Kloka ord

"Det går inte att blogga med tom och skrikande mage"
Gammalt djungelordspråkÅterkommer imorgon!

:-)


Datorrokad

Vi möblerade ju om lite i helgen. Mest var det husets datorer som fick flytta runt så att grabbarna skulle kunna få varsin istället för den gemensamma vi har haft i lekrummet. Datorer finns det gott om i det här huset, så Pappan funderade snabbt ut en plan som innebar att en gammal dator från källaren skulle flytta upp till Storebror och lekrumsdatorn skulle bo hos Lillebror. Men källardatorn gick inte att få igång och lekrumsdatorn hittade inget nätverk i Lillebrors rum. Däremot funkade lekrumsdatorn jättebra hos Storebror, men då blev ju Lillebror utan vilket inte blev ett dugg rättvist, så då blev han tvungen att ta min. Själv fick jag tillbaka min gamla spruckna laptop med en fläkt som går på högvarv och som blir så varm att man inte kan ha den i knäet.

Reslutat: Två glada barn. En halvnöjd mamma (som ehrm...eventuellt ehrm...kan tänkas ha en liten baktanke som stavas APPLE, med sitt givmilda handlande. Men det är förstås inget hon skulle erkänna i sin blogg bara sådär):-)

Tvspel vs utelek

Den här familjen har länge varit en datorspelande familj. Åtminstone två fjärdedelar av familjen har ägnat alldeles väldigt mycket tid åt denna mindre konditionskrävande sysselsättning de senaste fem åren eller så.

Men något har hänt!
Lillebror deklarerade idag: "Det är MYCKET roligare att vara ute och spela fotboll och innebandy än att bara sitta inne och spela spel" och Storebror tog fram spaden och gav sig i kast med att rensa gården från de snöhögar som fortfarande finns kvar så han skulle kunna åka skateboard utomhus.

Tänker jag efter så tror jag ingen har rört tvspelet på minst ett par dagar! Och jag som just beställde nya Lego StarWars spelet till Lillebror som jag tänkte han kunde få i födelsedagspresent.
Får kanske tänka om där...

:-)Dålig sikt

Apropå gröthjärna:
Gissa vem som idag stod vid diskbänken med glasögonen i ena handen och en Finish Powerball-diskmedelstablett i den andra och funderade en stund över vad det var som inte riktigt stämde?
Skulle ju bara bättra på sikten lite efter att ha stekt en radda pannkakor.
Funkar visst bättre att putsa glasögonen med flytande diskmedel har jag hört

;-)

Den tandlöse sonen :-)

img_0307 (MMS)

Den tandlöse sonen :-)


Tandfén borde ta kort!

En annan sak: Hur länge tror ni man kommer undan med att Tandfén inte har hittat oss ännu? Det är två dagar sedan tanden ramlade ut och jag har fortfarande ingen tia att lägga i vattenglaset. Fast en blöt tjuga kanske går lika bra?

:-)


Sommartider hej hej!

Förresten, det här med sommartid, är det verkligen nödvändigt?
Vart skickar man räkningen för inkomstbortfallet min trötta gröthjärna orsakar på jobbet de närmaste dagarna innan jag har fått ordning på sov och vakna-tiderna? Till Kungen, eller?


Det VAR trevligt, jag lovar!

Nu när jag har lovat att beskriva den "händelserika helgen" så känner man att det förpliktigar en del. Hade jag bara skrivit "helgen" hade jag lätt kunnat låtsas glömma och helt enkelt bloggat vidare om något annat. Men nu skrev jag ju "händelserika helgen" och då blir det annat. Grejjen är bara den att nu när jag ska försöka få till ett läsvärt och intressant inlägg om allt det händelserika, så får jag bara till en lista:

* provsmakning på ICA
* bilresa tur och retur till Bollnäs på fredagskvällen
* innebandyturnering på lördag förmiddag
* middag i Ljusne på lördag eftermiddag
* ommöblering och badrumsspaning på söndag

Hur trist som helst.
Men det VAR faktiskt riktigt trevligt!

:-)


Snabbrapport

Händelserik helg, I tell you. Men I tell you i morgon. Nu måste jag pyssla om ledsen Storebror som ligger i sin säng och ångrar dagens ommöblering så till den milda grad att krokodiltårarna inte kan sluta spruta ur ögonen.
Har ingen aning om hur jag ska lösa situationen, så jag får väl helt enkelt improvisera. Önska mig lycka till....

:-)

Heson i blåsväder

Idag trodde jag att jag utan problem skulle kunna bära en kartong kopieringspapper, två lådor med kakor, någon "sätta-ihop-papper-på-ett-smart-sätt"-grej som jag fick gratis i affären, bilnycklar, plånbok, samt ett kvitto, från bilen och in på kontoret. Ok, kanske inte helt genomtänkt, (kaffesugen, kissnödig och lat. Dålig kombination) men det hade kanske funkat om det inte vore för två saker:

1. Bakluckan på bilen skulle stängas med allt detta i famnen.
2. Det blåste i det närmaste storm.

Ja ni kan ju tänka er själva. Kvittot flög förstås iväg. Var tvungen att ta ett snabbt beslut: förklara för revisorn varför det fattas underlag i bokföringen, eller släppa papper/kakor/sätta-ihop-grej och jaga det förbaskade kvittot över parkeringen innan det blåste ner i Söderhamnsån. Jag valde kvittot och vi har nu en något knölig kartong kopieringspapper, samt två lådor kaksmulor vi kan festa på till kaffet i morgon!

Och som om inte det vore nog så var jag bara centimetrar ifrån att få en blomkruka och ett fönster i huvudet bara för det här rackarns blåsvädret också! Fast det var i och för sig innan den här lilla incidenten. Men ändå!

Spännande dag idag!

:-)


Nu är den här!!!

Kolla!


Tydligare än så här kan det väl knappast bli.
Blommor i rabatten, vårdagjämning i måndags och sommartid på söndag
Våren ÄR här!!!

:-)

Slitet

Det hr tangentbordet börjar bli lite slitet. Bokstaven som ser ut som ett a med två prickar över funkar bara om jag drmmer i ordentligt med lillfingret. Börjar bli lite öm nu. Dags för ett nytt, kanske?

:-)


En stor dagHär ser ni en Storebror som för första gången någonsin tar med sin Lillebror på en promenad till skolan. När Lillebror är avlämnad kommer han att traska vidare till sin egen skola för att, när skoldagen är slut, traska samma väg tillbaka, hämta Lillebror, ta med honom hem igen och vänta på att Mamman ska sluta jobbet.
Ni ser dock inte den gråtfärdiga tönt-mamman som hänger i vardagsrumsfönstret med kameran i högsta hugg för att föreviga denna stora händelse. Tur för er!

:-)

Våren vs. Vintern: 1-0

Det regnar och stormar och är flera plusgrader ute.
Haha!! Nu du vintern ska du få!!

Jag är beredd: Conversen är framplockade och står redo i skohyllan!


:-)

Om 20 år

Att diskutera hur livet kommer att se ut om 20 år är ganska intressant, särskilt om man gör det med en 6-åring och en 10-åring. 20 år för dem är liksom så långt att det inte ens går att föreställa sig.
Vi konstaterade att om 20 år kommer Storebror att vara 30 år gammal och Lillebror fyller 27. Pappan och jag är på vårt femtiosjunde och kungen är nog död. Kusin Ebbot är 20 och ett halvt, men frågan är om han fortfarande är yngst i släkten då?
Jag gissar på att han förmodligen inte är det.
"Farbror Ande har ju inga barn ännu, men om 20 år har han säkert det."
Storebror är dock lite skeptisk.
"Men... han måste ju få en tjej först och hur ska han få det? Han är ju inge´snygg! Åtminstone inte från de håll jag har sett honom."

:-)

Kulturella Heson

Phu! Finns visst ingen hejd på hur kulturell Heson kan vara i dessa dagar. Springer på museum och teatrar var och varannan dag. Idag var det dags för ett besök på Söderhamns Teater för en föreställning med Guldkornen, i torsdags var vi på revy för att spana in min arbetskamrat Peter som sköter basandet på orkesterhyllan i sin snygga sjömanskostym:


(Observera att han inte är fullt lika oskarp i verkligheten)
Men nu ska jag ta en paus ända fram till den 6:e maj. Då blir det Ljust och fräscht!:-)


Typiskt!

Förstå vad praktiskt att vi köpte slalomutrustning till hela familjen förra året!! Vilken grej! Vilken succé det blev!
Inte...
Aldrig har det väl åkt så lite slalom som vintern 2010-2011.
Är det inte typiskt!!

Vem var det förresten som kom på att vi inte skulle boka samma stuga som vi brukar, utan prova ett annat fjäll i år?!? Va va va?!?! Tänkte ni då på att risken för att inte komma iväg till fjällen överhuvudtaget var ganska stor?? Det finns ju så himla många fjäll att välja mellan och veligheten i den här familjen finns det ibland ingen hejd på. Men det hade ni visst glömt bort när ni bestämde att det inte skulle bokas någon stuga i Sälen i år. Det var dumt. Ville bara säga det. Dumt!!

Heson - ett pucko, gift med ett annat, som längtar efter en fjällsemester


Till grannarna

Till mina grannar på och omkring Thelbacken: anledningen till att jag tidigare ikväll skuttade omkring i vardagsrummet endast iklädd långkalsonger och sport-bh, med håret på ända, röd i plytet och toksvettig var att jag har en sån himla bra app till min iPhone. Ni anar inte vad många övningar för att få platt mage, spänstiga lår och snygga armar den innehåller! Jeezes vad snygg jag kommer att bli ;-)

Tänkte att ni kanske undrade.
Nu vet ni

:-)

Grabbar i snönDet är inte varje dag det byggs snö-fort på viken utanför Högharet. Men idag var en sådan dag. Idag var för övrigt också en sådan dag när det kändes helt ok att det fortfarande är vinter.
Härligt!

:-)

Det blev en brasa tillslut

img_0292 (MMS)

Det blev en brasa tillslut


Friluftshelg

Helgens tema: Friluftsliv
Helgens mål: Minst en korvgrillning.
Helgens resultat: 2 korvgrillningar varav den ena höll på att gå åt pipsvängen eftersom jag hade fokuserat för mycket på att komma ihåg tändstickorna och därför glömde ved. Men det är tur att man har rutinerade kompisar som anlände till utflyktsmålet med en påse grillkol.

Summa sumarum: Mycket nöjd och lite röd i ansiktet

:-)


Vi har fått en Rastafarikille i familjen :-)

img_0288 (MMS)

Vi har fått en Rastafarikille i familjen :-)


Vill och vill inte

Det ena barnet fick, men ville inte.
Det andra barnet ville, men fick inte.
Mamman ville inte, men kände sig tvungen.
Pappan ville, men kunde inte.

Kaos utbröt.

Tänk om man bara kunde göra som man ville...
Då skulle det ena barnet gå till skolan. Det andra barnet vara hemma ibland. Mamman oftast gå till jobbet och Pappan vara hemma lite då och då

:-)


Vi gömmer oss!

Dagens höjdpunkt:
Kurragömma med kusin Otto. Hur kul som helst!

"Fura, fem, elva, tolv. Nu kommer jag!"


Man undrar...

Vet ni hur man luktar om hår och fötter när man har åkt skateboard oavbrutet i 3 timmar?
Hur gamla är barnen innan de själva kommer på att det nog är på sin plats med en dusch?

Här är han förresten.
Thelbackens egen skate-kung:


När rätt blev fel och tvärt om

Lillebror var ju lite krasslig härom dagen. Nästa morgon var han fortfarande lite hängig, men konstigt vore det väl annars när man har spelat bandy fyra timmar om dagen, tre dagar i rad. Så Mamman tänkte att han nog bara var lite trött och körde således igång hela sin repertoar av muntra tillrop för att peppa honom att åka iväg på sista träningspasset. Och medans Mamman peppade så körde Storebror en motkampanj. Han tyckte jag var en usel mamma som tvingade iväg Lillebror fastän han var så trött och hängig. Lillebror själv visste nog inte riktigt vad han skulle tycka (förmodligen var han för trött för att ha en åsikt), men tanken på de grillade hamburgarna och glassen det skulle bjudas på till avslutningslunch gjorde att han ändå åkte iväg.

Två timmar senare kunde vi konstatera att Storebror hade rätt, Mamman fel och Lillebror feber.

Idag hade Lillebror ont i örat när han vaknade. Mamman, som hade bandy-incidenten i färskt minne, tänkte inte upprepa samma misstag igen. Lillebror fick alltså stanna hemma. 

Några timmar senare kunde vi konstatera att Lillebror var väldigt pigg (fast ändå lite ont i örat) och hade väldigt tråkigt, samt att Mamman inte fick särskilt mycket gjort av det hon hade att göra på jobbet idag.

Hörde jag någon säga att det är lätt att vara förälder?

:-)


Viktigast

Glömde en viktig reflektion:

Jag är så alldeles oerhört tacksam för att jag bor i Sverige, långt från kanten av en kontinentalplatta.
Väldigt, väldigt tacksam...


Söndagsreflektioner

Några reflektioner så här på söndagskvällen:

Sträckan Söderhamn - Hufvudstaden med tåg går på max halva tiden om man får äta smörgåstårta och dricka vin i trevligt sällskap under tiden.

Om man inte har tänkt sig att shoppa något speciellt alls när man åker till storstan för tredje gången på en månad, så är det lätt hänt att man hittar både det ena och det andra som man råkar handla med sig hem.

Musikalen "Leva Livet" på China Teatern = mycket sevärd. Finfin musik, snygga arr, snygga musikalartister ehrm... duktiga menar jag förstås! Riktigt duktiga musikalartister och riktigt skoj var det !! (Observera att jag egentligen är en riktig musikalpessimist, så detta är bra betyg!)

Tågresor mitt i natten på sunkiga Intercitytåg där man inte ens kan luta sätet bakåt medför alldeles garanterat att man känner sig mörbultad i hela kroppen dagen efter.

Signalfel gillas aldrig när man åker tåg. Och är klockan ungefär 01.25 när detta inträffar ogillas det extra mycket.

Har man, som sagt, åkt till Stockholm tre gånger på fyra veckor så känner man sig ganska nöjd ett tag. Lite Stockholmstrött skulle man kunna säga. Nu tänker jag inte åka dit på flera veckor. Minst!

:-)


Det är bara att vänja sig

Fredagsmyset ser lite annorlunda ut nu för tiden...
Lillebror har blivit sportgalen och vill endast kolla på hockey- eller fotbollsmatcher på tv. Detta gillas självklart av Pappan som också tillhör samma kategori. "På spåret" var ok, men sedan blev jag förpassad till köksbordet i väntan på att få ratta iväg mot busshållsplatsen och hämta Storebror på Bollnäsbussen 21.50. 
Fredagsmys-vinet fick således vänta till strax efter kl 22.

Gissar att det bara är att vänja sig...

:-)

Krasslig fredag

Ute har det drippetidroppat från taken hela dagen. Solen har strålat från en klarblå himmel. Och vad har familjen K gjort? INTE tillbringat dagen i en skidbacke som planerat :-(
Det blev lite arbete från köksbordet medan Lillebror hostade och snörvlade och Pappan drog av den ena nysen värre än den andra. Storebror flydde fältet och tog bussen till Bollnäs för att skejta järnet på Gumpels istället. Klok kille!

Men trots krassliga familjemedlemmar så är det ju ändå fredag. Och det innebär såklart fredagsmys.
Bäst att göra sig redo!

Trevlig helg!

:-)

Syster Heson

Jag har just gett Lillebror en fjärdedel av en Noskapin-tablett, fastän det står att den ej får ges till barn under 10 år, samt smörjt in honom med Vicks salva med bäst före datum augusti 2005.
Och nu sitter jag här och undrar om jag är en totalt ansvarslös förälder eller inte...

Måste i vilket fall som helst uppdatera husapoteket en aning. Det får blir morgondagens to-do


Den blå spargrisen

Idag känner jag att jag vill delge er min frustration över den blå spargrisen som har bosatt sig på golvet i badrummet, strax nedanför handfatet. Den har stått där i alldeles för många månader. Vem ställde den där?!? Och varför? Och när övergick den från att vara "en-spargris-som-bara-ska-stå-här-väldigt-tillfälligt" till "en-spargris-som-ingår-i-inredningen-och-som-man-lyfter-på-varje-gång-man-dammsuger"? Händer sådant här bara på Thelbacken, eller förekommer det även i andra delar av världen?

Dessutom är den fortfarande tom, trots att den har stått där så länge...:-)


Mongofonen

En av de absolut bästa sakerna med att bo på hotell: finns inte mycket annat att göra än att ligga nerbäddad i sängen och slötitta på tv. Lyxen, lyxen! Detta var precis vad vi gjorde i lördags eftermiddag i väntan på att hotellbastun skulle bli varm. Hittade en konsert med Lykke Li på någon av kanalerna (slötittar man så slötittar man och ägnar ingen onödig tankeverksamhet åt att fundera över vilken kanal man tittar på). Först sjöng hon lite som vanligt, i en mikrofon. Sedan sjöng hon lite i en megafon. Och sedan lite vanligt igen.

Lillebror tittar upp från sitt pågående legobygge i fönstret och säger:
"Jag tyckte det lät bättre när hon sjöng i den där mongofonen":-)

Är det sportlov så ska det sportas!

Tror vi har fostrat två sportfånar. Den ene värre än den andre:

Lillebror: 4 timmar på Brobergs bandyskola, samt 2 timmars bandyspelande med kompis och 30 minuters skateboardåkning i källaren.

Storebror: 3 timmar skateboardskola, hem för lite käk och sedan 2 1/2 timmes skateboard igen

Själv har jag träningsväskan packad och klar sedan i torsdags. Då var jag tvungen att rycka in och stötta upp stackars Pappan som kände sig klen och behövde äta kebab med bröd tillsammans med sin fru för att känna sig lite piggare. Riktigt nödläge. Ja och sedan har det bara rullat på med varierande grad av dåliga ursäkter för att inte komma iväg och träna. Idag skulle Storebror t ex käka lunch med oss och det ville jag ju inte missa. Och efter jobbet var vi tvugna att kolla in Morfarns nya skoter (Bäst att passa på medan snön ligger kvar).
Men nu får det vara nog!
Risken för ett förfall av stora mått är överhängande. Inte bra.
I morgon kommer jag att infinna mig på gymmet kl 07.00. Prick! Slut på slöandet!

:-)


På båtmässa

På båtmässan finns det alla möjliga grejjer som flyter på vatten, samt som passar alla plånboksstorlekar. Jag, som precis idag fick ett mail där det står att jag har vunnit 850.000 euro på min epostadress (Fantastiskt vilken tur man kan ha! Och just idag!! Ska bara "kontakta behandling kontoret på Epost utlottning´s Corporation" och casha in så är det klart!) , kikade ju såklart i den övre prisklassen. Vi snackar då båtar som typ den här:Den yngre generationen av familjen tyckte dock att den här var bättre:
Ok, roligare kanske. Och billigare. Rätt praktisk också när man tänker efter... Båt, and, sommarstuga och bastu i ett! Vem vill inte ha en and, liksom! Glad blir man ju av den också, så vad tusan. Man kanske skulle slå till?!

Eller så kör vi helt enkelt vidare med Lady White, om hon startar till våren. Tror faktiskt att Per-Arne har hittat felet nu. Hoppas, hoppas!

:-)


Hotell mitt i storstadspisten

Hotellet var riktigt fint och låg endast ca 1 minuts promenad från FarbrorAndes jobb, tillika Coop Konsum i Hammarby Sjöstad. Det låg även väldigt nära... ehh... Stockholmsfjällen?:-)

Kan det vara Fuglesang?Lillebror, en anonym kille i en glasmonter, samt Storebror

:-)

Stockholmsweekend

Nu har det varit tyst ett tag här igen. Familjen K har nämligen varit på minisemester till storstan. Grabbarna började med att besöka Wasamuséet. Själv är jag lite rädd för den där båten (ja, vaddårå? Den är stor, den är gammal, den har legat på havets botten i flera hundra år, den är full av utsnidade gubbar. Läskig om du frågar mig!) så jag passade på att avverka ett kundbesök under tiden. Rymdutställningen på Tekniska museet och även deras 4-d bio hängde jag dock med på. Och så besökte vi varenda leksaksaffär vi hittade. Och varenda sportaffär också för den delen. Innan vi åkte hem provade vi båtar på Stockholmsmässan och välte klädhängare i gjutjärn på ett café på Söder. Smått kaotiskt mellan varven, men ändå, som alltid - riktigt riktigt mysigt

:-)

Det här är ett utkast som råkat bli publicerat

Var inte alls meningen det, så nu är det raderat!

:-)


Så det blev... ;-)

Datorer och internet är då ett otyg. Här sätter man sig framför datorn för att kolla mejlen och Fejjan och plötsligt har man handlat kläder för flera hundralappar.
Ooops!
:-)

Lite spänning i vardagen är aldrig fel

Om vardagen känns lite trist och tråkig så har jag ett tips! Ta bilen och kör i full fart genom en rondell. Gärna en där sikten är lite sämre än vanligt på grund av stora snöhögar och ett extra plus om det dessutom är riktigt halt. Gasa på som sjutton och strunta i att det kommer bilar som får tvärnita och nästan sladdar av vägen och upp i en av de stora snöhögarna. Kör på bara! När du tagit dig igenom rondellen så fortsätter du bara rakt fram. Gasa gärna lite extra om det är en 50-väg.

Jag lovar att det är jättespännande! Både för dig själv och för dem som sitter i den/de bilar som fick tvärnita.

Och nu ska jag nog tvätta munnen med tvål och vatten efter alla fula ord som kom ur min mun när jag sånär hamnade i en snöhög vid en rondell för en stund sedan. Grrrr!

:-)


Hockeykväll med Karlssons

Det var match på "Herrgårdstäkten" i Vågbro idag. Hockeymatch alltså. Lite i miniformat kan man säga, men ändå.
Antal spelare på plan: 2 som deltog i matchen och två som övade piruetter vid kanten
Antal publik: 2 stycken sporadiska (det var så kallt, så publiken var tvungen att ta små promenader runt kvarteret då och då för att hålla värmen)
Spelande lag: "Boston" mot "Atlanten"
Matchens lirare: "Daniel Sjödin"
Resultat: Massor med mål!

Gölligt värre var det!

 

:-)


RSS 2.0