Om man vill skrämmas en aning

Idag har vi lärt oss hur man gör om man vill skrämma upp en hel stad:
Det är ganska enkelt faktiskt. Man skriver bara ett mail och skickar till någon lämplig kommunperson där man antyder att man tänker spränga en bomb på någon av stadens skolor eller dagis. Man säger inte vilken, bara att det KAN hända att man tänker spränga lite och att det eventuellt skulle kunna bli på en skola. Jaha, och vad händer då...? Jo, efter ett tag så inser kommunpersonen att man kanske borde ta ett sådant hot på allvar och ringer Polisen.
Resultat: Alla skolor och dagis i hela stan måste evakueras, om och utifall att. Dagis och skolpersonal får ett himla jobb med att ringa runt till alla föräldrar, som i sin tur får kasta sig iväg för att hämta hem sina barn. Det kan även gå så pass långt att dagispersonalen tvingas ljuga för barnen och säga att det rör sig om en brandövning för att de stackars barnen inte ska bli alldeles skärrade. Men eftersom det är ljug så blir barnen himlans besvikna när brandlarmet aldrig börjar tjuta fastän de väntar och väntar. Barnen kan även vara tvugna att följa med sina föräldrar till jobbet och käka bullar och dricka festis, vilket i och för sig är rätt bra i samman hanget för då blir de lite gladare igen och kan hantera det uteblivna brandlarmet lite bättre.

Det man dock bör tänka på om man funderar på att göra en sådan här sak, det är att ta reda på exakt hur svårt (eller lätt) det är att spåra avsändaren. Det kan hända att man i efterhand ångrar sig och att det nog inte var ett så roligt skämt ändå... Det kan även hända att folk kommer att tycka att man är ett pucko. Ett stort.


Läs Aftonbladets artikel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0