Lillebror gillar

Lillebror har en stor anti-fas i sitt liv just nu. Detta innebär att han ALLTID svarar "nej" på alla frågor han får, han vill inte äta den mat vi ställer fram, flingorna är fel, kläderna är totalt o-coola, han har inga som helst roliga leksaker, osv, osv. Kan stundvis bli ganska påfrestande för omgivningen.

I går gillade han inte lax. Fast för några veckor sedan gillade han lax jättemycket, men det var för att Storebror hade lagat den. Nu var det Mamman och det vet man ju hur det blir när Mamman lagar lax. Självfallet inte alls lika gott som när Storebror lagar. Självfallet. Och dessutom så har Lillebror faktisk smakat ALLA laxar i hela världen och INGEN är god. Så det så!

Tillslut påminnde Mamman honom om att det kan vara klokt att tänka sig för hur man är så här i juletider. Det vet ju alla att Tomten snart kommer att ringa och fråga hur man har skött sig, så det är nog bäst att man i alla fall tar en pytteliten smakbit av sin lax. Då kan ju Mamman åtminstone säga att "Jodå, Lillebror är ganska duktig och smakar på maten, även om han inte alltid äter upp" när Tomten frågar. Eftersom Lillebror trots allt är en smart kille så tog han sitt förnuft tillfånga och petade i sig en pytte-pytte laxbit. Kan ju tyckas elakt av en mamma att hota med jultomten, men vad sjutton. I matkrig med fyaråringar är alla metoder tillåtna. Hehe... Nästan i alla fall :-) Så länge det ger resultat så och det gjorde helt klart det här, för efter en stund var det rent på tallriken.
Föräldrarna - Lillebror: 1-0
:-)

Efter maten kom vi på att vi skulle göra en lista med saker som Lillebror tycker om, så att vi inte behöver fundera varje gång det är dags för middag. Så här ser den ut just nu:


Kom precis på att jag måste komplettera den med "Pyttipanna, men endast på lördagar"! Vet inte varför det bara går att äta på lördagar, men... så är det i alla fall. Punkt!

:-)


Kommentarer
Postat av: Martina

Va är det sant, har jag missat att han börjat äta potatis hemma igen =)?? =)

2008-11-26 @ 22:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0