En briljant idé

Först: Visst vore det väl himla roligt/trevligt/välbehövligt/fullkomligt nödvändigt med ett par dagars semester i storstan utan barn tillsammans med bästaste SysterYster och hennes sambo?!

Sedan: Och HUR ska man kunna hitta två dagar i rad när alla är lediga/vi har barnvakt till alla barn samtidigt?

Efter det: Näe... det blir nog inte förrän snön kommer tillbaka, så det är bara att glömma en iskall öl i lugn och ro på en uteservering, strosa runt stan, shoppa lite, äta god mat på en restaurang som inte bara serverar hamburgare och strips...

Men plötsligt: Jamen... om SysterYster och jag åker en dag innan den upptagna sambon och den lika upptagna maken då? Så kan ju de dyka upp när de är har tid! Ahhhh! En Storasyster/Lillasyster-dag med tåg, shopping, och eventuellt lite vin. Var inte det en lysande idé så säg?!?

:-)

P.S I ärlighetens namn var det SysterYster som kläckte idén. Men jag gillade den snabbt. Det gjorde jag! D.S


Båteländet

Den funkar fortfarande inte.
Men man vill ju ändå inte åka båt på sin semester. Att glida ut på ett spegelblankt hav i solnedgången är ju, om man tänker efter, rätt jobbigt. Man får solen i ögonen, det luktar diesel, barnen är förmodligen både trötta och hungriga och slåss hela tiden och själv är man alldeles svettig efter att ha ägnat flera timmar åt att packa båten med mat och grejjer. Och rätt som det är börjar det säkert blåsa och solen går i moln och vi kommer på att vi har glömt något jätteviktigt hemma och måste vända tillbaka. Usch... Näe, det finns många saker jag hellre skulle göra nu...
Not.
:-(

Gosedjursmat

KusinSigne och Lillebror gillar att laga låtsasmat till gosedjursnallen Ambus.
Bra saker med det:
1. En anledning att rensa skafferiet på mjölpåsar, såsförpackningar, gryn och annat med utgånget datum
2. De håller sig sysselsatta en lååååång stund
3. Barnens förälder/moster kan ligga ostört och sola på gräsmattan ungefär lika lång stund

Mindre bra saker med det:
1. Köket inklusive en del av hallen är sig inte riktigt likt efteråt
2. Man får gosedjursmat under kaffekoppen när man ställer den i espressobryggaren
3. Det är gosedjurstårta i lådan med plastsaker samt en gosedjursbakelse i frysen som kan råka ramla ut när man öppnar luckan.
Man behöver med andra ord storstäda sitt kök när Ambus är färdigmatad. Kan bara inte bestämma mig för om det passar in under kategorin bra eller dåligt
:-)

Trötta ben

Familjen K har varit på minisemester hos Farbror Ande i Stockholm. Vi ägnade ett par dagar åt att traska runt på Söder och utforska parker och en och annan affär. Passade Storebror som handen i handsken, men Lillebror uppskattade däremot inte promenaderna fullt lika mycket. På väg till ett café för lite frukost fick han nog:
"Näe, nu går jag inte en mil till!! Jag stannar här!!"
:-)

Kusinerna konverserar

"Hur gammal är du?"
"Sex år"
"Hur gammal är du om hundra år då?"
"Eh... jag vet inte.... Femtio kanske? Minst!"
:-)

Hur man vet att det är sommar

Typiska sommartecken på Thelbacken:
* Hallinredningen kompletteras med ett par-tre slarvigt utslängda väskor/påsar innehållande diverse badkläder, badleksaker eller bara en helt vanlig packning som inte blivit uppackad ännu. Kanske inte så snyggt, men oh så praktiskt. Bara att fylla på till nästa utflykt!
* Köksbordet övergår från att vara en plats där man äter mat, till en plats där man förvarar diverse leksaker, tidningar och annat.
* Altanen är det ställe där allt händer - frukost, lunch, middag, kaffe, tv-tittande, bloggande. Ja, det mesta!
* Sand i bh-n. Sand i trosorna. Sand i sängen.
* Dammråttorna är fler och större än någonsin och förökar sig i rasande fart.
* Ingen orkar bry sig om varken dammråttor eller sand.
* Matplaneringen sträcker sig endast en halvtimme framåt, vilket gör att man måste åka och handla en gång till lunch och en gång till middag.
Så har vi det när det är som somrigast
:-)

Båtrapport

Jo det var ju det här med båten... Pappan har spenderat x antal timmar med halva kroppen nere i motorrummet, ibland iklädd endast kalsonger för att
1. inte smutsa ner sina jeansshorts
2. det har varit så in i baljan varmt
Ja, alltså, det är inte för jeansshortsens och värmens skull han har legat i motorrummet, utan för att fixa felet. Exakt vad han har gjort för att hitta just felet har jag dock ingen vidare koll på. Något med kylvattnet och någon kran och lite sånt där, tror jag. Och för några dagar sedan verkade det faktiskt som om han hade läget under kontroll igen. Men nähähääru. Det hade han inte alls. (Börjar tvivla på att den där Per-Arne som han konsulterar hela tiden, verkligen vet vad han håller på med).
Vi kom väl ungefär lika långt som första gången när vi insåg att det inte skulle gå vägen den här gången heller. Bara att vända tillbaka. Pappan, som inte var på sitt mest charmerande humör i det läget, gav upp. Vi ringde Morfarn som skjutsade ut oss till stugan där vi satt i tre dagar och försökte undvika att säga saker som hade med båtar att göra och speciellt vår båt då förstås. Det är ganska svårt när man befinner sig på havet, kan jag säga...

Nu har Pappan fått nya gör-det-själv-tips av Per-Arne som ska testas. Samtliga familjemedlemmar försöker låtsas som att det inte alls gör något att vi inte har någon båt att åka i och kämpar på med att hitta alternativa aktiviteter som inte är båtrelaterade. Förslag mottages gärna!

Bra att ha på stranden

Första dagen vi åkte till stranden hade vi med oss badkläder, filtar och lite matsäck.
Andra dagen tog vi med ungefär samma saker, men insåg att det nog behövs lite badleksaker om det ska bli sådär riktigt roligt att sola och bada.
Tredje dagen på stranden kånkade vi med oss badkläder, filtar, matsäck och en hel kasse uppblåsbara badleksaker. Dock ingen pump.
Fjärde dagen: badkläder, filtar, matsäck och redan uppblåsta badleksaker. Glömde kaffet...
Jooråsåatte... Snart har vi fått kläm på det här!

Släpphänt

Det slappas en hel del på semestern 2010. Särskilt högerhanden är lite extra avkopplad. Jomenvisst! Den har på något vis kopplats bort från hjärnan och lever lite sitt eget liv, vilket innebär en del spillande. Den liksom bara slutar att hålla i vinglaset, kaffekoppen, tallriken eller vad de nu kan vara. Helt plötsligt bara! Det kan till exempel hända när man ska smussla med vin i plastglas på en skumpig buss, vilket gör att man råkar hälla ut allt vin i sin handväska. Eller när man ska hälla upp kaffe ur en termos på stranden. Kan även hända att man tappar mobiltelefonen mitt i ett telefonsamtal.
Måste nog försöka göra något annat än bara slappa snart, annars är det väl risk för att även den vänstra handen börjar leva sitt eget liv och då kan det nog bli riktigt jobbigt!
:-)

På utflykt

Inte nog med gym, ogräs och tvätt. Jag har även dammsugit, torkat golv, varit till återvinningsstationen och putsat fönster. Rastlös?!? Nähähähäääärå ;-)
Tillslut tog jag mitt förnuft tillfånga och drog med mig familjen till Chokladboden för lite fika.
Det var trevligt, mycket gott och chokladigt.
Kuriosa: Jag hade råkat ta på mig min klänning bak och fram, Storebror hade lila nagellack och körde dans-moves inne i butiken så det skallrade i chokladmontrarna och Lillebror hade svårt att sitta still på de rangliga plastmöblerna. Hela tillställningen var över på 20 minuter. Lugnt och harmoniskt...
:-)

Galet?

Är man galen om man ställer väckarklockan på 6.55 en tisdag på semestern för att åka till gymmet och träna?
I så fall är jag det!
Förresten har jag rensat ogräs och hängt tvätt också och klockan har inte ens blivit lunch.
...och om någon tolkar det här som skryt, så varsågod!
;-)

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hohohahaha vad det INTE gick bra att åka båt i fredags!! Båten var fullpackad med mat och allehanda bra-att-ha-på-havet-grejjer och vi gled ut genom Söderhamnsån. Jag hann precis säga "ÄNTLIGEN!! Det är precis det här man längtar efter hela långa, kalla, mörka vintern!", när motorn plötsligt går varm. Det piper och larmar, Pappan måste stänga av motorn, vi driver jättesnabbt men kan inte få i ankaret som har fastnat, Storebror blir jätterädd, Lillebror lägger sig i sängen, Farmorn och jag gör vårt bästa för att hålla oss ur vägen, Pappan och FarbrorAnde försöker styra upp situationen. Tillslut får vi i ankaret och slutar driva = bra. Så ligger vi där, nästan mitt i farleden och guppar. Båt efter båt passerar och alla vinkar glatt till oss och verkar inte alls tycka att det är konstigt att vi har ankrat just där. Inte en enda stannar till och frågar om vi behöver hjälp och ingen bryr sig ens om att sakta ner. Hmpf! Folk har helt enkelt inget sjövett :-( Klart som korvspat att man åtminstone saktar ner om man passerar en båt som ligger uppankrad!!! Vet ju varenda sjöbuse ju!
Hur som helst... Morfarn kom till undsättning med sin båt och hämtade barnen och vi övriga fortsatte klura på vad som kunde vara felet en stund till. Sedan ringde vi Sjöräddningen.

Semesterns första båtutflykt slutade således med bogsering tillbaka in till hamnen och bara Gud (alias Per-Arne, alias Mr-fixar-det-mesta-åt-de-flesta-med-VolvoPenta-motorer") vet när nästa utflykt kan gå av stapeln.
Tur att vi är bra på bryggsegling och krisar det får vi väl vara landkrabbor då. Jag tänker ha en skön semester i alla fall.
Så det så!

:-)

P.S Tre dagar kunde jag hålla mig från bloggandet! Hehe... går ju bra det här! D.S

Semester

Mmmmmm... ett glas vitt och semester!
Sånt är livet hos Heson just nu. På altanen med datorn i knät.
Men även semester förpliktigar. Det ska åkas båt, badas, vara i sommarstugor, grilla, umgås riktigt ordentligt med familjen. Så det är inte helt säkert att jag har tid med bloggandet. Säkerligen lite då och då, men inte alldeles regelbundet.
Därför önskar jag alla en härlig sommar. Det tänker i alla fall jag ha!


Och så den obligatoriska semesterlåten. Kommer att spelas på hög volym när vi åker ut med båten i morgon!:-)


RSS 2.0