Aftonbladet vet allt

Klockan är 22.02. Jag är drygt 37 år. Måste kolla i listan om jag får gå hem nu...//Heson - på jobbet


Alltså...

Ja alltså, jag måste nog förtydliga mig lite så ni inte tror att...

1. Det är första gången jag är på Lillebrors innebandyträning (no no no! Men det brukar liksom vara lite lugnare. Måste vara vädret eller nå´t)

2. Jag inte gillar 8-9 åringar. (Fel, fel, fel! Bästa sortens människor på alla sätt och vis!)

3. Barnen enbart sprang omkring och jagade bollen helt planlöst. (Fel igen! De spelar verkligen. Och som de spelar!! Full fart hela tiden! Det är just det här med att de har lite svårt för att springa utan att skrika samtidigt som kan bli... eh... aningens påfrestande efter en stund. Tant Heson, ni vet!)

Så. Nu har ni koll!

:-)

Vardagshjältar

Hängde med Lillebror på innebandyträning ikväll. Hade ingen aaaaning om att tjugo 8-9 åringar som jagar en boll i en pytteliten gymnastiksal kunde generera så mycket oväsen!! Phu!
Enligt regelboken måste man ha speciella innebandy-skyddsglasögon för att få vara med och spela. Tycker regelboken borde kompletteras med en regel som säger att man måste ha hörselskydd för att få vara publik, jag!Dessutom borde alla dessa frivilliga människor som engagerar sig som ledare för barn- och ungdomslag få Nobelpriset. Minst! Vilken insats de gör!

Hör bara här: Lillebrors tränare tappade inte tålamodet EN endaste gång på en hel timme! Och då kan jag lova att det ni ser på bilden här ovan är en riktig ögonblicksbild. Det var inte många sekunder det var så här välordnat och stillsamt.

Som sagt, Nobelpriset! Minst!

;-)

Kändistätt i Söderhamn

Sånggruppen Farin stod för en del av lunchunderhållningen på Stadshotellet i lördags.
Och Lasse Åberg hade turen att vara där och äta.
Måste ha varit hans lyckodag
;-)

Vad hade den där att göra?

Idag hittade jag ljuständaren som varit försvunnen sedan julafton.
Den låg bakom den oanvända guldfiskskålen på ett bord i källaren.
ATT jag inte tänkt på att leta där tidigare?!
Förstårväl...
:-)

Tant Heson på lokal

Känslan när man befinner sig på en pub/restaurang och inser att större delen av övriga gäster är födda på 90-talet. Hmm...

Ett inte allt för roligt ord som börjar på T och slutar på ANT dyker upp i huvudet.

Jä´la skit, liksom :-)

Jag revolterade genom att gå på toaletten helt ensam (annars verkade det var MINST fyra samtidigt som gällde) och gick hem halv ett.

Men annars var det trevligt!

:-)

Veligast

Fredag eftermiddag. Totalslut men med två svåra beslut att ta:
Köpa en stor eller en liten resväska? - Köpte båda
Aioli eller romsås till räkorna? - Aioli OCH romsås till räkorna.
Phu!
Så där ja! NU är det helg!
:-)


Bröt i hop. Kommer igen!

Onsdagen den 25 januari = en riktig skitdag.
Men man måste ju ha en och annan skitdag för att väga upp de övriga dagarna på året, eller hur?!
"Det roliga blir mycket roligare om man har lite tråkigt ibland" som ni vet.
Fast jag har väl inte direkt haft tråkigt.
Mer panik. Varit frustrerad. Arg. Halvgalen. Skrikig. Irriterad.
Men bara jag fick komma hem, städa undan på diskbänken och klämma i mig en semla så blev det bättre.
Nu är jag snäll. Och lugn. Och glad.
Och i morgon är en annan dag.
En bättre.

Så det så!
:-)

Ett litet äventyr

Jag har åkt tåg igen. Den här gången hade jag sällskap av en indisk man som pratade i mobilen hela vägen från Gävle till Stockholm och utbrast i ett "Halloo-halloo-hallooooo-halloo-halloooo!?!" varje gång mottagningen blev dålig. Bakom honom satt en dam med ett ruskigt dåligt bordsskick och smaskade på karameller. En man med ett rejält talfel hade glömt biljetten och själv lusläste jag SJ´s tidning Kupé där det bland annat var en intervju med Claes Eriksson från Galenskaparna. Väl framme på Stockholms Central tog jag rulltrappan ner mot tunnelbanan och sprang rakt in i - Claes Eriksson från Galenskaparna!

Tog mig till hotellet och käkade sedan middag på en liten sushirestaurang där personalen verkade ha bjudit in hela släkten på kalas, shoppade mig lite nötter och en fruktsallad på ICA Hornsgatan och duschade i mörker eftersom badrummet saknar både gardiner och duschdraperi. Och nu har jag barrikaderat mig i sängen med Guldbaggegalan på tv och datorn i högsta hugg. En annorlunda måndagskväll, men rätt så trevlig och väldigt händelserik!

:-)

På en gata i Stockholm

img_3306 (MMS)

Någon kommer att få vara utan pålägg på frukostmackan i morgon...


Tågresan ni vet

Ni vet tågresan igår. De obehöriga personerna på spåret var tydligen en ung tjej som försökte ta sitt liv och hennes föräldrar som gjorde vad de kunde för att stoppa henne. Och där på tåget satt jag och kände mig irriterad för att jag inte fick komma hem som planerat. Det gjorde faktiskt inget. Det gick ingen nöd på mig. Jag är glad att vi stannade så att polisen kunde hjälpa till. Tänk om ingen hade larmat i tid... Hu!
I morgon ska jag åka tåg igen. Förhoppningsvis blir det lite mer odramatiskt...!

Pepparkakor i badrummet - det nya inom hem...

img_8406 (MMS)

Pepparkakor i badrummet - det nya inom heminredning  :-)


Lördagsmys i bistrovagnen. Något ska man j...

img_0964 (MMS)

Lördagsmys i bistrovagnen. Något ska man ju roa sig med. Just nu väntar vi tydligen på en polishund från Tierp ... :-)


Att åka tåg

Jag åker tåg. Jag längtar hem. Jag känner mig smått irriterad över att " obehöriga personer befinner sig på spåret". Vad tusan har de där att göra? Just nu väntar vi tydligen på polisen... Efter det måste vi vänta på tillstånd från trafikledningen att få åka vidare. Men tillsvidare får vi snällt stå stilla i Skutskär. Roligare lördagkväll hade jag nog tänkt mig...

:-(


Att åka tåg

Jag åker tåg. Jag längtar hem. Jag känner mig smått irriterad över att " obehöriga personer befinner sig på spåret". Vad tusan har de där att göra? Just nu väntar vi tydligen på polisen... Efter det måste vi vänta på tillstånd från trafikledningen att få åka vidare. Men tillsvidare får vi snällt stå stilla i Skutskär. Roligare lördagkväll hade jag nog tänkt mig...

:-(


När sotaren kom på besök

Sotaren var på besök idag. När jag kom hem hade han redan klättrat upp för stegen som jag tänkt varna honom för eftersom den inte är så stabil, men ja... det var ju redan för sent så jag sade inget.
Sedan gick vi in och han ägnade en kvart åt att kolla in vårt kök, förhöra sig om vem som ritat det, vad det kostade och ge mig en beskrivning av hans eget kök som snart ska byggas om. (En riktigt "Före och efter"-story. Tog lååång tid)

När allt detta var avhandlat och klart tog han fram sin dammsugare och storstädade kakelugnen. Det tog kanske två minuter. Under tiden gjorde han någon slags analys av mig och kom fram till att jag borde vara från Lötbäcken, ha en storasyster samt en pappa som äger en brygga. Utläggningen av analysen samt den tid det tog att rätta till alla felaktigheter i den (jag kommer från Lötbäcken, men han gissade på fel gata. Jag har en lillasyster, ingen storasyster och min pappa äger ingen brygga) tog säkert en kvart. När allt var utrett och klart berättade han lite om sig själv, vart han hade bott tidigare, var han bor nu, samt vad de tidigare ägarna av hans hus hette. Jag antecknade förstås flitigt och ignorerade jobbtelefonen som ringde i jackfickan. (Eller inte)

Ja, sedan var det klart. Det tog alltså ungefär drygt en halvtimme. Då var han uppe på taket i kanske 3 minuter och fixade med kakelugnen i 2. Nu väntar jag med spänning på att räkningen ska dimpa ner i brevlådan!  Jag gissar att han inte tänker nöja sig med att endast ta betalt för de fem minuter han faktiskt arbetade. Å andra sidan kanske sotare har ett fast pris och då var det ju bra att jag fick lite underhållning på köpet också. Tror jag... Det kan förresten vara så att jag måste skicka en kreditfaktura för köksrenoveringstipsen. Vi får se hur jag gör...

Snipp, snapp, snut.
Så var ännu ett totalt onödigt blogginlägg slut!
I morgon ska jag nog blogga om något viktigare. Som... eh... som... få se nu... ja... eh...
Jag klurar på det!
God natt!

:-)

Ett besök på gymmet

  1. Svettiga kläder från igår i träningsväskan (och nytvättade väldoftande hemma i tvättkorgen = resultatet av en stressig morgon)
  2. Inga rena underkläder i träningsväskan (men på en stol hemma i hallen)
  3. Trasiga hörlurar (dålig kvalitet - höll visst inte att kliva på)
  4. Inte ett endaste löpband ledigt
  5. Inte en endaste crosstrainer ledig
  6. Kö till duschen (tre personer före)
  7. Glashal nedförsbacke till bilen
  8. Tråkig sallad till lunch


Punkt 1 till och med 4 beror endast på att jag är klantig
Punkt 4 till 7 beror på att det:
a. är januari och hela Söderhamns befolkning verkar ha bestämt sig för att det är dags att börja träna
b. alla som tränar åker bil till gymmet och därför är det fullt på bästa parkeringen (den utan nedförsbacke)
Punkt 8 beror nog mest på att jag vid det här laget har ätit typ 500 sallader från just det här salladsstället. Då blir det lätt tråkigt.
Så nu vet ni det.

:-)

På promenad bland gator och tomtar

Det här är nog den intressantaste av de få bilder jag faktiskt tog på Lanzarote. Den föreställer Lillebror under en skylt med hans namn på, samt en sprucken vägg där man med lite fantasi kan se en bild av Afrika (den grå fläcken mellan Lillebror och skylten - för den som saknar fantasi).

Det intressantaste med bilden är egentligen det som hände sekunderna efter det att den togs. Lillebror och jag gick vidare åt höger samtidigt som vi pratade om hur det känns att heta "Gata" i förnamn (Calle = Gata på spanska för den som saknar kunskaper i det spanska språket). Tio steg längre bort låg det en märklig liten trädgård med massor av kryddväxter blandat med små porslinstomtar, gamla lastpallar och skrotbilar. Ett par steg längre bort ändå stod det en stolpe.

Ja, ni kan ju tänka er själv... Om man är fullt upptagen med att titta på en trädgård full av små porslinstomtar kan man omöjligt ha koll på var spanjorerna har valt att placera sina stolpar.
Resultat: en blåslagen Heson, en gapskrattande Lillebror och en helt oberörd stolpe. Vad porslinstomtarna gjorde uppfattade jag inte. Gissar att de också skrattade åt den tokiga turisten

:-)

Det här med semesterbilder

Det skrala utbudet av semesterbilder (se föregående inlägg) beror helt enkelt på att vi hade bättre och roligare saker för oss än att dokumentera semestern när vi nu ändå var på semester. Det framgår dåligt att vi bodde på ett världsafint hotell med värsta havsutsikten och egen terass, att maten var god, att vi spelade både landhockey, fotboll och biljard (vi = ett lite luddigt begrepp som eventuellt inte innefattar den kvinnliga delen av familjen), svingade oss runt i en klätterbana bland palmerna, att glassen var suveränt god och att vi badade som galningar.
Däremot ser man tydligt att vi just här är på promenad, blev sugna på glass, att det gick höga vågor på havet samt att jag tvingade övriga familjen att posera i motljus.
:-)

Bästaste familjen på Lanzarote

img_1697 (MMS)

Bästaste familjen på Lanzarote


Vardag i antågande

Det sägs att det är måndag i morgon.
Riktig måndag.
Ingen sovmorgon. Ingen hotellfrukost. Ingen pool...
Hmm...
Tja... det ska nog gå det med.
:-)

Stormflygning?

Förresten... en tanke som slog mig precis: Hur kul är det att åka flygplan i stormen? Går det ens några flyg i det här blåsvädret? (det var två tankar det)
Fast, det är ju, som sagt några dagar kvar tills vi drar.
Till värmen.
Och solen.
Hit:
:-)

Januarivädret

Tror bestämt att stormen är här igen. Stormbyar och spöregn.
Märkligt januariväder.
På något sätt känns det som om jag föredrar det här, även om jag brukar lessna ur framåt mars sisådär.

Sooooov!!!

Åkej. Vi ska med ett flygplan inom en relativt snar framtid. Flygplan till charterställen har en tendens att lyfta micket micket tidigt på morgonen och då är det rätt så bra om man är på plats, om man säger. Där har vi ett problem. Halva familjen har nämligen allvarliga svårigheter med att somna och har så haft den senaste veckan. Ja, alltså de första dagarna tyckte väl ingen att det var ett egentligt problem, utan snarare både lite mysigt och helt ok. Men nu har vi liksom kommit på det här med flygplanet. För somnar man sent är man såklart väldigt trött ända fram på förmiddagen och det kan bli jobbigt när man ska passa den tidiga tiden.

Gårdagens gå-och-lägga-sig-taktik* visade sig vara urusel. Totalt värdelös. Endast 1 av 3 barn sov innan klockan var 01:00 och det är my god alldeles för dålig statistik. I och för sig var det ett inlånat barn som drog ner statistiken, så om jag bara räknar mina egna funkade det på 1 av 2 vilket ju bättrar på siffrorna en aning. Fast det hjälper ju inte. Vill ju gärna ha full pott för maximal utdelning.

Idag provade vi en ny taktik som faktiskt började redan i morse. Väckning med frukost på sängen klockan halv nio, trots gnäll och tandagnisslan. Full fart hela dagen och läggning när gäspningarna blev för många. Det var för ungefär en och en halv timme sedan. Ett av barnen snarkar för fullt. Det andra ligger och vrider sig i sängen. Själv är jag så trött att ögonen går i kors.

Tur att vi har några dagar till på oss...

:-)

*)Gå och lägga sig betydligt senare än vardags-vanligt, men ändå bra mycket tidigare än övriga jullovskvällar.

Jooråsåatte

Har tre jullovslediga barn i huset som alla har vänt på dygnet den senaste veckan.
En ligger i sin säng och suckar högt och ljudligt.
Två ligger i bäddsoffan och viskar till varandra under täcket.
Den senaste timmen har vi haft två turer till toaletten, en smörgåsrånspaus samt två vätskepåfyllningar. Har tänt och släckt lampan i hallen, den på kontoret och Storebrors skrivbordslampa, plockat ner väggklockan som tickade för högt och lagt en kudde på skivspelaren.
Men snart så!
Före klockan 01.00 sover de garanterat!
:-)

Att vila sig

Såg ni gårdagens avsnitt av Stjärnorna på slottet? De hade besök av en forskare som kommit fram till att hjärnan utvecklas bäst när man vilar.
Tänkte väl det!
Rackarns vad mycket smartare jag kommer vara när jag är tillbaka på jobbet om sisådär en och en halv vecka!
:-)

En nyårsafton


RSS 2.0