Svårt att somna

Visst är det skönt att vara ledig men nu börjar det bli dags att vända tillbaka dygnet efter alla sena kvällar och långa sovmorgnar så vi är i hyfsad fas tills det är dags att börja jobba igen på måndag. Svårt nog när man är 33, men riktigt besvärligt när man är 7år. Storebror vrider och vänder sig, blir hungrig, måste bara hämta någon grej innan han glömmer var han har lagt den, blir kissnödig, måste bara dra några filmrepliker ("Se upp! De har ett piano" ur Shrek den tredje är favoriten just nu), killa lite på Lillebror som snusar med sin favvonalle Ambus på armen i sängen bredvid, längta efter Pappan som är på innebandyträning, få en kram..... och så håller det på. Inte kul. Inte för mig och inte för honom heller. Men han är i alla fall uppfinningsrik, så det är ju bra att han får en chans att vara lite kreativ... eller nå´t (notera mitt krystade försök till att se saken från den positiva sidan!)

Hur som helst...
Har jag skrivit  något om nyårsafton? Nej det har jag visst inte.
Jo, det var väl ungefär så här:

Laga mat, laga mat, laga mat.
Bli hungrig och mat-arg och slå huvudet i ett skåp (trodde inte det gick hål, men jag har en sårskorpa i hårbotten nu, så det gjorde nog det ändå)
Städa av det värsta
Åka skridskor i 5 minuter innan Lillebror tröttnar och vill gå hem. Käkade matsäcken medan vi promenerade hem.
Upptäcka att vi glömt förbereda förrätten som skulle ligga och dra i 5 timmar! Fick göra en snabbvariant, men det blev supergott ändå!
Menyn bestod av Hummerbrylé (snajdigt griljerad av Pappan med vår nya julklapps-gasolbrännare. Han visade upp klara pyromantendenser. När han väl hade fått fart på brännaren gick det knappt att få stopp på honom!) till förrätt och sedan oxfilét med Barolo-sky, mjölkkokta vitlökar och svampcanneloni och till efterrätt blev det lakritspannacotta med citronmousse och hallongelé. Inte illa va :-) SÅÅÅ himla gott!
Sedan blev det lite Singstar blandat med Pippi på de sju haven och Hitta Nemo och lite Tomtebloss ute i den nyfallna snön innan tolvslaget. Lillebror höll ut till kl 23.30, sedan somnade han i en sacco-säck framför tv:n. Storebror gav upp 01.30, men kusin Signe var vaken tills de åkte hem, när nu det kan ha varit... någon gång efter janssons frestelse... typ halv 3 eller nåt! :-) Fick lite förstärkning av Linda, Mats och Magnus vid 12 slaget också. Mycket trevligt :-)

Efter en halvdan start på dagen så blev det en mycket trevlig nyårsafton.

Sådär ja - nu snarkas det för fullt här och Pappan har kommit hem från innebandyträningen. Nu blir det en film samt chilifrästa räkor med vitlöksbröd! Smaskens!

I morgon bär det av till Fjärran Höjder badet i Gävle samt en övernattning hos Siv och Åke.

Go natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0