Skridskopremiär

Ja, så har vi då avklarat den första skridskohelgen! Gick faktiskt riktigt bra och det var inte så farligt som jag trodde :-)

Storebror var laddad och helt inställd på att ge sig iväg till Hockeyskolan vid 09.30-tiden i lördags. Ända tills Pappan råkade säga att han inte visste om man fick låna hockeytröjor på ishallen eller inte och packade ner en av sina egna tröjor så att Storebror och skydden skulle kunna få plats under. Då blev det nervöst. Och oroligt. Plötsligt fick Storebror akut ont i halsen. Och lite i magen också. Och han hade minsann ALDRIG sagt att han ville gå på någon hockeyskola! Att inte ha full koll är INTE Storebrors grej. Han vill gärna veta exakt hur saker och ting ska gå till. Inga tveksamheter får förekomma. Det gäller alltså att aldrig avslöja sig när man inte är helt säker på tex vilken väg man ska ta, vilken avdelning man ska till, var man får parkera och såna saker. Eller när man inte är säker på om man får låna hockeytröjor eller inte. Krävdes en hel del övertalning innan det mag- och halsonda gick över så pass mycket att det var ok att åka med och åtminstone kolla in stället. Väl på plats var det inga som helst problem och hur kul som helst!

I söndags var det så Lillebrors tur att äntra isen. Lite vingligt, men med benskydd och hjälm med galler på var det inga problem! Han kämpade på i en dryg halvtimme innan han gav upp av ren utmattning. Men det blir nya tag nästa söndag.
Förresten var det lite av en happening för en lättroad mamma som jag att stå på läktaren och titta på när 30 stycken 4-,5- och 6-åringar klapprade sig fram över isen :-) Gissa om de var gulliga! Det är inte helt lätt att ta sig fram på ett par skridskor innan man kommer på att man ska gliiiida, inte gå! En och annan vurpa blev det.
Men det bästa av allt var att skidsko-magistern började med att säga att de skulle delas upp i två grupper från och med nästa vecka och man fick själv välja om man vill gå tidiga eller sena gruppen. Bara att skriva upp sig på en lista. Gissa vem som var först med att välja den sena gruppen :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0