Skolk

Igår skolkade jag från jobbet på eftermiddagen och provade på semesterlivet en aning genom att ta med mig barnen till badet. Kändes ganska bra, om än lite ovant, så vi tog en repris idag. Det gäller ju att bli varm i badkläderna tills det är dags på riktigt om en sisådär...få se nu... en arbetsdag ungefär!

Semester...mmmm.... Fint ord, som sagt. Och mycket, mycket fin företeelse

:-)

Sommarkosthållning

Visst innehåller kostcirkeln rätt så mycket bullar, saft och glass va? Och McDonalds och fryst pizza? Och mera glass?
Joorå, det har jag alldeles bestämt för mig!
:-)

Ledsamt...

Kramar mina bästaste ungar lite extra ikväll...
:-(

Gurkor på gång!

img_2103 (MMS)

Gurkor på gång!


Jomenvisst!

Och förresten...
Bästa midsommarvädret infann sig.
Visste väl det!
Utförligare rapport kommer när jag har lite närmare till kamerasladden.
:-)

Tips från coachen

Kusin Signe och jag spelar badminton och hon tycker att jag missar bollen lite väl ofta.
"Men Hea, du ska tänka att bollen är en bomb och att du är på en fest där du vill spränga alla i luften. Då går det bättre!"
Eh...
:-)

Sån´t man behöver fundera över

Lillebror funderar:
"Mamma, hur gammal är du när du dör?"
"Det vet jag inte. Det kan man ju inte veta, men förhoppningsvis är jag jättegammal"
"Jag tror att du kommer vara ungefär 99 år, eller nå´t. Hur gammal är jag då?"
"Då är du 69."
"Åh, vilken tur. Då kan jag ju ta hand om mig själv i alla fall!"
:-)

Midsommarväder

Ok, det ser rätt mörkt ut just nu, men det finns hopp!

I morgon skiner solen!
:-)

Midsommargott

Äsch, vilket eländigt inlägg det där blev nu då! Så kan vi ju inte ha det. Här kommer istället ett mycket smarrigt recept på en marängglasstårta. Äh, jag tar om det där. Här kommer istället ett recept på en mycket smarrig marängglasstårta! Så.
Varsågod:

4 ägg
2 msk socker
2 marängtårtbottnar
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella
3 skålar (varav en ganska så rejäl så allt får plats)
En form med löstagbara kanter
Vispa äggvitor och 1 msk socker hårt i skål 1
Vispa äggulor och 1 msk socker hårt i skål 2
Vispa grädden hårt i skål 3
Häll över den första och den andra skålens innehåll i skål 3. Krossa den ena marängbottnen och häll ner i smeten. Ringla över Nutellan (obs! Den ska vara rumstempererad!). Vänd ihop. Lägg den hela marängbottnen i formen, häll på smeten och ställ i frysen minst 4 timmar. Servera lite lagom tinad med jordgubbar till.

Detta och lite annat gott kommer det att bjudas på i Axmar vid årets Midsommarfirande. Fint serru!

Trevlig midsommar!

:-)

Förkylning - nej tack

Nu vill jag protestera en aning.
Den här förkylningen kommer väldigt olägligt. Och vad är det för typ av förkylning förresten? Hålla på och svimma i duschen, må illa och ha ont i kroppen och värsta inflammationen i tandköttet. Vilket strunt!! Och NÄR är det tänkt att jag ska kunna träna nästa gång? Va va va??? Har ingen lust med det här. Och inte tid heller för den delen. Å andra sidan tar jag det hellre nu än på semestern, men i alla fall.
Nej tack!
:-)

Mac + PC = specialare

Jag har en Mac här hemma. Och en PC på jobbet. Nu när det är sommarlov kopplar jag upp mig mot PCn på Macen så jag kan jobba hemma från köksbordet. Lätt som en plätt, ända tills jag vill skriva något "udda" tecken, som t ex en hakparentes ]. För plötsligt funkar varken knappkombinationen man använder på PCn eller den man använder på Macen. Förstå förvirringen! Men med lite tur och tålamod så brukar det lösa sig. Fast ibland har jag otur. Då blir det jobbigt. Som häromda´n när jag råkade invertera färgerna på skärmen. Svart bakgrund med vit text. Ooops!

 

:-)


Bra grejj

Semester.
Kan vara ett av världens finaste ord.
Min börjar närma sig nu.
7 arbetsdagar kvar.
Känns rätt bra det!
:-)

Så det blev...

Om det inte vore mot mina principer skulle jag berätta om kundmötet jag var på idag. Det är nästan så det är värt att göra det, men... Nej. Kunder bloggar man inte om. Punkt. Men jag kan avslöja så mycket som att det började på nivån "nämen-vad-är-nu-det-här-och-hur-ska-detta-sluta", passerade stadiet "är-det-här-på-riktigt" men landade ändå i "det-blir-nog-bra-bara-det-blir-klart". Ungefär så.
Trött och sliten efter mötet kändes det först som om de två och en halv timmarna tills tåget gick hemåt var en evighet. Det var då jag upptäckte att jag hade ett helt barnbidrag på kontot som behövde spenderas och att det i princip varenda affär fanns en massa varor till halva priset. Så´n himla tur man kan ha!

Summa summarum: en riktigt bra dag!
:-)

Kul... verkligen

Wohahahaha vad kul det ska bli att kliva upp tidigt i morgon och ta tåget till Stockholm för att tillbringa dagen på ett kundmöte. Not. Dessutom regnar det. Och detta eviga rinnande ur min vänstra näsborre kan man ju bli galen på!

Basåattnivet!

:-)

Mycket nu - ledigt sen!

Livet som Heson är rätt hektiskt just nu. Veckan som var har innehållit två skolavslutningar, ett sjuårskalas, en Eagles-konsert samt ett ståhej med att få barn och vuxna att komma in i någon form av sommarlovsrutiner kombinerat med den stressigaste jobb-tiden på hela året. Men SNART är det semester! Bara två arbetsveckor och en relativt lång to-do-lista att ta sig igenom. Men det ska nog gå det också. Full fart framåt! :-)

I väntan på Storebror som gör synundersökn...

img_9935 (MMS)

I väntan på Storebror som gör synundersökning roar sig Lillebror med att bygga en eh... vapenaffär i Duplo.  :-)


Michael, Tony och Kungen

Storebror och Lillebror filosoferar över hur pass känd Michael Jackson är.
Lillebror gissar på jättekänd.
Storebror håller med. Nästan.
"Tony Hawk är ju mer känd förstås. Och Kungen"
:-)

Trädgårdsarbete

I helgen har jag haft en släng av inspiration för trädgårdsarbete. Det händer inte ofta och därför gällde det att passa på. Jag har således besökt två olika handelsträdgårdar och inhandlat tomatplantor, en physalisplanta, grukplantor, blandade kryddor och diverse olika blommor med klar dominans av pelargoner. Har även varit till Coop och inhandlat 10 säckar jord som räckte lite drygt halvvägs, samt köpt en slangkoppling som inte skulle sitta på den del av slangen som jag hade behov av att koppla. Och nu undrar jag lite var inspirationen tog vägen...
:-)

Storebror och Markoolio

Pappan spelar sommarlåtar på Spotify när det dyker upp en gammal Markoolio-låt. Kan den heta typ "Ingen sommar utan reagge eller nå´t sån´t? Hur som helst så sjunger han om att dricka hembränt och cola. Storebror visar sig kunna hela låten utantill och sjunger glatt med. Mamman låtsas inte förstå det där med hembränt och undrar lite fint om Storebror förstår vad det sjungs om.
"Njae... jag är inte säker på ordet, men jag vet att det betyder typ att man ska dricka massor av cola"
Phu... Trots att han visar tydliga tonårstecken så är han inte där än i alla fall. Skönt!
:-)

Man tackar!

Fick ett mail från Ellos där det stod att jag returnerat en jacka i storlek 140 för 17.430 kr.
Känner mig mycket glad och tacksam för att jag (tydligen) inte ville behålla den. Nu är bara frågan vad jag ska göra med alla dessa pengar som jag (tydligen) har sparat in. Får klura lite på det...
Go´natt så länge
:-)

Sandlåda vs trädgårdsland

Äntligen Hemma har plötsligt och helt oväntat gjort intryck i familjen. Lillebror hade idag önskemål om att ta bort sandlådan och bygga ett grönsaksland där istället, för det hade visst Bosse Rappne gjort. Helst skulle det ske påengångmeddessammanupådirekten och hade inte klockan varit mer än läggdags så hade jag hakat på direkt!

:-)

Så kan det också bli

Kom till vår replokal (som för övrigt är en ganska märklig sådan. Återkommer eventuellt till det vid ett senare tillfälle) för att öva lite med Sånggruppen Farin och upptäckte att el-pianot tydligen har varit ute på äventyr sedan sist. Repigt och kantstött och glapp kontakt. Gick inte att spela på så vi fick hitta på något annat istället. Ett rep blev en fika blev...
:-)

Från plan A till plan B

När man har trasslat sig från Thelbacken via Stentägtsskolan för upphämtning av cykel med punka, vidare till Skepparegatan för upphämtning av Lillebror med cykel, hem igen för cykelavlämning och vidare till Stenö för en glass- och golfutflykt, då blir man mindre glad när man upptäcker att både restaurangen och golfen är stängd. En störtskur från ingenstans på det så blir man blöt också.

Reservplan: Glass från ICA och kaffe hos Mormorn och Morfarn.
Blev bra det åå

:-)

Kaoset på Thelbacken

Mamman hade förberett för hemmagjorda hamburgare med coleslaw. Men med förtiofem minuter kvar till Lillebrors fotbollsträning började, råkade hushållet ut för ett smärre kaos där kompisar, försvunnen månadspeng, läxor och det usla livet i allamänhet var inblandat. Det gick ju inte att laga mat utan att först trösta det ledsna barnet och försöka reda ut kaoset. När detta var hjälpligt genomfört återstod endast 22 minuter. Det är på tok för lite för att sno ihop hamburgare, så det fick bli snabbmakaroner och köpta köttbullar istället. Typiskt, men nödvändigt i katastroflägen av den här kalibern. Får vara nyttig och husmoderlig en annan dag istället. Och barnet är nu glad igen = viktigast i världen ♥


:-)

Att vara sju år

Ibland kan man önska att man var sju år igen. Bekymmerslöst så det förslår! Här och nu är liksom det enda man behöver bry sig om och inte ens åt det ägnar man någon större tankeverksamhet. Dessutom får man gå baklänges genom hela ICA och moonwalka i kassakön utan att folk misstycker. Orättvist!//Heson - trettiosexåetthalft


:-)

Do you speak svenglish?

Lillebror:
"Mamma, jag skulle vilja ha ett spel till Xboxet som heter.... ehhh... som heter...ja, det var något med hockey och tennis i alla fall, fast på engelska"
:-)

Tjockis

Iphonen är lite av en fixar-det-mesta-åt-de-flesta-maskin. Med den mycket underhållande appen "FatBooth" kan man t ex få se hur man skulle kunna se ut om man har ätit för många hamburgare och glömt bort att motionera:
Wohahahahaha :-)

Klantigt, men rätt duktigt ändå

Har just joggat 5.18 km åt fel håll. Alltså jag borde ha börjat där jag slutade och tvärt om. Det var på tok för många uppförsbackar åt det håll jag valde. Det blev inte heller direkt lättare av att jag hade tagit på mig ett par alldeles för stora byxor som jag var tvungen att hålla i medan jag sprang. Dumt.

Förutom detta tycker jag att jag har lyckats ganska bra med dagen och ska nu fokusera på att ladda för vardag med räkor, sallad och ett litet glas vitt. Bra!
:-)


P.S En liten update. När jag läste igenom inlägget inser jag att jag varit otydlig - min vardag består mycket sällan av räkor och vin. Mycket sallad blir det men räkor och vin får jag bara i uppladdningssyfte. Så tro inget annat. Det får ju vara någon måtta på lyxen!  D.S

Plötsligt händer det

Plötsligt händer det!
Mamman ba: Ska vi ta en cykeltur och ta med lite smarrigt fika? Eller spela ett spel? Spela kubb kanske?
Barnen: Nej absolut inte. Vi vill åka till Valbo och shoppa!
Och vad säger man då? Inte nej i alla fall!
:-)

Ledighetsrapport

En ledig dag kvar och jag har hittills inte haft några som helst problem med att ignorera "att-göra-listan". Ok, gräsmattan blev klippt, men sedan åkte vi till stugan och där går det ju inte att fixa med särskilt mycket annat än att äta god mat, sola och bada. Lätt som en plätt att lata sig ordentligt!
:-)

Vad gör man med en långhelg?

Förra veckan innehöll MINST en extra vardag. Det blev banne mig ALDRIG helg. Men så kom ju den här veckan och då blev det istället helg nästan direkt. Och en riktigt lång sådan, dessutom. Tänk så olika det kan va ;-)

Långhelg är för övrigt en världsabra uppfinning! Flera dagar av ledig tid när man bara kan lata sig och ignorera den långa "att göra"-listan (gräsklippning, rensning av rabatter, storstädning, garderobsrensning, med mera, med mera). Eller om man väljer att ta tag i "att göra"-listan och struntar i att lata sig.

Ska känna efter lite i morgon så får vi se hur det blir.
:-)


RSS 2.0