Stans bästa thairestaurang

Den här stan fullkomligen kryllar av thairestauranger i flera olika former. Observera att "kryllar av" är ett relativt begrepp. I den här stan bor det i dagsläget ca 28.000 personer (väl?) och då är "kryllar av" ok att använda när vi pratar om fem thaiställen. Vi snackar två kioskvagnar med thaimat och så finns det tre mer "riktiga" restauranger varav den minsta är den absolut bästa. Dessvärre har hela Söderhamn koll på detta vilket orsakar ett visst kaos vid lunchtid. Tror inte att restaurangägarna klagar, tvärtom, men när man som gäst måste försöka åla sig förbi en barnvagn, ett gammalt stort kylskåp och fyra tomma drickabackar för att över huvudtaget komma in i restaurangen tycker man att det är i minsta laget. Dessutom är det så trångt mellan borden att man nästan sitter med ryggen tryckt mot personen på bordet bakom. Men man står ut med allt för att få äta den goda maten. Såååå gott!! Dessutom är det den enda restaurangen i stada som har sushi! 20 år efter alla andra städer så, jo, faktiskt kan man sedan typ ett halvår tillbaka få sig en riktigt god sushitallrik även i lilla Söderhamn. Börjar mer och mer likna en världsmetropol det här :-)
I alla fall... Vi var där och käkade lunch idag vilket var lika gott som vanligt och vi luktade lika mycket matos som man brukar göra när vi gick ut därifrån. Alltså, vi snackar pytteliten restaurang, så man sitter i princip i köket och äter. Nästan. Eller.. ok, jag överdrev lite, men långt ifrån är det inte. Och fläktsystemet är inte av bästa slag, så man luktar friterade vårrullar ända in i underkläderna när man kommer därifrån.
Det var väl själva den vad svårt det var att komma till poängen, men ni fattar vad litet det är nu va!? Det får vara nog skrivet om det. Fast egentligen har inte litenheten något med poängen med det här inlägget att göra heller... Det var nämligen tre tjejer i 17-18 årsåldern som satt vid bordet bredvid oss. Plötsligt ser jag i ögonvrån hur den ena tjejen lyfter upp en Trocadero-flaska som står på bordet och börjar prata i den som om det vore en mobiltelefon. Lättroad som jag är så har jag lite svårt att hålla mig för skratt och så kan jag inte låta bli att titta lite till... och lite till... Hon pratade verkligen i flaskan!! Mycket underligt... Men efter en stund ställer hon ner flaskan och då ser jag ju att hon faktiskt hade en telefon i handen också. Hur hon lyckades med det förstår jag inte, men ja... Och nu så här i efterhand inser jag att det inte alls blev lika roligt när jag skrev ner det hela. Men just då var det himla skoj. Faktisk!
Så det här känns just nu som ett ganska onödigt inlägg... fast jag fick ju göra lite reklam för min favoritrestaurang i alla fall :-)  Ligger för övrigt i korsningen Norralagatan/Norrtullsgatan om ni blir sugna. Men undvik lunchtid. Och man kan få med sig maten hem också om man vill undvika att lukta matos och trängas med de övriga matgästerna.

:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0