Lucia

I årets Lucia-show var Storebror "Pappa Mus". Ni vet den där sången "Mössens julafton"
"Hejsan hoppsan falleralleraaaaa, när julen kommer ska varenda unge vara glaaaa"
Den "Pappa Mus" skulle han vara.

Den hemsnickrade kostymen var helt ok ända tills Storebror fick se övriga musfamiljens outfit på genrepet idag. Samtliga familjemedlemmar hade minsann köpekostymer från Barnens Hus! Ja ni förstår ju själva vilken katastrof! Så Mamman fick göra en utryckning 45 minuter innan föreställningen skulle börja. Men självklart så var alla muskostymerna slut. Naturligtvis. Mamman övervägde att köpa ett par kaninöron istället, men tyvärr är inte åttaåringar så lättlurade så det hade förmodligen bara gjort saken värre. Som tur är så är Storebror en klok liten kille som insåg att Mamman hade gjort sitt bästa. Den hemsnickrade fick duga ändå.
Om man frågar mig så var han faktiskt den klart snyggaste musfamiljen. Så det så!!

Lillebror var sådär lagom lycklig över att vara tvungen att åka med och titta på någon "fånig Lucia". Han tycker faktiskt inte ens om Lucior. Så det så!! Han ville mycket hellre vara hemma och spela LegoBatman!! Arg som ett åskmoln med krokodiltårarna sprutandes klev han in bland alla människor på skolan och... minsann var det inte liiite roligt ändå... Visserligen fanns det bara tomtedricka (= julmust = inte Lillebrors favorit) till fikat, men bara fröken hade trollat fram lite saft så blev han glader och när han sedan kammade hem en vinst i lotteriet var stämningen på topp. "Det var VERKLIGEN roligt det här" sade han när det var slut :-)

I morgon är det Lillebrors tur att lussa. Kl 07.15 !!! Okristligt tidigt! Målet är att försöka undvika förra årets procedur så därför ska jag nu gå och lägga fram allt vi behöver tills i morgon, så vi bara kan hoppa i kläderna och ge oss i väg när vi vaknar!

Go´natt!


Kommentarer
Postat av: Heidi

Haha jadu, det var ett lite udda Luciatåg i år men helt klart världsbäst :-)

Lycka till i morgon med Luciatåg nr 2.



Jag var dessvärre heeelt slut på lucian (kanske märktes eftersom jag fattade kvart-i-halv-sju) och tänkte nästan stanna hemma men kunde ju inte missa det :-)

2008-12-11 @ 22:10:09
URL: http://blogg.heidihoo.se
Postat av: Ragnvi

Lycka till imorgon!

Läser också att ni fick åka till sjukhuset-otäckt med barn som har ont i magen, kan bero på så mycket...hoppas han inte får ont nåt mer!

Kramen!

2008-12-11 @ 22:28:45
URL: http://rankans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0