Hur man köper ett lasersvärd

Idag har vi köpt lasersvärd och jag har därför lärt mig några saker som jag tänkte dela med mig av. Anteckna noga nu, så ni har koll nästa gång ni behöver uppgradera era StarWars-vapen!
Först provfäktar man sig igenom hela sortimentet på Barnens Hus (eller vilken affär man nu väljer att besöka). Låt er inte stoppas av att en del är väl förpackade i kartonger utan prova på bara! Det är viktigt att det känns bra i handen och att det går att fälla ihop på ett smidigt sätt så det ser så verklighetstroget ut som möjligt när man vill stänga av svärdet. Observera att just detta kan vara lite knivigt att prova om svärdet ligger i en kartong.


I nästa skede bör man...
(Om man är förälder:)... försäkra sig om att det verkligen är ett lasersvärd som blinkar och låter som barnen vill ha och om det i så fall nödvändigtvis måste vara det enda svärdet i hela affären som inte går att testa.
(Om man är barn:) ... noggrant tänka igenom skillnaden mellan begreppen "lasersvärd" och "ljussabel" och vilket det är man behöver. Kan även vara bra att fundera över om de eventuella ljud som svärdet/sabeln ger ifrån sig är tillräckligt verklighetstrogna samt om det ska lysa rött, blått eller grönt. Eventuellt är det också bra att åtminstone överväga dina föräldrars råd om att ta ett svärd som du kan testa innan du köper.


Hoppar ni över ovanstående råd kan det hända att ni har spenderat 59 x 2 kronor alldeles i onödan på något som är totalt helfel och som de nu mycket besvikna barnen konstaterar att de absolut inte kan leka med eftersom det inte liknar något endaste vapen som existerar i någon StarWars film. Det spelar ingen som helst roll hur mycket du påpekar att man kan leka att svärdet är en sabel, låtsas att det lyser rött och inte blått och att man inte behöver trycka på knappen som gör att det låter.


När alla har haft ett major breakdown är det en bra idé att åka till närmaste minigolfbana och spendera ett antal kronor på golf och mjukglass. Har även några praktiska råd hur man spelar minigolf på bästa sätt, men det tar vi en annan gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0