Avdelningen för märkliga uppfinningar

Eh... varför då?
:-)

Att återvinna en plastpåse

Min farmor brukade sitta i kökssoffan och klippa remsor av gamla plastpåsar som hon sedan virkade plastmattor av. Fick en släng av virknings-inspiration (varifrån den kom vet jag inte, men den slog till med buller och bång) och kom på att jag skulle prova. Men jag vet inte jag... Kanske beror det på att jag bara hade Brobergs-kassar att tillgå, eller så är det talangen som saknas, men farmors blev mycket snyggare.
Nu har jag i och för sig inte lyckats få till en hel matta ännu (den är mer som en stor grytlapp), men något säger mig redan nu att den inte kommer att få någon framträdande plats i det Karlssonska hemmet. Om den någonsin blir färdig vill säga.
:-)

Rockaden

Idag har jag rensat i förrådet. Det är steg 4 (eller 5 eller 6 eller nåt) i den mycket långsamma, men ständigt pågående källar-rockad som vi roar oss med på lediga stunder och som i slutändan kommer att resultera i ett nytt badrum, ny bastu, en liten "relax-hörna" och ett nytt musikrum. Idag tog jag mig alltså an lite kartonger och annat bråte som fyllde halva förrådet. Nu tar de istället upp hela bilen och jag lyckades dessutom sprida ut en del "kan-vara-bra-att-ha" grejjer över förrådsgolvet i väntan på att jag kan ta mig till Jysk för att inhandla en hylla att ställa dem på. Men först måste jag till Erikshjälpen och lämna in i runda slängar ungefär tusen kartonger gamla barnkläder och vidare till soptippen med diverse annat krafs för att göra plats i bilen så jag får in hyllan. Och när det är klart så ska alla grejjer som plötsligt har hamnat i den gamla tvättstugan, få plats i förrådet så att vi kan måla om och flytta musikrummet in dit. Och när det är klart ska vi bara bryta upp golv och väggar i nuvarande musikrummet och gillestugan så vi är redo när snickaren kommer. Det skulle visst bli i slutet av januari, så... det börjar bli lite brådis. Det är ju inte direkt så att det kryllar av lediga stunder i vårt vardagliga liv liksom... Men det blir säkert bra när det blir klart!
:-)

Varför man inte bör gena när man kliver ner från en stol

Klev upp på en stol för att hämta en grej i ett skåp.
Det gick bra.
Klev ner från stolen, men genade lite och slog rumpan i ryggstödet.
Det gick alltså inte så bra.
Resultat: Trasiga jeans och trasig rumpa med plåster på.
:-(

Det här med hur man använder sin skohylla

Visst har man väl en skohylla för att man ska kunna ställa skorna lite snyggt runt omkring den?


När Talang kom till Kjerattvägen

Jaha så har man varit på Talangtävling då. Och vunnit andrapriset bestående av fyra stycken Polly i ljus choklad! Jomenvisstserru! Jag var bättre än både en rejäl låtsasharkling, skuggfigurer och en bugguppvisning. Men Lillebrors clownuppvisning kunde jag inte klå med min ramsa om Peter Piper (typ "sex laxar i en laxask", fast på engelska). Nationalsången samt en mycket högtidlig prisutdelning avslutade tävlingen som för övrigt var kusinSignes idé och arrangemang. Klart roligaste 58-årskalaset som jag någonsin har varit på!
Hurra, hurra för mormorn på födelseda´n! (som egentligen var igår, men när det börjar bli så höga siffror spelar väl inte en dag hit eller dit så stor roll, eller hur ;-) )
Nu: God natt!
:-)

Tack för idag

Näe, det blir visst inte roligare än så här idag.
En dusch
En tallrik fil
Och kanske lite tv
Sedan får det vara nog för idag.
Nya tag i morgon!
Godnatt!
:-)

Tjatig mamma

Surfar lite i väntan på att fösa gullgrabbarna i säng. Laddar för att haspla ur mig de vanliga mamma-tjaten:
"Nu är det dags att stänga av tvn"
"Gå och borsta tänderna nu"
"Nej, nu MÅSTE ni stänga av tvn"
"Meen, borsta nu då!!"
"Nej, jag orkar inte bära dig upp för trappan"
"Har inte du borstat ännu?"
"Näe, nu är klockan alldeles för mycket. Koooom nu!"
...och så vidare.
Inser att min taktik inte är vidare effektiv.
Borde kanske byta?
Undrar bara till vilken?
För det är väl inte möjligt att en sjuåring och en snart elvaåring skulle kunna grejja allt detta utan en tjatande mamma i hasorna?

En flygtur

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på, men om några veckor ska jag ut och flyga. ENSAM! Ja, alltså, jag förutsätter att det finns andra människor med på planet, men förmodligen ingen som jag känner. Åtminstone ingen som det skulle kännas ok att hålla i handen om det skulle behövas...

Men, jaja... det ska nog ordna sig. Jag menar, folk sitter ju instängda i maskiner flera tusen meter upp i luften HELA tiden! Så hur stor är sannolikheten att just det planet som jag ska åka med (ensam) kommer att störta? Inte så stor väl...?
Men man kanske skulle ta med sig en rulle tejp utifall att?

:-)

Matkassen del 2

Idag kom andra leveransen av ICAs matkasse. Mmmm så mycket god mat det ska lagas den här veckan. Till det här receptet ingick även en kocken och jag själv fick det ärofyllda uppdraget som kock-assistent! Behövde bara övervaka arbetet och komma med små tips då och då. Riktigt lyxigt! Och gott blev det!

:-)

Fokusera, fokusera

Det är mycket nu. Så där så att när jag tappar fokus en sekund från det jag jobbar med precis för stunden och råkar kasta ett getöga på "att-göra-listan", så snurrar det till och jag måste anstränga mig hårt för att inte hyperventilera och vara tvungen att luta ner huvudet mot knäet för att inte svimma. Ungefär så. Men behåller man bara fokus och försöker ignorera oväsentligheter (dvs nya måste-fixas-direkt-grejjer, nya kunder, offerter som ska skrivas, mail som ska besvaras, pågående projekt som måste slutföras, osv), så går det ganska bra ändå. Fokus är ordet.
Och prioritering. Som nu t ex. Nu prioriterar jag att blogga i lugn och ro (och tänker nästan inte alls på det jobb jag hade tänkt göra ikväll, men som jag nu inte kommer orka göra för att jag sitter här och bloggar istället :-) Smart) och kommer därmed att vara mycket mer fokuserad och kreativ på jobbet i morgon.
Eh... Visst då?!
:-)

Lite bakvänt

12,5 grader utomhus och jag packade på mig långkalsonger, täckbyxor, täckjacka och skoterstövlar och gick in. Sån´t är livet som hockeyförälder. Märklig känsla att stå inne i en hockeyhall och behöva gå UT för att värma sig i periodpausen.


Kolla in nummer 14 = Lillebror!
Trevlig helg!
:-)

Dagens hoppsan

När ska saker sluta gå sönder omkring mig?

:-)


Skulle bara handla lite snabbt

Hade lite bråttom och behövde handla några grejjer. Bestämde mig för att köra blipp-grejjen på Coop eftersom det ju går snabbt när man bara kan checka ut sig själv och slipper stå i kassakön. Wohahaha så fel jag hade!! Snabbt?! Nähähäääru!

För det första: Jag handlar 99 gånger av 100 på ICA och hittar därför inte så bra bland hyllorna på Coop. De hade gömt saltet bra och det tog rackarns lång tid att hitta det

För det andra: Det är inte helt lätt att blippa på glansiga och lite knöliga paket med nudelsoppa (Ett förtydligande: Jag försökte alltså inte blippa MED nudelsoppan, utan PÅ nudelsoppan). Man får försöka släta ut, vinkla blippen åt olika håll, byta paket, prova igen, och igen och igen. Erbjudandet om att köpa fem paket för 25 kronor kändes med ens totalt ovärt. Phu, så ansträngande!

Ja och sedan hände det grejjer av lite mer privat natur. Jag blev plötsligt akut toanödig. Ni vet sådär så att man bara måste stå helt stilla och inte röra sig på några minuter medan kallsvetten rinner. (Händer mig, av någon anledning, väldigt ofta just när jag är och handlar, men det är kanske inget man ska berätta om så här offentligt? Vi struntar i det, men ni fattar läget, eller hur!?) När det värsta gått över gick jag i alla fall i rask takt mot snabbkassan. Följde instruktionerna och blev ombedd att gå till en bemannad kassa för att bli kontrollerad. Och hur typiskt är inte det då?! Bara för att jag hade bråttom OCH behövde en toalett. Men det var ju bara att lyda och försöka låta bli att skrika åt damen före i kön som mycket långsamt och omsorgsfullt packade upp sina varor, frågade kassörskan om några rabattkuponger, gick och bytte från mangosorbet till hallonsorbet och kontrollerade kvittot. Ghaaaaa!!!

Väl ute i bilen och äntligen påväg hem, började det lukta lite märkligt och en "kör-bilen-till-närmaste-verkstad"-lampa lyste och lyste och lyste. Med risk för själva livet, eller åtminstone hälsan, körde jag hemåt så snabbt jag vågade och kom hem massor av minuter senare än planerat.
Och jag som, som sagt, skulle skynda mig lite.
Bra´re gick´rå!

:-)

Man ska bejaka tanten inom sig

Dagens inköp: en virknål för 14,50! Garnet hade jag längst in i garderoben och med lite hjälp av en bok om virkning kan jag redan göra dubbla stolpmaskor! Nu återstår bara att fundera ut vad jag ska använda mina ny kunskaper till. Grytlappar? En poncho? Eller em väska kanske. Hmmm fortsätter öva så länge så får vi väl se vad det blir :-)


Står julen för dörren?

Onsdagen den 19 oktober.
Heson sjunger julsånger. Lite i smyg. För sig själv.
Och nere i källaren hade någon tagit fram ett tomteskägg.
Märkligt...
Kommer julen extra tidigt i år?
:-)

Rastlösast

Plötsligt tog listan med "inplanerade roliga grejjer att se fram emot" slut. Bara så där... Så kan vi ju inte ha det, nu när världen börjar bli på sitt mörkaste, mörkaste och allt och man måste jobba på att hålla humöret uppe.
Frågan är bara vad man ska hitta på...
//Heson - lite rastlös
:-)

Glappt

Näe. Nu är det så där igen. Att tankarna inte kan förflytta sig från hjärnan ut i fingrarna. 
Jobbigt när det händer.
Men i stora drag ville jag berätta om hur otroligt roligt det är att umgås med mina skönsjungande vänner i Sånggruppen Farin. Och att jag, som sällan sminkar mig överhuvudtaget, inte kan få bort mascaran som tidigare satt på ögonfransarna, men som efter duschen hamnade under ögonen istället. Och så hade jag några anekdoter från Yasuragit som jag tänkte dela med mig av, men.... näe.
Fårn´te ihopet.
Nytt försök i morgon!
:-)

Den hemliga resan

Det är ett evigt rännande på Yasuragi Hasseludden. Andra gången på bara några månader, men det är ju bara sååå himla mysigt där! Dessutom har vi vid varje besök tidigare undrat över:
1. hur våra respektive män/sambos skulle se ut i yukata* och tofflor
2. vad de skulle gilla teppanyaki-middagen**.

Och eftersom frågor kräver svar, så såg vi till att ordna det i helgen. Så nu vet vi att:
1. de först såg lite obekväma ut i sina yukator, men det gick snabbt över. Tofflorna var däremot svårare att hantera.
2. tappanyakin gillades mycket.

:-)

*) En yukata är ett traditionellt japanskt klädesplagg som kan bäras av såväl män som kvinnor.
Till utseendet påminner en yukata om kimonon. Skillnaden mellan en kimono och en yukata handlar om vilket material de är gjorda av. En kimono är vanligen tillverkad i siden, medan en yukata är av bomull.

**) I den japanska matlagningen är den visuella upplevelsen lika viktig som smaken. I Teppanyaki har varje bord en kock som tillagar maten på en stekhäll vid bordets mitt.

Blev det verkligen så bra det här?

Förresten... förutom att jag har borstat tänderna på McDonalds idag, så har jag även varit till en naprapat som konstaterade att mitt högra ben var två centimeter kortare än det vänstra. Det lyckades han, efter lite knådande och böjande och bändande, råda bot på, men det märkliga i kråksången (varför säger man så? Sjunger kråkor?) var att när jag kom dit hade jag domnat bort i två tår på höger fot. Nu så här några timmar senare, har jag domnat bort i några tår på vänster fot. Är det bra eller dåligt? Kan man reklamera ett naprapatbesök? Jag kanske inte var tillräckligt tydlig med vad jag ville när jag kom dit. Jag sade ju bara att jag ville bli av med det onda på höger sida i ryggen inklusive de bortdomnade tårna, men jag nämnde inte var jag ville att han skulle göra av det... Det var kanske dumt. Och nu har jag nog hamnat i ett totalt onödigt "jag-gör-lite-annat-istället-för-att-packa" stadium av kvällen. Det är alldeles säkert rätt så dumt. I alla fall när man ska åka bort. Annars kan det ju kvitta... Näe, men ta sig i kragen nu människa och se till att få ner lite prylar i resväskan och gå och lägg dig!!!
Adjö.
:-)

En hemlig resa (lyxig, förstås ;-) )

Det kan ju verka som om vi lyxar oss något alldeles väldigt med både det ena (matkassar från ICA) och det andra (som jag inte har berättat om ännu, men det kommer nu!) här på Thelbacken. Men nu är det så, att när man har jobbat väldigt hårt, väldigt länge, och inte har haft tid att umgås särskilt mycket på tu man hand med sin man (eller med sin syster och systers sambo heller för den delen), så kan man behöva åka på en liten resa. Bara för att liksom stänga av jobb-hjärnan några timmar. Så då hyser man in barnen hos de snälla farföräldrarna som får i uppdrag att skjutsa dem på diverse olika födelsedagskalas, hockeyträningar och annat, och så packar man in sig i bilen och åker till.... Ja, nu kan jag inte avslöja vart vi ska åka eftersom det bara är jag och systerYster som vet det ännu och det vore ju trist att avslöja det här och nu när vi ändå har lyckats hålla det hemligt i flera veckor. Men mysigt ska det i alla fall bli. Och lyxigt. Kan hända att jag rapporterar på plats, nu när man kan blogga så bra från mobilen och allt.
So long och trevlig helg!
:-)

I krigszonen

Pappan klev in i duschen ungefär samtidigt som Storebror spolade i toaletten och plötsligt lät det som om kriget hade kommit till badrummet. Rören hoppade, vattnet kom liksom stötvis och toaletten gurglade. Och vi skrek nog lite också tror jag... Och det vatten som kom ut mellan luftbubblorna såg ut så här:

Inget man kokar sina frukostägg i direkt. Duger inte till kaffevatten och absolut inte till att borsta tänderna i. Så vad göra?
Fanns ju ingen annan råd än att åka till McDonalds med tandborsten i handväskan
:-)
P.S Tydligen hade några nattarbetande kommungubbar kopplat om några vattenledningar under natten. Därav luft och smuts. D.S

Vardagslyx

Här har ni vardagslyx på hög nivå:
http://www.ica.se/icamatkassen
Inte nog med att någon har planerat upp en hel vardags-veckas alla middagar åt oss, man har dessutom plockat ihop allt som behövs samt lagt recepten i kassen och jag behöver bara knalla in på ICA och hämta. Bäst av allt var nästan att få glida förbi den megalånga kassakön med mina färdigpackade kassar utan att ens betala, för det sköter sig själv det med! Jamen ni förstår väl! Lyxen, lyxen för en alldeles totalt olyxig summa av 695 kronor per vecka. Värt varenda krona. (fast bara varannan vecka än så länge. Man ska ju faktiskt vara lite försiktig så man inte lyxar sig för mycket.)
:-)

Virus?

Tror familjen Karlsson har fått ett virus av något slag. Inget influensavirus eller så, utan mer ett apparatvirus. Först var det ju min mobil, diskmaskinen, kaffemaskinen och ringklockan som gick sönder. Efter några turer hit och dit så blev allt lagat och allt var frid och fröjd i säkert två dagar. Sedan gick kaffemaskinen sönder igen. Av någon anledning så tyckte verkstaden att det var en bättre idé att byta ut allt innanför skalet istället för att helt enkelt ge oss en ny kaffemaskin. Det visade sig vara dumt, för nu är den trasig igen. Kanske man skulle köpa sig en gammal hederlig, manuell, variant istället...
Och som om det inte vore nog med detta så bestämde sig micron, mitt i en köttfärssåsupptining, att det var dags att kasta in handduken och idag kom Storebror hem med en sprucken mobil...
Dessutom har vi fått stenskott på bilrutan, Storebror har punka på cykeln och navet på bakhjulet på min cykel har gått av.
Men annars så...
:-)

Jaha, nu har det börjat...

11 oktober. Premiärskrap


Nu-ska-det-bli-kul-förkylningen är här

Jahaja. Nu händer det en massa roliga grejjer den här veckan och nästa så då passar förstås förkylningen på att sätta in. Varför är det ALLTID så? Ogillas mycket!!!
Esberitox och Alvedondieten är igång...
:-[

En lördag...

Och här sitter jag i mörkret i sovrummet... Och vaffölålå? Jo, jag väntar på att två mycket trötta barn ska somna till ljudet av ett livs levande coverband som huserar i mitt vardagsrum. Äre nå konstigt mä lä lå? Coverband i vardagsrummet har vi väl alla lite då och då... eller är det bara vi?

:-)

Ett fredagsryck

Inte vet jag var jag fick orken ifrån, men här blev det storstädning när jag kom hem efter jobbet. Lite handling på det och sedan en mycket improviserad skaldjursafton med tigerräkor, vanliga räkor, pilgrimsmusslor och gratinerade grönmusslor. Limeaioli och mangosallad samt vitlöksbröd till det och så en flaska vitt förstås. Och nu: sängen.
Trevlig helg!
:-)

Man tager vad man haver...?

Idag kom årets skolkatalog i brevlådan. Vi har lusläst och ojjat oss över att barn som nyss gick på sexårs plötsligt går i sexan och ser ut som fjortisar, samt gissat förnamnen på varenda unge. Vi har också konstaterat att fyra av sex bilder från skolgården föreställer barn som leker med tomma ölkartonger! Visserligen vet jag att det är ont om resurser till skolan, men en fotboll och några hopprep borde de väl kunna kosta på sig?!
:-)

När man råkar gå upp för en backe alldeles i onödan

Jag hade lovat Lillebror en promenad hem från skolan idag. Det ska nämligen samlas poäng till "cykla-och-gå-till-och-från-skolan-och-samla-så-många-poäng-som-möjligt"-tävlingen som pågår den här veckan och nästa.
(Det är alltså ett alias för tävlingen: "Så-ger-man-föräldrar-dåligt-samvete-för-att-de-inte-lyckas-kliva-upp-de-ynka-få-minuter-tidigare-som-krävs-för-att-man-ska-hinna-promenera-till-skolan". Tävlingsledningen har försökt mörka det, men jag förstår nog!!)

I morse konstaterade vi att Lillebror hittills den här veckan hade skrapat ihop noll poäng, vilket såklart är riktigt skämmigt! Så kan vi ju inte ha det, så idag var det dags för promenad!

När jag strax före klockan fyra, överlämnade bilnyckeln till Pappan och meddelade att jag nu skulle traska uppför alla backar till skolan för att promenera hem vår son och skaffa honom några poäng i tävlingen, så nickade han bara och tog emot bilnyckeln. Det hade varit bra om han samtidigt kommit håg att tala om att Lillebror redan hade fixat poängen själv genom att gå hem till en kompis flera timmar tidigare. Kan ju tyckas som en liten strunt-detalj i sammanhanget, men för mig som redan var trött i benen efter dagens lunch-träning (dock inte på gymmet idag som planerat. Får kolla skyltningen en annan dag!), så var den ganska relevant.

Men jag fick ju i alla fall en promenad i det härliga höstvädret och Lillebror fick ju sina poäng ändå, så jag ska väl inte klaga. Men Pappan ligger lite risigt till nu ;-)
;-)

Kändisspotting

Kommer ni ihåg den här killen?

Idag har han tränat på mitt gym!! Jomenvisstserru!!
I morgon när jag kommer dit, förväntar mig en "Johnny was here"-skylt på varje maskin han använde.
Att han befinner sig i lilla Söderhamn beror tydligen på att han har slagit ihop sina påsar med det hälsingska dansbandet Roosarna. Lika oväntat som att han dök upp på gymmet
:-)

Sparar på orken

Med tanke på hur svårt det verkar vara att klämma ur sig ett blogginlägg idag, skulle man kunna tro att det här har varit en totalt händelselös måndag. Fel, fel, fel, fel!! Det har jobbats, tränats och jobbats och sedan började den vanliga köra-skytteltrafik-runt-kommunen-karusellen som vi brukar ägna oss åt på måndagkvällar. Jag är därför totalt utsjasad vid det här laget. Måste bara spara lite ork till tvätten, som måste hängas i skenet av en ficklampa eftersom det visst inte var så enkelt som att byta glödlampa och jag inte har hunnit ringa någon elektriker ännu. Så det är alltså det jag ägnar mig åt just nu. Jag sitter här och sparar på orken. Och så funderar jag över om det är snyggt med chinos eller inte. Som typ de här:
...som kommer från den alldeles eminenta webbshoppen hos Lager 157
Vad tycker ni?
:-)

Konstinköp

Mitt i söndags-sushin ringde det på dörren. (Nej, det var ljug. Det knackade. Har fortfarande inte fixat ringklockan!) Utanför stod två småtjejer och undrade om vi ville köpa teckningar. Först tänkte jag säga nej, men det var mest för att jag var så hungrig och ville äta min sushi i lugn och ro. När jag fick se alstren så klippte jag till direkt på de här två:
För endast två kronorspänn! Vilket kap va! Att den vänstra teckningen föreställer en tjej utan haka med rosa hår och gröna ögon ser ju vem som helst, men vi är lite oense i familjen om vad den högra teckningen föreställer. Pappan gissade kaktus. Lillebror trodde utomjording och Storebror tänkte sig någon form av träd. Själv fick jag helt andra idéer...!
;-)

På träning

I lördags betalade jag dyra pengar för att få åka till Bollnäs och gå på 6 stycken träningspass á 60 minuter. Tre av dessa under ledning av den här damen. Gaaalet roligt!! (Och galet mycket träning på en och samma dag!)

I priset ingick en rejäl träningsvärk, skavsår under vänster stortå efter den afrikanska powerdansen, samt en rutig träningsväska. Väl använda pengar om du frågar mig!
:-)

En hockeykille :-)

img_4503 (MMS)

En hockeykille :-)


RSS 2.0