Svinsprutan

Jaha så har familjen K fått sin svinspruta. Det var spännande :-)

Först skulle man fylla i vaccinationskortet. Kan ju tyckas som en enkel match att ange sitt personnummer och vilka allergier man eventuellt kan tänkas ha, men Mamman fastnade på personnumret. Det blev två rutor över! Mäh! Ny lapp. Börja om.

Nästa steg var att fylla i lappen ytterligare, men den här gången var det sköterskans tur att kryssa rutor. Vi behövde bara svara på om vi var höger eller vänsterhänta. Storebror tyckte det var lite knivigt, för han är ju rätt så bra på att använda bägge sina armar, men bestämde sig tillslut för att han nog ville ha sprutan i vänster arm. Samtidigt passade han på att berätta för sköterskan om en gång när han såg sig själv på en bild som sedan visade sig föreställa Pappan i samma ålder. Han anordnade även en liten visning av hur lika han och Pappan är varandra så att sköterskan skulle vara helt säker på att det han nyss berättade verkligen var sant.
 
Sedan bytte vi kölappar med varandra en stund. Lillebror ville inte vara först, Storebror ville inte vara sist, Mamman kunde tänka sig att börja, Storebror ville åka hem.

Mamman fick sin spruta. Storebror passade på att luta sig mot ett bord med hjul. Sköterskan räddade situationen, (men är förmodligen öm i sin fot nu). Lillebror fick sin spruta. En skärmvägg tippade omkull med ett brak. Storebror berättade att Pappan gillar sprit samt lite om hur det var på Gran Canaria. Pappan fick sin spruta. Sedan ordnade Storebror med underhållning för de som fortfarande väntade på sin tur. Det gick till som så att han tog av sig tröjan. Satte på sig den igen. Sprang ut till nästa rum. Mamman gick efter och puttade tillbaka honom. Storebror tog av sig... Tog på sig... sprang iväg...ja, sådär höll vi på en stund. Alla i väntrummet lyssnade intresserat och tyckte alldeles säkert att det inte var ett dugg tråkigt att behöva vänta i tio minuter extra. Tillslut insåg Storebror att det nog var lika bra att ta den där förpillade sprutan ändå och vips var det klart. Hur lätt som helst :-)

"Sitt ner och vänta i en kvart innan ni åker vidare". Jaha. Ja, då gör vi väl det. Vänta vänta. Pappan får svimningsanfall. Mamman vill hämta sköterskan. Lillebror vill kramas. Storebror blir lite orolig. Pappan är blek. Lillebror vill spela spel på telefonen. Storebror vill kramas. Mamman får ett hysterikst skrattanfall. Pappan piggnar till.

Mamman fick köra bilen hem.

Phu!

:-)


Kommentarer
Postat av: Tobias Forsner

haha, jag höll åxå på att svimma efter att jag fått sprutan å blev tvungen att lägga mig en stund. en läkare kom å kollade blodtrycket och frågade om det kliade i halsen.... enda biverkningen jag kände var att armen ömmade i några dagar

2009-12-04 @ 10:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0