Till snöansvarige

Alltså, vi har ju snackat om det här förut, men det var ju några månader sedan sist, så jag kan väl kanske ha överseende med att du har glömt.

Nu måste vi i alla fall klargöra en sak:
Det är jul. Då vill vi visserligen ha snö, men bara i lite lagom mängd. Nu är ju det kanske svårt att åtgärda, eftersom skadan redan är skedd, men till nästa år kan du ju tänka på det. Typ 1 meter snö den 20 december är för mycket. Lite lagom vitt bara. Det blir bra. Och sedan på själva julafton vill vi ha -5 grader, vindstilla och enstaka, stora snöflingor som sakta dalar ner från himlen (observera att det räcker om det börjar snöa någon gång runt tvåtiden på eftermiddagen. Möjligen ett, men inte tidigare). Solsken funkar också om det skulle vara så.

För grejjen är liksom den, att om man ska ha en endaste liten chans att stå ut med vintern i fyra månader till, så KAN det verkligen inte hålla på och snöa typ en halvmeter om dagen redan vid jul! Att behöva skotta gården flera gånger per dag är inte hållbart. Just i år är det extra känsligt eftersom vi inte riktigt har kommit över förra vintern och känner hur paniken kommer krypande varje gång man måste gå utanför dörren.
Hemskt är vad det är!!
Fast det är rätt fint också, får man ju erkänna. Och det hjälper ju upp julstämningen en hel del, men... Lagom är bäst, som alla vet.
Kom ihåg det till nästa år.

Tack.
//Heson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0