Ruschkanerädslan botad

Idag har vi varit på badhuset igen. Andra gången på några dagar. Lika bra att passa på när vi nu har köpt ett familjekort. Eftersom vi ändå slutade tidigt idag för att åka till örondoktorn med Lillebror (han har vätska i bägge öronen vilket är förklaringar till alla de "va?" han säger varje dag. Blir till att blåsa näsballong i några veckor till sedan lutar det nog åt rör i öronen för honom också. Men det är en annan historia) så passade vi på.
Storebror har vägrat att åka vatten ruschbana en längre tid. Han tvärvägrar! Förr åkte han som en galning, men plötsligt en dag så var det knappt ens så att jag fick åka. Anledningen till detta visade sig, efter en del lirkande, bero på att kompis Anton berättat att han gjort sig ordentligt illa i fingret när han åkte en gång. Ett djupt sår så man såg skelettet igenom. Och det tyckte Storebror lät så himla läskigt att han bestämde sig för att lägga ner vattenruschbanan. Dumt att riskera något, liksom :-)

I söndags när vi var hemma hos Anton och fikade lite (och spanade in nya lillebrorsan Elias/Isak/Noah/Alwin/Gösta... eller vad han nu kommer att heta!) och jag berättade historien om att Storebror inte vill åka för Antons pappa + sambo, så visade det sig att denna vattenruschbane-skräckhistoria inte var riktigt sann... inte alls faktiskt. Endast påhittad av Anton själv, som för övrigt aldrig ens hade åkt :-)  Hi, hi! De är roliga de små barnen :-) Så när skräclhistorien visade sig vara påhittad tyckte Storebror att det var ok att prova att åka igen. Efter en stunds tvekan och lite tjat från Mamman kan tilläggas. Tillslut provade han en gång... och en gång till... och en gång till.
Botad :-)

Nu måste jag kvälls-jobba lite. Adios!Fin, finare, finast

Lillebror undrar
"Mamma, är du fin?"
"Tjaa... vad tycker du?"
"Jag tycker du är fin"
"Och jag tycker att du är fin"
"Självklart! Jag är ju en gullunge!"

:-)

Tröttare än döden

Ja, faktiskt! Det låter dramatiskt, men det kändes banne mig så!! I förmiddags satt jag framför datorn på jobbet och försökte låta bli att blinka, för varje gång jag gjorde det så liksom fastnade ögonen i stängt läge. Det var bara tanken på hur pinsamt det skulle vara om jag somnade till vid skrivbordet som gjorde att jag lyckades öppna dem igen. Satt där och stirrade dimmigt på skärmen tills jag insåg att jag var tvungen att få i mig lite koffein. Tre koppar senare så kände jag mig hyfsat alert igen :-) Kan det ha något att göra med vår nya kaffemaskin som gör sånt gott kaffe att man dricker fler koppar per dag än vad som nog egentligen är riktig hälsosamt? Har nog gjort sitt till koffeinberoendet kan jag säga :-) Eller så är det helt enkelt så att jag behöver lite miljöombyte... Det var varit mörkt alldeles för länge nu. En varm, solig strand i en vecka eller två skulle ju inte vara helt fel. Blev inte så lite sugen när jag kollade bilderna från Canarieholmarna på Martinas blogg. Ser såååå skönt ut....

Hur som helst så har jag inte bara varit trött idag. Tvärtom så var jag riktigt hurtig på lunchen. Gjorde nämligen mitt första träningspass på Campus Gym i Vågbro. 35 minuter löpband! Inte illa va :-) Det tog visserligen en stund innan jag lyckades klura ut hur man fick igång åbäket, men efter en stund hittade jag till och med knappen där man kunde öka hastigheten från promenadtakt till lagom jogging! Skönt att röra på sig!

Som vanligt så har dygnet inte tillräckligt många timmar. Hade tänkt jobba lite, men nu skriker magen efter lite kvällsfika, så det får väl bli det och sedan bums i säng.

Adios

Lopp som lopp

"Mamma, jag har en medalj hemma" säger Lillebror
"En medalj...hmm... har du?" undrar Mamman
"Jaa, det har jag! Den fick jag på bröllopet"
"På bröllopet..?" Mamman tänker så det knakar...
"Ja, på bröll... Nej, på Grodloppet menar jag" säger Lillebror

Go´natt!

Kung Kalle och Drottning Signe

Pappan spelar i Hudiksvall med Collinisarna ikväll, så grabbarna och jag har tillbringat kvällen hos SysterYster med familj. Lillebror och kusin Signe lekte på som galningar, som vanligt. De är riktiga kompisar de två gullisarna!
 
Vad tycks om den här outfiten:
image65

Prinsesskrona och fotbollskläder... tja... varför inte :-)
Detta är Kung Kalle och Drottning Signe med sina barn för den som undrar :-)

Boktips

ÄNTLIGEN har böckerna kommit! Ska krypa ner i sängen med Roslund & Hellströms "Odjuret" om en stund. Sträckläste deras "Box21" för några veckor sedan, så jag hoppas att den här är lika bra. Slog till på deras nyaste "Flickan under gatan" också. Dessutom innehöll bokpaketet Håkan Nessers "En helt annat historia" och Karin Fossums "Brott". Så nu har jag ett litet lager igen :-)

Anders ville ha boktips: Har du läst Arne Dahls böcker om A-gruppen? Superbra!! Om man gillar svenska deckare så är ju även Åke Edwardssons böcker om Eric Winter också att rekommendera. Inger Frimansson är också en favorit. Det är alltid något mord med på ett eller annat sätt, men det är inte traditionella deckare utan handlar mer om märkliga personer. Brukar alltid vara spännande. Karin Alvtegens "Svek" och "Skam" är också favoriter.
Jag är helt insnöad på svenska deckare :-) Nu kom jag på en till favorit som jag upptäckt ganska nyligen, nämligen Kajsa Ingemarsson. Hon skriver både mera lättsamma romaner och kriminalhistorier. Har läst "Små citroner gula" och "Lyckans hjul" och "Den ryske vännen". Vet faktiskt inte om hon har gjort fler... måste nog kolla upp det!

Ninna ninna ninannaaa nininannanna ninaaaaa....

Det var dagens boktips! Tack till Heidi och Martina för era tips också!! (Se kommentarer till tidigare inlägg!)

Jag har inget att läsa :-(

Är absolut beroende av en bok innan jag somnar, men nu har jag inte haft något att läsa på två kvällar :-( Lade upp ett bok-lager i höstas, som jag nu har betat mig igenom. Beställde några pocketar från Bokus härom dagen, men jag hade lite dålig tajming eftersom jag läste ut den sista för flera dagar sedan. Men de borde dyka upp i morgon. Hoppas hoppas, för när jag inte har något att läsa så hamnar jag här framför datorn och då blir klockan mitt i natten utan att jag märker det. Inte bra!

Nu är klockan 00.08 (flera kilometer för mycket) och 06.15 ringer klockan så nu MÅSTE jag lägga mig! Ska bara bära bort två barn, en nalle en transformersgubbe med svärd och en Kråkebok från min säng först :-)

Go´natt igen då!

Låååångt telefonsamtal

Idag när jag precis hade börjat med maten ringde Kusin Signe. Inget ovanligt alls egentligen. Hon har lärt sig vårt telefonnummer och ringer själv när andan faller på. Idag ville hon prata med Lillebror, men han sade bestämt ifrån.
"Nej, jag har inte tid! Jag är jätte-jätte-upptagen!!" sade han.
Så jag undrade om hon kanske skulle vilja prata lite med mig istället och det gick, efter ett par sekunders tvekan, bra det också.

"Pappa är inte hemma. Bara mamma och jag."
"Jaha, vad pysslar ni med då?", undrar jag
"Jag läser en bok. Vet du vad den handlar om?"
Det visste jag ju såklart inte.
"Jag kan läsa för dig!!"
Rassel-rassel-bläddra-bläddra och så satte hon igång.
"Det här är Åke. Han har...han har sin drakmask på sig idag. Han vaknade före mamma som hette...som hette...vad hette hon nu....jo Beeejit (hon har lite svårt med r-en, kusin Signe!).......bla, bla, bla, bla"

Jag skalade potatis medans kusin Signe berättade hela boken! Från början till slut om när Åkes mamma vaknade en morgon och såg ut som en drake och hade glömt bort hur man gör frukost och vad man gör på jobbet och de var tvungen att gå till doktorn för att få en spruta mot glömskan. Det tog säkert en kvart innan sagan var slut :-) Då var blev det raskt slut på telefonsamtalet! Luren lämnades över till Signes mamma istället som meddelade att det nog var hennes längsta telefonsamtal någonsin :-) Tror jag det när man har en hel bok att berätta om! Väldigt trevligt med underhållning medans potatisen kokade!

För övrigt så har dagen innehållit...tja...en massa html-kodande och layoutande. Ett besök av lille Max (4 veckor gammal, lite drygt) och hans mamma. En halv semla och fiskgratäng... Skulle egentligen öva med Farin, men förkylningen och kraxigheten sitter kvar (fast det är mycket bättre), så jag hoppade över det idag.

...tja... och nu börjar det bli läggdags. Men först en kopp the och en keso- och avocado macka!

Go natt!

Dagisoutfit

Dagens dagisoutfit (Lillebrors alltså) bestod av en orange t-shirt, gråa och röda mjukisbyxor, gröna strumpor med monster på, en brun jacka med lite blått, spindelmannen skor, dödskalle-täckjacka och cykelhjälm :-)
Borde ha tagit ett kort...

:-)

Klädbekymmer

Jag har ju berättat om Lillebror och hans klädbekymmer. Det går åt massor av tid och ork varje morgon innan han har fått på sig kläder som han känner sig nöjd med. Härom dagen var vi och inhandlade ett par nya mjukisbyxor samt två tröjor och några par strumpor (han växer så det knakar och rätt som det är så är alla byxor för korta i benen. Utan förvarning!! Otroligt underligt!!!) Han var mycket exalterad när vi kom hem från affären och ville såklart prova allt nytt, men nästa morgon var det plötsligen INTE kul med några nya kläder! Nej nej och NEEEEJ!!! Istället tog han på sig finskjorta, väst, slips och jeans :-) Men i morse var de nya kläderna ok igen, men bara om han fick ha ett par shorts under och så skulle han ha BÅDE mössa och keps. Såg rätt skojigt ut, så Mamman och Pappan lät honom hållas :-)
Förra veckan var han för övrigt jätteduktig att klä sig en morgon, men sedan upptäckte vi att han hade pyjamasen under kläderna, men då var det ju inte direkt läge att protestera!


Tips hur man slipper dessa klädproblem emottages tacksamt!

RIKTIGT svag

Storebror känner sig lite hängig.
"Mamma... jag känner mig... jag känner mig liksom... liksom så svag. Jag orkar knappt ens lyfta ansiktet!"

Och då är det ju faktiskt RIKTIGT illa :-)

Pippilotta Rullgardina och Muskiluskan

Storebror undrar om jag tycker det låter finast när de kallar den där tanten i Pippi för "Tant Fruselius" eller "Muskiluskan"
Tror det är dags för lite revaxör och ett besök hos örondoktorn snart :-)

Ont i tummen!!

Att en liten j**la spricka i tummen kan göra så himla ont!! Har en pytteliten självspricka, precis där nageln slutar och det gör ont i hela tummen! Jag får ofta självsprickor på fingrarna på vintern. Blir överhuvudtaget väldigt torr om händerna så fort det är några minusgrader ute, så jag är storkonsumerare av handcreme så här års. Det är inte kul... gör ont som 17 när jag skriver på datorn, ska dra upp dragkedjan i jackan, pressa citron (klart värst!!), skala mandarin, ta ut tvätten ur tvättmaskinen...

Välfärdsproblem?! .... JAA!!!
Måste skärpa mig!

Förkylning och ont i halsen

Storebror och jag låter som vi är i målbrottet idag. Vi är jättehesa, har ont i halsen och näsan full med snor. Inte kul...Så vi håller oss hemma idag. Klockan är 09.40 och vi har redan hunnit spela både Singstar och GuitarHero och nu har Storebror sååå tråkigt. Tänkte försöka jobba lite, så nu har jag mutat med en glass och lite tv så får vi se hur länge det håller :-)

Här är en nykomling, förresten:
http://helsingeweb.blogspot.com/2008/01/frsta-natten-med-orvar.html

GRATTIS, GRATTIS!


Badhuset igen

Idag var det dags för ett besök på badhuset igen. Den här gången var grabbarna med också. Passade på att köpa ett familje-kort, så nu kan vi bada så mycket vi vill ett helt halvår framåt. Kostade visserligen 1000 kr,  men jag räknade snabbt ut att vi har igen det på 8 gånger och det ska vi väl lyckas med på ett halvår tycker jag.
Lillebror gillar inte att duscha håret sådär värst mycket (vad är det med barn och vatten i håret?) och när vi hade badat färdigt och det var dags att tvätta håret ville han använda duschrummets enda hand-dusch (det går lite lättare med hårtvättandet då). Den var dessvärre upptagen av en dam i 45 års åldern som duschade och duschade och duschade, trots att hon både såg och hörde att jag och Lillebror väntade på att det skulle bli ledigt. Hon kan inte ha undgått att höra varför han ville ha just den duschen och hon kan inte heller ha missat mina försök att övertala honom att åtminstone försöka duscha håret i en "vanlig" dusch. Men hon bara duschade vidare... irriterande?!??? JAAA!!

Det var lördagens aktivitet. Biff a´la Lindström hos Farfarn till lunch (Farmorn åkte till Egyptien i förmiddags... säkert inte alls kul... eller jättetrevligt...), kusin Signe med föräldrar hälsade på och Storebrors kompis Filip sover över.
Har just ätit "chicken tikka" och druckit ett glas vitt. Ska nog ta mig lite till tror jag. Bara en skvätt kvar i dunken och det är ju onödigt att den ligger och tar upp plats i kylskåpet. :-)

Go´natt!

P3 Guld

Kollade på P3 guld-galan igår. Missade början, men en 45 minuter eller så blev det nog. Vet inte vad jag ska säga om det hela. Gillar egentligen inte galor, men behållningen av den här var ju helt klart Anders Johansson - programledaren själv. Bara uppenbarelsen av denna man - han är ju såååå himla rolig :-) Hans dialekt är ju helt oslagbar (ingen konst att vara rolig när man kommer från Östergötland!) och så ser han så himla... ja,... vad ska man säga...tönt-rolig ut? Det är ALLTID roligt när han är med :-)

Salem al Fakir fick inte ett enda pris :-( , fast han fick i och för sig en hel driva med Grammisar, så han känner sig säkert rätt så nöjd. Robyn hade lagt sig till med en synth-frilla a´la 1981 och var inte alls särskilt bra. Timo Räisinen var nog bäst (av artisterna alltså!)... och tanten som delade ut priset för årets dans-artist. Hon tog det hela på fullaste allvar!

image64
Men Anders var KLART bäst i alla fall.
Det om detta...

Så var det fredag igen då

Det var länge sedan det var så lätt att få upp grabbarna på morgonen - och en hel halvtimme tidigare än vanligt dessutom. Kläderna åkte på snabbt som ögat och frukosten var uppäten i ett nafs.  Lillebror måste visserligen krångla liiiite, lite bara för sakens skull. Vill aldrig ha de kläder som jag tar fram så det brukar oftast sluta med att han byter både tröja och byxor och strumpor innan han är nöjd. Men idag hann han inte mer än säga att det var fel färg på tröjan jag tagit fram innan han fick skäll av Storebror och plötsligt bestämde sig för att kläderna var ok. Kors i taket! Hur som helst - det var ju idag vi skulle promenera till skolan och dagis, vilket enligt Storebror kändes som ett helt äventyr så det var därför morgonproceduren gick så smidigt. Äventyr vill man ju inte missa!

07.15 traskade vi iväg i mörkret med vagnen full av packning. Storebror lider av det typiskt manliga syndromet att han inte kan både prata och göra annat samtidigt, så det tog lite tid att komma fram eftersom han behövde filosofera över en del saker längs vägen och då är det bara att snällt stå stilla och vänta tills han har pratat klart :-) I och för sig rätt så skönt att stanna och vila lite då och då när man är påväg uppför Öster-backarna med en fullastad vagn :-) Det tog nästan 20 minuter till skolan och sedan några minuter till innan vi var framme på dagis. Det var himla skönt med en rejäl promenad (1 timme allt som allt) innan jag bänkade mig framför datorn! Borde göras oftare. Mycket bättre sätt att få igång hjärnan på än att hälla i sig ett par koppar kaffe på morgonen :-)

Tack och bock för idag!

Förrsten - grabbarna har hittat nya idoler: de gamla pudelrockarna "Twisted Sister" :-) Kollade videosarna till "I wanna rock" och "We´re not gonna take it" säkert 15 gånger på YouTube nu ikväll! De sitter som ljus och bara insuper sminkningen och de stora krulliga frisyrera :-)

Gonatt!


Badhusbesök

Idag fick jag världens idé och gjorde slag i saken direkt:
Har haft alldeles för dåligt med tid till att träna under hösten och nu har de flyttat mitt favorit-gympa-pass till torsdagar, samtidigt som vi övar med Farin (otroligt opraktiskt). Har visserligen kommit på den briljanta idén att jag ska börja träna på Campus Vågbros eminenta gym, men det får bli en senare historia. (ska ringa och skaffa mig ett kort i morgon). Nåväl... på förmiddagen idag insåg jag att det har gått ännu en veckan när jag bara har suttit på ändalykten framför datorn, men jag har ju för bövelen hela lunchen när jag kan ägna mig åt att träna. Har varit helt insöad på att träning måste ske på kvällen, men varför då!? Sagt och gjort. Kom på att badhuset nog var lämpligast. Det tar mig ganska precis 30 minuter att simma en kilometer och då hinner jag ju lätt byta om och vara tillbaka på jobbet på en timme. Så så fick det bli!

Det var några veckor sedan sist jag var där och det hade kommit upp några nya skyltar sedan sist. Direkt efter kassan stod det: "Var vänlig och bär dina skor till omklädningsrummet". Då gjorde jag det. Väl inne i omklädningsrummet stod det en annan skylt: "Förbjudet att bära skor inom anläggningen"... hmmm... Då kände jag mig plötsligt lite förvirrad. Men jag skulle ju bada och då kan man ju hur som helst inte ha skorna på, så jag skyndade mig att lägga in dem i skåpet.

Tog span på den bana i bassängen där det var minst med folk. Bara en farbror med badmössa och simglasögon som frustade och väste medans han crawlade fram i slowmotion. Det kändes ok. Hoppade glatt i och började simma. Mötte farbrorn på halva vägen och insåg att det var väldigt smalt att mötas... farbrorn kom närmare och närmare och jag upptäckte i sista sekund att han inte såg mig, så jag fick kasta mig mot kanten och hålla fast tills han hade plaskat förbi. Mina glasögon blev alldeles prickiga(jag kör vanliga, inga simglasögon. Förr brukade jag vara utan, men en gång hejjade jag flera gånger på en tjej som jag trodde var en gammal klasskompis, men när hon tillslut hejjade tillbaka insåg jag att jag hade tagit fel på person i min dimma. Så nu har jag dem på!). Bytte snabbt bana och simmade på min kilometer.

Kände mig mycket nöjd och glad när jag kom tillbaka till jobbet en timme senare!

...och vips blev klockan mitt i natten och min mage skriker efter en macka med avokado och keso samt en kopp the!
Grabbarna sussar gott i sängen. Pappan har åkt till Stockholm (vidare till Göteborg i morgon bitti) och jag har lovat Storebror att i morgon är dagen när vi ska promenera till och från skolan som han har tjatat om sedan skolstarten i höstas. Tänkte att det skulle passa bra när vi ändå inte har någon bil. Farfarn är backup ifall det regnar eller orken tryter!

Go´natt!

Ännu en blogg...

...har sett dagens ljus :-)

http://blogg.aftonbladet.se/21119/

Får väl se hur det går, hur flitig vi orkar vara, men det kändes som en rätt så bra idé i alla fall. Jag är urusel på att komma ihåg vad vi har ätit, och när man väl är hungrig så ska det ju gå fort OCH vara supergott. Oftast en rätt omöjlig kombination när man väl har kommit till det stadiet ;-)
Nåväl... Fick i alla fall en kommentar efter 5 minuter och det var ju roligt!

Länge sedan någon kommenterade något här för övrigt :-(
Vore trevligt att veta vilka ni är som läser mitt dravvel här...

Mörkt

Lillebror har fått en släng av mörkräddhet. Och tre-och-ett-halvt-års-trots och kan-själv-sjuka och lite annat :-)
Igår när det var sovdags kom han på att han inte kunde ligga ensam i sin säng.

"Jamen, du har ju Ambus" försökte Mamman (Ambus = bästa nallen)
"Näee! Inte Ambus! Jag vill ha någon levande!!!"
"Jaha, ja det var ju lite värre, men jag är bara alldeles här utanför. Lägg dig ner och blunda nu så ska du se att du snart somnar!
"Näee! Jag VÅGAR inte blunda!!! Det blir så himla mörkt!!!!" säger Lillebror med sin allra argaste röst.
Mamman suckar...

Ruskigt i pulkabacken

I lördags snöade det äntligen och dessutom rätt ordentligt, så i går var det dags att premiär-åka pulkabacken.
Lillebror susar nerför den rätt så gropiga backen i sin blåa pulka och säger sedan förtjust:

"Mamma, det var roligt!! Jag åkte jättefort och så blev jag sådär liksom... liksom ruskig!"


Glömde...

...berätta att Storebror slog Pappan stort. På GuitarHero, alltså. Han klarade sin första låt på "Hard" nyss :-) "18 and life" körde han. Pappan kom bara till första refrängen. Själv fick jag fyra stjärnor på "I wanna rock" på medium och det tycker jag är bra :-)
Trevligt med ett tv-spel som engagerar hela familjen. Eller i alla fall nästan, för Lillebror säger att han är för liten så han nöjer sig med att sjunga i en mikrofon utan sladd eller så river han av en låt på sin leksaksgitarr istället :-)

Fredagsnöje

Så här ser det ut hos familjen Karlsson en vanlig fredagskväll i januari :-)
     

Stockholmsresa

Idag var jag till Stockholm och jobbade lite. Med betoning på lite, för det tog inte mer än 30 minuter sammanlagt och då hade jag hunnit dricka en kopp kaffe och varit på toaletten också :-) Och när jag hade "jobbat" klart var det 3 1/2 timme kvar innan mitt tåg gick hemåt igen. Visserligen finns det ju tråkigare ställen än Stockholm att vara på om man ska fördriva 3 1/2 timme, men det kändes faktiskt rätt så bortkastat. Hela arbetsdagen gick ju åt för den där fjuttiga halvtimmens jobb och jag har ruggit mycket att göra just nu, så jag hade verkligen behövt vara på kontoret istället. Men, men... istället travade jag från Stadshuset till Hötorget, till Odengatan och tillbaka igen. Skulle köpa en speciell sorts kaffebönor till den nyinköpta kaffemaskinen (årets julklapp till oss själva. Helautomatisk espresso-maskin. Blir supergott kaffe - och extra gott med rätt sorts bönor) och Pappan trodde att det skulle finnas på "Lagamati" som ligger på Odengatan. Men icke! Var dessutom in i varenda kaffehandel jag hittade, men det fanns ingenstans. Men jag fick i alla fall en långpromenad och det var ju inte helt fel :-)

Hur som helst... På tåget hem satt jag bredvid en familj bestående av mamma, pappa och deras son som verkade vara i 5-års åldern. Sonen hette - hör och häpna - Roine :-) Bara det var ju roligt, men själva barnet i sig var väldigt underhållande. Han pratade med sina stackars föräldrar oavbrutet förutom ett litet uppehåll (se nedan). Pappan och Roine gör en saga. Roine hittar på och hans pappa ritar. " Det var en gång en råtta som var rädd för mörker. Men så såg han att det bara var en gren! Vad spännande det blir pappa!!"

Sedan blir det dags för mat. Roine får lasagne och hans mamma säger att om han äter ordentligt kan han få en liten chipspåse sedan. Roine äter och äter och säger  "Det här var nog den godaste lasagnen som jag aldrig har ätit"... och man förstår ju liksom vad han menade :-)
Tillslut säger han, med munnen full av lasagne, att han inte orkar mer. "Ta en tugga till du så räcker det sedan" säger hans mamma och Roine öser in en gaffel till och  - det är nu han blir tyst i typ 10 sekunder - sedan kräks han! Rätt ner i tallriken. Han ser lite förvånad ut först, men sedan säger han "Mamma, får jag en chipspåse nu?"
Kanske inte det första jag skulle tänka på om jag precis hade kräkts, men...

Jaha... det var väl det jag hade att förmedla idag.

Go´natt!

Trött Lillebror

Igår när jag kom för att hämta Lillebror på dagis var han försvunnen. Fröken hade sett honom knata iväg bort mot "skogen" (en liten träddunge i ena änden av gården) bara några minuter tidigare, men nu var han inte där. Vi letade och letade och efter en stund gick jag tillbaka till skogen och tittade lite noggrannare. Där, längst bort i skogen där det var alldeles mörkt, låg Lillebror och snarkade högt och ljudligt med huvudet på en sten :-)
Stackarn! Man måste allt vara bra trött innan man somnar i skogen, i duggregn, men galonbyxor och hockeyhjälm på huvudet :-)

Julbilder

  TremänningsFreja hälsar på och öppnar julklappar

  Det är inte lätt...

 ...att få en bra bild på tomtarna...

 ...där alla syns samtidigt :-)

 Här är det julklappsutdelning på gång

Ska de bli rockstjärnor, eller...?

Thelbackens första rockband någonsin (tror jag i alla fall) såg dagens ljus i kväll.
Det består av Storebror på gitarr och sång, Lillebror på sång, FilipN på trummor och Pappan på melodica.
Det lät riktigt rivigt när de rockade loss på ett c-ackord (eller var det ett g kanske... vet inte så noga, men de har bara hunnit lära sig ett ackord ännu i alla fall, så de höll sig till det) i deras nykomponerade låt som ännu inte fått något namn. Bandet däremot döptes snabbt till "the Dash band" efter en av superhjältarna i filmen "Superhjältar" !

När Filip gått hem gick de över till att köra några covers. Det blev "För kung och fosterland" och Martin Stenmarks gamla slagdänga "Las Vegas" och då såg det ut så här

Där kan ni också se grabbarna samt kusin Signe när vi var på Disney on Ice i Globen i lördags. Mycket trevlig föreställning, även om den uppskattades mest av den yngre generationen i vårt sällskap. Papporna passade till och med på att sova en stund i slutet av första akten :-) Men, som sagt, alla barnen gillade det hela. Särskilt roligt tyckte Lillebror att det blev när han fick inhandla ett Buzz Lightyear-svärd i pausen. Det användes filtigt som gitarr under andra akten ;-)

För övrigt så har Mormorn kommit hem från sjukhuset idag där hon har tillbringat helgen. Hon snubblade på hallmattan i fredags kväll och slog armbågen ur led. Inte kul, men nu har hon armen i ett supersnyggt paket (tror jag i alla fall. Har inte sett det ännu, men jag chansar på att det är snyggt. Varför skulle de göra fula paket?) och får vara sjukskriven i sex veckor. Kram kram till dig från oss!

Adios!

Dagiskonst är inte alltid så lätt

Lillebror hade gjort ett jättefint paket till mig på dagis idag. Han hade vikt ett papper mycket omsorgsfullt och när man vecklade ut det var det en snirklig teckning inuti. Massor av snygga streck hit och dit ;-)

"Oj, vad snyggt! Vad föreställer det?", undrar jag
"JAG vet inte! JAG har ALDRIG sett en så´n där grej förut!!" säger Lillebror ilsket

... och det borde ju jag ha förstått... såklart...

:-)

Ärliga barn

Det är julafton och vi har förstås klätt oss fina. Jag har en ny svart klänning på mig och kusin Signe, som redan har fått paket av tomten hos sin farmor på förmiddagen, har på sig sin nya julklapps-prinsessklänning med tillhörande prinsesskrona, örhängen och halsband.

"Moster, du är inget fin idag"
"Tycker du inte?"
"Näe. Men jag är JÄTTESNYGG!

Rocklåtar och storstäder

Storebror och Lillebror lyssnar på "Karlsson på taket" i bilen. Lillebror tröttnar och börjar sjunga istället. Högt och ljudligt, vilket förstås gör Storebror lätt ilsken.

"Sluta sjung, jag höööör inget!"
Lillebror sjunger vidare "...för kuuuuung och fosterlaaaaand... pendera, kör mera....för kuuuuuuung och fosterlaaaand...oååååoåååååååååååå"
"SLUUUTA!!"
Mamman försöker hjälpa till och undrar om inte Lillebror kan tänka sig att åtminstone sjunga lite tystare?
"Näe, det är ju en rocklåt, då MÅSTE man sjunga högt!"

:-)

En stund senare, när Karlsson på taket är slut och vi i ett desperat försök att upprätthålla en någorlunda fredlig stämning i bilen, istället har övergått till att lära Storebror diverse olika huvudstäder, så undrar jag vilken Englands huvudstad är. Storebror funderar och funderar. Mamman försöker med en ledtråd:
"Du vet den där boken vi har om Kråke när han åker till ett annat land. Vad heter den?"
"Hmm... Kråke i.... Kråke i...."
Då klämmer Lillebror till med "Tundtvall" (dvs Sundsvall!)

:-)


Svårt att somna

Visst är det skönt att vara ledig men nu börjar det bli dags att vända tillbaka dygnet efter alla sena kvällar och långa sovmorgnar så vi är i hyfsad fas tills det är dags att börja jobba igen på måndag. Svårt nog när man är 33, men riktigt besvärligt när man är 7år. Storebror vrider och vänder sig, blir hungrig, måste bara hämta någon grej innan han glömmer var han har lagt den, blir kissnödig, måste bara dra några filmrepliker ("Se upp! De har ett piano" ur Shrek den tredje är favoriten just nu), killa lite på Lillebror som snusar med sin favvonalle Ambus på armen i sängen bredvid, längta efter Pappan som är på innebandyträning, få en kram..... och så håller det på. Inte kul. Inte för mig och inte för honom heller. Men han är i alla fall uppfinningsrik, så det är ju bra att han får en chans att vara lite kreativ... eller nå´t (notera mitt krystade försök till att se saken från den positiva sidan!)

Hur som helst...
Har jag skrivit  något om nyårsafton? Nej det har jag visst inte.
Jo, det var väl ungefär så här:

Laga mat, laga mat, laga mat.
Bli hungrig och mat-arg och slå huvudet i ett skåp (trodde inte det gick hål, men jag har en sårskorpa i hårbotten nu, så det gjorde nog det ändå)
Städa av det värsta
Åka skridskor i 5 minuter innan Lillebror tröttnar och vill gå hem. Käkade matsäcken medan vi promenerade hem.
Upptäcka att vi glömt förbereda förrätten som skulle ligga och dra i 5 timmar! Fick göra en snabbvariant, men det blev supergott ändå!
Menyn bestod av Hummerbrylé (snajdigt griljerad av Pappan med vår nya julklapps-gasolbrännare. Han visade upp klara pyromantendenser. När han väl hade fått fart på brännaren gick det knappt att få stopp på honom!) till förrätt och sedan oxfilét med Barolo-sky, mjölkkokta vitlökar och svampcanneloni och till efterrätt blev det lakritspannacotta med citronmousse och hallongelé. Inte illa va :-) SÅÅÅ himla gott!
Sedan blev det lite Singstar blandat med Pippi på de sju haven och Hitta Nemo och lite Tomtebloss ute i den nyfallna snön innan tolvslaget. Lillebror höll ut till kl 23.30, sedan somnade han i en sacco-säck framför tv:n. Storebror gav upp 01.30, men kusin Signe var vaken tills de åkte hem, när nu det kan ha varit... någon gång efter janssons frestelse... typ halv 3 eller nåt! :-) Fick lite förstärkning av Linda, Mats och Magnus vid 12 slaget också. Mycket trevligt :-)

Efter en halvdan start på dagen så blev det en mycket trevlig nyårsafton.

Sådär ja - nu snarkas det för fullt här och Pappan har kommit hem från innebandyträningen. Nu blir det en film samt chilifrästa räkor med vitlöksbröd! Smaskens!

I morgon bär det av till Fjärran Höjder badet i Gävle samt en övernattning hos Siv och Åke.

Go natt!

Gott Nytt År!

2008!

För vår del blir det svårt att slå 2007 som väl får gå till den Karlssonska världshistorien som "Året då allting hände", men jag hoppas att 2008 blir ett roligt, trevligt, framgångsrikt, kärleksfyllt, härligt superbra år!!


2007 var året då...

...vi äntligen blev herr och fru
...vi storrenoverade huset
...Pappan blev Countrystjärna :-)
...Storebror tog steget in skolvärlden och blev en "ettakluddare"
...Båten inte blev sjösatt förrän i mitten av juli
...vi inte var till stranden en enda gång på hela sommaren
...vi var inneboende hos Farmorn och Farfarn i 9 veckor
...Lillebror fick "vattenkoppor" och fick tillbringa två veckor av semestern hemma utan kompisar :-(


2008 blir förhoppningsvis året då...
...vi får upp de sista listerna och målar det sista så att renoveringen äntligen kan betecknas som helt färdig
...jag får mer tid över för att pyssla med mina små kvällsprojekt (det är diverse saker som ska målas och skrivas och det ska inredas och fixas till och rensas och städas upp)
...båten blir sjösatt i början av juni och sedan flitigt använd hela sommaren
...vi tillbringar massor av tid på stranden i gassande sol
...det händer massor av andra trevliga saker :-)


Gott Nytt År!


RSS 2.0