Äpplet och minnet

Lillebror har lekt med sin kompis Jakob idag och berättar om hans fina vita dator med ett äpple på. Den är, enligt Lillebror, snygg men långsam.
"Den kanske har lite dåligt med minne", föreslår Mamman
"Minne...näe... det tror jag inte. Den verkar komma ihåg allt"

:-)


En liten kris

Jag tror jag har en kris. En 36-årskris, en vinterkris, en kriskris. Kalla det vad ni vill, men lite av en kris är det allt. Fast på ett bra sätt måste jag poängtera. Jag har ju bestämt mig för att ta tag i lite grejjer. Stora som små. Ja, ni vet, promenader till stan, inhandling av klockor, målarfärg i pannrummet osv. Idag kom jag på att jag måste göra något åt mina fritidsaktiviteter. Bloggning i all ära och så även sång och träning, men idag kom jag plötsligt på att jag totalt har slutat att teckna och måla vilket var i princip det enda jag gjorde för... ja.. jättemånga år sedan, när jag fortfarande bodde med mina föräldrar.  
Så jag knappade lite på datorn (HUR klarade man sig utan den??) och vips så hade jag anmält mig till en teckningskurs!
Bara sådär!

Duktig Heson!

:-)


Ännu en helg...

Rensat, kastat, sorterat, skurat och gjort fint.
Handlat, lagat mat, plockat i och ur diskmaskinen tusen gånger.
Tvättat, plockat, vikt och hängt.
Bakat, gjort müsli, lagat ännu mer mat.
Städat igen.
Passat hundar, lekt med barn.

Hörde jag "tack"?


//Heson - trött på sig själv för att hon ägnar helgen åt trista, tråkiga, måste/borde grejjer, istället för att göra sånt som hon egentligen vill. Fast att passa hundar och leka med barnen var såklart inget av ovanstående utan enbart trevligt. Och vad hon egentligen vill har hon för övrigt inte riktigt koll på och det i sig är ruggigt frustrerande. Men att hon INTE vill göra en massa tråkiga saker är klart i alla fall. Skulle verkligen behöva en plan....


Tänker fredag...

Steg ett: Frukost samt få ordning på matsäckar och skridskor. Matsäckarna och skidskorna ska sedan matchas ihop med rätt barn och transporteras till rätt ställe och vid rätt tid. Kan bli jobbigt, men jag planerar att hålla tungan rätt i mun och fokusera stenhårt, samt eventuellt förbereda lite redan ikväll (fast det räknas nästan som fusk, så vi får se hur det blir med det). 

Steg två: Jobbelijobba lite

Steg tre: 120 minuter massage, från topp till tå. Mmmmmm. Dagens och veckans höjdpunkt!

Steg fyra: Jobba lite till (eller åtminstone sitta vid datorn och se upptagen ut, för det är inte helt säkert att jag är så alert efter knådandet.)

Steg fem: Laga lite god mat, dricka lite vin och bara mysa med min lilla familj.

Jooråsåatteeee...
Det finns goda förutsättningar för en riktigt bra fredag!

:-)


Ser ni ljuset?! Klockan är 15:54 och det ä...

img_0190 (MMS)

Ser ni ljuset?! Klockan är 15:54 och det är fortfarande ljust. Det finns alltså hopp om våren! Yeey! :-)


Fina killen

Idag har Storebror imponerat grymt på sin mamma. Fantastiska lilla unge ♥
Klokare och mer insiktsfull 10-åring får man leta efter. Garanterat! Dessutom har han humor och vet att använda den vid rätt tillfälle. Det är riktigt värdefullt det. Kan hända att jag är aningens partisk i frågan, men det må så vara.

//stolt_Mamma

:-)


Garnlogistik

Jag beställde ju en mössa härom dagen ni vet.
Enligt den inom Sverige världsberömda sajten hitta.se, är det exakt 34 km härifrån till Kilafors. I Kilafors ligger Garntjänst från vars webbsajt jag gjorde min beställning för 8 dagar sedan. Enligt samma webbsajt (Garntjänsts alltså, inte hitta.se)kan det ta 7-21 dagar för ett paket att komma fram. 21 dagar för att transportera ett par garnnystan och en stickbeskrivning 34 km. Hmmm... borde kanske ha tagit en liten söndagsutflykt till Kilafors istället. Risken är nämligen att min plötsliga längtan efter att få sticka kommer att gå över innan paketskrället har anlänt. Och vad ska jag göra då? Vira garnet runt huvudet när jag ska gå ut, eller?

:-)

Heson was here

Om man inte kommer på något vettigt att blogga om och har lite tid att slå ihjäl medan man väntar på att golvet ska torka, kan man roa sig med att rita in dagens "rörelsemönster" på en karta. Ganska onödigt kan man tycka, och för de flesta förmodligen även helt ointressant, men själv tyckte jag det var rätt så kul ändå. Här har jag varit idag:
Vill dock påpeka att jag inte är fullt så trafikfarlig som det kanske verkar. Det ser ut som att jag har vinglat ner i Söderhamnsån några gånger, men så är alltså icke fallet. Det beror helt och hållet på att det är omöjligt att rita raka streck med musen.

;-)

Ibland har Heson lite otur när hon tänker

När man ska laga sin vattenkran måste man först stänga av vattnet. Det kan då vara bra att...
1. ...inte köra igång diskmaskinen precis innan man tänkt sig ta itu med lagandet eftersom den inte funkar så bra utan vatten.
2. ...man noga tänker igenom vad man ska göra under tiden man väntar på att diskmaskinen ska bli färdig. Att måla golvet i pannrummet är t ex inte att rekommendera eftersom det är längst in i just pannrummet som man stänger av vattnet. Och det hade man ju tänkt göra så snart diskmaskinen var färdig.

Och hur jag har koll på dessa klokheter får ni lista ut själva
:-)

I gasen

Jag är lite i gasen. Ja alltså inte så som man kan bli när man dricker alkoholhaltiga drycker, utan mer liksom i fixartagen. Ett evigt tjat om vårt pannrum alias, nya tvättstuga i den här bloggen nu för tiden, men det kan liksom inte hjälpas, för jag är, som sagt, i gasen. Idag har golvet fått sig en omgång. Först av skurborsten (mycket smuts blir det på 14 år. Hehehe...) och sedan med ljusgrå golvfärg. Tjusigt värre och rollern funkade fint. Förutom det så har vi satt upp den nyinköpta väggklockan. (Dock inte i pannrummet utan i vardagsrummet) Och sedan tog jag ÄNTLIGEN tag i att försöka laga den droppande kranen i köket. Den har inte varit sig själv sedan i somras, men för ett par dagar sedan var jag och inhandlade reservdelar, samt fick låna ett bra verktyg för uppdraget av damen i affären. Dagarna som gått sedan dess har jag ägnat åt att samla mod, för det här med vattenkranar är inte riktigt min grej. Eller, snarare så var jag inte riktigt säker på om det var min grej eller inte eftersom jag aldrig har provat tidigare. Men nu ikväll stängde jag i alla fall av vattnet och satte igång. Steg 1 gick bra. I steg 2 var det en insexnyckel inblandad. Där tog det stopp. Alla vi hade var för stora. Blir man glad då, eller??? Hrmpf...

:-)

Musarm och målarlår

Måla, måla ett pannrum med högerarmen ena dagen. Vakna nästa dag och ha jordens träningsvärk - i baksidan av låren!!

Förstår inte dä ja eeee...

:-)


Det närmar sig!

Pannrummets väggar är nu målade för andra gången. Vitt och snyggt blir det. Återstår bara att skura golvet ordentligt (ehrm... aldrig gjort på de 14 år vi har bott här. Hur ofta bör man skura golvet i sitt pannrum egentligen? Jag tänkte mig att det skulle räcka att göra det ungefär med 15 års mellanrum, så det blir ju ändå lite i förtid det här.). När det är gjort ska det målas grått med en pytteliten roller som tanten i färgaffären sade skulle vara bra till just kombinationen grått/golv/pannrum alias blivande tvättstuga. Hoppas hon har rätt. Sedan är det i princip bara att bära in tvättmaskinen och torktumlaren och sätta igång att tvätta!

:-)

Undrar vilken sorts höna som har värpt det...

img_0182 (MMS)

Undrar vilken sorts höna som har värpt det här ägget!


Saker det tydligen är dags att lära sina barn

Storebror ringde från biblioteket idag. De var där med skolan för att låna böcker (överraskande, eller hur! Fast jag kände ändå att det var på sin plats med en specificering eftersom man på dagens bibliotek faktiskt kan låna både det ena och det andra. Men nu var det i alla fall böcker som skulle lånas.) och han behövde förnya sitt lånekort. Vi har nämligen fått ett supermodernt låna- och lämna-tillbaka system till biblioteket. Man lägger bara sina böcker i en hög på ett speciellt bord och drar sitt kort och så vips så är allt registrerat (ungefär så. Har aldrig gjort det själv.) (Rackarns vilka omständiga inlägg det blir idag, förresten. Åter till saken) I alla fall. Storebror ringde och frågade:
"Mamma, kan du mina "fyra sista", eller vad det hette? Jag fattar inte vad det är!"

Det är alltså dags att börja öva barnen på att rabbla sina personnummer. Kom på att det kanske är fler saker de inte kan. Postnumret? Riktnumret? Hmm... får nog ta mig en liten funderare så vi inte glömmer bort att lära dem något viktigt!

<:-)

Den varma stekpannan, eller så kan det gå när man har lite för bråttom

Ett scenario: En stressad mamma som lagar mat. En son som behöver äta innan innebandyträningen. En annan son som behöver äta innan skateboardträningen. En Pappa som ännu inte har kommit hem från jobbet, men som även han ska iväg. Han ska dock inte träna utan repa sig lite med sitt pop-å-rock-band, men eftersom det inte är relevant för historien vart alla är på väg så bryr vi oss inte om det

Mamman hackar potatis, överbliven fläskfilé, korv och lök. Steker i smör. Saltar och pepprar. Samtidigt steker hon ägg i en annan stekpanna. När allt är klart lägger hon äggen på en tallrik och tar stekpannan med pytten med sig till bordet. Där ställer hon ner tallriken på bordet men stekpannan hamnar lite snett på kastrullunderlägget som i sin tur står på en bordstablett av plast. Det fräser till och fastän Mamman är snabb så hinner hon inte. Det är redan för sent. Bordstabletten (eller underlägget eller vad tusan det nu heter) smälter. Plasten fastnar i stekpannan. Mamman puttar till stekpannan som far över på andra sidan av kastrullunderlägget, ner på nästa bordstablett som även den smälter...
En hård dag i familjens liv. De förlorade två bordstabletter och en stekpanna (om inte Mamman lyckas rädda den med diskborsten lite senare). Men pytten och äggen blev i alla fall goda. Barnen kom iväg i tid, mätta och belåtna. Så även Pappan. Och Mamman ägnade resten av kvällen åt att inhandla morgondagens middagsmat, samt skjutsa och hämta övriga familjemedlemmar på olika ställen kors och tvärs över stan.

Snipp, snapp ...osv!

:-)

2011 - en rapport

Nu har det gått 17 dagar av 2011 och jag tänkte att ni kanske är intresserade av en lägesrapport angående min vision för året. Och är ni inte intresserade så borde ni bli det för ojoj vad det har hänt grejjer! Jag har ju bestämt mig för att GÖRA saker istället för att bara tänka att jag ska göra dem. Och håll i er nu, för här kommer listan över saker jag redan har gjort. Efter 17 dagar alltså!

1. Köpt en väggklocka
2. Målat om pannrummet
3. Köpt en stickad mössa. Ostickad, det vill säga en mössa som man får sticka själv.

Inga stora saker, kan man tycka, men om man råkar veta att vi inte har haft någon ordentlig klocka på det nedre planet sedan vi renoverade för tre och ett halvt år sedan (hur vi har kommit i tid till jobbet och skolan under dessa år är lite av ett mysterium) och att vi började planera renoveringen av nedervåningen (där alltså pannrummet befinner sig) för typ 5 år sedan, då blir man (läs: ni) nog i alla fall en liiiten aning imponerad. Eller hur?!?

När det gäller mössan så är även det lite imponerande Fast på ett annat sätt.. Lite mer av ett impulsköp kan man säga. För en timme sedan ungefär satt jag här och funderade över livet i allmänhet och kom på att det vore kul att göra något som inte bara hamnar i cyberrymden. Knappeliknapp på datorn och så vips hittade jag en jättefin mössa som man alltså får sticka själv. Några fler klicketiklick och knappeliknapp och nu är det bara att vänta på att den ska dyka upp i brevlådan! Och sedan återstår förstås också att se om jag kommer ihåg hur man gör när man stickar, men det är ju en del av äventyret.

Så, om jag får säga det själv, så går det ju riktigt bra det här
:-)

Gissa vad jag har ägnat dagen åt!?

img_0180 (MMS)

Gissa vad jag har ägnat dagen åt!? Vårt pannrum har transformerats från grå och turkos-fläckigt till vitt. Och själv gick jag från enfärgad till vitprickig. :-)


Myslördag

Medan Pappan seglar omkring på Ålandshav och lär sig mer om whiskey (det är visst någon sorts whiskeymässa) umgås vi med trevliga Ljusnebor. Det har frossats i sushi, kokosbollar, popcorn och andra godsaker (vi lade ner mycket möda på att få till en välkomponerad meny) och den yngste gästen har charmat tant Heson fullständigt. (Nyckelpigepyjamas + låtsastelefonpratning = en bra kombo om man vill få 36-åriga tanter på fall) Nu har dock gästerna åkt hem och mina finaste grabbar och jag har intagit soffläge. Chips och Fanta samt ett par, tre, sjutton avsnitt av "Pistvakt" står på schemat.

Myyyys! :-)

Äppel päppel

Om ni tänker på juice gjord av äpplen och sedan får för er att skriva ner det på en lapp, hur skulle ni då skriva det? Jag menar alltså inte om ni skulle skriva med skrivstil eller bara stora bokstäver eller något sånt, utan mer vilka bokstäver ni skulle använda. Nej, förresten. Det jag menar är i vilken ordning ni skulle använda bokstäverna. Ja, alltså, enklast och förmodligen det allra vanligaste, är väl såklart om man sätter dem i rätt ordning så man förstår vad det står (annars blir det ju på tok för jobbigt när man står där i affären och läser på sin lilla lapp). Men jag har upptäckt att det tydligen går att byta plats på ett par bokstäver och ändå mena samma sak. Det jag vill veta är: heter det "äppeljuice" eller "äpplejuice"? Själv både säger och skriver jag "äppeljuice", men på förpackningen vi har står det "äpplejuice".

Dessutom kan man ju undra om jag inte har viktigare saker att fundera på.

:-)

Faran med att jonglera med en smörkniv

Jag började dagen med att gå på ett möte. Efter en stund upptäckte jag att jag visst inte hade lyckats så bra när jag jonglerade med smörkniven vid frukosten som jag först trodde. Undrar om jag såg hyfsat seriös ut ändå, trots en stor fett-fläck mitt på tröjan?

:-)

Ett tv-tips

Ni har väl inte missat?!
http://svtplay.se/t/140182/vara_vanners_liv

Bästa på länge!


:-)


Ok att man vill ha större eller fastare, m...

img_0171 (MMS)

Ok att man vill ha större eller fastare, men bredare?  :-)


Inte så bra...

Nedanstående inlägg kan uteedemässigt vara det fulaste i den här bloggens historia. Och då har jag ändå pysslat en bra stund med att få till allt.

Eh... Har jag berättat att jag är webbdesigner?

Känner spontant att det är läge för ett ordspråk här:

"Man kan ju inte lyckas jämt."
"Även solen har sina fläckar."

Det blev visst två...
Men då har jag klartgjort ordentligt i alla fall

:-)


Att montera ner en julgran

Julgranar har en tendens att barra lite (nähä?!). Närskilt när man ska plocka av pyntet och försöka få ut den genom den alldeles för trånga ytterdörren (nähäää?). Men i år kom vi på knepet. Se och lär och anteckna om ni vill:


1. Man plockar av pyntet (naturligtvis) och ruskar på granen. Ta i ordentligt så att de flesta barr ramlar av (behöver inte nödvändigtvis krävas särksilt mycket kraft, men man vet ju aldrig)

Resultatet ska se ut ungefär så här:


2. Och nu börjar det rikitgt roliga. Fram med sekatören bara och gå lös på grenarna! Dessa samlar man sedan förslagsvis upp på lämpligt sätt och barren likaså.3. Ok, lite jobbigt var det allt, men framför allt blev det himla mysigt när det var klart för då fick vi elda i kakelugnen en lång stund innan det var slut på granpinnar. Alla barr (nåja... så gott som) hamnade i soptunnan och vi kände oss både nöjda och glada. Fast det blev fasligt varmt i huset av allt eldande, men det var det värt!:-)


En rutin

I vardagsrutinerna ingår förutom tidig uppstigning, skola och jobb, även minst två lunchträningspass på gymmet under en vecka. Och eftersom vardagen slog till med kraft idag, så var det bara att masa sig iväg. (Fast jag har faktiskt varit där ett par gången under ledigheten också. Faktiskt!) Det tar ju lite tid att ställa om sig och särskilt ätandet har ju liksom slirat iväg en del under julen. Vad vore julen utan pepparkakor och choklad liksom... Så frukten jag hade med mig till jobbet och som var tänkt att räcka hela dagen var slut strax efter förmiddagsfikat. Och jag var fullkomligt jättehungrig när det var dags att träna. Men konstigt nog så brukar faktiskt hunger gå över när man blir lite andfådd. Kroppen verkar prioritera flåsandet, svettandet och de ansträngda musklerna före den kurrande magen. Och tur är väl det för annars hade jag inte blivit långvarig på löpbandet. Jag har det ju kämpligt nog med att hantera vattenflaskan och mitt lilla torka-svetten-ur-pannan-papper, samt hörlurarna på ett bra sätt utan att råka trycka på något knapp så bandet stannar och jag far i golvet med näsan före. Att samtidigt behöva höra hur magen kurrar hade inte funkat. Nej nej! Och nu har jag väl surrat in mig i något alldeles totalt onödigt och ointressant. Det jag ville säga var att jag behöver mat. Nu! ... fast det var ju inte ett dugg bättre ur intressesynpunkt. Knappast för er i alla fall. Yoghurt och thé blir det!

MVH
Heson - inte riktigt klar i hjärnan efter första dagen på jobbet för året

:-)

Man kan ju ändra sig

I morse:
Lillebror: "Jag vill inte åka till fritids! Det är tråkigt!!"
Storebror: "Vad kul det ska bli att gå på fritids idag! Jag har faktiskt längtat dit."

I eftermiddags:
Lillebror: "Det var jätteroligt på fritids! Måste vi gå hem tidigare i morgon? Jag vill hellre stanna hela dagen."
Storebror: "Fy tusan va trist det är på fritids! Måste vi gå dit i morgon?"

Det svängde lite kan man säga :-)

Dags igen...

Vi har latat oss ordentligt under jullovet. Många och långa sovmorgnar har det blivit. Och således även ganska många sena kvällar.
I morse vaknade jag med ett ryck 06.14 - helt av mig själv, utan väckarklocka - och det kändes som om jag hade sovit färdigt. Något säger mig att det inte kommer att kännas så när klockan ringer 06.15 i morgonbitti... Och HUR ska vi få upp barnen? Klockan är 22.09 och ingen av dem sover ännu.
Kommer att bli kul det här

:-)

Julslut

Det allra tråkigaste med julen är nog att den tar slut. Det är så in i baljan trist att plocka ner alla tomtar i en låda och bära ut i garaget igen. Trist!! För då upptäcker man hur dammigt det är överallt, vilket gör att man måste städa. Och så måste man ta ner alla mysiga adventsstjärnor och hänga upp de gamla lamporna som naturligvis inte funkar längre. Ner i källaren och leta nya glödlampor som inte finns. Åka till affären för att handla nya och bli galen över alla lågenergilampor som man inte förstår sig på. (Fast idag hade jag tur och hittade glödlampor av den gamla hederliga sorten på ICA!)
Men nu är det gjort i alla fall!
Ordningen återställd och i morgon börjar vardagen igen.

:-)

Idag har det varit töväder minsann!

img_0170 (MMS)

Och då får man ju passa på :-)


Hallå?!?!

Pappan pratar i telefonen med sin vän Ove. Pappan tycker att Ove hörs lite dåligt.
Ove påpekar att även Pappan hörs lite dåligt.
När de har pratat klart och Pappan ska ställa tillbaka telefonen i laddaren löste han plötsligt mysteriet:
Han höll telefonen upp och ner...

Själv skrattade jag så tårarna sprutade :-)
Wohahahahahahaaaaaa!

Flytta-runt-karusell

Nu har jag visst gjort det igen... Dragit igång ett gigantiskt rensningsprojekt i källaren alltså.. Grejjen är den, att vi ska försöka komma oss för att bygga om tvättstugan till ett badrum. För att göra det måste vi uppenbarligen flytta tvättstugan. Den kommer att hamna i pannrummet. Men pannrummet är för tillfället belamrat av verktyg, gamla färgburkar, skruvar och annat krafs i en enda oordning. Steg 1 blir attså att tömma pannrummet. Fast då måste vi först städa lite i hallen utanför pannrummet så vi får plats med sådant som sedan ska flytta in i den gamla bastun som senare kommer att omvandlas till förråd. Och eftersom verktyg och annat faktiskt kan vara ganska bra att ha inomhus och inte ute i garaget så här på vintern, så tänkte vi göra plats i tvättstugan för lite sånt. Men där är det en himla massa grejjer som kan kastas alternativt bäras ut i garaget. Om man bara hade lite kartonger... Fast ser man sig omkring finns det kartonger lite överallt. Kanske om det går att flytta ihop lite grejjer till samma kartong så blir det kanske några över?

Ja... och så vidare

Eller finns det någon trollformel man kan ta till så det plötsligt bara är färdigt? :-)

Vi har en flygande hamster på köksbänken. ...

img_0163 (MMS)

Vi har en flygande hamster på köksbänken. Lite oväntat, men rätt så kul. :)


Skåpproblem

Min matberedare gick sönder i somras. Jag brukade förvara den i ett skåp (nähä!! Helt oväntat va?!). Sedan kastade jag bort den trasiga matberedaren och tänkte att jag skulle köpa en ny. Under tiden jag funderade så hände det något med skåpet. Så nu, sådär tre månader senare, när jag äntligen har köpt en ny och fin matmackapär så fick den inte plats i skåpet. Märkligt hur det kan bli.... :-)

Sovmorgon

All denna lyx! Vi har fortfarande semester förstår ni och då kan man lyxa sig lite extra. Vi har till exempel haft sovmorgon i en väldans massa morgnar nu. Mmmmm vad man gillar sovmorgnar!!! Fast när Lillebror i morgon ska hänga med sin kompis Ella till badhuset klockan 10 så inser jag att vi har ett problem. För vi snackar alltså 10 på förmiddagen här. Och om en morgon ska få kallas sovmorgon så innebär det att man börjar fundera på att kliva ur sängen ungefär klockan 10. På förmiddagen. Så det går ju liksom inte ihop sig. Ingen sovmorgon. Måste nog ställa väckarklockan till och med... Phew!!!

:-)

Måndagslyx 2: Ett glas rött och iPad

img_0162 (MMS)

Måndagslyx 2: Ett glas rött och iPad


Måndagslyx 1: Fina lockar i håret

img_0161 (MMS)

Måndagslyx 1: Fina lockar i håret


Helg i Hassela - en sammanfattning

Kände att jag hade mer att berätta om minisemestern i Hassela. Jag gör en lista:

Klantigast 1: Pappan som glömde nyårskostymen hemma.

Favorit i repris: Pappan som kommer på att han måste åka och köpa nya täckbyxor precis när vi ska åka hemifrån. (En klassiker. Har hänt förr strax innan fjällresa. Kan vara detta som gjorde att han totalt glömde bort kostymen)

Konstigast: Tanten i poolen som simmade omkring med basker på huvudet.

Klantigast 2: Pappan och grabbers glömde sina badbrallor på skohyllan vid poolen

Bäst service: Poolkillen som tog hand om de kvarglömda badbrallorna, tvättade och tumlade dem så de var rena och fina lagom tills vi skulle bada igen. Dessutom bjöd han på tuggummi.

Hoppsan: Heson skulle bara ta en macka till lunch och beställde in en "Italian Godfather" alias en tomat-och-mozzarella-smörgås och fick en rågad tallrik med den största smörgås mänskligheten skådat (ah.. nåja. Typ i alla fall), samt diverse frukter och grönsaker. Supergod. Men stor.

Favorit: Brieosten på buffébordet! Mmmmm! Lillebror åt säkert ett halvkilo alldeles själv.

Jasså: Vårt rum var iskallt. Ända tills vi kom på att man kunde köra igång torkskåpet en stund. Moucho effektivt!

Sämst: Jan Malmsjö på Skansen. Vaddå Gott Nytt År INNAN klockringningen?!?! Nejnejnej!

Klantigast 3: Heson sveper strax efter tolvslaget förbi ett bord där det står ett gäng champagneglas i plast. I lagom höjd för Hesons klänning. Det blev inte så bra.

Så där ja. Det var nog allt.

:-)


Lärdomar i slutet och början

Dåligt sätt att avsluta ett år:
Halka omkull på en snöig och isig parkering, ta emot sig med armbågen och sedan vara hemskarns nära att svimma i lunchrestaurangen. Detta provade Pappans mormor och jag är övertygad om att det inte är något hon vill rekommendera.

Om möjligt ännu sämre sätt att börja ett nytt år:
Kräkas över sin säng, sin lillebror och lite på golvet. Och sedan fortsätta kräkandet ungefär en gång i timmen hela nyårsnatten fram till klockan 8 på morgonen. Detta innebär, förutom att man måste ringa receptionen och be om nya sängkläder, madrasser och täcken samt tömning av papperskorgen, att man eventuellt inte orkar åka snowboard dagen efter. Man kan dock välja att strunta i att man inte orkar och åka tre gånger i backen i alla fall och sedan nästan svimma av utmattning, men det är inte heller något att rekommendera. Fast det är lite som man vill. Storebror provade i alla fall.

Dessa lärdomar gjorde vi under nyårshelgen som tillbringades i på skidhotell i Hassela. Det var mycket trevligt och, som sagt, lärorikt. Men nu är vi hemma igen. Armen är bättre och ingen mer har kräkts (än). Och att 2011 kommer att bli ett kanonår är jag helt övertygad om efter en sådan usel start. Kanoners kommer det att bli!
Så det så!

Gott Nytt år!

:-)

RSS 2.0