Det här med att blogga

Det är alldeles för lätt att fastna i bloggandet. Lite extra lätt är det när man egentligen borde knåpa ihop mailformulär och knacka html-kod så att man blir klar med allt måste-bli-klart-innan-semestern-jobb nå´n gång.
Man bloggar liksom som bäst då.
Märkligt det där...
:-)

Bikinisar

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men idag råkade jag tillbringa en stund av min lunch på KappAhl och kom ut därifrån med inte bara en utan TVÅ nya bikinisar! Fattar ni!! Jag var beredd på psykbryt och svettningsattacker men lyckades inhandla TVÅ stycken på inte mer än tio minuter!!
Faktum är att jag köpte en "halvbra-nödfalls-akut-hittar-ingen-annan-men-måste-ha-en"-bikini precis innan vi åkte till Danmark, så jag har alltså två helbra och en duglig bikini i min ägo just nu!
Ja jisses...
Det måste väl ändå vara ett tecken på att det här kommer att bli en kanonsommar, eller hur!
:-)

Hur man köper ett lasersvärd

Idag har vi köpt lasersvärd och jag har därför lärt mig några saker som jag tänkte dela med mig av. Anteckna noga nu, så ni har koll nästa gång ni behöver uppgradera era StarWars-vapen!
Först provfäktar man sig igenom hela sortimentet på Barnens Hus (eller vilken affär man nu väljer att besöka). Låt er inte stoppas av att en del är väl förpackade i kartonger utan prova på bara! Det är viktigt att det känns bra i handen och att det går att fälla ihop på ett smidigt sätt så det ser så verklighetstroget ut som möjligt när man vill stänga av svärdet. Observera att just detta kan vara lite knivigt att prova om svärdet ligger i en kartong.


I nästa skede bör man...
(Om man är förälder:)... försäkra sig om att det verkligen är ett lasersvärd som blinkar och låter som barnen vill ha och om det i så fall nödvändigtvis måste vara det enda svärdet i hela affären som inte går att testa.
(Om man är barn:) ... noggrant tänka igenom skillnaden mellan begreppen "lasersvärd" och "ljussabel" och vilket det är man behöver. Kan även vara bra att fundera över om de eventuella ljud som svärdet/sabeln ger ifrån sig är tillräckligt verklighetstrogna samt om det ska lysa rött, blått eller grönt. Eventuellt är det också bra att åtminstone överväga dina föräldrars råd om att ta ett svärd som du kan testa innan du köper.


Hoppar ni över ovanstående råd kan det hända att ni har spenderat 59 x 2 kronor alldeles i onödan på något som är totalt helfel och som de nu mycket besvikna barnen konstaterar att de absolut inte kan leka med eftersom det inte liknar något endaste vapen som existerar i någon StarWars film. Det spelar ingen som helst roll hur mycket du påpekar att man kan leka att svärdet är en sabel, låtsas att det lyser rött och inte blått och att man inte behöver trycka på knappen som gör att det låter.


När alla har haft ett major breakdown är det en bra idé att åka till närmaste minigolfbana och spendera ett antal kronor på golf och mjukglass. Har även några praktiska råd hur man spelar minigolf på bästa sätt, men det tar vi en annan gång!

Härlig midsommar

Hemma igen efter en makalöst fantastiskt härlig midsommarhelg i Hariviken! Tydliga bevis på helgens härlighet är att det svider som f**n om jag kliar mig på ryggen, jag har en snygg vit rand efter bikini-bhn på min vänstra axel och min mage är fortfarande proppfull (och smågasig) av allehanda godsaker. Så mycket sås med vispad grädde, sås med ovispad grädde, hemmagjort bearnaisesås, bullar till kaffet, mm, som jag har ätit de här dagarna har jag nog inte klämt i mig hittills på hela 2010. Lägg till det ett antal timmar av stillasittande och vindrickande så förstår ni varför jag känner mig riktigt sugen på ett besök på gymmet i morgon.

Den här midsommaraftonen lämnade mycket lite övrigt att önska. Riktigt varmt och skönt, strålande sol mest hela tiden, massor av god mat, roliga tävlingar, kusiner, mostrar, morbröder, farbröder, och andra trevliga människor. Möjligen var det lite för mycket mygg. Och kanske att jag skulle önska mig en lika snygg vit rand på min högra axel som på den vänstra, men jag får väl jobba på den under resten av semestern.

I morgon börjar slutspurten!
:-)

P.S Upptäckte just att det gör ont när jag kliar mig på ögonbrynen också! D.S


Vardagslyx efter irrande bland midsommarmat

Jaha gott folk... midsommaraftons-förberedelserna är i full gång. (Var det inte julafton nyss, förresten?) Heson har just irrat runt på ICA Kvantum i en timme bland andra människor som också skulle handla lax, dill, vit choklad, vispgrädde, sill och annat midsomrigt. Och nu tänker hon bjuda sin man på lite bubbel samt crostinis med tapenad på. Lite lyx såhär en helt vanlig onsdag i juni!

Ha en trevlig midsommar!

:-)

Nioåringar

Nioåringar är underliga varelser. Fruktansvärt gulliga på alla sätt och vis, men inte helt lätta att förstå sig på alla gånger.
När det är vinter vill de t ex ha så lite kläder på sig som möjligt när de går ut. En tunn huvjacka med uppkavlade ärmar och mjukisbrallor fastän det bara är några få plusgrader tycker de är alldeles lagom. När det så äntligen blir sommar och för en gångs skull ganska ordentligt varmt så är det inte tal om att sätt på sig något somrigt som shorts och t-shirt. Nej nej. Långärmad tröja, huvjacka, mjukisbrallor och strumpor.
Och som mamma känner man att man är ganska trött på att tjata så just nu får han hållas. Det är ju i alla fall bättre att han svettas än fryser...

Glasögon med underhållningsvärde

Jag har köpt nya glasögon.
Jag fnissar lite varje gång jag ser mig i spegeln.
Att nya glasögon kunde vara så skoj hade jag ingen aning om!
Jag ser ut lite som Franke i Höjdarna (inte fullt lika hårig dock), men både Lillebror och Storebror tycker jag är cool så då är jag förmodligen det.

Franke orginalFranke kopia
:-)

Matbekymmer

När man kommer hem från en veckas semester så kryllar det inte direkt av mat i kylskåpet. Och det är inte säkert att man orkar åka och handla. Och om man ändå orkar det så är det inte säkert att man tänker längre än till frukosten och således inte inhandlar varken lunch eller middagsmat.
Därför ska jag nu inom kort försöka trolla fram en middag med knäna till två stycken barn som inte gillar samma saker men som dock mycket samstämmigt hävdar att de vill ha "lite speciell mat idag". (Det är vid tillfällen som detta jag undrar om jag själv verkligen har varit inblandad i uppfostran av de små liven. Vad är det för fel på snabbmakaroner och korv? VA, va va?!?!?)

Så nu är frågan: Kidneybönor med italiensk skinka och varsit kokt ägg, eller kanske varsitt paket gammal jäst med ketchup?

:-)

Prinsar och prinsessor

Ingen har väl missat att Sverige fått en ny prins. Klanen Karlsson på semester gruffade en del i början av veckan över all uppståndelse som bröllopet fick överallt, men se rätt som det var så satt vi där bänkade framför tvn i husbilen och grät en smula vi också över hur fint bröllopet var. Till och med brorsorna var helt fascinerade av uppståndelsen och har börjat smida framtidsplaner. Viktoria och Daniel kommer ju förmodligen att få barn. Två döttrar blir det (minst) och det blir alltså en prinsessa var åt Storebror och Lillebror. Perfekt! Så nästa gång det blir ett svensk kungligt bröllop, kan det mycket väl vara så att det är en Storebror eller Lillebror inblandad. Blir ju fint det! Tror jag ska börja fundera på hur min klänning ska se ut så att det är färdigt när det väl är dags. Verkar ju vara rätt mycket jobb med ett sådant bröllop, så det är lika bra man är förberedd

:-)

P.S Lillebror ville dock reservera sig en aning. Det KAN ju hända att han träffar en annan tjej också, som han hellre vill gifta sig med. Helt ok för min del :-) D.S

Hemma

Jahaja, så är vi tillbaka på Thelbacken igen efter en veckas kuskande runt Danmark och Sverige. Hade ju tänkt hålla er uppdaterade under veckan, men.... ja... har man semester så har man. Här kommer en resumé istället:

Husbilen ägde ju som ni redan vet. Himla lämpligt på alla sätt och vis.
Spela kort? - Inga problem.
Bygga lego?  - Jorå, det går det också bara man håller i grejjorna när det svänger.
Koka kaffe? - Lätt!
Laga mat? - Jajjemen!
Och blir man trött och inte hittar någon campingplats är det bara att stanna till på närmaste parkering. Inga problem!

Planen var att hinna med färjan från Varberg i måndags kväll, vara på Legoland tisdag och onsdag och sedan ta färjan hem till Sverige på torsdageftermiddag. Sedan blev det till att improvisera. Först hamnade vi i Ulricehamn, och sedan drog vi till Linköping där vi släppte av Farfarn på tågstationen eftersom han skulle hem och spela med dansbandet. Därifrån for vi övriga vidare till Kolmården där vi övernattade och tog en tur på djurparken. Efter det styrde vi uppåt så långt vi orkade och hamnade i Järna. 185 mil senare så landade vi på Thelbacken igen igår kväll.


Veckans höjdpunkt: Legoland!!! Klart kul för alla inblandade. Kostade muchos pengar, men det var det värt!

Veckans tandlossning: Lillebror tappade sin första i Ulricehamn. Vi hade hoppats på att få besök av den danska tandfén, men det tog ett par dagar till innan tanden ramlade ut. Lillebror har nu mer en gullig liten glugg och läspar en aning när han pratar :-)

Veckans insikt 1: Danskar är ett rätt porrigt folk. Knappt rumsrena ens. Det fanns vägskyltar som visade vägen till "Balle", en resturang på Legoland som hette "Pitten" och en affär hade ett erbjudande om att köpa en "skoltaske" och få en gratis "pung" på köpet. Vi gick omkring och rodnade nästan hela tiden.

Veckan insikt 2: Söderhamnare finns överallt. På Legoland. På Kolmårdens camping. På Kolmårdens djurpark. Överallt!

Veckans dyraste: En flaska vatten på Legoland kostade 45 danska kroner = ca 50 svenska.

Veckans duschupplevelse: I duschen bredvid min på Kolmårdens camping, stod en tant och pruttade högt och ljudligt. Lääääänge. Själv höll jag andan och duschade snabbt.

Veckans måste ha: Storebror behövde nudelsoppa. Titt som tätt och gärna vid så opassande tillfällen och tidpunkter som möjligt. Typ kl 00.15 när vi andra ville sova.

Återkommer med lite bilder senare. Nu är det dags att fixa lunch!

:-)


Vi är på väg

Hur man gjorde innan internettets, mobiltelefonernas och gpsernas tid, det undrar jag. Kunde man överhuvudtaget semestra utanför sin egen stadsgräns? Vi har nu varit på resande fot i en fem-sex timmar sådär och har gps-at oss fram till farbrorn som vi hyrt husbilen av, googlat efter en McDonalds i Västerås och uppdaterat statusen på facebook via mobilen. Och som grädde på moset så passar jag på att blogga lite också :-)
Så här kommer den första lägesrapporten:
Husbilen = helägig (Storebrors ord)
Vädret = aningens regnigt, men med solglimtar
Återkommer!
:-)
P.S Yvette - vi är på väg till Danmark och Legoland D.S

Packning pågår

Jag packar grejjer, byter ut, lägger tillbaka, bockar av på listan, fyller på listan, bygger högar, fyller väskor. Det var knivigare än jag tänkte att bara packa det allra nödvändigaste. Behöver jag den svarta t-shirten mer än den vita? Är de randiga skorna mer användbara än de svarta? Hur många Katten Gustav-tidningar behöver man på en vecka? Bör man komplettera med några ScoobyDoo också? Är ett sällskapsspel lagom? Två? Tre, kanske? Ja, ni märker ju själva. Jag är helt upptagen med att ta en massa viktiga beslut, så tyvärr blir det inte roligare än så här på bloggen idag!
Kan hända att det dyker upp en lägesrapport under veckan, annars får ni ge er till tåls till vi är tillbaka igen.

So long

:-)


Dagens lista

Dagens tur: En tidning från Lego-klubben i brevlådan och den innehöll en gratis-biljett till Legoland. Kunde ju inte ha kommit lämpligare!

Dagens otur: kommer fram till kassan på Majas Café i Rengsjö med kurrande mage och ska precis beställa en av deras jättesmarriga brieost-mackor när Maja själv upplyser oss om att de precis ska stänga.

Dagens värsta: Läs nedanstående inlägg.

Dagens gulligaste: KusinOtto som spelar innebandy med ett bocchiaklot.

Dagens tjatigaste: Barn som hävdar att de, eftersom sommarlovet börjar i morgon, borde få vara vaken hur länge de vill samt att de behöver en ny mobiltelefon (Storebror) och absolut måste gå ner till båten (Lillebror)

Dagens härligaste: Solen!! Och banne mig - idag var det varmt även i skuggan. Typ sommar, liksom!

:-)


Det är gjort!

Jaha, så var det klart då. Lillebror har slutat dagis. Och om ni råkar ha barn på Klossdammens förskola i Söderhamn och de kommer hem och pratar om en konstig mamma som det sprutade krokodiltårar omkring så var det bara jag.
Jag övervägde ju påse över huvudet för att inte skämma ut stackars Lillebror allt för mycket, men den enda vi hade med oss behövdes till att packa i alla kläder och grejjer som låg i hans låda i kapprummet. Äh, tusan också... nu grinar jag igen... Det var väl själva den vad jobbigt det här var! Men nu är det gjort och familjen K består nu mer endast av vimsiga vuxna samt skolbarn.

:-)

Mot danmark

På söndag bär det av mot Danmark. Gaaalet skönt ska det bli med lite semester! Och det här är ju inte vilken semester som helst utan lite av ett äventyr. Vi ska nämligen åka husbil. Exakt hur man går tillväga när man husbilssemestrar, det har vi inte en aning om, så äventyret börjar liksom där. Grundprinciperna har vi koll på, (gasa, växla, bromsa, svänga och det där) men sedan är det lite detaljer som behöver redas ut. Vad behöver man ta med sig? Vilken väg är närmast? Kommer vi att hinna fram till färjan i tid? Kommer vi (läsa Pappan och Farfarn) att kunna ratta husbilen in i färjan? Ska vi eller ska vi inte ta med cyklarna? Och framför allt: VAD roar man sig med hela långa resan till Danmark?
Själv gör jag vad jag kan för att minimera eventuella språkförbistringar som kan uppstå. Danska är ju lite "grötigt", och jag har inte helt lätt för att förstå vad som sägs (ni minns kanske den där killen i en container som jag försökte prata med?), så därför ägnar jag nu kvällarna åt att kolla på Livvakterna för att liksom lyssna in schargången (chargongen? gargongen? Äh!). Dessutom inhandlade jag idag en tomatplanta av arten (rasen? Näe?!) Dansk... nå´nting. Är dock osäker på om det kommer att hjälpa upp mina kunskaper i det danska språket, men jag har bestämt för mig att man ska prata med sina växter, så... vem vet

:-)


Mamman har en kris

Alltså jag bara undrar, hur mycket får dagisfröknar utsätta stackars mammor till blivande sexårsbarn för? Det här börjar bli jobbigt...
För några dagar sedan kom Lillebror hem med en present som han fått av alla dagiskompisar. En tavla där alla hade gjort sitt tumavtryck på. Sedan hade fröken ritat små gubbar av varje avtryck, som var och en föreställde respektive barn. Såå fin. Ja, och ni förstår ju själva hur det gick. Mamman bölade förstås.
Jaha och idag kom han hem med en pärm med bilder från hela dagistiden, från den dag han började till nu... Ja och då var det kört igen. Whuuuäääää!
 
Tur att det snart är torsdag så vi får det här överstökat någon gång!

Sånggruppen Farin på äventyr

Vet ni hur man gör för att få sju personer att stå på ett ben och hålla sig i ena örat? Mycket enkelt! Man lurar först ut dem på en cykeltur runt stan där de genom att lösa gåtor tar sig vidare till olika uppdrag.

Man kan t ex låta dem leta efter speciella trädsorter i Rådhusparken, sjunga en sång i jazzparken. Ja... lite av varje. Man måste även se till att ordna vätskepauser med jämna mellanrum, eftersom det är väldigt jobbigt att cykla.

När man har avslutat cykelturen med en kort kubbmatch så ger man dem lite mat i solen vid kajkanten. Här bjöds det på olika sorters lax, sill, räkor, ost och kex samt massor av frukt, men det fungerar säkert med vilken mat som helst.

Och innan man vet ordet av så står festdeltagarna så här::-)


Sommaren är här!

Det är liksom inte sommar på riktigt förrän man har fått en kvällsdrink i hammocken och grillat på altanen i stugan i Axmar. Så nu gott folk, kan jag meddela att sommaren är här, för i fredags tog vi premiärturen på "Kill-i-magen-vägen" (som barnen kallar den guppiga vägen från Söderhamn mot Axmar) och hälsade på i stugan. Mysigt!!


Ett förtydligande

Nu när jag läser igenom det jag nyss skrev om tvättmaskiner, inser jag att man lätt kan få intrycket av att jag faktiskt var med på den tiden när man tvättade i ån. Jag vill bara förtydliga att det var jag inte. Visserligen har jag rynkor och diverse andra ålderstecken, men SÅ gammal är jag inte.

Det var bara det.

Go natt

:-)

Tvättmaskiner

Man gillar ju oftast sin tvättmaskin. I alla fall så gillar man det faktum att den tiden är förbi då man fick ta sin smutstvätt och knata ner till ån och stå där på sina bara knän och skrubba den i det iskalla vattnet. Det känns rätt bra att bara stoppa in den i tvättmaskinen och ägna sig åt annat medan maskinen gör jobbet. Att man sedan kan få små utbrott på högarna av tvätt som ligger och dräller i tvättstugan i väntan på att bli vikta och inlagda i garderober och sånt, det får man ta.

Jag har dock mycket nyligen blivit varse att det finns stunder när man hatar sin tvättmaskin. Det hände ganska exakt 23.45 igår kväll. Jag ville sova. Jag hade glömt att hänga tvätten. Masar mig ner i tvättstugan för att fixa det lite snabbt och upptäcker att det är något fel. Jag måste tömma ut vattnet genom en nödlucka som jag efter mycket om och men lyckas pilla upp, ner i en tom vällingburk (det enda jag hittade just då), samt rensa silen från diverse småmynt, legopistoler och hopknycklade och rostiga gem. Den vita tvätten i maskinen var inte längre vit utan alldeles gråfläckig. Bara att handtvätta och gnussa som bara den på fläckarna för att få bort. Under tiden tänkte jag fula ord och på att jag verkligen inte ville vara just där just då.
 
Idag har jag storstädat i och utanpå tvättmaskinen och i morgon kommer det förhoppningsvis en reparatör som kan hjälpa mig att få bort några fler smågrejjer som tydligen sitter fast i silen. Av erfarenhet vet jag att det säkerligen kommer att bli dyrt.

Som sagt, så finns det stunder när man inte gillar tvättmaskinen.

Om man vill skrämmas en aning

Idag har vi lärt oss hur man gör om man vill skrämma upp en hel stad:
Det är ganska enkelt faktiskt. Man skriver bara ett mail och skickar till någon lämplig kommunperson där man antyder att man tänker spränga en bomb på någon av stadens skolor eller dagis. Man säger inte vilken, bara att det KAN hända att man tänker spränga lite och att det eventuellt skulle kunna bli på en skola. Jaha, och vad händer då...? Jo, efter ett tag så inser kommunpersonen att man kanske borde ta ett sådant hot på allvar och ringer Polisen.
Resultat: Alla skolor och dagis i hela stan måste evakueras, om och utifall att. Dagis och skolpersonal får ett himla jobb med att ringa runt till alla föräldrar, som i sin tur får kasta sig iväg för att hämta hem sina barn. Det kan även gå så pass långt att dagispersonalen tvingas ljuga för barnen och säga att det rör sig om en brandövning för att de stackars barnen inte ska bli alldeles skärrade. Men eftersom det är ljug så blir barnen himlans besvikna när brandlarmet aldrig börjar tjuta fastän de väntar och väntar. Barnen kan även vara tvugna att följa med sina föräldrar till jobbet och käka bullar och dricka festis, vilket i och för sig är rätt bra i samman hanget för då blir de lite gladare igen och kan hantera det uteblivna brandlarmet lite bättre.

Det man dock bör tänka på om man funderar på att göra en sådan här sak, det är att ta reda på exakt hur svårt (eller lätt) det är att spåra avsändaren. Det kan hända att man i efterhand ångrar sig och att det nog inte var ett så roligt skämt ändå... Det kan även hända att folk kommer att tycka att man är ett pucko. Ett stort.


Läs Aftonbladets artikel


Ledig dag eller inte?

Imorgon är min kalender tom. Inte en anteckning på hela dagen! Hade jag inte en himla massa "måste-bli-färdigt-innan-semestern-grejjer" att göra på jobbet så skulle jag ägna morgondagen åt att sitta på en stol i solen, pilla mig lite i naveln och läsa en bok. Fast nu ser det ut att bli mulet och då hade ju den planen gått om intet i alla fall, så det är ju lika bra att jag har så mycket att göra på jobbet. Har man en ledig dag för att sitta i solen och den befinner sig bakom ett moln, så blir man bara på dåligt humör. Och det är ju inte kul. Rastlös blir man också och då slutar det med att man städar och fixar andra tråkiga varje-dag-grejjer och då har man på något vis slösat bort sin lediga dag.

Nej, lika bra att jobba och räkna ner. Åtta dagar till sommarlov!

:-)


RSS 2.0