I skoaffären

Att köpa nya vinterstövlar till en mycket bestämd fyraårig herre är inte alltid så lätt. Idag blev sko-läget lite akut eftersom det har snöat hela dagen. Gympaskor och snö är ingen bra kombination. Så vi styrde kosan mot Skokanonen.
Mamman trodde att det skulle bli en lätt match eftersom Lillebror redan hade spanat in ett par Spindelmannenstövlar vid vårt senaste skoaffärsbesök. Men hohohohaha!! Ack vad hon bedrog sig :-)

Spindelmannen skorna var SLUT! Självklart. Jag är inte ens förvånad. Lillebrors glada humör tog också slut ungefär där och då. Mamman försökte dock hålla humöret uppe så gott det gick och demonstrerade alla modeller som fanns och försökte hitta något positivt att säga om alla.
"Titta, här är det också ett litet Spindelmannen märke! Men, men kolla de här då! De stod visserligen på tjej-hyllan men det är dödskallar på! Jättesnygga! Och de här är kamouflagemönstrade. DET är snyggt! Ojojoj! Eller de här fina röda och svarta!" 
...ja, ni fattar. Jag gick på som en ångvält medans Lillebror konsekvent svarade "Nej". Kort och gott.
Tillslut gick han med på att prova ett par andra Spindelmannenstövlar fastän de hade kardborrband istället för dragkejda, fel färg på sulan och inte var tillnärmelsevis lika snygga som de han egentligen ville ha. Men nej... de klämde lite över lilltån. Och så gjorde det ont liksom mitt på foten. Och de var jättevingliga att gå i. Suck...
Efter många om och men och förtioelva stövelprovningar senare blev det ett par kamouflage-mönstrade. Med kardborrband och utan Spindelmannenmärke. Först provade han dem två gånger och skrek högt varje gång eftersom de var ALLDELES för små, men så plötsligt vid tredje provningen sade han direkt "Jamen de HÄR Mamma! De här var sköna". Så då fick det bli dem. Mamman var redan genomsvettig och hade mycket lite tålamod kvar.
Det är inte lätt.... Men det var 20 procents rabatt på alla barnskor. Då blev Mamman lite gladare. Sedan fick vi 100 kronor i extrarabatt också vilket gjorde att notan slutade på 100 riksdaler. Så det var värt besväret ändå.

:-)


Vinter!

Jaha, så blev det vinter då! Alldeles vitt ute och det snöar fortfarande. Mysigt!


Nejmen vad det var svårt!

Ibland är det hopplöst att få till ett vettigt blogginlägg. Går inte. Punkt.

Fast jag måste i alla fall berätta att Storebror sover över hos en tjej i natt. 
Kan ju tyckas lite väl tidigt...Han är ju bara åtta...

:-)


Dagens ros

Kolla vad Lillemor och jag fick i Kuriren igår:


Sån´t blir man glad av :-)
Tack å bock!


Lat mamma

Familjen har nyss vaknat. Mamman har inte ens fått upp ögonen än när Lillebror frågar

"Mamma, kan du fylla på mer vatten i min vattenflaska?"
"Men det kan ju du fixa själv" svarar Mamman
"Nääe, det kan jag inte, för jag har ingen lust!" svarar Lillebror
"Nähä... Menar du att man slipper om man inte har någon lust?" undrar Mamman
"Jaa, det gör man"
"Jamen i så fall har inte jag heller någon lust!"
"Men åååååå. Jag tycker ju bara att du har för lite jobb!!!" svarar Lillebror

Pappan gick upp och fixade vatten :-)

Storvinst nr 2

Jag brukar inte spela på Lotto. Det är höga vuxenpoäng på att spela Lotto. Väldigt höga. Och jag är ju bara 33 och ett halft, så det har inte känts helt rätt. Men nu när jag närmar mig 34års dagen med stormsteg, har jag faktiskt provat det några gånger. Jag har insett att man inte kan klaga på att man aldrig vinner något om man aldrig spelar. Logiskt va :-) Men jag gör det bara på nätet. Någon måtta med vuxenpoängen får det vara. Jag hoppar att traska in till spelbutiken och kryssa i någon liten lapp. Nätet eller inget.
Hur som helst...när jag insåg att jag faktiskt måste göra en insats för att vinna, tog mod till mig och spelade några rader så vann jag först 174 kronor och idag ökade jag på med 24 kronor till! Hurra hurra!
Så vänta ni bara - det här är bara uppvärmning. Så snart jag blivit varm i kläderna och fått in snitsen på att klicka på Huxflux-knappen (för er som inte är insatta så är det en funktion för att slumpa fram en rad), så ska jag kamma hem storkovan.
Absolut!

På hemlig resa

Grabbarna och kompis EricP fick åka på hemlig resa idag. Jag och Erics mamma hade bokat in en liten utflykt. De enda de visste var att det skulle ta ungefär en timme att åka med bil och att de aldrig hade varit där förut. I morse vid frukosten var gissningarna många. Lillebror gissade på Legoland eller kanske Turkiet. Storebror var övertygad om att det var Skara Sommarland eller Kålmårdens djurpark. Relativt bra gissat, men dock inte helt rätt. Vi åkte istället till Jungle City Lekland i Gävle. Ungefär samma koncept som Buspalatset i Hudiksvall dit vi var för några veckor sedan. Mycket skoj för barnen, och gott fika för föräldrar. Det var mycket trevligare och mer ombonat i Gävle, men på fikafronten vinner Hudiksvall. 15 kronor för en kopp kaffe utan påtår och ett vanligt glas vatten ville de ha 10 kronor för!! Herregud! Är det inte förbjudet att ta betalt för kranvatten? I Hudik får man dricka hur mycket vatten man vill. Gratis! Och det ingår påtår. Dessutom var fikabrödsutbudet inget vidare i Gävle heller. Bara delicatobollar, muffins och munkar, godis (MASSOR av godis) samt glass. Mackor fanns, enligt menyn, bara vid vissa tillfällen. Undrar vilka tillfällen det var..? Skulle hur som helst gärna ha köpt en frukt eller något mindre sött till barnen. En vanlig ostmacka eller något.
Nåja, summerar man det hela så var det ett rätt så trevligt ställe trots allt. Och grabbarna var nöjda och glada när vi styrde hemåt igen.


7 saker om mig

Har blivit utmanad av Heidi.
Utmaningen ska skickas vidare till 7 vänner, men jag gör som jag brukar: Den som vill får hänga på!

Ok, här kommer 7 saker om mig själv:

1. Jag har bara tappat 8 av mina mjölktänder. Joråsörrö.
2. Jag är en sevärdhet. Eftersom jag vid 33-års ålder bara har tappat 8 mjölktänder brukar det komma praktikanter och blivande tandläkare och titta på när jag ska undersökas. Det är tydligen väldigt intressant. Åtminstone om man jobbar på Folktandvården.
3. När jag var liten hade jag en låtsaskompis som bodde bakom bokhyllan i mitt rum. Han hette Gunnar, hade ett stort huvud och en pytteliten kropp.
4. Jag gillar att göra tårtor. Men det blir inte så ofta tyvärr. Sedan TeWes konditori började göra Spindelmannen-tårtor har grabbarna ratat mina hemmagjorda, så det blir bara när jag själv och Pappan fyller år. Om jag hinner :-)
5. Jag läste ut Åsa Larssons senaste deckare igår "Till dess din vrede upphör". Kan rekommenderas!
6. Jag har en blå cykel. Sjösala Svalan. Med trasigt stöd.
7. Jag sjunger som en galning i bilen. När jag åker själv. Och sååå himla bra sjunger jag också. Japp! ;-)

Jasså ni väntar?

Jahaja. Där sitter ni och väntar på att få veta vad jag har haft för mig idag!
Okej då. Här kommer en lista på dagens aktiviteter:

1. Lillebror och jag käkar lyx-frukost på McDonalds.
2. Lillebror och jag spelar LegoStarWars i 1 1/2 timme. Mamman äääääger på LegoStarWars :-)
3. Storebror kommer hem efter att ha övernattat hos kompis EricP. Han tar över tv-spelsdosan så Mamman kan sätta igång och göra något viktigare. Se punkt 4.
4. Dammsuger hela nedervåningen + skrubbar skåpluckor och kakel i köket och torkar golven fyra gånger!!! Nu var det väl själva den om det inte ska vara ordentligt rent!!
5. Lagar lunch
6. Jobbar lite
7. Tar en promenad till flask-återvinningsstationen med en kasse tomflaskor. Fast en var inte tom. Så jag fick gå hem och byta jacka.
8. Ny promenad. Ner till stan och KappAhl där jag inhandlar en kasse strumpor, trosor och långkalsonger till hela familjen. 750 kronor fattigare traskar jag hemåt igen.
9. Plötsligt ringer någon och vill köpa vår gamla sänggavel som legat ute på Blocket hur länge som helst! Så då blev jag 350 kronor rikare igen :-)
10. Storebror lagar middag till hela familjen - nästan alldeles själv! Fick lite hjälp med att ta ut laxen ur ugnen bara. Ungstekt lax med matvete, pesto och sallad. Supergott!
11. Vi funderar över hur vi ska få någon ordning i lekrummet. Det visade sig vara ganska enkelt. Vi behöver bara köpa en massa dyra grejjer och sätta upp lite här och var så VIPS har vi fått ett lekrum som kommer att funka i flera år frammåt :-) Enkelt!
12. Storhandling. I say no more....Pust och stånk och stöööön!! Men det är i alla fall trevligt att öppna kylskåpsdörren nu.
13. Nattning av barn
14. Lite bloggande

Ja... det var alles.
Förutom det så har jag väl hunnit med typ 6 koppar kaffe under dagen också. Och nu ska jag vika tvätt.
Vilket glamoröst liv jag har. Eller hur!? :-)


Jo, just det ja! Har ju ett litet tips också:
Tappa aldrig ett okokt ägg inne kylskåpet. Det blir kladdigt då!
Basåattnivet :-)


Här är det bra

Fick mail från min kusin Emma idag. Hon har flyttat till Canada på några månader och jobbar som barnflicka åt en halv-svensk familj. De hade varit till LosAngeles nyligen och även till några fler helt ointressanta ställen. Nästa vecka skulle de till Japan. Verkar ju jättetråkigt.
Och Farmorn och Farfarn är på Lanzarote den här veckan och knappt har de hunnit hem förrän Farmorn ska åka på Söderhavskryssning i en vecka och sedan vidare till Miami.
Guuuud så tråkigt!!! Och onödigt!! När man kan var här. I Söderhamn. På Thelbacken.

Avundssjuk?!
Nääääee?! Skulle aldrig falla mig in!

:-)

Man får skylla sig själv

Om man trasslar till det med vintertiden så barnen blir extra superdupertrötta så får man skylla sig själv.
Det kan då nämligen bli så att barnen blir extra superduperkinkiga dagen efter.
Och dessutom kan de hända att de somnar i bilen klockan 16.43
Det kan ju tyckas väldigt bra eftersom de nu var så himla extra superdupertrötta, men när de vaknar igen tre timmar senare., hungriga, kissnödiga och PIGGA, är det inte så roligt längre.
Men man får skylla sig själv.

Så är det. Punkt.

:-)


Skridskopremiär

Ja, så har vi då avklarat den första skridskohelgen! Gick faktiskt riktigt bra och det var inte så farligt som jag trodde :-)

Storebror var laddad och helt inställd på att ge sig iväg till Hockeyskolan vid 09.30-tiden i lördags. Ända tills Pappan råkade säga att han inte visste om man fick låna hockeytröjor på ishallen eller inte och packade ner en av sina egna tröjor så att Storebror och skydden skulle kunna få plats under. Då blev det nervöst. Och oroligt. Plötsligt fick Storebror akut ont i halsen. Och lite i magen också. Och han hade minsann ALDRIG sagt att han ville gå på någon hockeyskola! Att inte ha full koll är INTE Storebrors grej. Han vill gärna veta exakt hur saker och ting ska gå till. Inga tveksamheter får förekomma. Det gäller alltså att aldrig avslöja sig när man inte är helt säker på tex vilken väg man ska ta, vilken avdelning man ska till, var man får parkera och såna saker. Eller när man inte är säker på om man får låna hockeytröjor eller inte. Krävdes en hel del övertalning innan det mag- och halsonda gick över så pass mycket att det var ok att åka med och åtminstone kolla in stället. Väl på plats var det inga som helst problem och hur kul som helst!

I söndags var det så Lillebrors tur att äntra isen. Lite vingligt, men med benskydd och hjälm med galler på var det inga problem! Han kämpade på i en dryg halvtimme innan han gav upp av ren utmattning. Men det blir nya tag nästa söndag.
Förresten var det lite av en happening för en lättroad mamma som jag att stå på läktaren och titta på när 30 stycken 4-,5- och 6-åringar klapprade sig fram över isen :-) Gissa om de var gulliga! Det är inte helt lätt att ta sig fram på ett par skridskor innan man kommer på att man ska gliiiida, inte gå! En och annan vurpa blev det.
Men det bästa av allt var att skidsko-magistern började med att säga att de skulle delas upp i två grupper från och med nästa vecka och man fick själv välja om man vill gå tidiga eller sena gruppen. Bara att skriva upp sig på en lista. Gissa vem som var först med att välja den sena gruppen :-)

Två puckon och vintertid

Ingen har väl missat att vi är tillbaka i vintertiden nu. Alltså när det gäller klockan. Inte vi heller. Vi gjorde allt som man ska och söndagen flöt på himla fint. Vi kom i tid till skridskoskolan på söndagförmiddag och i tid till mormorns födelsedagskalas. Frid och fröjd och vintertid.
Det var först när barnen hade somnat som förvirringen uppstod.

Pappan sade:
"Vad konstigt det är... det känns som om man har fått en timme extra."
Jag höll med och vi konstaterade att vi hunnit med en massa saker och fått barnen i säng i ordentlig tid. Gjorde oss ingen brådska med middagen, men när vi tillslut gick ner i köket började vi ana ugglor i mossen. Klockan på micron visade 22.08. En annan klocka, som Pappan var väldigt säker på att han hade ställt om, visade 23.08. Hmm... Kollade mobiltelefonerna...ehh...23.08. Ringde fröken Ur också för säkerhetsskull, men hon sade samma sak. Tjugotre åtta och tjugo...pip...Tjugotre åtta och trettio...pip.
Det visade sig att vi båda hade ställt om klockan på micron, så det blev liksom vintertid två gånger.
Med andra ord så gick inte barnen alls och lade sig i tid klockan 19.30 som vi trodde, utan klockan 20.30 som dagen innan varit 21.30.
Och vi käkade middag kl 23, fast vi först trodde att klockan var 22, men om det fortfarande hade varit sommartid hade klockan varit 00. Dessutom tittade vi på tv och kom inte i säng förrän 00.30, vilket dagen innan skulle varit 01.30.
Tror att detta kan förklara varför vi allihop är så himla trötta idag :-)

Årets julklapp

Alltså, om inte det här blir årets julklapp så vet inte jag :-)
Mooooahahaha!

P.S Heidi hittade dit först. Gissar att hon redan har beställt ett par till sin sambo :-) D.S


Han har anammat kulturen

Storebror är skateboardgalen. Fullkomligt! Helt plötsligt en dag så kunde han ALLT. Namn på kända skateboard-killar, namn på tricks, skillnaden på olika typer av brädor. Rubbet! Mycket har han snappat upp genom att kolla instruktionsfilmer på YouTube. Han kollar och kollar, ropar ibland när han behöver hjälp att förstå vad de säger, och sedan går han ut och övar.
Nyss satt han framför datorn och kollade ännu en skateboard-film. Plötsligt tjoar han till och säger
"Awesome!!!"
...det är visst inte bara tricksen han har snappat upp, utan även språket :-)


Norska italienare

Pappan och grabbarna kollade in Galenskaparnas gamla klassiker "Pappa jag vill ha en italienare" och "Jag vill ha en synth" på YouTube för ett tag sedan. Det gjorde intryck :-)

Idag sade Lillebror att man inte kan önska sig en italienare i present, för det är ju faktiskt en människa.
"Fast förut trodde jag att det var en leksak"
Pappan undrar:
"Jamen vad är en italienare egentligen?"
"Det är någon som kommer från... från... från Norge!" säger Lillebror bestämt
"Näe, inte från Norge, från Italien" säger Pappan
"Va SJUKT!" svara Lillebror

:-)

Farin-festligt

Att smyga sin in Strykjärnsparken med en klirrande kylväska en fredagkväll känns inte helt ok. Det rör sig rätt så suspekta människor där. Såna som inte bryr sig om att köpa en kasse när de handlar på Systembolaget, vilket de gör flera gånger om dagen. Ja, ni fattar... Det är lite av ett tillhåll för Söderhamns A-lagare. Och där hade vi stämt träff med Farin i går. Jag kom alldeles för tidigt och ansvarig för champagnen som jag var så baxade jag iväg kylväskan till ett "säkert" hörn av parken där jag hade uppsikt över när mina kamrater dök upp.
När skocken väl var samlad delade vi ut partypåsar och traskade iväg mot Harmoni (skönhetssalong med en jättemysig spaavdelning). Tillbringade ett par timmar i deras bubbelpool och ångbastu, käkade frukt, nötter samt lite godis och drack bubbel samt juice. Supermysigt! Aningens fnittriga intog vi sedan O´Learys för lite mat. Gissar att ljudnivån höjdes några decibel när vi kom in i lokalen :-) Vet inte om det var det som gjorde att kocken glömde sötpotatisen i ugnen och stekte kyckligen en halvtimme för länge, men något måste det ha varit som störde honom i matlagningen. Han försökte rädda upp situationen genom att lägga upp sötpotatisen med den brända sidan nedåt och inte låtsas om att kyckligen mer liknade en skosula än mat, men det lyckades han dessvärre inget vidare med. Gissar att han fick betala ena halvan av vår nota ur egen ficka för vi fick 50% rabatt. Stackarn... Fast vi blev i alla fall glada :-) 9 personer käkade varmrätt, drack vin/öl till maten, efterrätt eller kaffedrink samt kaffe för drygt 1400 kronor! Med sådana priser har man ju råd att käka ute-middag flera gånger i veckan!

Hur som helst så var det himla trevligt och mysigt - även om kombinationen fredagskväll, bubbelbad och bubbeldricka gjorde att vi inte orkade längre än till klockan 23. Men det kändes rätt ok. Skulle ju upp till hockeyskolan i morse. Rapport om det kommer senare.

Godnatt!


Komplimang

Vi har badat bastu och jag har precis dragit på mig mina gamla säckiga, mossgröna mysbyxor och en svart tröja. Håret är rufsigt och blött och jag är alldeles rödflammig i ansiktet efter bastun. Då kommer Storebror in i badrummet. Först är han alldeles tyst en stund. Sedan säger han.

"Mamma varför vill du alltid vara så fin?"
" Tja...det vet jag väl inte om jag vill... eller, jo, det klart jag vill vara fin, men det är inte alltid jag är det. Nu till exempel, är jag ju inte så värst jättesnygg".
"Joo, det är du visst det. Jag tycker jämt att du är fin!"
Mamman blir lite rörd och säger att hon minsann har världens gulligaste unge.
"Äsch, jag ville ju bara ge dig en komplimang!"

:-)

Kom på en till

Vad säger bananfröken till sin klass när de är bråkiga?
- Tyst i klasen!!

Hohoho!
:-)

Roliga historier

Storebror fick en ny bok från sin bokklubb för några dagar sedan.
Den heter "Flams" och innehåller roliga historier och annat från Kamratposten.
Så nu läser vi roliga historier innan vi somnar och skrattar så vi dööör.

Här är min favorit:
En gul och en grön banan var ute och promenerade. Den gröna bananen sprang före, gömde sig bakom ett träd, hoppade fram och skrek "BUUU!"
Då sade den gula bananen.
"Men guuuud vad du är omogen!"

Hahahohoh!!

Storebror har två favoriter:
Två läskburkar var ute och gick.
Den ena blev överkörd.
Då sade den andra:
"Läskigt!"

"Min hund är jättebra på att ljuga!"
"Nähä. Det finns väl inga hundar som kan ljuga?"
"Joodå. Titta här! Karo, vad säger katten?"
- Vov vov

Lillebror gillar den här:
"Hur gör man för att fånga en kanin?"
"Har ingen aning!"
"Man gömmer sig bakom en sten och låter som en morot!"

Hahaha!

Märks det att min hjärna är fredagseftermiddagstrött nu?!

Ha en skön helg!


Som sagt...

idag är det fredag.
Och tur är väl det för jag hade omöjligt klarat att masa mig upp i ottan fler gånger den här veckan.
TUR att det är höstlov nästa vecka och jag har bestämt mig för att jobba hemifrån = sovmorgon varje dag!


I morgon är det fredag!!!

Det är väl ingen som har missat det va?

Det är dessutom Fest-med-Farin-Fredag. Jojjomen!
Jag är ju såklart inblandad i själva arrangerandet av festen. (Hrmm.. Förstår inte hur det kan bli så?!? Det händer hela tiden! :-) Grötfrukostar på jobbet, kick-offer, skaldjursaftnar, konferenser, ölprovningar, släktmiddagar, ... ! Har för övrigt en riktigt bra julfest på gång för mina arbetskamrater och deras sambosar också, men det får jag berätta om vid ett annat tillfälle.)

Hur som helst så har Lillemor och jag kokat ihop ett program för kvällen. Våra kamrater har fått instruktioner att infinna sig i Strykjärnsparken kl 17.15 tillsammans med sin sminkväska, kläder som de kan vistas ute bland folk i samt ett gott humör. Hehe! Rapport kommer på lördag... eller söndag.
Trevligt ska det bli!

Ha en trevlig helg!
Go´natt!


Hur funkar det?

Pratade just med en kompis. Hon är gravid. Jättegravid rent av. Vi snackar stooor mage.

Hon har:
...foglossning = aj
...diskbråck = ajajaj
...ett hjärta som har börjat slå dubbla slag sedan hon blev gravid = läskigt
...svårt att sitta på en stol längre än 10 minuter åt gången samt ett stillasittande jobb = dålig kombination.

Hon gick till doktorn och sade: Jag känner mig lite trött. Och så har jag nog lite ont också.
Doktorn svarade: Jamen herregud! Det är ett under att du kan stå på benen. Jag sjukskriver dig bums. Inga problem, allt ordnar sig!

Så min kompis har varit sjukskriven i sex veckor. Frid och fröjd tills idag när hon plötsligt fick ett brev från Försäkringskassan som har funderat lite på hur pass ont hon egentligen har. Är det verkligen så att hon inte kan sitta på en stol och bara jobba lite med sin dator ändå? Det borde väl inte vara så jobbigt? I sex veckor har de klurat på det här och nu hade de kommit fram till att hon inte FÅR vara sjukskriven. Spelar ingen roll att hon redan har varit det i alla dessa veckor. Och att hennes doktor, som faktiskt har träffat henne och till och med gjort en undersökning, säger att hon visst ska vara det struntar de fullständigt i. Och för att göra saken ännu lite värre så får hon ingen ersättning för de här sex veckorna. Ingen alls. Nada!

Man blir ju alldeles matt! Hur kan det få gå till så?


Besserwisser

Säg att du är på en kurs som handlar om... tja... säg att den handlar om hur man bygger sin egen hemsida, och personen som står framför hela gruppen just har presenterat sig som webbdesigner och berättat att hon har jobbat med detta i ca 10 år, jobbar mycket med html-programmering, bildbehandling och layout.

Personen framför dig pratar en stund om hur man använder bilder på webben och berättar att upplösningen på en bild som ska visas på nätet aldrig behöver vara högre än 72 dpi, eftersom det är vad en datorskärm klarar av att visa. Det enda som händer om bilden är mer högupplöst är att den tar längre tid att ladda.

Skulle ni då:
a) Tänka "Oj, vad hon verkar insatt. Men det är väl inte undra på när han/hon har jobbat med detta så länge"?

b) Räcka upp handen och fråga hur man gör för att omvandla sin högupplösta bild till denna lämpliga skärmupplösning?

c) Räcka upp handen och säga att det ALDRIG kan bli bra med så låg upplösning och berätta om hur många gånger ni har använt bilder som haft MYCKET högre upplösning och det har blivit MYCKET bättre än andra så kallade webbanpassade bilder du har sett?

...alltså jag bara undrar...

Vill inte verka elak, men vissa människor bestämmer sig bara för att de har rätt. Alltid. Oavsett vad det gäller.
Kan bli lite småjobbigt för omgivningen om du frågar mig!

:-)


Taxi i storstan

Att åka taxi i storstaden var idag en intressant upplevelse.

Vi var inte riktigt klara över vad gatan dit vi skulle hette, men chansade på "Snickargatan". Taxichaffisen hittade ingen sådan gata, men väl "Snickarbaaaken", som skulle ligga någonstans på Östermalm. Det lät lite underligt först...snickarbaken!? Men sedan kom vi på att det nog var "Snickarbacken" han menade, och det lät som ett ställe där det nog kunde finnas en konferensanläggning så han fick köra oss dit.

Han körde och körde, gasade, tvärnitade, in i bussfilen, ut ur bussfilen, gasa, bromsa. Phu! Min Sj-macka skumpade runt i magen och det kändes som om kaffet jag druckit skulle bubbla ut genom öronen. Efter en halvtimme gjorde han en u-sväng mitt på BirgerJarlsgatan, körde upp på trottoaren, stannade och klev ur.

"Det är här någonstans" sade han och pekade lite svävande medans han lastade ur våra väskor ur bagaget.
"Öööhh.. ok!"
Kändes lite snopet på något vis. I Söderhamn brukar man få åka taxi ända fram, men det kanske bara är norr om Dalälven det gäller? Ville ju inte riskera att bli avslöjad som bonnläpp, så vi klev ur och tackade så mycket för skjutsen.

Berättade om resan för en av de trevliga damerna på konferensen, som förskräckt utbrast "Va! Åkte ni taxi hit? Men det går nog nästan fortare att gå!". Sagt och gjort. När jag skulle tillbaka till Centralen följde jag damens vägbeskrivning, gick fel två gånger och ändå tog det mig bara prick 14 minuter att promenera!!

Gissar att den där taxichaffisen skrattade gott när han åkte vidare... och det måste ha stått "Bonnläpp" i pannan på mig när jag klev in i taxin.

:-)


God morgon

Ville bara tala om att klockan är 05.59 och jag har 10 minuter tillgodo innan taxin kommer och kör mig till tåget :-)
Mot Stockholm och en bunt (förhoppningsvis) trevliga pensionärer som vill lära sig göra hemsidor.
Tillbaka framåt kvällen.

Ha en trevlig dag!


Hockeykillen
Glömsk

Nyss var jag ner till tvättstugan för att leta kläder till i morgon. Ska till Stockholm med 06.27 tåget så jag tänkte att det vore lämpligt att leta fram några paltor redan idag. I morgon när jag ska åka är jag förmodligen inte riktigt vaken och då kan det bli hur fel som helst.
Men det var inte det jag skulle berätta.

Jo alltså...
Råkade se att luckan till tvättmaskinen var stängd och det brukar den inte vara om det inte ligger tvätt där i.
Och då kom jag på... i lördags förmiddag tvättade jag lite sängkläder, men jag hade visst glömt bort att hänga.
Det är ungefär fyra dagar sedan... oops!

Ansiktslyftning

Tja...inte vet jag... blev det bra det här eller? Kände bara att det var dags för något nytt.

Tejp

På blöjor finns det en inbyggd liten tejpbit som man kan gosa med när man ska sova.
Lillebror slutade med blöja för drygt två år sedan.
Däremot har han inte slutat med tejpen.
Så därför har han en egen tejprulle bredvid sängen.
En tejpbit på låret alternativt armen så man kommer åt att gosa bra.
Det är fullt normalt...väl?

:-)


Vuxenpoäng

Det stormar ute. Mamman har krypit i mysbrallorna och serverat barnen "kvällstevemacka".
Barnen bråkar om vilken film de ska titta på och om de ska titta på tvn i källaren eller i vardagsrummet.
I vanlig ordning vill den ena titta på en film som den andre absolut INTE vill se, en vill sitta i källaren och en i vardagsrummet, men ingen vill sitta ensam.
Mamman suckar och inser att hon nog måste åka till affären en stund. Japp...joominsann, det måste hon faktiskt. Och det bums! Strunt i stormen och mysbrallorna. Affären kl 20.00 = lugn och ro.
Mamman drar och lämnar Pappan i kaoset.

Visst är det vuxenpoäng på det?


Arbetsro

För ett tag sedan var det någon som klampade omkring på vinden och störde min arbetsro. Nu har det parkerat sig en stor hacka-sönder-betong-maskin här utanför. Den håller på att arbeta sig igenom en del av den gamla perrongen på andra sidan vägen.
Dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk-dunk!

Grrrrrr!!!!


Krypterade ord?

Det finns vissa ord som utlöser konstiga reaktioner hos barn.
Säger man till exempel "duscha" så börjar de skrika hysteriskt. Säger man "borsta tänderna" får man ungefär samma reaktion, medans "nu ska vi gå upp och lägga oss" brukar innebära att de ramlar ihop i en hög på golvet och kvider "Jag ooooorkar inte. Du måste bääääära mig!".

När barnen till slut har insett att de faktiskt inte kommer undan duschen eller tandborstningen så kommer nästa problem, nämligen vem som ska göra detta hemska först!
"Jag vill inte börja, du får duscha först!"
"Neeeej!! Varför måste jag börja? Jag måste ju ALLTID vara först!!"

Så jag tänkte att man kanske skulle kunna kryptera de här orden så man slipper reaktionerna?! Eller hur tusan gör man? KAN man få dem att duscha och borsta tänderna bara sådär ändå, utan vidare?!

Tips någon?
:-)

Nämen!

Är det redan söndagkväll?!
Mäh!
Var tog helgen vägen?


Familjen på is

Storebror kom hem med en broschyr om Hockeyskola för några veckor sedan.
Det lät ju skoj tyckte både Storebror och hans föräldrar.
Läste man broschyren lite noggrannare så stod det att Lillebror också kunde får börja på skola. Skridskoskola. Lät ju hur bra som helst, så Mamman slog till och anmälde bägge två.

Förra lördagen var Pappan och grabbarna på en liten upptaktsträff. Då visade det sig att Hockeyskolan kommer gå av stapeln på lördagmorgnar kl 09.45 och Skridskoskolan samma tid fast på söndagmorgnar.
Vi har alltså betalat 400 spänn för att bli av med våra ligga-och-dra-oss-i sängen-morgnar ett antal veckor framöver. Istället ska vi stå och frysa i en iskall hockeyhall och småprata med andra föräldrar. Jomenvisst.
För jag antar att det inte är helt ok att sätta dem på bussen själva med instruktioner om att be någon annan vuxen hjälpa till att knyta skridskorna?
Ehhh...Nej...ja, alltså jag bara undrar?!

Närå, det klart att de ska åka skridskor.
Sova kan jag göra någon annan gång. Det är ändå rätt så överskattat.
Och man kanske får kaffe om man har tur!

:-)


Finåkning

Vi har lånat hem en sån här över helgen:


Volkswagen Tiguan = kanske vår nya leasingbil.
Så gissa vad vi ska göra de närmaste dagarna :-)

Storebror har redan bestämt sig.
"Den här kärran äger!"

Och jag tror faktiskt att jag håller med. Riktigt trevlig bil!


Hemlis!

Jag vet en hemlis! Hehehe....
En riktigt rolig som rör Pappan. Fast själv är han bara sådär lite lagom exalterad.
Jag skulle inte tveka en sekund!! Skulle banne mig kunna betala en slant för att få byta med honom.
Dessutom har jag en hög skönsjungande vänner som också skulle gilla det här.
Garanterat !!!

Nu blev ni nyfikna va!?!
:-)


Nördiga familjen

Fredagkväll på Thelbacken:

Storebror kollar skateboard-instruktionsfilmer på YouTube
Lillebror kollar LegoStarWars-filmer på YouTube.
Mamman bloggar.
Pappan spelar innebandymatch, men jag lovar att det första han gör när han kommer hem är att kolla mailen.

Är vi nördiga, eller?


Vad gör man på en torsdagkväll...

Svårt att välja... Har så många trevliga saker att göra.

Vika tvätt kanske? - Åhhh vad roligt!!!
Plocka i och ur diskmaskinen! - Yippiii!!
Ta ett varv med dammsugaren? - Jättekul!!!
Städa upp i tvättstugan? - oiiiiii!
Göra rent ugnen? - supermegajätteroligt!!!

Suck...ja jag vet inte... SÅ mycket roligt att ta tag i och så sitter jag bara här framför datorn!
Nej, skärpning!
Bara att sätta fart!

Go´kväll :-)


Tjejbesök och LegoStarWars

Storebror hade klasskompis/tremänning Alva på besök idag. Hon hängde med hem från skolan.
Mycket intressant att se hur min kaxige, coole åttaåring beter sig när han är ensam med en tjej :-)
Hela hans framtoning ändrades, för att inte tala om lekarna. Det var inte tal om att spela varken dataspel eller tvspel vilket annars är huvudsysselsättningen när han har killkompisar hemma. Nej nu fick Alva bestämma, så de knatade upp till lekrummet och plockade fram Lillebrors låtsasmat, en kassapparat och leksakspengar och lekte affär!
Kors i taket och ta i trä!
Mamman och Pappan trodde inte sina öron när de smyglyssnade från köket och hör Storebror säga:
"Jag vill heta Daniel och nu ska jag gå till din affär och köpa en smörgås!"
Tror aldrig han har lekt en liknande lek i hela sitt liv :-) Har det varit "spela-olika-roller"-lekar så har det alltid handlat om superhjältar eller tvspelsgubbar med lasersvärd och pickadoller. Men att leka affär... ja, jag är alldeles förstummad...
Frågade honom innan han somnade om de hade haft roligt och det var ingen tvekan
"Ja, jätteroligt!!"

Kanske måste bjuda hem tjejer lite oftare :-)

Lillebror däremot är ju van att leka "tjejlekar" på dagis. Det blir mycket "Mamma-Pappa-Barn" när man är en kille och två tjejer som håller ihop. Men idag hade han tröttnat och berättade stolt när jag kom och hämtade honom att idag hade han minsann lärt både Ella och Viktoria att leka Lego Star Wars.

:-)

Funderar du på att byta webhotell?

Hittade det här på Anders blogg.
Verkar ju väldigt bra måste jag säga.
Tyvärr är det fullbelagt just nu, men man kanske kan få ställa sig i kö?

Så här i efterhand...

...kan jag konstatera att mitt föregående inlägg skrevs i en aningens negativ ton. Det var inte meningen. Skyller det på att jag blev irriterad över att det var så svårt att få till formuleringarna.

Det var MYCKET trevligt på badhuset!!
... trots toaletten :-)

Familjen på badhuset

Hur svårt kan det vara att få till ett inlägg om ett besök på badhuset!!??! Har suttit här i säkert en halvtimme och skrivit-suddat-skrivit-suddat! Måste ha fulla huvudet med vatten eller nåt!!

Det jag försöker skriva är att...

...familjekortet var 400 kronor dyrare än förra året = 1400 kronor för 6 månader!!! En smärre förmögenhet så där på en gång, men utslaget på ett besök i veckan i 6 månader för hela familjen så är det nog ett hyfsat billigt nöje ändå. Det är i alla fall vad vi ska intala oss själva när vi käkar nudelsoppa för sjuttioelfte gången i slutet av den här månaden ;-)

...det roligaste med hela besöket var att bli fotograferad till det nya badkortet. Åtminstone för alla familjemedlemmar under åtta år.

...toalettlåset var aningens mindre rassligt än tidigare (har de månne satsat några kronor av de extra de fick in på prishöjningen på att köpa ett nytt lås?).

...trots nytt lås på toadörren var det precis lika klaustrofobiskt på toaletten som vanligt. Tack var detta öppnade jag dörren på vid gavel i ren panik innan jag ens hade lyckats korva upp badtrosorna igen! Självklart studsade det in en tjej i 13-årsåldern när jag som bäst stod där och försökte återfå kontrollen över mig själv, min andning och mina badtrosor! Hehe... jag muttrade något förmodligen mycket intelligent och smet iväg ut i simhallen illa kvickt!

...de verkar inte ha satsat några pengar på värme. Varmbad stod det, men banne mig om jag tycker det ska räknas som varmt när man får tuppskinn över hela kroppen bara man kliver i och till och med barnen vill gå in till vattenruschbanan för att värma sig!

...kioskmenyn hade fått ett nytillskott i form av "paj med sallad" för 35 kronor. Det kändes som ett bra alternativ till korv med bröd eller en pizzaslice, men...nja... smakade inget vidare.

Sedan vill jag också göra klart att jag INTE gillar mammor som högt och tydligt säger till sina barn i duschen att:
"Nejmen, jag tror INTE att du bara fick en kallsup, gumman. Det är SÄÄÄKERT magsjuka så mycket som du kräktes!!"

Och jag gillar inte när någon har hängt sin blöta handduk över min i duschrummet.

Däremot gillar jag Storebror skarpt som har gått på simskola 10 gånger och nu simmar som vilket blötdjur som helst. Finland tur och retur skulle säkert inte vara några som helst problem vid klar sikt och vackert väder :-)
(Pappan däremot kände nog att risken för att Storebror plötsligt blivit bättre än honom själv på att ta sig fram i bassängen var rätt överhängande. Jag såg minsann att han övade lite i smyg! Hehe!)

Nämen sådär!! Det blev ett inlägg tillslut :-)


Inte...

...mycket att skriva om idag.
Så jag låter bli.

Go´kväll!

:-)

Just det ja

Kom på en sak till som aldrig hände 1982.
När man på måndagssamligen skulle berätta vad man hade gjort i helgen var det
* ingen som sade "Jag har spelat tvspel... och så har jag spelat dator... och så har jag kollat på tv... och se´n har jag inte gjort något mer"
* ingen som sade "Jag har varit hos pappa i helgen"... fast det kanske bara var i min klass. Var nog typ 14 innan jag träffade på någon med skilda föräldrar!
* ingen som hade ätit chips.

...när kom chipsen egentligen? Själv fick jag bara popcorn. Alltså som man poppade i kastrull :-)
Och när slutade man leka "Röda-vita-rosen" och "Burken"? Hoppa hage? Hopprep?

Istället för att jobba...

... har jag nu bloggat i 45 minuter istället.
Inte bra Heson, inte bra!!

Ska bara ta en dusch så sätter jag igång sedan!
Adjöss för idag!

Gospel igen!!

Vi var i tidningen idag!
Fast själv står jag precis bakom Gabriels högra kavajficka och försvinner i mängden

(Bilden har jag lånat från www.soderhamnskuriren.se och är tagen av Jens L´estrad)


Montag

Jaha . Måndag.
Har faktiskt varit i skolan idag. Och lärt mig om korta och långa vokaler. Joråsörrösåatte....
Hängde nämligen med Storebror en stund för att se hur de har det i skolan. (Alltså jag HAR faktiskt varit till skolan förut, men inte varit med på några lektioner. Ville bara förtydliga det så ni inte tror att jag är en totalt ansvarslös mamma!)
Det var mycket intressant faktiskt. Och lärorikt!
Det har hänt en hel del sedan man själv gick i tvåan.

1982 såg det ut så här:
* Alla barn hade en bänk med lock där man förvarade sina skolböcker, pennor och annat nödvändigt
* Man satt i fina rader, två och två
* Man var tvungen att fråga fröken om man ville vässa pennan i den stora pennvässaren framme vid katedern - och visa upp udden så hon kunde se om det var nödvändigt.
* Behövde man hjälp, eller om man ville säga något så räckte man upp handen.

2008:
* Inga bänkar. Bara bord. Böckerna har man i en låda i en jättestor lådhurts i ena änden av klassrummet. Och så har man en pärm för papper i bokhyllan i andra änden av klassrummet.
* Man sitter i en fyrkant, 4 och 4 tillsammans
* Fröken har ingen kateder och således finns det ingen stor pennvässare med vev. Man får ha med en egen, alternativt en stiftpenna (de var inte ens uppfunna 1982)
* Behöver man hjälp jagar man fröken runt klassrummet och pickar henne på axeln tills hon har tid.

Alltså, jag måste säga (med risk för att låta ruggigt gammalmodig) - men jag föredrar faktiskt 1982 års modell.
Förstå själva hur det låter när 20 barn (eller hur många de nu är) ska trängas framför en lådhurts för att få fram sina böcker! Tyckte jag såg fröken smyga in ett par öronproppar i öronen innan hon sade "Och nu barn ska ni hämta era läseböcker", men själv hade jag glömt mina. Det ska jag INTE göra nästa gång!
Och HUR står man ut med att ha någon som pickar en på axeln medans man lugnt och pedagogiskt försöker förklara skillnaden mellan "ful" och "full" för en disträ åttaåring? Förresten var det en del konstiga ord de hade valt just för att förklara skillnaden mellan långa och korta vokaler. Varför valde de just "ful" och "full"? I och för sig förstår jag då steget till "bar/barr" och "glas/glass", men ändå...?

Nåväl...
Kan i alla fall konstatera att jag nu förstår bättre varför Storebror tycker det är helt ok att ta hem matteuppgifter fastän han inte behöver. Här får han ju i alla fall sitta i lugn och ro och arbeta!


A hallelujah moment!

Sade jag inte att det skulle bli a hallelujah moment!!
Jädrans vad roligt det var!!!
Att sjunga gospel med Gabriel Forss alltså!
Vi började öva kl 10.30 och vid första pausen 1 1/2 timme senare hade jag ont i käkarna av allt skrattande och sjungande!
Roliga låtar - U2, Eric Gadd, Abba, Katrina and the Waves och så ett par mer "riktiga" gospellåtar också.
Övade och övade, hela dagen och kl 19 var det dags för konsert.
Det blev världens drag och inte en människa satt stilla kan jag lova :-)

En RIKTIG energikick!Att köra någon annans bil

Vi har en automatväxlad bil och har haft så i snart ett år.
Man vänjer sig snabbt vid att det bara är att gasa och köra.

Igår fick jag uppdraget att hämta en manuellt växlad bil på Resecentrum och köra hem den till oss.
Jag har kört "vanliga" bilar flera gånger sedan vi fick vår, men just den här är lite speciell. Bara att ta sig in i den kräver några extra skills. Dessa kunskaper hade jag, så så långt allt väl.
Måste börja med att backa ut från en trång parkering. Backen ligger framåt på växelspaken och man måste liksom lyfta upp en grej för att få i den. Gick också bra, men jag backade lååååångsamt! Ville ju inte riskera att repa någon bil.
Så ska jag då köra framåt. Pedalerna känns lite annorlunda. Jag gasar som en tok (fast det var inte meningen) och det skriker i motorn. Hehehe...oj! I med tvåan, blinka, köra iväg, gasa på, växla upp till trean. Nämen vad farao - får inte i växlen!!! Ser hur bilen bakom kommer närmare och närmare och tillslut ser ut som om han tänker köra om. Men då får jag i växlen! Phu!  Måste skratta åt mig själv varje gång jag ska växla. Det blir en ganska ryckig färd :-)

Senare ska jag försöka tanka bilskrället också. Massor av folk på macken och jag har såklart glömt att kolla på vilken sida tanklocket sitter. Storebror får göra en insats och hoppa ur för att kolla. Det är kö så jag får vänta lite innan jag kan köra fram till pumpen. Väl framme från jag inte upp tanklocket. Måste ringa till systerYster som äger bilen och fråga hur jag ska göra. Det visar sig att man behöver en nyckel. Den nyckeln har inte jag. Bara att hoppas att bensinen räcker fram och tillbaka till Vågbro dit vi är på väg.

Framme i Vågbro lyckades jag inte låsa bilen och detta gjorde att det senare inte gick att starta den (fick ringa systerYster igen!), tog en stund innan jag hittade bakrutesvärmaren, fick på fläkten och vindrutetorkarna och kunde köra iväg igen. Själv skrattade jag hysteriskt hela tiden. Storebror kände sig mest orolig tror jag :-)

Nu står den i alla fall parkerad här och får så göra i några dagar. Om jag får nyckeln till tanklocket ska jag ta mig en sväng med den i morgon igen, men... annars får det nog vara.
Bilen är helt klart en hälsofara för man skrattar som en tok hela tiden och det kan ju aldrig vara bra i trafiken :-)

Äntligen fredag!

Och inte vilken fredag som helst.
Planeringsdag på dagis = stängt = Lillebror och Mamman har hemmamys, alldeles själva hela förmiddagen!
Och när Storebror kommer hem från skolan väntar vi bara in EricP med mamma så drar vi till Hudiksvall och tillbringar några timmar på Buspalatset! Mammorna får sitta och tjattra i godan ro, dricka kaffe och äta bullar medans barnen klättrar omkring i det gigantiska inomhuslekparken.

Känns som att det kan bli en ganska behaglig dag!

Vita kläder

Någon har bestämt att alla ska ha vita kläder på lördagens gospelevenemang.
Vitt från topp till tå - inklusive skorna.
Men alltså... det är ju höst nu! Jag HAR inga vita höstkläder!!!
Bara vita sommarklänningar och t-shirts!!!
Så jag gjorde en lov bland den stora staden Söderhamns alla klädaffärer idag och kom hem med en illasittande off-white tantig tröjblus med knytband och små pärlor på! Ja ni hör ju själv!! :-) Hohoho!! Jag var tvungen att storskratta när jag provade den igen nyss. Verkligen inte jag!! Dessutom passade den absolut inte till de enda vita par byxor jag har, så det får nog bli en vanlig t-shirt istället. Försöka piffa till mig med en halsduk eller nåt.
Ja jösses!
Hur ska detta gå :-)
Jag satsar på att försvinna i mängden!


En vanlig torsdag

Idag har följande hänt:
Jag hörde inte klockradion och vaknade 10 minuter senare än vanligt
Lillebror ville inte ha sina kläder. Bara om han fick ha shorts under.
Storebror var världsasnabb att få på sig sina kläder.
Storebror buttade ner Lillebror från en hög barstol.
Lillebror blev ledsen.
Vi käkar frukost och Storebror kommer på att det INTE är roligt att gå till skolan.
Storebror kommer på att det är himla orättvist att Lillebror får vara på dagis och LEKA hela dagarna.
Storebror kommer på att det är himla orättvist att dagis är stängt i morgon så Lillebror och Mamman ska vara lediga
Storebror inser inte att detta kommer att leda till att även han får sluta tidigt i morgon och att vi allihopa ska åka till Buslandet i Hudiksvall på eftermiddagen
Lillebror vill ha sin svarta keps med guld-döskallar på.
Storebror har sin svarta keps med guld-döskallar på.
Ett smärre tumult uppstår på grund av de svarta kepsarna med guld-döskallar på.
Storebror blir arg på Lillebror som tar en tur runt gården med Storebrors trasiga sparkcykel
Lillebror vill höra "Den där låten med den konstiga rösten"
Mamman och Pappan förstår inte vilken han menar, men Storebror förtydligar "Nej han menar den där med en konstiga texten. Om mobiltelefonen (En låt med "Säkert". HIttade den inte på YouTube, så ni får hålla tillgodo med den här istället)"
Vi släpper av Storebror vid skolan och Mamman vill gråta en skvätt för han är så gullig när han går iväg med sin skolväska på ryggen. Snyft!!!
Springtävling in på dagis.
Springtävling ut från dagis.
Mamman och Pappan suckar över att vara på jobbet igen.
Mamman sätter sig vid datorn och skriver ett låååångt onödigt inlägg om morgonens händelser.

Ungefär så!
Och nu ska jag jobba!
Adjöken!


Om du har glömt nyckeln

Ok. Ett scenario:

Du har varit och tränat och plötsligt fått ett sockerfall utan dess like och bara MÅSTE få i dig lunch snabbt som ögat.
Då inhandlar du en sallad, en drickyoghurt och ett knippe bananer och får detta i en alldeles för liten plastpåse så bananerna sticker upp ovanför.
Far vidare till jobbet, kämpar dig upp för alla trappor till tredje våningen och möts av: EN LÅST DÖRR!!! Trots att lunchen är slut för 10 minuter sedan. (Man blir lätt lite långsam när man är hungrig, så det tog jättelång tid att få på sig paltorna igen efter träningen). Det är nu du upptäcker att du inte har några nycklar med dig. Och ingen gaffel till salladen.
Du ringer till dina kollegor som sitter på restaurang och dricker kaffe i godan ro.
Vid det här laget har hälften av dina hjärnceller lagt av, så när du försöker tänka ut en bra lösning på problemet går det inte så bra. Du kommer nämligen på den briljanta idén att du kan åka hem och käka din sallad istället. Smart!!

Sagt och gjort - ner för trapporna igen. Tappar bananerna och plånboken och fastnar med nyckelbandet i port-dörren (har alltså bilnyckeln på ett eget nyckelband). In i bilen och rattar hemåt. Kommer ända hem och upp på bron innan du inser att - nej just ja! Jag hade ju inga nycklar!!!
GRRR!! Nu är du desperat! Och så himla puckad att du inte ens inser att du ju faktiskt kan börja med att käka en banan medans du väntar på dina arbetskamrater. Nej, nej. Istället rattar du bort till restaurangen där dina kollegor sitter i godan ro, ägnar flera minuter åt att försöka fickparkera, stolpar in på restaurangen, hämtar nycklar och åker tillbaka till jobbet. Upp för trapporna och trasslar med att få med dig nycklar och bananer och allt vad det är. Tappar salladen upp och ner (men har tack och lov inte hunnit ta av locket ännu!) och spiller ut dressingen på köksbänken. Waaaahhh!!!! Att det ska vara så svårt att få i sig lite mat!!! Men tillslut så!

Vad vill jag då förmedla med denna historia? Jo:
Om du inte har dina nycklar med dig, se åtminstone till att du har en plastgaffel!


10-års jubileum

Insåg alldeles nyss att vi har missat vårt 10-årsjubileum på Thelbacken med en hel vecka!
Herreminje! Det går ju inte för sig! En sådan högtid MÅSTE ju bara firas! Måste nog ställa till med en liten jubileumsfest i
helgen tror jag...!

Ja jistanes... 10 år!
Då var vi små snorvalpar på 23 år, inga barn, bara Pappan och jag samt hunden Gibson. Man kan ju faktiskt undra vad vi skulle med ett stort hus på 7 rum och kök till - hade lika gärna kunnat flytta in i en skrubb på kontoret eftersom vi ändå jobbade som galningar med vårt företag som då var relativt nystartat :-) Men...tja... det blev ju himla bra trots allt!


Loveboat

Vi ska sälja vår båt och köpa en ny.
Pappan sitter som klistrad framför datorn och kollar Blocket hela kvällarna.
Nyss hittade han den här annonsen.

:-)

Djuren i skogen

Lillebror och jag är på väg till kusinSigne.
När vi har åkt en bit ropar Lillebror plötsligt:
"Mamma! Jag såg någonting! Ett djur!!!"
"Oj! Vad var det för djur?" undrar jag
"En sån där... vad heter det nu? En... en gråvarg!"
"En gråvarg?" säger Mamman och känner sig lite tveksam.
"Eller, nej... en ren menar jag!" säger Lillebror
Mamman känner sig fortfarande inte helt övertygad, så hon frågar vad det var för färg på renen.
"Den var liksom lite brun" säger Lillebror
"Kan det ha varit ett rådjur?"
"Jajust ja! Så heter det ju! Jag blev lite förvirrad!" svarar Lillebror

Så åker vi en bit till och plötsligt får jag syn på en stooooor älg bredvid vägen.
Det är inte varje dag man träffar på en älg. Sist jag såg en livs levande i naturen var nog när jag var liten och det kom ett gäng stolpandes genom bostadsområdet där jag bodde. Min mamma stod lägligt nog i skogskanten och hängde tvätt och fick en smärre chock, samt raketfart i benen när det plötsligt kom en älg-skock klapprandes fram på cykelvägen. Hohoho!
Hur som helst - eftersom jag inte har sett en älg på väldigt länge så tittade jag ordentligt och var nära att köra i diket på kuppen!

Det var många djur på en och samma resa - och det bara mellan Söderhamn och Kungsgården!

Har någon bantat natten?

Kvällarna blir längre och längre, men nätterna blir banne mig kortare och kortare.
Hinner ju för bövelen knappt blunda så är det dags att kliva upp!

Näe, det borde vara lag på obligatorisk sovmorgon åt ALLA!!!

Somna i egen säng - dag 3

Igår tog det drygt 1 1/2 timme innan Storebror somnade. Lillebror var 1 timme snabbare.

Idag:
Inte ett tjat, inga fiffiga ursäkter. Bägge barnen somnade bums!
Jag förstår ingenting... Men jag är glad :-)


Gospel!

På lördag ska det sjungas gospel! Jajjemen!
Gabriel Fors är i stan och den som vill får anmäla sig och vara med i den stora kören. Hutlöst dyrt (400 spänn), men har man tur och är med i den eminenta sånggruppen Farin så blir man sponsrad! Joråsörrsåatt...!
Så på lördag morgon kl 10 börjar vi repa och kl 19 är det konsert i Ulrika Eleonora Kyrka.

Jag är på intet sätt religiös, men det kan man banne mig bli av att sjunga gospel. Särskilt när man får stå mitt i en jättekör och klämma i från tårna!

It´s gonna be a Halleluja moment!

Arbetsro

Någon rumsterar om uppe på vinden. Det brakar och smäller så man är helt säker på att det kommer att ramla ner någon (vem det nu är) genom taket när som helst. Och det har hållt på i flera dagar!!!
Dessutom är städerskan här. Hon andas genom näsan - jättehögt - när hon sveper omkring med svabben.
Jaha - och nu kommer Kustbevakningen farandes också... suck!!!
JAG KAN INTE KONCENTRERA MIG!!!!


Bokstavering

Vid frukostbordet i morse läste Storebror på kaviartuben:

"K A V I A R. Kaviör!"

:-)

P.S För att förtydliga lite så har han, av någon anledning, alltid sagt "Kaviör" istället för kaviar och det hjälpte tydligen inte att han bokstaverade! D.S

Att byta säng

Att det ska vara så svårt!
Vi har ju, som bekant, bestäm att grabbers ska somna i sina egna sängar.
Och som de pedagogiska föräldrar vi är (hehe!) så har vi förberett dem på den stora rutinförändringen hela förra veckan och igår var det då dags. Gick faktiskt rätt hyfsat. Visserligen tog det en halvtimme längre än vanligt innan de slog igen sina blå, men ändå...

Idag däremot... Herreminje! Storebror kämpar fortfarande i sin säng. En timme senare...Och då menar jag inte att han kämpar med att somna, utan han kämpar med att komma på nya ursäkter för att INTE somna. Alltså i sin säng. Han vill somna i Pappans, som han har fått göra alldeles för länge.
Men jag ger mig inte! Inga fler somningar i våran säng. Nope!

Fiffiga ursäkter så här långt:
"Jag är nog allergisk mot min säng. Hör hur jag hostar!!"
"Men jag kan faktiskt inte vara här inne själv, för det är lite grejjer i bokhyllan som jag liksom tycker ser läskiga ut när det är lite mörkt!"
"Det här täcket är för varmt! Pappas är mycket skönare!"

Men Mamman är tålamodet själv och serverar iskall mjölk (mot hostan) och städar undan allt läskigt ur bokhyllan, samt hämtar Pappans täcke!

Lillebror krånglade en aning han också, men där funkade en muta.
Jag sade: "Om du är duktig nu och fixar det här varje kväll hela veckan så blir det en belöning på Barnens Hus på söndag!" (vet inte om det var ett klokt beslut, men... jaja. Sagt är sagt...)
Lillebror sade: "Okejdå!", vände sig och somnade på tio röda!

Som sagt.. en timme har gått... Vi får se hur länge han håller ut!

Men det tog sig!

Det blir mörkt snabbt om kvällarna nu. Och när det är mörkt ute kan man inte vingla omkring på ett tak, så Pappan fick lägga ner projekt tak-fixning redan vid halv 7 tiden. Visserligen synd, för det är inte så roligt att det regnar in och taket ruttnar, men bra för mig. Jag tog mig i kragen och drog iväg till gymet ändå!
Resultat:
25 minuter löpband
10 minuter step-maskin
5 minuter rodd
lite armar
samt 60 situps

Inte illa på en måndagkväll om jag får säga det själv :-)

Det går utför...

Attans! Jag har varit så himla duktig med min träning i flera veckor nu. Men jag börjar ana en formsvacka. I går tänkte jag nämligen träna, men så fick vi lite besök, och lite mer besök, och så skulle vi ju käka middag och Storebror hade läxa och... ja ursäkterna bara haglade. Så det blev ingen träning. Bestämde mig för att ta det ikväll istället, men nu har Pappan satt igång med att laga taket över trappan så det inte regnar in...
Näe... det här är inte bra!
Lika bra jag packar träningsväskan ikväll så kommer jag inte undan i morgon!

Höga tankar!

Storebror har höga tankar om sin mamma. Nyss undrade han om jag inte kunde snickra ihop en skateboard-ramp till honom :-) Visserligen är jag en hejjare på att spika och såga, men jag gissar att skateboardramper har hunnit bli hopplöst ute innan jag har fått ihop något som är tillräckligt stabilt för att åka på.

Men det känns ju rätt ok att han på fullaste allvar tror att jag faktiskt skulle grejja det!


Kizz

"Mamma, du vet den där killen som spelar gitarr i Kizz?" säger Lillebror plötsligt vid middagsbordet.
Mamman har ingen jättekoll på Kizz-killarna (och man kan ju undra hur det kommer sig att en fyra-åring har det!), men för enkelhetens skull säger hon:
"Ja, vad är det med honom?"
"Jo, hans gitarr, vet du. Den spelar bara Kizz-låtar"

...och det har han förmodligen rätt i :-)


Besviken

"Mamma, kan du lyfta ner den där lådan åt mig?" säger Lillebror och pekar på en låda som står i fönstret i hallen
"Ja det kan jag väl, men vad ska du med den till? Det finns inget roligt alls i den, bara nycklar och plånböcker och lite annat grejs!"
"Jamen jag är så besviken vet du!"

...eller var det kanske "nyfiken" han var?!

:-)

Nya rutiner

I morgon ska vi införa en ny rutin. Alldeles för länge har grabbarna varit bortskämda med att somna tillsammans i vår dubbelsäng. Men nu är jag trött på att rensa sängen på barn varje kväll när jag ska lägga mig. Dessutom är det oftast en blöt pöl i min säng efter Lillebrors vattenflaska. Och hur kul är det att gå och lägga sig i en vattenpöl?! Inte särskilt kan jag meddela. Nej, så från och med i morgon ska de somna i sina egna sängar igen. Påminnde dem om det när de gick och lade sig nyss, men Lillebror gillar inte idén.
"Näe, Mamma! Jag kommer INTE att somna i min säng! Det kommer inte jag att begripa!"

Nu kan det bli vinter

Har just inhandlat vinterkläder för 1890 pix till grabbarna.
Så nu jädrar vill vi ha en ordentlig vinter så kläderna kommer till användning!

70-tals glitter

Vad sägs om lite 70-tals glitter så här på lördagen?

 

Sly and the Family Stone (a´la 1978 eller nåt sånt!)
Fast Sly själv sjunger inget vidare här - trotts glitterkostymen.
Ser ut som om han har ätit någon olämplig svamp eller kanske råkat svälja något
piller eller så :-)

Men här låter det bättre!!

Det är inte utan att det spritter lite i benen :-)
Ha en skön lördagkväll!


Svengelska

Har inhandlat en "Vägg organiser" på DollarStoreSo nu shall jag organisera the saker at my skrivbord :-)

Nu kan det bli vinter

Har just inhandlat vinterkläder för 1890 pix till grabbarna.
Så nu jädrar vill vi ha en ordentlig vinter så kläderna kommer till användning ordentligt!

När man sover som en kratta

Jag sover som en kratta. Eller förresten, jag sover som en stock, men jag ligger som en kratta. En vuxen (det är jag) och två barn under samma täcke. Det innebär att man helt enkelt får hitta den mest praktiska sovställningen och det är inte alltid lika med den mest bekväma. Nästan aldrig faktiskt. Men vad 17 gör man?! De små kottarna kommer ju vinglandes in till min säng i sömnen och hur får man dem att sluta med det? Jag sover ju, som sagt, som en stock själv så det är inte alls säkert att jag märker när de kryper ner under mitt täcke. Inte förrän klockan ringer och jag först måste fösa undan några armar och ben och sedan upptäcker att halva min kropp är förlamad... eller nej jag satt visst bara fast mellan madrasserna!

Min rygg gillar inte att jag ligger som en kratta, så jag måste gå på massage igen!
Visst är det synd ;-)


Hallå...?

Idag har jag haft 19 unika besökare här, men bara fått 3 kommentarer.
Men hallåååååå!!! Jag är ju nyfiken säger jag ju!!
...ett litet "hej" bara, så ska jag sluta tjata sedan :-)
Promise!

Om inte annat så bara för att liva upp min fredag lite?!

P.S Det vara bara fröken Thyrsson som anammade min tidigare uppmaning så hon ligger på plus nu ;-) D.SAtt göra sig snygg

Dags för fotografering på dagis idag.
Lillebror gjorde sig snygg i håret och borstade tårna med en nagelborste
:-)

Att storhandla

1. Strosa runt i affären och plocka ner varorna i lugn och ro i vagnen (eller "Vangen" som man säger när man kommer från Häääälsingland!). Det här är ju den lätta biten. Piece of cake. Rent av lite trevligt.

2. Lassa upp alla varor på bandet. Fortfarande hyfsat enkelt.

3. Packa i allt i kassarna. Och nu börjar det kännas lite jobbigt. Har man handlat en hel vagn full med mat så tar det en stund att få ner i plastkassar och sedan tillbaka ner i vagnen. Inte blir det bättre för att kassörskan får vänta med nästa kund för att hon inte kan flytta den där pinnen som delar av packa-i-varor-delen av kassan på grund av mitt mat-berg. Det kan väl inte jag hjälpa heller!! Vid det här laget börjar man dessutom bli lite småsvettig av allt lyftande och bärande.

4. Tillbaka till bilen. Lyfta ur alla kassarna ur vagnen och in i bilen. Det är nu det gärna ska blåsa ordentligt så vagnen blåser iväg mot bilen bredvid och du får kasta dig efter för att undvika repor i lacken. Det får gärna spöregna också så hårdbrödpaketet blir alldeles uppblött och du måste kliva i en djup vattenpöl för att kunna sätta dig i bilen.

5. Hemma. Packa ur alla kassar ur bilen och in i hallen. Sedan från hallen och in i köket. Ta en kasse i taget, upp på köksbänken och sortera in grejjorna i skafferiet, kylskåpet, frysen och källaren.

6. Klart! Hela kvällen har gått, man är blöt om strumporna och behöver en dusch. Och så har man glömt hälften av det som stod på handlingslappen + att man har köpt ännu en burk kokosmjölk som man inte behövde eftersom det redan stod tre stycken i skafferiet.

Ibland undrar jag om det inte vore lämpligare med självhushåll?


Nyfiken!

Har ni sett den lilla "gadgeten" längst ner i högerspalten, där man ser från vilken stad besökare på bloggen kommer från? Eftersom jag är en mycket nyfiken person tycker jag att det är en otroligt fiffig liten finess. Det är himla roligt när det står Västerås, Sandviken, Norrala, Stockholm, mm - och idag hade jag till och med besök från utlandet. Jojomen - från Oslo minsann! Mycket trevligt!
Men jag är ju trots detta fortfarande lite nyfiken:
Vilka är ni?
Hur hittade ni hit?


Storvinst!

Gissa vem som just har kammat hem 174 kronor på Lotto/Joker :-)

Hohoho :-)
Nu måste jag börja smida planer för vad jag ska göra med alla pengarna .
Bjuda Pappan på lunch i morgon, kanske?!

Våga vägra hösten!

Idag är det den första oktober.
Det betyder HÖST.
Åtminstone för de flesta människor.
Lillebror däremot tyckte att shorts, t-shirt och barfota skulle vara en bra outfit idag.
Det tyckte inte hans föräldrar.
Kompromissen blev shorts med mjukisbyxor utanpå samt t-shirt. Strumporna fick åka med i dagisväskan.

Hmm... tyckte först det var en rätt bra kompromiss, men nu ser jag ju... 3-1 till Lillebror.


RSS 2.0