Refill kanske?

Jag gillar verkligen inte tomburkar. Inte Kul. Fast det betyder för den skull inte att jag är ansvarslös med dem. Nejdå, nejdå. Tvärtom! Vi har en särskild hink under diskbänken för tomma plast/glas/aluminium-burkar och flaskor, och en liten mini-Bamse-och-hans-vänner-batteri-holk där vi lägger gamla avdankade batterier. Och självklart en ordentlig kasse för pappersinsamlingen också. Inte ett dugg jobbigt. Det är ju bara det att den där förbaskade tomburks-hinken alltid är proppfull (åtminstone allt för ofta). Och det ligger gärna ett par tre tomburkar överst som egentligen inte får plats och som ramlar ner av vinddraget varje gång man öppnar dörren. Ytterst irriterande. En tomburk är ju sällan riktigt tom heller, vilket gör att det gärna blir en droppe kladdig läsk/öl kvar på golvet när man har plockat upp den där burken för sjuttitolfte gången. Och den kladdiga fläcken fastnar man med strumporna i varje gång man går förbi även om man tycker att man har torkat upp den. Jaha och sedan då, när man inser att det inte går att lägga fler burkar i hinken, då måste man sortera pantflaskorna från kasta-bort flaskorna. En kasse för vardera som gärna hamnar innan för ytterdörren i hallen i ett par-tre veckor tills jag får ett spel och traskar iväg med dem till miljöstationen. Påsen med pantburkar brukar hamna i bakluckan på bilen och rassla runt där i några veckor till innan jag kommer ihåg att ta med mig den in på affären. Och lagom tills det är gjort så inser man att den där förbenade hinken är full igen och så börjar man om. Jamen ni hör ju själv!
Vilka I-landsproblem man har ibland....
Man borde väl skämmas gissar jag... fast när man är en trött och utsjasad mamma och snubblar snubblar på den där tomburks-kassen för tusende gången i ordningen. Då blir man rätt less. Både på sig själv och på tomburkarna.

(...fast jag vill påpeka att jag den här gången, i jakt på en smidig lösning på problemet, ställde kassen framför ugnen istället för i hallen. Bara som omväxling liksom. Den blev dock inte roligare för det. Och den verkar inte komma iväg snabbare heller)

Kreativ lösning på problemet, någon?
:-)


Kommentarer
Postat av: Heidi

Jag brukar vänta så länge tills Patrik tar tag i saken och åker och pantar/kastar :-P

Vet inte om det var till någon hjälp, men det går bra att ringa och fråga honom om han ställer upp, haha.

2009-09-02 @ 22:43:23
URL: http://blogg.heidihoo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0