Semester....!

Det ösregnar. Men vem bryr sig?
Nu.
Äntligen.
Semester!
:-)

Torsdag.

* Dagens bästa:
Kliva upp en stund kl 04.14 och titta på ljuset! Det är banne mig bland det härligaste som finns att vara vaken så dags en molnfri sommarnatt!

* Dagens sämsta:
Kliva upp en stund kl 04.14 för att Storebror har 39,5 i feber.

* Dagens "på grund av":
04.14. Yrvaken Heson som bara vill titta på ljuset. Bråttom att serva stackars Storebror med en Alvedon. Överfull medicinlåda på hyllan i garderoben med flest grejjer på.
Nu: En hylla är relativt tom och vi har ett stort behov av att städa garderoben

:-)

Jordgubbsfrossa

När solen och värmen inte behagar uppenbara sig, får man fokusera på annat somrigt.

:-)


Nedmontering av effektiv arbetshjärna pågår

Men allvarligt! Det här måste vara världshistoriens längsta vecka!! Bara förmiddagarna känns som två hela arbetsdagar, vilket BORDE innebära att jag har hur mycket tid som helst till förfogande för att hinna fixa allt som ska fixas innan veckans slut. Men det gör det inte. Jag är långsam. Riktigt långsam. Och trött i huvudet. Måste ibland ta små promenader ut till fikarummet och kolla om det finns disk i diskmaskinen som behöver plockas ur, eller en tur upp till vinden för att... ja... kolla läget... liksom... Bara för att hjärnan inte orkar fokusera viktiga jobbgrejjer mer.
Men snart så! Bara två arbetsdagar kvar. Sedan är det ÄN-TE-LIGEN dags för semester!! En mycket välbehövlig sådan.
Snart!

:-)

Lite skryt

Och förresten: för att skryta lite så är jag omåttligt stolt över mig själv som, trots stekande sol, kalhyggen och oändliga uppförsbackar, lyckades ta mig runt de 8 kilometrarna i årets Midsommarlopp i Axmarby och dessutom slå mitt personbästa på sträckan med nästan en hel minut!! (applåder, applåder!!)
Villebarasägadet!
Och nu: god natt!

Midsommar 2012

Bullarna på dansen var nog helgens godaste om man frågar kusinOtto och Lillebror.
Själv gillade jag laxtårtan, snapsen och de generellt mycket gölliga barnen bäst. Och så gillade jag pingismatchen där Sverige mötte Frankrike och fick oväntad hjälp på traven av Polens badmintonlag allt medan domaren passade på att köra lite med sina leksaksbilar en bit bort. Underhållning på hög nivå :-)
Tror för övrigt att det var i anslutning till pingis/badmintonmatchen som kusinSigne myntade ordspråket: "Man ska aldrig spå i framtiden under ett pingisbord, för då blir man så lätt störd". Kan vara värt att tänka på...
För övrigt så lyckades klanen Karlsson/Eriksson/Petterson/Wiklund, kamma hem större delen av vinsterna i årets lotteri på dansbanan. Hör bara: En stor vattenpistol, 6 stycken små vattenpistoler, en bunt gulliga magneter, ett kardborre-tennis-set, 200 kronor i presentkort på Euroflorist och 500 kronor i presentkort på Axmarbrygga.
Inte illa, va!
:-)

Det är visst en sådan dag idag

Idag var dagen då jag spillde ut frukostkaffet över min rena och nystrukna tröja, glömde mobilen hemma två gånger, lyckades bli inparkerad med bilen på Lillebrors fotbollsträning, samt spankulerade omkring på ICA i en dryg halvtimme med gylfen nerdragen.
Men annars har det varit en ganska bra dag!

:-)

Alltid nå't

"Tänk att jag har gått ett helt år i skolan nu... Och tänk att jag inte har lärt mig ett enda dugg på hela tiden! Eller förresten, jag har ju lärt mig en sak... Vad var det nu... Jo! Att tio minus fyra är sex! Det visste jag inte innan. "

Lillebror - nybliven sommarlovskille

:-)


Klädshopping

Storebror ville inte ha några nya kläder till skolavslutningen. "Ett par gamla jeansshorts och vilken tröja som helst duger väl?" Dessutom var han övertygad om att de gamla slitna gympadojjorna skulle vara pricken över iet i den outfiten. Mamman kände sig mer tveksam...

Lillebror ville inte heller ha några nya kläder till skolavslutningen eftersom "det är så tråkigt att behöva gå till provhytten". Fast nya skor skulle han kunna tänka sig, eftersom de i princip nya gympaskorna har blivit "sladdriga och inte sitter på ordentligt". Mamman kände sig mer tveksam till just det här med skorna och föreslog att han skulle knyta skosnörena istället.


Efter många om och men och långa diskussioner följde de ändå med på lite shopping. Shorts, tröjor och nya skor till båda två. Och vad hände då? Jo, plötsligt vill de BARA ha på sig sina nya avslutningskläder och skor. Fler diskussioner, om och men. Mamman tycker liksom att det vore trevligt om de nya kläderna inte bara är nya till avslutningen utan även rena.

Tur att det är dags i morgon:
Äntligen sommarlov!

:-)

Fel fokus

Livet som Heson just nu:
Behöver mer tid över till roliga och mysiga försommarsaker. Typ som att sitta ute på trappan och lukta på syrenerna i kvällssolen. Och plantera blommor. Och slå myggor. Sånt där ni vet...

Behöver således ett alter ego som kan fixa den gigantiska högen med saker-som-måste-vara-färdigt-innan-semestern-grejjer på jobbet medan jag ägnar mig åt ovanstående roliga och mysiga försommarsaker.

Just nu är jag mest frustrerad över att jag inte har tiden till de roliga och mysiga sakerna och fokuserar alldeles för mycket på det vilket gör att jag inte heller kommer någon vart med måste-högen. Lite moment 22 över det här på något vis...

Kan man snabbspola fram till den 29:e juni på något sätt?

:-)

En riktigt härlig helg

En cykeltur
Liljekonvaljer
Bubbel med svartvinbärssorbet
En blivande fru
Och en finfin båt vid namn "Maja!
:-)

Märkliga veckan

Märklig vecka det här... Först var det måndag. Sedan blev det fredag fast tisdag. Efter det kom söndag fast onsdag, plötsligt var det måndag igen och nu är det fredag. Kan man räkna med en helt vanlig lördag i morgon tro?

:-)

Heson for president

Jag tycker spontant att man borde få vara ledig när solen äntligen skiner.
Kan nästan sträcka mig så långt som till att det borde vara straffbart att arbeta i månaden juni - om det inte är absolut nödvändigt för ens egen överlevnad förstås. Det är ju nu man ska njuta av allt det ny-gröna och framförallt: skrota ute på altanen till mitt i natten i det härliga ljuset! Det är alldeles för lite sånt!
Om jag blir stadsminister någon gång. Då ni!

:-)


Ett trädgårds-tränings-pass

Jo jag tänkte lite på det här med trädgårdsarbete. Värsta sortens motion ju!
Efter en dag med gräsklippning, plantering och ogräsrensning känner jag mig som om jag har sprungit en halvmara ungefär. Nu har jag i och för sig aldrig ens varit i närheten av att springa just en halvmara, men jag tror jag kan föreställa mig hur det känns. Som när man har klippt gräs, planterat och rensat ogräs en hel dag. Typ...

:-)

Betydelsen av en liten plastbit

Diskmaskinsreparatören har varit här! Och rackarns vilka rena och fina glas vi får nu. Behövde bara byta en liten plastbit så var det klart!
Ja.
Så nu vet ni det

:-)

Det var då det

Upptäckte nyss att den 3:e juni förra året var dagen då jag tog sommarens premiärdopp i havet.
Det kommer nog att dröja ett par dagar till i år. Eller tre.

:-)

//Heson - trött på höstväder i juni

När det regnar...

En nackdel med regninga dagar är att man, när klockan närmar sig bloggtid, redan har besökt alla "måste-bloggar" på listan. Flera gånger dessutom...

En bra sak med regninga dagar är att man får en anledning att åka till Buspalatset med en bunt spralliga barn tillsammans med Mormorn (och typ alla barnfamiljer inom fyra mils avstånd).

Inte behöver man vattna häcken heller.

Och så längtar man alldeles väldigt mycket efter en varm och solig strand i ett annat land (och rimmar av bara farten), men om det är bra eller dåligt är jag osäker på. Både ock skulle jag nog säga. Att åka utomlands den här tiden på året är egentligen helt uteslutet. Våren/försommaren = bästa årstiden som man absolut inte vill missa. Men om våren inte uppför sig så kan man faktiskt vara tvungen att ändra sig. Faktiskt!
Man kan ju åtminstone tänka tanken.


:-)

Ruskigt

Hrmpf!
Här fjäskar man för Juni med en dikt och allt och vad får man? Regn och rusk och 4 plusgrader!:-(

En dikt till första juni

Första juni idag!
Här kommer några tänkvärda ord om det:

"Var glad min själ åt vad du har:
Nu har du hundra sommardar
och denna är den första.

När solens lopp sin ände tar
Så har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står
i morgon är med ens i går
det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får
är hundra sommardar per år
i morgon är den andra."

:-)


RSS 2.0