Det nationella provet

Är det så att ni går omkring och undrar över det här med hur nationella provet för tredjeklassare fungerar? Då har ni kommit till rätt ställe! I tell you! Jag har nämligen under kvällen fått lära mig ALLT man behöver veta om just detta nationella prov. Så här är det:

Provet man gör i tredjeklass är det man gör två år innan man gör samma prov fast för femteklassare. Första gången man gjorde nationella prov i tredje klass var förra året och det var alltså de elever som nu går i fjärde klass som gjorde det då. Eftersom de gjorde det då får de göra femteklass-provet sedan. Alltså nästa år. Men i år är det årets tredjeklassare som gör provet och för att öva sig lite på hur det går till har man gjort några övningar från förra årets prov. Det är alltså det som årets fjärdeklassare gjorde när de var tredjeklassare.

Provet innehåller texter man ska läsa, texter man ska lyssna till, frågor med kryssrutor och historier som man ska hitta på själv. Matteprovet består av olika mattetal och problem som man ska lösa. Gemensamt för svenska- och matteproven är att man ska försöka svara rätt på så många frågor som möjligt.

Så! Där har ni det.

:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0