Hemma

Jahaja, så är vi tillbaka på Thelbacken igen efter en veckas kuskande runt Danmark och Sverige. Hade ju tänkt hålla er uppdaterade under veckan, men.... ja... har man semester så har man. Här kommer en resumé istället:

Husbilen ägde ju som ni redan vet. Himla lämpligt på alla sätt och vis.
Spela kort? - Inga problem.
Bygga lego?  - Jorå, det går det också bara man håller i grejjorna när det svänger.
Koka kaffe? - Lätt!
Laga mat? - Jajjemen!
Och blir man trött och inte hittar någon campingplats är det bara att stanna till på närmaste parkering. Inga problem!

Planen var att hinna med färjan från Varberg i måndags kväll, vara på Legoland tisdag och onsdag och sedan ta färjan hem till Sverige på torsdageftermiddag. Sedan blev det till att improvisera. Först hamnade vi i Ulricehamn, och sedan drog vi till Linköping där vi släppte av Farfarn på tågstationen eftersom han skulle hem och spela med dansbandet. Därifrån for vi övriga vidare till Kolmården där vi övernattade och tog en tur på djurparken. Efter det styrde vi uppåt så långt vi orkade och hamnade i Järna. 185 mil senare så landade vi på Thelbacken igen igår kväll.


Veckans höjdpunkt: Legoland!!! Klart kul för alla inblandade. Kostade muchos pengar, men det var det värt!

Veckans tandlossning: Lillebror tappade sin första i Ulricehamn. Vi hade hoppats på att få besök av den danska tandfén, men det tog ett par dagar till innan tanden ramlade ut. Lillebror har nu mer en gullig liten glugg och läspar en aning när han pratar :-)

Veckans insikt 1: Danskar är ett rätt porrigt folk. Knappt rumsrena ens. Det fanns vägskyltar som visade vägen till "Balle", en resturang på Legoland som hette "Pitten" och en affär hade ett erbjudande om att köpa en "skoltaske" och få en gratis "pung" på köpet. Vi gick omkring och rodnade nästan hela tiden.

Veckan insikt 2: Söderhamnare finns överallt. På Legoland. På Kolmårdens camping. På Kolmårdens djurpark. Överallt!

Veckans dyraste: En flaska vatten på Legoland kostade 45 danska kroner = ca 50 svenska.

Veckans duschupplevelse: I duschen bredvid min på Kolmårdens camping, stod en tant och pruttade högt och ljudligt. Lääääänge. Själv höll jag andan och duschade snabbt.

Veckans måste ha: Storebror behövde nudelsoppa. Titt som tätt och gärna vid så opassande tillfällen och tidpunkter som möjligt. Typ kl 00.15 när vi andra ville sova.

Återkommer med lite bilder senare. Nu är det dags att fixa lunch!

:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0