Lyckosam kampanj

De senaste veckorna har Storebror drivit kampanjen "få-mina-föräldrar-att-köpa-en-ny-cykel" stenhårt. Han har provat allt från att be jättesnällt och supergulligt till att skrika och slåss. Däremellan har det varit tycka-synd-om-taktiken för att vi usla föräldrar ska inse att han faktiskt MÅSTE ha en ny, snygg, cykel med växlar och bakåttramp för att han överhuvudtaget ska kunna få vara med och leka med sina kompisar. (Bakåttrampet är ett absolut måste, vilket hans stenålders-mamma inte alls har någon förståelse för. På min tid fanns det bara rejäla fotbromsar. Inget bakåttramp och det var MYCKET SÄKRARE än bara handbromsar. Punkt. )

Så hans kampanj har inte lyckats särskilt bra. Däremot har de stackars föräldrarna blivit VÄLDIGT trötta på allt tjat om cyklar. Så Mamman kom på att han skulle kunna spara ihop till halva cykeln så kunde vi betala andra halvan. Mamman tänkte nog att det skulle ta ett tag. Kanske halva sommarlovet eller nåt sånt.
Det tog ganska exakt 4 dagar :-)
Han har städat sitt rum (plockat undan saker, dammat och torkat golvet), städat lekrummet, hjälpt Åke att skotta jord (10 skottkärror blev det), klippt ner sly med Siv ,samt pantat burkar. Inkassera, inkassera. Och när det till sist fattades 70 kronor rensade han sitt kassaskåp och lyckades skrapa ihop det sista. 

Jag hade nog som sagt tänkt mig att det skulle ta aningens längre tid (kanske har blivit smittad av Pappans tidsoptimism), men... har man lovat så har man. Dessutom jobbade han ju faktiskt MYCKET ihärdigt, så han var helt klart värd en ny cykel. Och så här blev det:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0