Min vanliga otur

Det här kan vara en myt, eller så är det bara jag som har haft otur, men förr, för typ för tre-fyra år sedan, satt det alltid en sån där liten, rund lamp-kontakt på varenda fönsterlampa man köpte. Inte för att jag handlade lampor sådär värst ofta, men de gånger jag gjorde det så fick jag alltid mecka bort lampkontakten och sätta dit en vanlig. Mycket irriterande. Så när vi renoverade huset för två och ett halvt år sedan så tänkte jag praktiskt och såg till att det monterades upp eluttag för fönsterlampor ovanför varje fönster. I fredags (ja, det tar lite tid att komma till skott ibland) köpte jag ett par fönsterlampor till köket. Gissa vad det var för kontakt på dem?! Grrrr......!!! Så nu måste jag mecka igen...


P.S Har lånat bilden från Markslöjd - www.markslojd.se D.S

Vatten i håret

Vi var ju, som sagt, på dop i lördags. Lillebror är en rutinerad dopbesökare vid det här laget. Han gillar fikat efteråt, så det brukar inte vara några problem att få honom att hänga med. Men igår var han skeptisk och det krävdes en del övertalning innan han följde med. "Jamen, Mamma. Varför ska jag sitta där och ha tråkigt? Man tittar ju bara på bäbisar som får vatten i håret. Och det är ju inte ens säkert att de HAR något hår!!" :-)

Söndag nu igen....

Hektisk helg. I fredags var jag mest taxi. Skjutsade resväskor kors och tvärs genom stan, Farmorn och armen till tåget mot Arlanda, samt Storebror till skateboardhallen. Och så handlade jag på Shell-macken fyra gånger, samt skottade en massa snö. Lördag var det dubbel-dop i Sandarne Kyrka. En liten Agnes och en lite större Viggo som fick vatten i håret samt en bunt namn. Sofia, Per och Assar var det visst och hur de fördelades upp mellan de två sötnosarna får ni räkna ut själva. Gott fika och en bunt trevliga människor varav de flesta jag inte har träffat på alldeles för länge. Trevligt, trevligt! Söndag har varit en "nä-nu-jädrar-ska-jag-fixa-det-här-som-inte-har-blivit-gjort-det-senaste-halvåret"-dag. Det har satts upp hyllor och speglar, rensats bland gamla leksaker och dammsugits på ställen där jag nog aldrig har dammsugit förut. Och så har vi ju såklart - hör och häpna - skottat snö också! Mör i kroppen, men väldigt nöjd med helgen! :-)

Farmorn och armen

När man ska åka till Canarieöarna ska man inte halka omkull och bryta armen några dagar innan. Risken är nämligen stor att man inte kan åka då. Jag borde ha berättat det för Farmorn, men nu är det för sent... Stackars henne... Att Farfarn redan har åkt dit gör ju inte saken bättre. (Han och dansbandet www.nickez.se spelar på GranCanaria i två veckor). Snöstorm, bruten arm och en överhängade risk att vara tvungen att ställa in sin solsemester är inget man direkt drömmer om. Stackars Farmorn, som sagt

:-(

Familjens nya hobby

Vi har en ny hobby på Thelbacken. Det kallas snöskottning. Hört talas om det? Ohh, det är så roligt och hela familjen kan vara med! Mamman och Pappan skyfflar snö allt vad de orkar medans barnen hoppar runt i snöhögarna och ser till att snön ramlar ner igen. Om man vill kan man kombinera skottningen med lite träning genom att köra med stora snörakan ner för backen och på tillbakavägen, när man i vanliga fall passar på att vila armarna en stund, så hoppar det på ett barn eller två så slipper man vila och får istället tillfälle att jobba på att få till fasta och fina överarmar. Jättepraktiskt. Ja, och om man vill så kan man köra fast lite med bilen också när man bara ska flytta den litegrann för att kunna skotta ordentligt framför garaget. Då blir det extra roligt. Har man dessutom en Lillebror i familjen så ser man till att han är lite extra pruttig i magen så att man måste gå in och byta kalsonger mitt i allt ihop. Extra träning det med innan man har fått av täckbyxor, vantar, skor och så på med rena kalsonger och alla ytterkläder igen. Phu!
Det är ganska spännande att se vad man kan skotta fram under snön också. Idag hittade jag en himla massa barr från julgranen, en spark och en vissen blomma. Dessutom är det ju himla härligt att vara ute i friska luften efter en dag på kontoret. Härligt, härligt!

Kort och gott - snöskottning är den perfekta familjeaktiviteten. Kan varmt rekommenderas!

Och för att förtydliga mig själv så vill jag bara påpeka att det här är skrivet med viss ironi. Utom det om att det är skönt att vara ute i friska luften. Det är sant.

:-)

Tankesurr

"Mamma vet du vad jag tycker är konstigt?", säger Lillebror
"Nej, vaddå?"
"Att det bara är jag som hör vad jag tänker!"
"Fast det är nog tur att det är så, för annars skulle det blir ganska surrigt här i världen" säger Storebror

Och Mamman kan bara hålla med

:-)


Ett telefonsamtal

Storebrors fröken ringde idag. Storebror sade "Jag vet vad hon vill" och gömde sig i garderoben. Mamman anade det värsta och övervägde att inte svara, men kom på att det nog inte är ett särskilt bra Mammabeteende. Så hon svarade. När hon hade pratat klart med fröken klev hon in i garderoben till Storebror och så blev det lite Sue Ellen (se föregående inlägg) igen. Jäkla mesmamma! Men vad annat kan man göra när man får höra att den lille skrutten varit värsta mönstereleven den senaste tiden, envisas med att vara en naturbegåvning i matte och engelska, samt att han har varit glad i skolan!?! Jag hade nöjt mig med det sista, för är det något som har präglat hans skolgång hittills så är det vill-inte-gå-till-skolan-sjukan (en mycket spännande sjukdom som kan te sig lite hur som helst. Det kan vara allt från ont i magen till ont i foten, hosta och tomatallergi!) Och när man som omväxling ÄNTLIGEN har träffat på en vettig, ansvarsfull, förstående och intresserad människa inom skolvärlden, som tar sig tid att ringa hem för att berätta även positiva saker, så blir man lycklig. Och då bölar Mamman. Så är det bara!

Han hade minsann rätt om sin fröken, bästaste och finaste Storebror!
...och nu känner jag mig sådär hjärtig igen

Som sagt... mesmamma!
:-)


Hur man vet att en liten människa börjar bli stor

Har ni någon gång funderat på hur man märker när en liten människa i femårsåldern är på väg att förvandlas till en sexårs-gluttare? Inte? Det behöver ni inte heller, för Heson har svaren. Anteckna noga nu:

1. Den lilla människan kan plötsligt inte gå och prata samtidig.
2. Han/hon kan inte heller komma ihåg en sak i längre än tio sekunder. T ex kan han/hon glömma bort att det förmodligen är till diskbänken han/hon är på väg när man går omkring med en smutsig tallrik i händerna och istället hamna inne på toaletten.
3. Den lilla människan ramlar av stolen titt som tätt. Helt oprovocerat.
4. Trappor har plötsligt blivit hemskans trassliga att ta sig både upp och ner för utan att man får minst ett blåmärke.
5. Det dimper ner ett brev där det står att den lilla femåringen är välkommen till skolan om några månader, samt att han/hon har fått plats på fritids.

Så. Där har ni det.
Och jag kan även meddela att femåringen i den Karlssonska familjen uppfyller alla punkter på listan. Allihop!! 
 
P.S Om jag ville få Mamman att framstå som en riktig mespropp, skulle jag även kunna berätta vad som hände när Mamman och Pappan småpratade om att det ju faktiskt bara är några månader kvar av familjens åtta år långa dagisperiod. Det är en darrande underläpp a' la Sue Ellen inblandad. Och en klump i halsen, samt lite smygtorkande i ögonvrån. Men någont sådant skulle jag aldrig berätta. Nej nej...

:-)


När?

Visst borde det vara smartast att beställa kläder till barnen INNAN man betalar månadens räkningar? Jo... det måste nog vara bäst. Jag provar det!

:-)


Hjärtig

Lillebror är en riktig kram- och puss-kille. När som helst, var som helst kan han komma på att han behöver en puss och en kram, vilket såklart gillas skarpt av Mamman :-)
I fiket på badhuset i Hassela behövde han pussas. Och han pussades ordentligt. Jag fick säkert trettioelva pussar på kinden och sade:
"Du är allt en riktig pussunge du. Man blir alldeles... alldeles..."
"Alldeles hjärtig av mig, menar du?" fyllde Lillebror i.
Och det var precis det jag ville säga, men jag hade bara inte något riktigt bra ord att använda

:-)


Skidweekend i Hassela

Som sagt, sämre presenter än en skidweekend i Hassela har man ju fått! Mycket trevligt :-) I korta drag så har vi armbågat oss ner i bubbelpoolen, gått barfota i snön, åkt barnbacken fyrahundraåttiosju gånger, åkt andra backar fem gånger, ätit god mat, druckit gott vin, legat i sängen och tittat på tv hela familjen två kvällar i rad, och är nu helt öm i kroppen och trött i huvudet.

Och här kommer några bilder: 


Först åkte vi bil. Och Lillebror blev väldigt förvånad...


Sedan visade vi tänderna för varandra. Något måste man ju roa sig med. Det är låååångt till Hassela! Redan i Norrala frågade Storebror hur långt vi hade kvar att åka :-)


I Hudik blev vi hungriga, så vi stannade på McDonalds och käkade stora och små morötter :-)Av säkerhetsskäl är det nu ett tids-glapp här eftersom jag inte kunde ta några bilder varken i skidbacken eller i badet. Det beror på att min mobil inte kan uppföra sig, utan har en förmåga att liksom skvätta iväg åt alla möjliga håll när jag ska ta upp den ur fickan. Hal som en ål är den och jag ville inte riskera att bli telefonlös. Förstår inte vad det är med den, men den hoppar liksom iväg av sig själv! I bilen t ex, ramlade den ner mellan sätet och handbromsen och ville inte komma upp... Hur som helst...Den här bilden är i alla fall tagen strax innan vi åkte hem igen. Pappan har på sig sin väldigt trendiga D-mössa :-)Barnen käkade pizza-slicear till lunch. Själv åt jag en halväcklig hamburgare med hårstrå i dressingen. Uäck!! Dessutom fick jag försöka transportera hela lunchen på en bricka, över ett halkigt golv, uppför en trappa OCH allt detta med slalompjäxor på fötterna! Bara en så´n sak!


Lillebror, baksidan på en pizza och Storebror

Ja, det var det. För övrigt så imponerade personalen på stället riktigt ordentligt. Farbrorn som jobbade i barnvaktsliften instruerade, sprang med en bit upp i backen, hade koll på hur det gick på väg ner, och såg till att berömma ordentligt. Rätt man på rätt plats! För att inte tala om multikillen som jobbade i badhuset. Han var badvakt, skötte kiosken, baren och badhuskassan ensam! Dessutom tog han sig tid att ordna godisregn över poolen lite då och då, även om det var folk som väntade på de övriga ställena - och han såg inte ens stressad ut. Imponerande!

Over and out

:-)


Onsdag

Ohh vilken härlig dag :-) Först var Lillebror jätteledsen och ville inte gå till dagis. Eller åtminstone så ville han ha tillbaka lappen med sitt telefonnummer som han gett till kompis Leo som för ett par dagar sedan helt slutat vara snäll och nu bara var dum. Och så ville han inte ha youghurt med vanilj-och sommarbärsmak. Och inte vinteroverallen heller. Vantar? Näeeee!!!
Sedan glömde Storebror sina täckbyxor hemma, så jag fick ta en extra sväng hem efter det att barnen var lämnade på dagis och skola. Men först måste vi tanka. Men... var är Shellkortet? Brukar alltid ligga på ett speciellt ställe i bilen. Men icke. Borta!!! Släppa av Pappan på jobbet, åka hem och ringa Shell. Spärra kortet, beställa nytt. Hämta Storebrors täckbyxor. Åka till skolan. Men var är mina vantar nu då? Iskallt i bilen. Hem och leta. Inga vantar. Tillbaka till Shell. Inga vantar. Hem och hämta ett par andra vantar.
Planeringsdag på jobbet hela dagen. Slut i hjärnan.
Hämtar barnen. Hittar vantarna i bakluckan. Bjuda mormor och morfar, som ska vara barnvakt, på mat. Men hoppsan - hehe... jag hade visst glömt att handla. Blev ingen tomatsoppa som planerat, utan färdig pytt i panna och stekt ägg. Förser barnen och mormorn och morfarn med mat. Åker och handlar lite frukostgrejjer. Hem igen. Iväg tilll O´Learys med jobbet för lite middag och lite öl. Gott i gott och en mycket trevlig avslutning på en hektisk dag.
Phu! Det är roligt nästan jämt!

:-)

Hemlig resa

Jag fyllde ju år för ett tag sedan och i present fick jag en hemlig resa. Eller ja, så hemlig var den ju inte när jag väl hade fått den, men dagarna innan var den väldigt hemlig och grabbarna hade det rätt svettigt med att försöka låta bli att tala om vad det var jag skulle få. Ungefär som när Ronja Rövardotter aktar sig för att ramla ner i Helvetesgapet, ni vet ;-) Storebror kunde inte låta bli att ge mig en liiiiten ledtråd: "Det är inte någon sak. Det är något som man kan göra tillsammans hela familjen". Och Lillebror kompletterade med att det var en särskild plats inblandad. "En plats där jag aldrig har varit förut". Så, jag hade väl kanske en liiiten aning om att det var någon form av resa, det hade jag :-) Fast säker kan man ju aldrig vara, men...jodå en skidweekend i Hassela med La Familia. Vi snackar skidbackar, bubbelpool, god mat och två nätter på hotell. Sämre presenter har man ju fått i sina dar :-)

(Jag ringde för övrigt Storebrors fröken igår för att be om ledigt på fredag, men se det hade Storebror redan fixat alldeles själv. Och han hade dessutom passat på att ta ledigt hela nästa vecka också, så det var väl en himla tur att jag ringde!)

:-)


Så'n är jag

En gång för länge sedan såg jag ett tvprogram om folk som kunde märkliga saker. Bland annat var det en tjej som kunde sova middag och gå på promenad SAMTIDIGT. Det har jag aldrig provat, men däremot kan jag något minst lika unikt. Jag kan nämligen tappa kontakten med hjärnan. Stänga av den liksom. Som idag t ex. Då tog jag mig en kopp kaffe, slog mig ner i soffan i fikarummet, drack några klunkar och sedan stängde jag av. Och det är nu det blir spännande, för man vet aldrig vad jag kan hitta på när hjärnan är avstängd! Idag lade jag ner kaffekoppen i knät. På sidan med örat uppåt, så att kaffet rann ut i över mig och soffan. Och vips så kom jag precis ihåg hur det kändes när man var liten och inte hann till toaletten i tid. Först blev det varmt. Efter en stund blev det kallt. Och obekvämt.

Ibland förvånar jag mig själv...

:-)

När man har ringt en elektriker

Om man har två bilar, ett motorvärmaruttag som inte fungerar och det är massor av minusgrader flera veckor i streck, så är man ganska trött på att skrapa tjock-is från bilrutorna (jag skrev tjockis först, men någon sådan har jag inte sett till på bilrutan. Och frågan är om man verkligen kan skrapa bort den om man skulle råka få dit en? Hm... får fundera på det.). Så om man, på en helt vanlig måndag i mitten av januari, äntligen har kommit sig för att ringa en elektriker som kan tänka sig komma och fixa det trasiga motorvärmaruttaget, samt även montera dit ett extra, så känner man sig rätt nöjd med sig själv.

Så om jag säger att jag sitter här och känner mig rätt nöjd med mig själv, så får ni själva lista ut vad jag har gjort idag! Jag kan även berätta att jag bloggar i mörkret, men i skenet av min nya fina usb-lampa. Finfint!! Men det är mer som en liten bonusupplysning (wohahaha - och där fick jag till ett litet lampskämt också!) och har inget med elektrikern att göra.

Jo...Han skulle komma hit i morgon eller på onsdag, sade han. Elektrikern, alltså. Fast innan vi kommit så långt i samtalet ställde han en massa frågor med omöjliga svar, som t ex om vi har jordfelsbrytare på det trasiga uttaget och annat obegripbart. Inte ett enda bra svar hade jag. Men adressen kunde jag i alla fall, så jag hoppas att han dyker upp som lovat. Och när han har fixat motorvärmaruttagen så är det helt ok att det blir lite kallare igen. Men inte förrän det är klart! Och DET är viktigt. Inte förrän det är klart!

:-)


Julpryttlar

Jamenasså vad ääär det med julsaker som gör att man ALLTID glömmer något kvar när man tror att allt är undanpackat? En tomte ute på trappan. En ljuslykta på toa. Tre julkort i vardagsrumsfönstret (!). Men jag gillar ju julen, så i och för sig spelar det ingen roll, men ändå. När man väl har bestämt sig så vill man bara bli av med pryttlarna ju. Men nejdå. Alltid är det något kvar. Ett mysterium är vad det är!

När jag var i din ålder...

Lillebror får puss och kram av bästisElla när vi går från dagis. Storebror sitter i bilen och tittar på. När Lillebror kliver in och sätter sig i baksätet säger Storebror:
"Oj oj oj. Dagisbarn... Kalle, när jag var i din ålder var jag precis likadan. Pussades med tjejer hela tiden...ojojoj..."

Och Mamman hade liiiite svårt att hålla sig för skratt
:-)


Ryckigt

Jag har ett mycket irriterande nervryck under min vänstra arm. Det är inte bara ett pyttelitet ryck vi snackar nu, utan tjugoåtta (minst) snabba ryckningar i ett svep så att hela armen hoppar runt. Sedan blir det lugnt i tio sekunder. Och så börjar det om.
Ja... det var allt jag hade att berätta om idag tror jag!

:-)

Det kostar på att städa

Jag fick nyss för mig att städa undan lite papper som drällde omkring i köket. Och en halvtimme senare var jag flera hundralappar fattigare. För jag var tvungen att köpa såna här:

Superstarka magneter så att alla viktiga papper kan hänga snyggt på vår magnetvägg istället för att drälla omkring på köksbänken. Man vill ju ha ordning och reda liksom. Och eftersom http://www.coolstuff.se där jag hittade magneterna, även hade en billig usb-lampa till datorn så att jag kan blogga i mörkret, så var det ju lika bra att jag köpte en sån också. Effektivit och bra och det gäller ju att passa på.Ja och sedan då så hittade jag ju en supercool hylla också som kommer att passa himla bra i sovrummet. Fast det blir nog snyggast med två, så... ja, jag köpte två.Hmm... men jag vill även tala om att jag skänkte 100 kronor till Röda Korset idag. För de stackars jordbävningsoffren på Haiti. Men jag känner nu att det inte alls väger upp... Hu, vilken ytlig och självisk människa man är ibland. Fast jag gillar ändå tanken på papper i fina rader, blogga i mörker och böcker på väggen, det gör jag. Och jag är väldigt tacksam för att jag har det så bra. Väldigt.

Curlingförälder?

Man tager en stackars Mamma, två barn med totalt olika smak, samt ett skafferi som inte har några frukostflingor. Mamman frågar barnen vilka flingor de vill att hon ska köpa hem från affären. Det ena barnet svarar "CocoPops" och det andra "Vita flingor"*. Mamman står länge vid flinghyllan och funderar hur hon ska göra. Oavsett vilka flingor hon köper så kommer någon att bli arg. Men eftersom Mamman ibland har riktigt bra fart på sina hjärnceller, så hittar hon självklart en lösning på problemet. Hon köper "MiniFras", samt lite gryn, solrosfrön, nötter och annat smaskigt som hon tänker sig att göra en egen müsli av. Det ena barnet gillar nämligen Mammans müsli skarpt och den andra tycker att MiniFras är helt ok. Alltså har ju ingen av barnen fått exakt de flingor de ville ha, men ändå helt okejiga alternativt. Mamman känner sig mycket nöjd med sig själv och kompromissen. Fast då hade hon inte räknat med vilken grad av raseri ett felköp av flingor kan åstadkomma. Vi snackar ett mindre världskrig. Och hon hade inte riktigt räknat med att båda barnen skulle vara på fiendesidan. Tillslut blev kompromissen omkompromissad. Mamman gjorde en specialmüsli** till det ena barnet och det andra barnet åt den hemmagjorda. MiniFrasen vet jag inte riktigt vad vi ska göra med.
Jag tror att jag curlade lite där, eller...

:-)


* = ICAs "Crunchy"-müsli
** = bara rostade havre- och dinkelgryn


Kuriren på posten?

Vi fick en räkning från Söderhamns-Kuriren idag. Dags att förnya prenumerationen. Fast jag känner mig lite osäker på om jag verkligen ska betala. På räkningen står det nämligen:

"Om betalning skett efter eller strax före utskriftsdatum kan Ni bortse från denna abonnemangsfaktura. Då har vi gått förbi varandra på posten"
Vaddå? Om jag av någon anledning råkar ha fått för mig att betala in 2380 kronor till Söderhamns-Kuriren innan de ens hade skrivit ut fakturan så behöver jag inte betala igen? Tack å bock, det var hemskt snällt. Fast det vet jag bestämt att jag INTE har gjort. Varför i herrans namn skulle jag betala in pengar INNAN jag ens fått fakturan? Eh....Men sedan blir det ännu konstigare. Om jag nu, mot förmodan, redan har betalt min prenumeration, så har jag även gått förbi någon på posten? Vem då? Och vad då "på posten"? Borde det inte stå "på Posten"? För övrigt var det rackarns längesedan jag besökte postkontoret i den här stan, så chanserna att slippa betala räkningen är väl ganska små då gissar jag. Eller....? Äh, jag vågar inte riskera att bli utan morgontidningen så jag betalar väl ändå. Men man undrar ju hur de tänkte, det gör man. Kanske man borde tipsa denne person som jag eventuellt, kanske har gått förbi på posten, om att anlita korrekturläsarna på tidningen innan de skickar ut räkningarna i fortsättningen

:-)

Ett onödigt inlägg om två kusiner och en morot


Här är två gulliga ungar. En av dem har en morot i handen. Kan ni se den?


Tadaaaa!

....och roligare än så här blir det inte på bloggen idag.

Auf wiedersehen!

:-)

Morgonscoop

"Kan jag få juicen! Fort!"
Pappan skickar raskt juicen till Storebror som snabbt klunkar i sig ett glas.
"Åh! Det var nära att jag fick en hjärtinfarkt!! Jag kände att jag hade massor av smör i halsen och då kunde jag inte andas! Det var tur att jag fick juice så snabbt annars hade jag faktiskt fått en hjärtinfarkt!!"

Herreminje, vilket ståhej det hade blivit då! Ambulanser och grejjer.... Hu! Tur att vi hade juice hemma.
Och till på köpet har vi nu värsta scoopet - juice botar hjärtinfarkt!!
Jag går och ringer Aftonbladet direkt!

:-)

Jag ser ljuset!!

Har ni lagt märke till att det är aningens, aningens ljusare på morgnarna nu? Och faktum är att det inte är alldels kolmörkt förrän runt fyrasnåret på eftermiddagen.
Därför kan man konstatera att det förmodligen, nästan alldeles säkert, kommer att bli en vår i år också.
Banne mig! Yiiiihaaa!

:-)

Hockeymatch

Det har varit hockeymatch på Broberg idag. Sverige mötte Brynäs och vann med fjorton två. En riktig kanonmatch! Visserligen var det lite dåligt med spelartillgången, men äsch - två eller tolv spelare, det är inte så himla kinkigt.

Laguppställningen såg ut så här:
Sverige: Lillebror och Mamma
Brynäs: 0 (men hade det inte varit för att Pappan och Storebror gick hem en stund tidigare så hade det kanske blivit lite jämnare. Synd för dem.)
Publik: 0

Efter tre mål var det kram-paus. Efter typ sjätte eller åttonde blev det rast, vila och lite piruetter. Och efter fjortonde målet var en av Sveriges spelare så trött i benen att det var tveksamt om han överhuvudtaget skulle orka ta sig hem till Thelbacken igen. Men det gick det med!

:-)


Det har brunnit hos Farmorn!

Ja, alltså inte brunnit som i "hon har blivit skogstokig", utan det har helt enkelt brunnit. Eld ni vet. Fast egentligen var det inte riktigt hos Farmorn, utan hos Farmorns granne, men det är ju nära nog. Och dessutom var det Farmorn själv som larmade brandkåren så hon var ju faktiskt lite inblandad trots allt. Grannens hus har alltså brunnit upp. Eller ner om man hellre vill se det så. Borta är det i alla fall och förmodligen fruktansvärt hemskt för de stackars grannarna.

Hur som helst så funderade Lillebror lite på hur det nu skulle bli för de som bodde i huset som det tydligen inte är mycket kvar av. Till exempel undrade han lite var de ska bo nu, för det är ju för kallt för att tälta. Och hur ska de få tag i en snickare som kan bygga ett nytt hus? För telefonen har väl också brunnit upp och då kan de ju inte ringa någon snickare! Det säger ju sig självt, eller hur?! Fast vi kom, efter lite tankearbete, på att de nog kan få gå hem till Farmorn och Farfarn och låna deras telefon om de behöver. Och så finns det ju mobiler. Så det löser sig förmodligen ;-)

Ja herregud så läskigt med eldsvåda. Ska nog ta en runda och kolla batterierna i brandvarnarna innan jag lägger mig ikväll.  Gör det ni också!

Klart!

Första arbetsdagen för året är avklarad. Så är även första passet på gymmet och således har jag årets första träningsvärk att se fram emot. Hääärligt, härligt! Firade det med att bjuda på fikabröd till eftermiddagskaffet....eh... jamen, alltså man kan ju inte bara sluta med socker helt abrupt liksom! Man måste trappa ner! Så ett träningspass, en lunchsallad och lite bullar på det kändes som en lagom start.

:-)

Granen

Nu behöver ni inte vänta längre! Här kommer en bild på granen:


Och här kommer en närbild på julgransmattan:


Men nu har granen åkt ut och barren ligger inte längre så här relativt snyggt och prydligt samlade. En hel del ramlade av på väg ut från vardagsrummet, genom köket och vidare ut genom ytterdörren och resten hamnade på något konstigt sätt i min bh och ligger nu i en provhytt på Stadium i Gävle :-)


Tjuvstart

Äsch - jag fick lite inspiration, så varför vänta tills i morgon :-)

Sitter här och hoppas att barnen ska somna i hyfsad tid för i morgon är det dags för vardag igen efter ett superskönt jullov. Bara de sussar sött, så ska jag ägna lite tid åt att försöka komma ihåg vilka morgonrutiner vi har så att jag ställer klockan på rätt tid och stoppar ner rätt grejjer i dagis- och skolväskan. Knivigt efter tre veckors ledighet, men det ska nog gå!

Jullovet har vi avslutat med ett besök hos bästaste Siv och Åke i Gävle. Där möblerade vi om deras i vanliga fall så fina och välstädade lägenhet, så att vi fick plats med en längdhoppningsbana, tv-spelshåla och musikhörna. Vi umgicks med tremänningar med nykläckta tänder och övrig släkt, vissa av oss var på en Brynäsmatch och andra skaffade sig skrapsår och blåmärken på Fjärran Höjder-badet. Och så käkade vi massor av god mat såklart! Besöket avslutades med ett slagsmål mellan Lillebror och ett kastrullock, vilket resulterade i en snyggt jack tvärs över näsan, lite blod och ett plåster. Sedan styrde vi bilen mot IKEA för en lugn och idyllisk släktmiddag på IKEA-restaurangen bland fjortonhundra andra människor och så slet jag åt mig två lampskärmar och en tavellist på vägen ut innan vi susade hemåt igen. En riktigt trevlig helg, kort och gott. Men i morgon är det arbete som gäller. Det är också trevligt, men aningens ovant

:-)

Avstängd

Alltså, jag är inte riktigt i form för bloggandet. Hjärnan är på julledighet och kan inte knåpa ihop några bra blogginlägg. Och dessutom är jag trött och lat och ooooorkar inte hämta kameran nere i köket. Ingen bild idag heller alltså (jag förstår ju att ni väntar och väntar, men tyvärr. Vem är inte nyfiken på att se en totalt nerbarrad julgransmatta, liksom! Men ni får snällt vänta några dagar till).

Jag tänker vara ledig från jobbet i två dagar till. Sedan är det helg. Då tar jag familjen med mig till Gävle. Men på måndag finns det hopp om att eventuellt kunna åstadkomma någon form av läsvärt inlägg här. Om jag inte är fullkomligt utsjasad efter första dagen på jobbet förstås. Men jag siktar på det i alla fall. Ha det bra så länge!

:-)


Det är nog snart dags...

Vår julgransmatta har bytt färg. Från rödaste julröd till mer grön. Barr-grönt.
Jag tror det är ett tecken: det är dags att kasta ut julen!

...och här skulle det ha varit en fin bild som illustrerar ovanstående julgransmatta.
Det blev ingen. Ni får använda fantasin, eller vänta tills i morgon och hoppas på att jag har orkat masa mig ner i köket och hämtat kameran!

Go´kväll!

:-)

Föräldra-blunder

När man som förälder har låtit barnen vända på dygnet under jullovet får man skylla sig själv.
Men man ångrar sig bittert, det gör man....

:-)

Saker jag ska ta tag i

Jag skulle åka till tippen, men den var stängd idag. Och förresten så var bilen insnöad. Jag städade garderoben i hallen istället. Då blev det grejjer över som jag inte riktigt visste var jag skulle lägga, så de hamnade i källaren bland kartonger och sopsäckar som skulle till tippen. Det blev rätt rörigt, men det kommer att ordna sig bara tippen öppnar och bilen tinar fram. Och bara jag har varit till tippen med allt skräp så kan jag strukturera upp de grejjor som ska vara kvar och så kan vi börja måla och fixa lite i källaren. Och bara det är klart kan vi köpa en jättestor garderob där vi kan förvara alla grejjer som blev över när jag städade garderoben i hallen. Himla praktiskt. Men först ska tippen öppna och bilen tina fram.... Och så ska jag träna lite. Och skjutsa Storebror till skateboardskolan, passa hundar, bygga lego, laga mat, plocka ur diskmaskinen, vika tvätt och annat kul. Men sedan kan jag nog åka till tippen. Fast först måste ju bilen tina fram....
Tur att man inte har bråttom

:-)


RSS 2.0