Gran 2010

Julgransförsäljare är luriga varelser. Först fäller de ihop grenarna på granen...eller ok, de hugger väl kanske ner den först, om man ska vara riktigt noga, men SEN trycker de liksom upp alla grenar mot stammen och trär över ett nät så de hålls på plats. Nätet gör även att man som granspekulant inte har en aning om hur den ser ut, men den blir samtidigt väldigt lätt att transportera hem i bakluckan på bilen. Man får, så att säga, köpa granen i säcken. En chansning, helt enkelt. När granen sedan är inhandlad och hemkörd så måste den packas upp. Då kan det visa sig att den lurige julgransförsäljaren har stoppat in några avkapade grenar under nätet vilket gör att:
 
a) man får intrycket av att granskrället barrar något alldeles förskräckligt
b) man blir som nybliven granägare rätt nervös och ångrar att man inte köpte en "utfälld" gran
c) man börjar eventuellt överväga att leta fram den gamla plastgranen

Men sedan, när nätet är borttaget, och man har väntat en stund så grenarna ramlar ut igen. DÅ minsann, visar det sig att man faktiskt har köpt en riktig höjdargran! Jojomensan! De där lösa, torra grenarna, har julgransförsäljaren bergis stoppat dit bara för att skrämmas lite.

Årets modell är stor, vid och tät, och har nyligen blivit klädd med silvriga och svarta kulor, samt låtsas-istappar, men är tyvärr ännu inte fotograferad. Fixer´t snart!

:-)

Kommentarer
Postat av: Lillemor

Åhh, va spännande det ska bli att se granen. Själv har jag packat upp den plastiga granen (i fredags)men väntar med att klä den tills barnbarnen kommer.

2010-12-21 @ 22:20:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0