Anton och jag som kom och gick och när vi kom till kiosken så hade de ställt upp som en tvättbräda där de sålde lite grejjer. Porslinssaker och så den här och så hittade jag tio kronor som någon hade tappat så jag köpte det. Fatta, det kostade bara 10 kronor!!!"
Men det gjorde ju inte Mamman och Pappan gladare. Storebror däremot var överlycklig, om än något skamsen för innerst inne så vet han ju såklart vad som gäller. Dessvärre visade det sig att spelet inte fungerade. Tur för Mamman och Pappan, men Storebror blev riktigt ledsen.

Så vad har vi lärt oss av detta?
1. Om någon säljer grejjer på en tvättbräda och säger att allt kostar 5.90 så kostar det egentligen 10 kronor.
2. Köper man spel som i vanliga fall kostar flera hundra kronor, men som tvättbrädsmänniskorna säljer för endast en tia, så ska man nog inte vara helt säker på att det verkligen fungerar.
3. Man kan lätt skrämma upp sin mamma genom att berätta skrämselhistorier om folk som frågar sjuochetthalvtåringar om de vill "köpa lite grejjer".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0