Kylskåpet...

... blev vi av med idag. Utan att ens lägga ut det på Blocket. Skönt, för det är ju en typisk sån där sak som kan ta flera månader att komma sig för med att fixa. Vi har hållit på sedan februari och faktiskt fotograferat och allt, men ...ja... :-)  Det var rörmockarn som ordnade en köpare och vi fick 4000 kronor för det. Inte illa. Man riktigt såg dollartecknen i ögonen på Storebror som snabbt räknade ut att vi skulle få 1000 kronor var och då skulle han kunna köpa hela fyra stycken tv-spel :-)

Vet ni...

... vad kontrollen till en radiostyrd bil heter?
"Radiostyret", så klart! I alla fall om man frågar Lillebror :-)

Inbjudningskorten...

... är påbörjade. Ägnade just 45 minuter åt att texta "Inbjudan" och klistra på 2 guldhjärtan per kort på 60 stycken kort. I morgon ska jag skriva ut själva inbjudan och klippa och klistra lite till :-)

Nu kom den blivande maken (oj vad det lät vuxet!) hem efter innebandyträningen med ett blodigt öga... hmmm... Såg riktigt läskigt ut. Måste pyssla om honom lite :-)

Äntligen...

...har vi beställt kakel och klinkers till hallen och toaletten!!! Har ju velat och velat och vi velade fortfarande när vi åkte till kakelaffären i morse, men vi hade i alla fall bestämt oss för att det var idag vi skulle bestämma oss :-) Sagt och gjort. Efter lite konfererande med mr Kakelaffärsinnehavare och lite skissande på papper så blev det tillslut mörkgrå, rektangulära klinkersplattor på golvet och på hyllan ovanför handfatet och toaletten och på väggen blir det vita, matta, 5x5cm stora kakelplattor. Runt spegeln blir det mosaik i samma färg som kaklet och på spotlightslådan ovanför spegeln blir det samma kakel som på väggen. Klart! Nu är det bara att vänta på att det ska komma på plats!

Var hem en sväng efter kakelaffären och ÄNTLIGEN satt altandörrarna på plats! Jag säger det igen: Det blir SÅÅÅ himla bra :-) Ska ta en bild nästa gång jag åker hem!

Nu måste jag jobba.
Adjö!

Var hem en sväng...

...på lunchen och pratade lite med kakelugnsmakaren. Han hade stött på lite problem när han skulle stoppa i en slang i skorstenen från skorstenen uppe på taket och ner till kakelugnen. Det var stopp någonstans i höjd med sovrummet, så just nu håller de på att ta upp ett hål i murstocken strax bredvid vår säng. Suck..... Nu är det bara grabbarnas rum och en liten del av källaren som vi INTE har stökat till i på ett eller annat sätt... Det kändes plötsligt som om det är VÄLDIGT låååååångt kvar tills allt är färdigt....

Att bo i kappsäck...

... har varit ett trevligt litet äventyr ett tag, men nu är det inte utan att vi börjar längta hem. Har bott i kappsäck (eller mer ICA-kasse om man ska vara noga!) i nästan tre veckor nu. Lillebror frågade igår, med den allra minsta rösten han har, om vi inte kan åka hem till vårat hus så att han kan få sova i sin egen säng. Stackarn :-) Det stack till i modershjärtat och för en stund kände jag mig som en hemsk och elak och självisk förälder som tvingar barnen att bo borta i flera veckor bara för att vi så himla gärna vill ha ett nytt och fint hus. Storebror längtade också hem härom dagen, men så konstaterade han att det ändå aldrig skulle bli som förut eftersom vi inte kan få tillbaka vårt gamla kök och vårt gamla vardagsrum. Tänk om de får hemska men av det här och ALDRIG mer vill sova borta eller ens åka och hälsa på hos farmor och farfar igen! Det är kanske mer traumatiskt än vi vuxna kan förstå när man inte får leka med sina leksaker på så länge! Hjälp!

IKEA...

... är ju bra. Men de hade glömt att skicka med ett skåp till köket :-(   Ingen katastrof för vi ska ändå åka dit idag och byta ett annat skåp som är lite för stort (inte deras fel, det är vi som har ändrat oss!), men trist ändå. Ägnade några timmar igår åt att skruva ihop alla stommar - svärfar och Åke hjälpte till så det gick undan. Det börjar ju såklart lite taffligt med att man sätter ett bakstycke åt fel håll och en stolpe bak och fram, men bara de första var hopsnickrade så gick det som en dans :-)

Nästa stora grej är att beställa kakel och klinkers till hallen och toaletten. Ruggarns svårt... men det blir i alla fall svart golv och vitt kakel... eller grått... eller både och ... eller bara vitt och hyllan under spegeln blir svart... eller....
Beslutsångest!!!!

Idag ska Snickar-Calle montera in den nya altandörren - måste hem och kolla lite innan vi åker till IKEA! Spännande!

Snickar-Calle...

... sade idag att vi kan börja montera köksskåpen om vi vill. Jipppiiiiiiii!!!! Nu börjar det likna något. Ska försöka komma iväg till IKEA (förhoppningsvis i morgon) och byta ut ett skåp som blev lite för långt och så måste vi beställa köksfläkten. Innan gipset i taket kan komma på måste de veta måtten på den för att kunna göra hål för utsuget nämligen.

Måste beställa dörrar till klädgarderoben i hallen, klinkers till hallen och badrummet och kakel till badrummet också.

Vi kom ju på dagarna innan vi åkte till fjällen att vi ska bygga ut toaletten på övervåningen, så det behöver också funderas på.  Badrumsmöbel, handdukstork, kakel och klinkers. Blev ju aningens impulsartat så det känns lite nervöst - tänk om det inte alls blir bra. Resten av renoveringen har vi ju planerat i detalj sedan i höstas och det här måste vi bestämma oss för på bara några dagar. Men det blir säkert bra. Det är en himla tur att vi har samma smak, den käre sambon och jag :-)

Vädret...

... är nog anledningen till att jag är så HIMLA trött idag. Tror jag i alla fall. Vad skulle det annars vara? Man har ju blivit bortskämd med solsken i några dagar nu, men idag regnar det och är grått, grått, grått. Känns mer som oktober än april - sådär riktigt höstligt.

Ska snart packa ihop här på jobbet och hämta grabbarna på dagis/skolan och sedan åka "hem" till vårt kollektiva boende hos Farmorn och Farfarn och fixa lite mat. Farfarn har beställt stuvade makaroner med falukorv så då får det bli det :-)

Sedan blir det Farin-övning och om det slutar att regna så ska jag jogga en runda igen. Jag har en HEMSK träningsvärk sedan sist jag sprang, men med en ny runda i benen så borde det försvinna. Men jag klagar inte - träningsvärk är skönt, då vet man att det tog :-)

Badrumsmöbeln

... har kommit och den är supersnygg!!! Och idag har vi kollat in klinkers och kakel till badrummet.... Kommer att bli SÅÅÅ bra :-)

Igår

...kom jag mig äntligen för att ta en springrunda. Är ruggigt imponerad på mig själv :-) Var ute i 35 minuter och jag stannade inte en enda gång!

...var jag och klippte mig lite och passade samtidigt på att boka en håruppsättning till bröllopet. Börjar nog bli dags att skicka ut inbjudningarna nu...

...kom jag på att jag har glömt att skriva att Storebrors tand ramlade ut i helgen. Den trillade ut när han gnagde på en grillad majskorv. Så här såg han ut då:

Tanden placerades i ett vattenglas bredvid storebrors säng och Tandfén i Vågbro var jättegenerös - två guldtior låg det i glaset nästa morgon.

Kusinerna resonerar

I fredags hämtade Lillebror och jag Kusin Signe på dagis. Det var ku! Både för dem och för mig :-) Vi var till lekparken och lekte som galningar (det är ett av de ställen där man blir varse att man inte är liten längre. Jag kan bara snurra ETT varv i karusellen innan det börjar snurra i huvudet och lunchen börjar guppa omkring i magen. En 3-åring kan snurra hur många varv som helst! Provade gungorna istället, men när jag väl lyckas klämma ner min rumpa i en gunga så blev jag typ sjösjuk så det vara bara att lägga ner... ibland är det tråkigt att vara vuxen! ). Efter lekparken blev det glass-picknick i gräset. De är så himla gulliga de där två sötisarna. (Och nu skulle jag vilja läga in en bild igen, men det går inte så ni får föreställa er hur gulliga de är!)

Här kommer några citat:

Signe: Jag har en bäbis i min mage. Den kommer på lördag!

Signe: Hea, när du var liten hade du en brun mössa och jag kunde bära på dig.
Kalle: Nähä, det kunde du inte för hon var för tung så pappa fick hjälpa till.
Signe: Jaa.

Kalle (när vi varit på utflykt till Sälen och han inser att vi är på väg tillbaka till vår stuga): Men mamma, när ska vi kliva ur bilen och titta på den där sälen? (man kan ju bara gissa vad han föreställde sig när vi tjatade om att vi måste åka till Sälen och titta lite!)

...och så har jag väl glömt hälften av allt roligt som har sagts de senaste dagarna. Det kommer ju roligheter hela tiden :-)

Dags för sängen!
Go´natt!


Tillbaka...

...i bloggvärlden efter fjällresan. Och en veckas internetkrångel. Det var länge sedan med andra ord :-)

Fjällen ja... 3 dagar i slalombacken var inte fel. Och det var nu jag tänkte illustrera hur fint det var i fjällen genom att ladda upp några bilder, men i vanlig ordning så vill min dator inte fungera ordentligt. Har flyttat in hos Farmorn och Farfarn ett tag eftersom vi upptäckte när vi kom hem i torsdags att "Snickar-Kalle hade snickrat bort vår toalett", som Lillebror uttryckte det :-) Och utan toalett kan man ju inte bo, så det var bara att snällt packa om väskorna och bege sig mot Vågbro. Men det är faktiskt rätt så trevligt att bo i kollektiv - barnvakter finns det gott om och man är flera som kan fundera ut vad man ska äta till middag, så hittills funkar det hur bra som helst.

Storebror hade helt klart saknat sina kompisar under påsklovet - han bokstavligen hoppade ur sängen i morse, på med kläder och i med frukost i ett huj. Till och med glasögonen åkte på helt självmant och det hör inte till vanligheterna. Själv har jag inte saknat jobbet lika mycket, men bara jag kom igång så gick ju det med. Började dagen med frukost på McDonalds. Tog med mig det i bilen och spillde kaffe på byxorna - och det är ju så typiskt mig...


Internetberoende

Internetuppkopplingen trasslar hemma och plötsligt inser man vad beroende man är av nätet. Hade en lång lista på saker jag skulle grejja i går, men när jag inte kom ut på nätet var det bara den sista punkten på listan kvar - disken. Så det fick bli diskbaljan och tvätt-vikning istället för uppdatering av webbplatser och nerladdning av musik och letande efter cateringfirmor och brudklänningar. Hur klarade man sig innan man hade internet? Jag bara undrar!

Här kommer fler bilder som jag lovade:

Hallen innan vi fick det nya fönstret....

...och efter


...och nu ska jag dricka kaffe :-)


RSS 2.0