Refill kanske?

Jag gillar verkligen inte tomburkar. Inte Kul. Fast det betyder för den skull inte att jag är ansvarslös med dem. Nejdå, nejdå. Tvärtom! Vi har en särskild hink under diskbänken för tomma plast/glas/aluminium-burkar och flaskor, och en liten mini-Bamse-och-hans-vänner-batteri-holk där vi lägger gamla avdankade batterier. Och självklart en ordentlig kasse för pappersinsamlingen också. Inte ett dugg jobbigt. Det är ju bara det att den där förbaskade tomburks-hinken alltid är proppfull (åtminstone allt för ofta). Och det ligger gärna ett par tre tomburkar överst som egentligen inte får plats och som ramlar ner av vinddraget varje gång man öppnar dörren. Ytterst irriterande. En tomburk är ju sällan riktigt tom heller, vilket gör att det gärna blir en droppe kladdig läsk/öl kvar på golvet när man har plockat upp den där burken för sjuttitolfte gången. Och den kladdiga fläcken fastnar man med strumporna i varje gång man går förbi även om man tycker att man har torkat upp den. Jaha och sedan då, när man inser att det inte går att lägga fler burkar i hinken, då måste man sortera pantflaskorna från kasta-bort flaskorna. En kasse för vardera som gärna hamnar innan för ytterdörren i hallen i ett par-tre veckor tills jag får ett spel och traskar iväg med dem till miljöstationen. Påsen med pantburkar brukar hamna i bakluckan på bilen och rassla runt där i några veckor till innan jag kommer ihåg att ta med mig den in på affären. Och lagom tills det är gjort så inser man att den där förbenade hinken är full igen och så börjar man om. Jamen ni hör ju själv!
Vilka I-landsproblem man har ibland....
Man borde väl skämmas gissar jag... fast när man är en trött och utsjasad mamma och snubblar snubblar på den där tomburks-kassen för tusende gången i ordningen. Då blir man rätt less. Både på sig själv och på tomburkarna.

(...fast jag vill påpeka att jag den här gången, i jakt på en smidig lösning på problemet, ställde kassen framför ugnen istället för i hallen. Bara som omväxling liksom. Den blev dock inte roligare för det. Och den verkar inte komma iväg snabbare heller)

Kreativ lösning på problemet, någon?
:-)


Ett dagsverke

Man vet att man har städat ordentligt när man efteråt kliver in i badrummet för att ta en dusch, tittar sig i spegeln och inser att man har näsborrarna fulla av damm.
Det kan också vara då man inser att man nog borde städa lite oftare.

Usama med flera

Fick följande mail från en kompis för en stund sedan

Pressmeddelande!!
Polisen meddelar att man gripigt några av Usama Bin Ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme Laden och de två bröderna Choko Laden och Remou Laden. I lördags kväll tillfångatogs också hans syster Pina Co Laden. Nu spanar man efter hans kusin Sal Laden och hans senile farfar Varvardet Jag Laden.

Inte utan att man var tvungen att småfnissa lite :-)

Trött?

Som sagt...jag gick och lade mig 04.20 igår. Eller idag om man ska vara petig. Eller nähä, nu har visst klockan dragit iväg igen. Nu är det plötsligt i morgon. Alltså...i förrgår gick jag aldrig och lade mig. Igår gick jag och lade mig 04.20. Idag går jag och lägger mig nu. Men jag borde ha lagt mig för länge sedan så hade ni sluppit det här urdåliga inlägget.
Riktigt uselt.
Go natt!

:-)


På turné

Farfarn spelar i dansband. Och det är ju allmänt känt, att ALLA riktiga dansband har en ordentlig turnébuss. Sagt och gjort. Den anlände tidigare i veckan.
Våra barn spenderade fredagskvällen och natten hos sina farföräldrar och ägnade en väldig massa tid åt att utforska bussens alla möjligheter. "En riktigt bra buss" var Storebrors betyg. I morse var det väl i princip bara själva åkandet de inte hade provat på. Så klockan 9.30 i morse, ringde farmorn hem till de något trötta föräldrarna (som gick och lade sig kl. 04.20 i natt) och talade om att de skulle ut på turné så barnen skulle inte komma hem på ett tag.
Turnéplanen såg ut som följer:
Första stoppet: Mellanstig 7, Harivikens fritidsområde, Axmarby (fika hos Siv och Åke)
Andra stoppet: Järnvägsmuseét, Gävle
Tredje stoppet: CityGross, Gävle
Fjärde stoppet: Biltema, Gävle
Femte stoppet: Max, Gävle
...och sedan E4:an hem igen

Mycket uppskattat både av barnen och de trötta föräldrarna
:-)

P.S Jag vill bara förtydliga att det var turné i dansbandsbuss utan dansband. Ifall ni tänkte sätta igång och leta recensioner från Nickez orkesters framträdande på Biltema, menar jag. Ni kan strunta i det. Det var endast buss. Inget band. D.S


Huset fullt

Fyra barn i huset.
Kusin Signe blir hungrig i samma ögonblick som Lillebror stänger ögonlocken. Jag går ner för att fixa en macka. Hittar kompis Filip sovandes i soffan bredvid Storebror som har spillt ut popcornskålen på golvet. Upp med mackan till Signe som visst var lite törstig också. Och Lillebror har vaknat igen. Hämtar vatten till Signe. Då blir Lillbror också lite hungrig och törstig. Fixar macka och vatten åt honom. Säger åt Storebror och Filip att stänga av filmen och gå och lägga sig. Hämta gosedjur, stoppa om och godnattpussa Lillebror och Signe. Storebror och Filip berättar roliga historier för varandra och tjuter av skratt. Lillebror kan inte somna. Storebror och Filip får viska historier istället. Lillebror somnar. Signe kan inte somna om inte jag sitter bredvid. Hämtar datorn och sätter mig i fotänden. Efter fem minuter sover plötsligt alla fyra.

Phu!

:-)


Gult är gott

Länge och väl tyckte jag att grön var godast.
Men sedan insåg jag att det var länge sedan jag provade någon anna färg.
Så igår provade jag röd och gul.
Resultat:
Grön = mycket god
Röd = ganska god
Gul = klart godast


Burgare

KusinSigne och jag pratar lite.
"Idag träffade jag en tant som hade en hund som hette Börje" sade jag
"Jaha. Menar du som i handbörjare?" undrade Signe

:-)


Ni kan ta det lugnt nu

Det är märkligt vad kreativ man blir efter ett par glas vin. Under gårdagskvällen betade jag och mina Farin-vänner av allehanda världsproblem över en middag. Så nu är det klart:
Det VAR Christer Pettersson som mördade Olof Palme. Jojjomen. Och svininfluensan är lite av en bluff. Det har gått lite dåligt för handsprit-tillverkarna ett tag nu så de har, i maskopi med media, fått oss att tro att vi måste bunkra handsprit för att överleva den hemska smittan. Allt för att öka försäljningen. Farins råd för att klara sig undan är: hosta/nys i armvecket, slicka inte på folk du inte känner, samt stanna hemma när du är sjuk.

Ja. Det var väl det viktigaste. Finns några problem kvar att lösa, men ge oss ett par kvällar till så fixar vi det också!

Andra saker som blev klargjorda under kvällen, som inte är av så internationellkaraktär är:
* man ska aldrig sätta ihop sketcher till personalfester. Det blir bara pinsamt.
* kameror med "automatisk leendeuppsökning" kräver ett rejält flin där helst även visdomständerna syns för att fungera
* jag borde få en pulsklocka i födelsedagspresent.

:-)

P.S Ikväll ska jag dricka mer vin. Med mina Collinis-vänner. Men jag ska dansa samtidigt, så då tror jag inte jag hinner lösa några världsproblem. Kommer att ha fullt upp med att försöka göra snygga discomoves :-) D.S

Miniägg

Köpte en stor låda ägg på Ica Alen som visade sig innehålla pyttesmå ägg.
Och jag menar verkligen pyttesmå. Kolla själv:


Vill bara poängtera att limen är av väldigt normal storlek.
Det kan dock vara så att bilden är upp och ner, men det spelar ju mindre roll
:-)

Vinst!

Idag har jag vunnit sammanlagt 125 kronor på Triss, samt 10 kronor på en Tia-lott!!!
Och spelat bort vartenda öre.
Ansvarslöst.


Att lura sig själv

Jag började städa lite smått på övervåningen i helgen. Men det kom en massa andra (roligare) saker emellan hela tiden, så jag kom inte så långt. Då skaffade jag mig en plan. Jag tänkte att om jag ställer dammsugaren på något irriterande ställe, typ mitt i öppningen till sovrummet, så kan jag inte strunta i att städa färdigt i morgon.
Nu står dammsugaren lite framför och till vänster om sovrumsdörren.
Det är fortfarande ostädat.

Jag gissar att dammråttorna ligger i hörnen och hånskrattar.
:-)

På medeltiden

Lillebror och jag var på cykeltur igår och stannade till vid Faxeholmen. Det som på medeltiden var ett slott på en ö, är nu mer en gräsbeväxt kulle mellan Skatteverket och det lokala bussbolagets garage. Fast det är fin utsikt där uppifrån och det finns dessutom några gamla kanoner uppställda som man kan titta på. Eller sitta på. Eller sitta under, om man hellre vill det.

Det här med medeltiden är rätt abstrakt när man bara är fem år.
"Vaddå? Hade de inga telefoner på medeltiden? Men vad gjorde de om de behövde ringa till någon då?"
"Varför hade de så här långt gräs överallt? Hade de inga gräsklippare?"
" Men om vattnet gick ända upp hit, då måste ju vårt hus ha varit under vattnet då...?"

Dessutom blev han lite besviken när det inte fanns varken kanonkulor eller stubintrådar så man kunde provskjuta med kanonerna. Och jag håller faktiskt med. Hade ju varit kul att prova

:-)

Mesigast

Alltså, fy katten vilken mespropp jag är ibland.

Om man ska ha en kick-off med sina skönsjungande Farin-vänner och har bestämt sig för att detta ska ske genom att äta god mat på en restaurang, så vill man självklart ha just det. Riktigt God Mat. Om man sedan av säkra källor får höra att just den restaurang där man har bokat bord, inte har lyckats så bra med sin mat den senaste tiden så vill man självklart ångra sig och boka ett bord på en restaurang med en mer kompetent kock. Eftersom jag råkar vara den ena av två medlemmar i Farins festkommitté, så blev arbetsfördelningen så att jag skulle ordna med avbokningen och Lillemor, som är den andra halvan skötte bokningen av den nya restaurangen. 

Jag ringer. En man svarar och jag förklarar att vi har ett bord bokat på torsdag men att vi vill avboka eftersom: "Hehe...vi lyckades inte få ihop alla, så... det får bli en annan gång."

Varför sa jag så?? Jag ljög!
Det jag egentligen ville säga var:
"Vi vill inte äta på er restaurang eftersom vi har hört att maten inte är så bra längre"
Men det kan man ju inte säga!!
Eller?
Fast man kan ju undra varför jag kände att jag behövde förklara mig överhuvudtaget?

Näe....
Mespropp

:-)


Veligast!

Ingen jogging på tre veckor. Skäms på sig Heson!!
Men lagom till förmiddagsfikat idag så bestämde jag mig för att det skulle ske innan dagen är slut.
Men när jag kom hem från jobbet var jag dödstrött. Och man springer inte så bra då. Så jag bestämde mig för att det kanske var lika bra att skjuta fram det tills i morgon. Men efter lite mat och en kopp kaffe så...tja...äh...om man skulle ta en tur ändå? Fast Pappan skulle måla färdigt några brädor på altanen och Lillebror hade "hänga-med-hela-kroppen-och-åla-omkring-på-golvet-tråkigt" (det är värsta sortens, för er som inte umgås med femåringar så ofta), så Lillebror och jag tog en cykeltur. Och när vi kom hem var det dags för kvällsfika, duschning. en saga och läggning. Och jädrans vad mörkt det blev...
Inte kan jag väl ge mig ut och jogga i det här mörkret? Eller...jo...
JO! Det kunde jag!

Och nu sitter jag här och känner mig lite smånöjd.
Med all rätt, om ni frågar mig!

:-)


Ensam

Ett mycket ovanligt scenario:
Klockan är 23.38. Familjen sover. Jag är ensam vaken, bloggar och dricker ett glas iskallt vin.

Ja alltså att klockan är 23.38 är väl inte sådär jätteovanligt. Det inträffar närmare bestämt en gång var 24:e timme, 7 gånger i veckan eller 365 gånger per år. Välj själv. Att familjen sover händer ju också rätt regelbundet och även mitt bloggande är ganska frekvent återkommande. Ska jag vara ärlig så är det väl inte helt ovanligt att jag dricker vin på en lördag heller. Däremot vette katten när det senast hände att min käre man gick och lade sig före klockan 23. Och dessutom på en lördag...
Det kan, jag säger KAAAAN, ha något att göra med den "lilla" fest han arrangerade för sina vänner i båten i går. Men man kan ju aldrig så noga veta. Sover sött gör han i alla fall.

:-)


Ännu en happening

Det är den årliga "Strömmingsleken" i Söderhamn. Det betyder knallar som säljer diverse skräp, rassliga karuseller, halvbra artister, fulla fjortisar med ryggan full av folköl, samt öltält där det förutom öl och hamburgare självklart även serveras surströmming. Fast, förresten... jag ändrar mig lite, för i år har de faktiskt lyckats få hit rätt hyfsade artister som Heat, Alcazar, Starpilotes och Style. Men resten är precis som vanligt.

Det är bara det att:
1. Hela tillställningen (ja, förutom öldrickandet och surströmmingsätandet då) går av stapeln utomhus, vilket inte så roligt när det regnar
2. Det ösregnar

Det går alltså inte att säga "Vi hade i alla fall tur med vädret".


Blivande ensambarn?

Lillebror och KusinSigne tvättar händerna i kallvatten.
KusinSigne känner sig väldans kall efteråt och säger:
"Hjäääälp!!! Jag blir en isbit!"
..så funderar hon några sekunder...
"..och då blir Otto enda barnet...."

:-)

En kärleksfull dag

Idag har jag varit med om både en bröllopsplanering och ett frieri!
Inte illa för en vanlig lördag i augusti!

:-)


Mäh! Varför då??

Ibland undrar man ju... finns det inget viktigare att ödsla pengar och tankeverksamhet på?
Eller är det bara jag som är otroligt gammalmodig och inskränkt? (för övrigt ett rätt konstigt ord och jag är inte ens säker på att jag kunde stava det rätt. )

Behöver man verkligen det här?

Det enda jag själv behöver just nu är en kopp kaffe och försöka få lite fart på den här arbetsdagen.

:-)

Ibland är det hopplöst

Nu har jag försökt blogga om:
 - vimsiga Farin-medlemmar som tagit fel på datumet för höstens kick-off-happening och med kurrande mage förgäves väntade på resten av Farin utanför O´Learys idag. (Det var inte jag. Men jag tröstade den stackars hungriga sångfågeln med lite fika)
- om märkliga telefonsamtal där jag ropar "Hallå hallå" i luren medans mannen i andra änden presenterar sig om och om igen (jag hade glömt att jag hade headsetet inkopplad och försökte prata i den vanliga luren istället. Han hörde mig, jag hörde inte honom)
- samt gjort en lista över dagens totalt ointressanta händelser (urtrist, så jag raderade rubbet)

...men det blir bara en massa svammel.
Kan inte ni skriva något trevligt till mig istället?

P.S Förtydligande: Ja, jag fiskar efter kommentarer. Det har varit ruggit tyst här ett tag... så man blir ju lite nyfiken. Är det fortfarande någon som bemödar sig om att läsa det jag skriver? D.S


Dagens ord

Storebror undrar:
"Mamma...soppatorsk...hur ser en sån fisk ut?"

...hihi! Tja det kan man faktiskt undra :-)

Lilla julafton

Först Antikrundan och när jag kommer hem ligger den rykande färska IKEA-katalogen och väntar i brevlådan.
Det här är nästan som julafton

:-)


Sprattliga tår

Lillebror har ont i ena stortån, men konstaterar att det nog beror på att han har sprattlat för mycket med tårna i gummistövlarna.

:-)

Årets happening

"Antikrundan" är i stan.
Just nu filmar de båtarna och folket utanför vårt kontorsfönster.
Om de vänder på kameran skulle de få se åtta ansikten med näsorna tryckta mot rutan.

...Det lär inte bli mycket gjort på Your Voice idag!
:-)

Städdille

Igår städade jag under soffan. Idag gav jag mig i kast med strumplådan.
Resultat:
* 13 stycken (!) udda strumpor i olika svarta nyanser
* tre par helt nya
* okänt antal hyfsat användbara par.

Hoppas intresseklubben antecknar ordentligt
:-)

I väntan på blogginspiration...

... kan jag bjuda på en glad låt istället:


"Kostar, kostar inte" eller "Det var bättre förr"

Idag när jag skulle skicka tillbaka ett paket från min bokklubb fick jag tjata för att få betala för frimärken. Är inte det konstigt? Den mycket irriterade kassörskan påstod nämligen att just min bokklubb hade ett avtal med Posten som gör att man inte behöver betala för att skicka tillbaka böcker. Nähänä, och varför har jag då fått betala för mina bokpaket de senaste tre gångerna (det är säkert fler, men mitt minne är bara ungefär tre bokpaket långt)? Det kunde hon inte svara på, men hon blev riktigt ilsk när jag, lite skämtsamt sådär, sade "Jamen då har ni alltså lurat mig på pengar flera gånger!"
"Det är faktiskt KUNDENS skyldighet att ta reda på vad det kostar att skicka paket!"
Öhh...jamen jag SA ju att jag ville betala!! Och förresten så har jag för mig att det, åtminstone förr i tiden när det fanns "riktiga" postkontor, var postpersonalen som hade koll på vad och hur mycket saker kostade att skicka, eller?! Mäh!
Men jag stod på mig och betalade mina frimärken, som av någon underlig anledning var tre kronor dyrare den här gången än sist jag skulle skicka ett likadant paket.
Hmm...

Att göra i morgon:
* Maila bokklubben och be dem förklara hur deras avtal med Posten fungerar
* Komma ihåg att avbeställa nästa månads bokpaket

:-)

Bokklipp!

Den absolut sista Wallander boken kom ut idag "Den orolige mannen".
Jag: MÅSTE HA!!
...och så råkade jag visst beställa Mons Kallentofts nyaste "Höstoffer" också och vips var man 338 kronor fattigare. Inklusive frakt.

:-)


Under soffan...

...kan man hitta både det ena och andra. Under vår fanns det tidigare ikväll:
- damm
- ett par udda strumpor (något dammiga)
- ett armborst av lego
- en legogubbe
- en "Ben10"-gubbe i plast
- två glasspinnar
- mer damm
- lite matrester och kaksmulor
- något oidentifierbart kladdigt

...men sedan kom jag med dammsugaren och moppen* så nu är det skinande rent!
Det konstigaste med det hela är att vi knappt har varit hemma på hela sommaren, så hur det har kunnat hamna så mycket grejjer under soffan är för mig helt obegripligt. Jag som städar under soffan nästan varje gång jag städar. Nästan...

:-)

P.S Vill bara förtydliga lite, för säkerhets skull. Det är "moooooppen" jag menar, alltså den man städar med. Inte "moppen" som i moped. Förmodligen helt onödigt, men eftersom det här inlägget ändå var rätt värdelöst så kanske det trots allt gav helheten ett litet, litet lyft... eller så svamlar jag bara...Känner mig faktiskt rätt så utmattad när jag tänker efter. Jag har ju städat ni vet. D.S


Back in bussiness

Jaha så var det slut på semestern då... Man blir lika förundrad varje gång vad fort det går att komma tillbaka i de gamla hjulspåren igen. Efter en halvtimme på jobbet kändes semestern plötsligt väldigt långt borta. Men, men... det är ju bara tio och en halv månad kvar till nästa sommarsemester, så det är bara att köra på
:-)

Tillbaka

Jag har varit borta ett tag, som ni kanske har märkt. Semestrat som tusan är vad vi har gjort. Åkt färja till Åland, varit på Gröna Lund, åkt båt i skärgården, varit i Mormorn och Morfarns stuga och nu senast tillbringat ett par dagar på Drakfestivalen i Sundsvall tillsammans med Collinisarna och deras familjer. Så faktum är att jag börjar känna mig nöjd. Det är några dagar kvar av semestern, men allt vi gör under de närmaste dagarna är liksom som en bonus. Vi har hunnit med allt vi ville hinna med och har haft en mycket trevlig och vilsam ledighet. Faktum är att det, om jag känner efter riktigt ordentligt, känns helt ok att gå till jobbet på måndag och det om något måste väl betyda att man har semestrat tills man inte orkar semestra mer och således har haft en alldeles utmärkt sommar!
Dessutom tror jag inte att barnen klarar mer läsk, saft, bullar, glass, korv, snabbmakaroner och plättar med sylt och grädde :-) Från och med måndag blir det ordentliga veckomatlistor men nyttig och näringsrik mat, grönsaker, mjölk och vatten, godis på lördag och läggning senast klockan 20.00. Lite ordning och reda igen :-)
Fast det är, som sagt, några dagar kvar och vad vi ska göra med dem ska jag snart diskutera med min käre man över en Campari och juice på altanen. Det kan bli havet om vädret tillåter, eller så hittar vi på något annat. Risken finns med andra ord att jag försvinner ett tag igen, men på måndag är jag tillbaka. Garanterat!

Adios så länge!

:-)

Heta hundar och ramliga mammor

Utanför en korvkiosk i Gamla Stan i Stockholm:
Efter en heldag på Gröna Lund är en trött familjen K på väg tillbaka till bilen när Mamman kommer på att Lillebror kanske är hungrig.
Utanför kiosken står en skylt: "French Hot Dog".
Mamman läser och hjärnan gör en översättning helt på eget bevåg. När Mamman öppnar munnen för att fråga om Lillebror vill ha en korv, säger hon istället:
"Kalle, vill du ha en hund?"
Lillebror ser först aningens förvånad ut, men säger sedan med viss tvekan
"Jaaa...."
Då inser Mamman vad det är hon har sagt och börjar skratta hysteriskt så tårarna sprutar.
Storebror har passat på att sätta sig ner på trottoarkanten för att vila fötterna en stund och Mamman  snubblar storskrattandes rakt över honom och ramlar in i den ytterst smala personalöppningen precis bredvid disken i korvkiosken. Detta gör inte direkt det roliga mindre roligt, så Mamman skrattar ännu mer hysteriskt medan korvkiosktanten tittar allt mer skeptiskt på henne och förmodligen tror att hon har druckit för mycket vin eller så (vilket hon inte hade. Möjligtvis hade hon ätit för mycket socker men Mamman orkade inte förklara detta för kiosktanten).
När Mamman äntligen hade trasslat sig upp från personalingången, slutat skratta och förklarat för Lillebror att det var korv hon menade, inte hund, så visade det sig att kiosktanten inte pratade svenska. Men hon förstod "kokt med bröd" i alla fall och även ketchup och senap. Men "får vi låna toaletten" fattade hon inte. Eller så ville hon helt enkelt inte ha in en galen turist bakom disken :-)

P.S Jag är medveten om att detta förmodligen var mycket roligare i verkligheten, men kanske ändå åtminstone en smula roligt även så här i efterhand :-) D.S

...

RSS 2.0