Huvudsaken

Mamman hävdar bestämt att man SKA ha hjälm på huvudet när man åker på sina rullskor. Storebror är av en helt annan åsikt.
"Men Mamma!! Man kan ju inte ha hjälm om man bara är ute och går och folk SER ju inte att jag har hjul under skorna! De kommer ju tro att jag.... att jag... att jag har någon sjukdom! "

Hmmm.... det vore ju visserligen förargligt, men det struntar Mamman blankt i. Hjälmen ska vara på!

I morse berättade vi för Pappan om kolapapperen (se tidigare inlägg). Mamman sade att nu får det bli avbetalning och det tyckte Storebror var helt ok, men:
"Fast du Mamma, det är ju bra att barnen har roligt också!"

... och det har han ju faktiskt rätt i

:-)

Glömde rullskorna :-)

Jo, just det... Rullskorna... Ser ut som vanliga gympaskor, fast med två små hjul mitt under hälen. Storebror har sett dem på TV och önskat sig och önskat sig och önskat sig. För ett par dagar sedan såg vi dem i en broschyr från Barnens Hus. Det var gråt och tandagnisslan eftersom Mamman envist vägrade att ens åka och titta på dem. De kostade waaay tooo much. Och av erfarenhet vet jag hur fort 7-åringar kan tröttna på saker, så... Nej har jag sagt. Men i går kväll när Storebror kopplade på rådjursögonen och några krokodiltårar och lovade att han skulle betala hälften själv så föll Mamman till föga och lovade ett besök på Barnens Hus (rackarns unge som vet precis hur han ska övertala mig... :-) !! ). Men bara för att titta. Om de inte såg ut att vara värd alla slantar de kostade, så skulle vi inte köpa några. Så var dealen. Fast i ärlighetens namn så förstod jag ju att det inte skulle stanna vid det... De var svindyra, men nedsatta med 200 kronor och han lovade ju att betala hälften med sina egna pengar, så. Ja... vi kom helt enkelt ut därifrån med ett par rullskor. Har ägnat kvällen åt att åka runt kvarteret. Storebror med sina rullskor och jag och Lillebror på cykel strax bakom. Så var det dags för mig att inkassera halva summan. Vi öppnade Storebrors kassaskåp för att räkna fram rätt antal hundralappar och hittar - kolapapper!!!! Snacka om lurad! När jag tänker efter har jag gått med på just den här typen av deal fler än en gång, men...inte så pass ofta att sparslantarna borde ha tagit slut... eller har jag det? Hmmm... blir nog ingen veckopeng på ett tag i alla fall. Och själv ska jag leta upp en kurs om hur man gör för att motstå rådjursögon och krokodiltårar!

Rullskor och bröllopsmiddag

Det lät bäst i den ordningen, men vi tar middagen först. Fick den i bröllopspresent av Pappans kusin med familj, men har inte lyckats hitta någon helg som passat förrän nu. Så i lördags kom familjen Eriksson/Pettersson från Sandviken hit och började styra runt i köket. De dök upp någon gång efter lunch och vid sju-draget hade Mathias (som är utbildad kock men för tillfället jobbar skift på Sandvik... what a waste!!) ÄNTLIGEN rört färdigt i grytorna. Martina passade barn och assisterade lite under tiden så att Pappan och jag fick hålla på lite i sovrummet....eh... hur lät det där då :-) Menade att vi flyttade tillbaka möblerna in i sovrummet igen. Inget annat ;-)  However... göttigt blev det kan jag säga. Ceasarsallad med pilgrimsmusslor till förrätt (kan meddela att dressingen var hemmagjord och supergod!) samt fisk med blåmusslor och färska räkor i en skaldjurssås (...den hade säkert något supersnajdigt namn, men.... glömde fråga! Kokade i alla fall i typ 3 timmar!) och pressad potatis. Till efterrätt blev det kladdkaka med björnbär och grädde. Ja ni hör ju själva :-) Det händer alldeles för sällan att man har en riktig kock som fixar lördagsmiddagen. Tack å tack å tack Mathias och Martina!

image105

Så här glad blir man av glass:
image106




Flickvän som byggsats

Lillebror fyller år om en dryg vecka och har stora bekymmer med vad han önskar sig i present. Härom dagen satt han och bläddrade lite i en broschyr från Barnens Hus och får syn på en sminkdocka. Ni vet ett stort dockhuvud som man kan fixa håret på och sminka. Typisk tjej-leksak, men Lillebror utbrister förtjust:

"Mamma, titta! Man kan göra sin egen tjej!"

Sovrummet

Kolla!!!
image104

...ser visserligen lite randig ut på den här bilden, men. Visst är den snygg!!!??

Nu är alla tapeter på plats, så i morgon ska det städas och flyttas in! ÄNTLIGEN!!!

Det lilla helg-projektet tog väl i typ 2 månader att slutföra - typiskt oss. Det ska liksom värka fram :-) Men nu så!!

Fler bilder kommer när det blivit möblerat och klart. Upptäckte förresten att fågeln sitter för lågt, så den kommer att skymmas av vår sänggavel. Naturligvis! Självklart!!! Så det blir till att införskaffa en ny, lägre, sänggavel annars är ju hela tapeten bortkastad. Det får bli en tur till IKEA nästa vecka.

Adjö!


Superhjältar

Igår låg det en ny bok från vår bokklubb i brevlådan. "Boken om Superhjältar". Kort och gott en handbok om superhjältar och vad man behöver fixa för att bli en. Så idag har vi gjort superhjältar-dräkter av mina gamla strumpbyxor (fick klippa av dem lite i benen för att få den rätta passformen. Hihi), ett par kallingar utanpå dem, mask, mantel och lite annat. Så här coola blev de:

image102 
image103

Snygga va :-) Det är "Anakin-hjälten" och "GuitarHero hjälten" för den som undrar!

P.S Pappan blev också lite sugen på att vara superhjälte. Har ett kort på honom med kalsongerna utanpå byxorna tillsammans med de här coolingarna, men jag tror jag gör säkrast i att inte lägga ut det här. Annars ligger jag nog risigt till. Hehe!

Fredag!!!

Äntligen! Ska strax hämta grabbarna, handla något gott till kvällen, åka hem och sätta mig i solen på altanen med ett glas kallt vitt vin :-)

Har två våder tapet kvar att sätta upp (fototapeten är på plats, men det ska vara vit tapet på sidorna), så det ska vi grejja ikväll (får se hur bra det blir efter ett glas vitt. hehe!). I morgon blir det storstädning och inflyttning. Hurra hurra!! Lovar att jag ska ta en bild ikväll så ni får se hur tjusigt det blev!

Dagen idag började inget vidare. Trötta och arga barn, trötta och stingsliga föräldrar, Lillebror vägrade äta upp sin frukost om inte Storebror slutade spela piano (vilket han såklart inte hade gjorde), kom jättesent till dagis och skolan, Storebror grinade hela vägen för att vi berättade att han skulle få vara ledig hela 8 veckor i sommar (han ville vara ledig hela sommarn, dvs 11 veckor. Suck... aldrig nöjd!!). Suck.... Men nu så... nu är i alla fall jag snäll igen :-)

Nu ska jag åka hem!
Adjöss!

En liten lista...

...har jag hittat och fyllt i. I brist på annat medans kaffet kokar.

För femton år sedan (1993)
Var jag en glad liten studentska.
Hade jag just tagit körkort och rattade runt i mammsen och pappsens lilla röda Toyota
Gillade jag "Curiosity Killed the Cat" (någon som kommer ihåg dem? Nähä? Inte det??)


För tio år sedan (1998)
Hade vi bott i vårt hus i ett halvår och det kändes fortfarande som att bo i ett slott

Jobbade vi ibland hela nätterna med vårt nystartade företag. Vi levde verkligen med det. Dygnet runt. Det var så det skulle vara i it-branschen. Det var riktigt coolt att jobba med "multimedia" :-)

För fem år sedan (2003)
Hade Storebror blivit 3 år och Lillebror var på väg
Hade jag kort hår


För 3 år sedan (2005)
Var jag föräldraledig. Bara mamma hela tiden. Både mysigt och förbaskat långtråkigt :-)

För 1 år sedan (2007)
Renoverade vi huset för fullt och bodde hos Farmorn och Farfarn.
Planerade vi vårt bröllop för fullt


För tre månader sedan (januari)
Började jag träna igen
Var det mörkt ute. Hela tiden.

Igår (23 april 2008)
Var det riktig vårvärme hela dagen
Vi var på vernissage på dagis och inhandlade jättefina konstverk för sammanlagt 8 kronor!
Fick vi ÄNTLIGEN upp vår fototapet i sovrummet!!!

Idag (24 april 2008)
Skiner solen fortfarande
Ska det sista tapetseras

Imorgon (25 april 2008)
Flyttar vi kanske, kanske, tillbaka in i sovrummet!!!

Om ett år (24 april 2009)
Har jag kommit på hur jag ska kunna tjäna massor av pengar på någon smart internet-lösning. Lever gott på de pengar som tickar in och har all tid i världen för mina skriv-, illustrations- och inredningsprojekt.


Så där ja! Nu har kaffet kokat färdigt.

Någon mer som vill skriva en lista?


Labero å kaffefontän

Storebror och jag har fått en ny idol. Jag är inte lättimponerad när det gäller trolleri, men Joe Labero...ja vad ska man säga? Världsklass!!! Storebror var skräckslagen de första 10 minuterna av föreställningen - det var människor i mask och i svarta munkkåpor, rök, mystisk musik och PLÖTSLIGT trollas Mr Labero fram ur en riddarhjälm och ett skynke. HUUU! Storebror höll krampaktigt i min arm, men efter en stund så glömde han bort att vara rädd. Några små återfall fick han, bland annat när en av Laberos medhjälpare hoppade ner i en "låda", blev i hopvikt och perforerad av tre samurajsvärd, men annars satt han och tittade faschinerat. Han sade inte många ord i bilen på väg hem, men så fort vi steg in hos Farmorn och Farfarn där resten av familjen befann sig, så bubblade alla intryck fram. Han pratade oavbrutet i säkert en timme om alla trick Joe Labero hade gjort :-) Mest imponerande var att han faktiskt flög...Labero alltså,. Fråga mig inte hur det gick till, men det sista som hände var att han ställde sig mitt på scenen och svävade iväg... Det var verkligen superbra!!! Tobbe Trollkarl och Carl-Einar Häckner kan slänga sig i väggen :-) Jag gillar, som sagt , inte trolleri särskilt mycket, men Labero är helt klart min nya idol - det var en helt suverän show!! Kan verkligen rekommenderas för den som får tillfälle!
Bara en sådan sak som det här:

image101
...att han tar sig tid att komma ut och skriva autografer efter föreställningen, gör att jag gillar honom skarpt! Grabbarna fick med sig en souvenir hem också. Det var inte utan att de var lite småskrajja :-)



Dagen idag har varit solig och riktigt vår-varm! Började dock mindre bra när Pappan och jag bestämde oss för att ta en lyxfrukost på McDonalds. Körde McDriven och beställde varsin Egg McMuffin och Kaffe och jag lyckades balansera alltihop i knät hela vägen till jobbet. Nästan. I rondellen strax utanför så började det plötsligt spruta upp kaffe ur det lilla luft-hålet i locket på båda kaffemuggarna!!! Det var verkligen som en fontän :-) Rakt ner i mitt knä. AAAAjj!!!  Men resten av dagen har gått ganska smärtfritt tycker jag... Har hämtat tapeterna (snart, snart ska ni få se vår fina fototapet!!), köpt lite grejjer till gardinerna som ska upp på vårt hemma-kontor (skulle ha gjort för flera veckor sedan) och övat med Mollgan (sånggrupp som inte är min vanliga, men de har samma sångfröken och behövde förstärkning till sin konsert i Trönö nya kyrka på söndag)

Nu ska jag ta en dusch och fixa lite här på kontoret!

Go kväll!


Öroninflammation...

...har Lillebror fått. Var nyss till doktorn som konstaterade att febern och hostan förmodligen beror på det. Så nu blir det pencillin (stavas det så!? Kände mig plötslig osäker, men ni förstår vilken medicin jag menar!) samt hostmedicin några dagar framåt. Stackarn! Men med pencillin brukar det ju vända snabbt, så vi hoppas på det.

Nu ska jag förbereda årets första grillning :-) Blev så sugen tidigare idag när solen gassade, men nu har den visst försvunnit. Strunt samma. Grillande lammkotletter ska det bli.

I morgon bär det för övrigt av till Sundsvall och Joe Labero.

Adjöss!

Mycket har man hört...

Har hämtat kusin Signe på dagis och på väg tillbaka berättar Storebror att han sett en man på tv som hade ett "låtsasben" (dvs en protes). Då berättar Lillebror att det går en tjej på hans dagis som inte kan röra sin ena arm och som också har ett låtsasben som man kan ta av.
"Jaha, vad har hänt med henne då?" undrar Storebror
"Vaddå hänt?!"
"Ja, varför har hon ett låtsasben?"
"Inte vet jag!?" säger Lillebror"
"Jamen, är det någon som har sågat av benet, eller?"
Mamman berättar att det faktiskt kan vara så att man föds utan ben och att det nog är så med tjejen på dagis.
Storebror är tyst en stund. Sedan säger han:
"Men... Föddes hon med ett låtsasben?!?!"

:-)
Kan precis se mamman krysta fram en plastprotes innan bäbisen kommer ut. hahah

Utmaning igen

TRE NAMN DU GÅR UNDER
Mamma
Heson
Hea

TRE SAKER SOM SKRÄMMER DIG
Trånga utrymmen
Luftgropar när man åker flygplan
Människor som förgriper sig på och mördar små barn

TRE SAKER DU HAR PÅ DIG
Glasögon
mystofflor
tröja

TRE SANNINGAR
Jag äter ibland godis fastän det inte är lördag. I smyg, när inte barnen ser :-)
Jag kollar in typsnitt överallt, på affischer, i annonser, på tv. Alltid på jakt efter nya snygga!
Är en hejare på att vika pappersflygplan

TRE SAKER JAG VERKLIGEN VILL HA
En snygg sänggavel till nya sovrummet
tur nästa gång jag köper en trisslott
En varm och solig sommar

TRE PERSONER SOM DU UTMANAR
Alla som vill!

Mamman - fixar det mesta åt de flesta

Igår var Storebror och hans kompisar Filip och Simon ute på vårens första cykeltur. Som dessvärre slutade med en vurpa och ett krokigt styre för Storebror, men det var ingen större fara. Mamman fick ta fram verktygslådan och rätta till styret igen.

Filip tittar storögt på och säger:
"KAN du laga cyklar?"
"Självklart", säger Mamman
"Jaarå, det kan hon" säger Storebror stolt
 "Och vet ni mer då? Vet ni vem man ska fråga om man har kört fast och inte kommer vidare när man spelar tvspel? Jo, min mamma!!"

:-)

Nymålat, lite vårsol och krasslig Lillebror

Idag har jag haft semester. Från mitt vanliga jobb. Men jag har minsann inte legat på sofflocket. Näe då! Efter frukost åkte målarkläderna på. Slipade alla spackelfläckar i sovrummet och målade allt. Så nu börjar man nästa kunna ana hur slutresultatet kommer att bli. Det är bara själva pricken över i:et som inte har kommit ännu. Vi beställde nämligen en superfin fototapet i går!! Har letat efter den på nätet för att kunna lägga ut en bild, men inte lyckats hitta den. Typiskt! Får ta en en bild när den är på plats så ni får se. Kommer att bli superfint!!! Och bara den är på plats så ska golvet läggas, så nu kan jag nästan börja ana slutet på denna röra! Längtar efter att få handla nya gardiner och annat. Slutfinishen är ju roligast :-)

Lillebror såg lite hängig ut i morse, men vi kollade febern och när han hade käkat frukost piggnade han till. När han satte igång att sjunga "ÅÅååh åhh, in the laaaajn å fajjöööööör" för full halls på toaletten tog vi beslutet att det nog inte var någon fara på taket ändå. Dagis fick det bli, men vid lunch ringde fröken Elisabeth. Feber och lite hosta. Stackarn! Så här i efterhand skulle han såklart ha varit hemma... Suck... Ibland är det svårt att vara förälder.
Nu ligger han här i Pappans säng, alldeles rödblommig och varm som en kamin. Hoppas att det ger sig tills i morgon.

Tog en liten promenad till båten efter middagen. Solen sken och det var 7 grader varmt. Fiskmåsarna skränade och det luktade hav. Hääärligt!! SNART är det nog vår på riktigt!

Go kväll!

Tänd ett ljus

Tänd ett ljus för Engla och de andra barnen som har fått sätta livet till för galna vuxna den senaste tiden.
Ikväll klockan 21...

I brandbilen

I lördags var det öppet hus på brandstationen och vi var såklart på plats. Storebror visade oväntade kunskaper i brandkunskap. Han kunde varenda fråga på tipspromenaden! För Lillebror var det första gången han gick en tipspromenad och han undrade lite vad det var för något egentligen. Jag förklarade att det är som en tävling där man kan vinna fina priser. Tävling för Lillebror innebär bara en sak, så när vi var färdiga undrade han när man skulle få springa. I hans lilla värld finns det nämligen bara springtävlingar, så det var inte utan att han blev lite besviken när man bara fick lägga sin svarslapp i en låda och så var det klart. Stackarn! Men han blev mycket gladare när han fick provsitta brandbilen. Kusin Signe och han provade både att sitta i framsätet och i baksätet, säkert tio gånger var :-)
Ett litet lagom lördagsnöje för hela familjen.

Och här kan du se hur roligt det var.

Signes Pappa ser också rätt nöjd ut, eller hur :-)


Telefonsamtal

Pratade i telefon med kusin Signe idag. Hon berättade att hon spelade spel på datorn. Ett Pippi-spel. Som hennes mamma hade köpt till henne samtidigt som hon köpte glass. Igår.

Sedan fick jag prata med hennes mamma en stund.
När vi hade lagt på så gick det ungefär 1 1/2 minut så ringde kusin Signe igen.

"Hej! Jag skulle bara tala om att jag har slutat spela dator nu. Och att Otto har Barbaskön på sin tröja idag! Hejdå!!"

Och jag som just satt och undrade :-)

Egna tolkningar

Grabbarna gillar skivan med Melodifestivallåtar. Särskilt E-type, Fronda, Frida, Rongedahl och Nordman. De spelas om och om i bilen, så helt ofrivilligt så har jag lärt mig alla texter. Blir lätt så när det nöts och nöts :-)

Trallade lite på "Upp och hoppa" med Frida idag när Lillebror ryter i med sin argaste röst.
"Men MAMMA!! Vad sjunger du?"
..jag fortsätter att tralla, lite högre för att han ska höra
"Nämen du sjunger ju fel!! Sådär sjunger man inte!!"

Jag får sjunga från början för att han ska kunna tala om exakt var det blev fel.
"Upp och hoppa, ligg inte och dra dig. Du och jag måste fånga daaaagen", sjunger jag.
"Näe, inte fånga dagen" säger Lillebror "Det kan man ju inte göra. Det heter du och jag måste fånga taaaget!!"

...inte alltid så lätt med konstiga talesätt ;-)

Storebror har för övrigt också en egen tolkning på en textrad i den låten. Vilket är riktigt bra. Frida sjunger nämligen
"... och en jävla massa sprit"  (= ingen vidare bra text)
Men Storebror sjunger
"...och en jädra massa stil"
Mycket bättre!!


Hyllor i huvudhöjd

Stannade till på ICA Alen på väg från jobbet idag. Tack vare det sitter jag här med en bula i huvudet nu.
När jag hade packat upp mina varor på bandet och skulle förflytta mig från lägga-upp-varorna-på bandet-änden och fram till kassörskan, så tjongade jag in huvudet i den där cigarett-hyllan som hänger ner från taket precis ovanför kassabandet. En riktig smäll så det skallrade i hela hyllan :-) Det gjorde jädrigt ont och jag blev såklart fnissig som en tok, men när man utan sällskap bland en massa folk känns det inte helt ok att börja fnissa hysteriskt. Så jag bet ihop och försökte koncentrera mig på att inte skratta. Kunde såklart inte låta bli att tänka på hur roligt det måste ha sett ut och hur högt det lät :-) Så jag stod där och fnissade för mig själv. Hahhahhhahoooohooo! Nu måste jag skratta lite igen!
Det roligaste med det här är att förra gången jag handlade gjorde jag precis samma sak, fast två gånger eftersom jag hade glömt att ta en kasse och därför backade tillbaka, reste mig upp och tjongade in huvudet i hyllan en gång till.  Dock inte lika hårt. Det blev ingen bula den gången.
Nästa gång ramlar väl alltihopa ner i knät på kassörskan. Kanske lika bra, annars måste jag börja använda hjälm när jag handlar :-)
Hihi!

Kom förresten osökt att tänka på den gången när jag promenerade Gågatan fram (även den gången utan sällskap) och ramlade ner i en grop :-) Hahahha, nu måste jag skratta igen!!! Hihi!! Det var för typ hundra år sedan eller nå´t när de höll på att rusta upp Gågatan här i stan. Det skulle planteras träd efter gatan och av den anledningen hade grävt gropar lite här och var. Och där gick jag i godan ro, tittade in i skyltfönstren och hade inte en tanke på att se vart jag satte fötterna. Plötsligt låg jag ner i en jordig grop. Storskrattandes, helt ensam. Var ruggigt snabb upp ur gropen och gjorde mitt bästa för att se ut som om inget hade hänt :-) Hahhaa!

Hur som helst... När jag skulle susa ut från Alenparkeringen med min bula och mina matkassar idag så såg jag Heidi komma svepandes förbi i Toyotan. Men hon såg inte mig. Blindstyre ;-) Hehe


Lördagmorgon

När vi vaknade i morse låg Lillebror på tvären i huvudänden av min säng, Storebror nedsjunken i skarven mellan min och Pappans säng, jag själv låg längst ut på kanten utan täcke i Pappans del av sängen och Pappan snarkade gott i Storebrors säng. Allt detta eftersom Lillebror drack två flaskor vatten innan han somnade i går kväll och sedan inte vaknade när han blev kissnödig, i kombination med att alla rena sängkläder befinner sig i tvättstugan två våningar ner i väntan på att linneskåpet i sovrummet ska bli tillgängligt igen.
Dessutom är det som vanligt när det är helg - Lillebror vaknar tiiidigt! 06.12 slog han upp sina blå. Gjorde mitt bästa för att få honom att somna om, men innan det var färdigt hade även Storebror vaknat. De tog ett gemensamt beslut om att kliva upp, hjälptes åt att hitta rena kläder och lekte sedan i två timmar innan jag masade mig upp! Gullungar :-)


Arg och sovrumslös


Fick ett utbrott när vi var på Färgaffären igår. Vi stod där och skulle välja tapet till fondväggen som vi ska ha bakom sängen. Det ska såklart vara en specialare. Det ska ju aldrig vara enkelt. Fast nu MÅSTE det vara lite special eftersom det är en dörr som ska döljas med en skiva, en halv snedvägg och gud vet allt. När Pappan kom med ett superkomplicerat förslag på hur vi ska lösa problemet med att dölja spackelfläckar på spånskivan för att kunna måla den istället för att tapetsera (lång historia) så tog mitt tålamod tvärslut. Pang sade det och så var jag tvärförbannad!! På honom för att han kom med såna krångliga, bökiga idéer som säkert ändå inte skulle funka och på oss för att vi ALLTID ska krångla till allt. I det ögonblicket har jag kunnat ryckt åt mig vilken tapetrulle som helst och åkt hem och satt upp den själv i ren ilska. Tur att Pappan hejdade mig. När jag började stampa i golvet och högljutt beskriva hur in in h***vete trött jag är på röran på vår övervåning och på att sova i lekrummet så bestämde han kvickt att det var dags att dra, så det var bara för mig att följa efter om jag inte ville promenera hem. Det ville jag inte. Så det blev ingen fondtapet. Eller i alla fall inget beslut taget om vilken fondtapet vi ska ha. Däremot ordnade Pappan fram en färgburk som han har lovat att fixa hela veckan så att jag kan måla klart det som ska målas i helgen. Då blev jag lite gladare igen. Får göra ett nytt försök bland tapet-katalogerna en annan dag.

Go natt!

Kusiner och sömntutor

Några bilder på kusin Otto som hälsade på härom dagen.
image95

 Här var det väl inte sådär jättekul men...

image96

... nu blev det roligare :-)

image97

En liten pratstund med "morbror" Daniel


image98

Hallå!?

image99

I profil.

Tog en bild på Storebror och Lillebror igår kväll också.
 Så här brukar det se ut när jag ska gå och lägga mig:
image100
Observera Storebrors sovställning och att min plats är mitt emellan de där två stora ungarna :-) Inte undra på att jag ibland känner mig helt ledbruten när jag vaknar. Längtar tills sovrummet blir klart så vi kan få ordning på våra sovplatser igen. Man KAN inte sova fyra personer i en dubbelsäng någon lägre tid!


Oansvariga föräldrar

Flera gånger de senaste veckorna när jag har kommit för att hämta Lillebror på dagis så har grinden varit olåst. Haspen har legat på, men karbinhaken på utsidan som ska hindra barnen från att öppna grinden själva har inte varit fastsatt. Bara att fälla upp haspen och kliva in. Eller ut. För det är ingen konst ens för en 2 åring att öppna den, förutsatt att han/hon är någorlunda normalväxt. Har påpekat detta för dagisfröknarna ett antal gånger. HUR kan man som förälder strunta i att låsa grinden?!?! Det är för mig helt ofattbart!! Dagisfröknarna har hållt med, ruskat på huvudet och beklagat sig över problemet, men inget mer har gjorts.

Så igår hände det som inte får hända. En liten tjej på 2 1/2 år var bland de första ut på gården, traskade upp till grinden, lyfte på haspen och fortsatte ut.  Visserligen hann hon inte särskilt långt, bara några meter utanför grinden, innan hon mötte ett annat barn som var på väg in till dagis tillsammans med sin farmor. Farmorn anade oråd när den grinden stod på vid gavel och ingen vuxen fanns i närheten och tog med sig den lilla rymligen in igen. Tack och lov för det! TÄNK vad som hade kunnat hända!!! Huuuu! En mycket trafikerad väg ligger parallellt med dagisvägen. Bara en liten skogsdunge mellan. Vad hade hänt om hon hade traskat iväg upp dit?!

Så igår när jag hämtade Lillebror talade dagisfröken om hur viktigt det är att ALLTID stänga grinden när man kommer och går och att de nu skulle prata med ALLA föräldrar om det. Kan tro det jag! Men VARFÖR sade man inte till INNAN det hände. Det kan man undra...

Rock på pottan

Mamman sitter på toaletten när Lillebror kommer inrusandes och är jättekissnödig.
Mamman är inte färdig ännu och för att förhindra en olycka säger hon till honom att ta fram pottan som nu mer används till förvaring av diverse olika små badleksaker. Lillebror skyndar sig att hälla ut alla leksaker på golvet, trasslar lite innan han får ner byxorna, men tillslut sitter han där. Fast själva "pinken" hamnade utanför (pottor är inte riktigt anpassade för fyraåringar!) så dessvärre blev det lite blött. Både på golvet, byxorna, kalsongerna och strumporna. Då säger Lillebror glatt:
"Mamma, det där var ingen rock-änd-roll!"

:-)

Är jag kreativ ikväll, eller :-)

Rekord i antal inlägg på en kväll tror jag!
Men nu får det vara nog!

Go ´natt!

P.S Nej, tyvärr blev det inga snöänglar idag, Rangvi. Kändes inte helt ok bland bilarna på parkeringen utanför jobbet och jag hade inte tid att ta ledigt heller :-) Får bli en annan dag om snön ligger kvar D.S


Lite reklam

Pappan spelar på Jekyll & Hyde i morgon och på lördag. Med en amerikansk kille... nu har jag förstås glömt bort namnet...typiskt. Hmm... ja, det är i alla fall riktigt souliga och funkiga låtar så det blir säkert riktigt bra!! Bra reklam när man inte kommer ihåg namnet ens... eller hur :-)
Det är i alla fall Christian, Sven, Björn och Daniel som står för kompet.
Som sagt, det blir säkert riktigt svängigt!

Ny kategori

Kom just på att kategorin "Storebror och Lillebror" måste byta namn. Det handlar ju om Kusinerna Signe och Otto också. Och andra roliga barn vi träffar på ibland. Kunde dock inte hitta på något roligt namn, så det fick bli kort och gott "Barnen". Tillsvidare i alla fal.

Hur man använder ett sugrör

Kusin Signe hälsade på en stund ikväll
Hon har hittat min sugrörs-gömma i ett skåp ute på altanen. Ett tag ville Storebror och Lillebror dricka med sugrör för jämnan. Spelade ingen roll om det var saft eller mjölk eller thé. Extra roligt blev det när de upptäckte vad som händer om man blåser utåt istället för innåt :-) Så därav sugrörs-gömman :-) Lugn och ro vid matbordet får man lättast utan sugrör.

Hur som helst...
Kusin Signe är mycket uppfinningsrik. Först hämtade hon lite tejp och tejpade jättenoga på flera sugrör.
"De här ska jag ha på mitt bröllop" berättade hon.
"Jag ska ha dem i håret och sedan ska jag kasta dem på alla som tittar!"
Det tycker både Signes moster och hennes mamma låter som en bra ídé.
"Och så får man välja vilken färg man vill! Det blir jättebra!!"

Hon pular på en stund till och så hämtar vi en rulle presentsnöre och några till sugrör, för nu ska det bli metspön av dem istället. Vi knyter fast snören på flera sugrör och provfiskar lite. Sedan provar hon att springa runt lite och vifta med sugrören i luften så snörena flyger högt upp i luften. Blir lite som en så´n där pinne de brukar ha på gymnastik-tävlingar man ser på tv ibland. Jättefint blir det, så Signe bestämmer sig för att göra ett varsitt till oss allihopa. Även till katten Svensson. Knyta knyta och tejpa tejpa (alla som någon gång har umgåtts med fyraåringar vet att det låter sådär när man gör saker. Leker man att man hämtar något så låter det "hämta hämta", tvättar man något så låter det "tvätta tvätta". Och så vidare)

Storebror dyker upp och ska dricka saft. Han förser sig med ett snyggt grönt sugrör med silvrigt snöre på. Stoppar ner det i glaset och dricker upp saften i ett svep.
Signe tittar storögt på, med hakan hallvägs ner på golvet, tittar ner på alla sina metspön, bröllopstillbehör och gymnastikpinnar och säger:
"Sådär kan man också göra!"


Så nu vet ni hur man kan använda ett sugrör :-)
Någon som har fler idéer?

Utmanad

Har jag blivit av Heidi. Här kommer svaren:

01. Hur länge har du bloggat?
Sedan februari 2007

02. Hur såg din bild av bloggar/bloggare ut innan du själv började blogga?
Hmmm.... tänkte mig nog att det mest var finniga fjortisar som bloggade. Hade egentligen ingen koll alls faktiskt. Kände mig ruggarns rastlös en kväll och var bara tvungen att hitta på något kreativt. Satte mig vid datorn och surfade runt lite planlöst och kom på den briljanta idén att starta en blogg! Och nu sitter jag här i bloggträsket och kan inte sluta :-)

03. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Hillevi Wahls (http://www.hillevi.nu/). Läste hennes bok "En fuskmammas bekännelse" och höll på att skratta ihjäl mig och så hittade jag hennes blogg. Den är lite mer seriös nu än tidigare, men fortfarande rolig att läsa.


04. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Tja... inget särskilt.


05. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
10-12 stycken

06. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
De flesta är dagböcker, men ett par om webb, teknik och photoshop också.


07. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
De flesta är väl rätt så lika mig. Antar att det är därför jag gillar dem (hehe!).


08. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Som sagt, de flesta är ju rätt så lika mig, men de som jag läser oftast är Heidis, Martinas och Rangvis. De bara MÅSTE jag kolla varje dag!!


09. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Min pappa gillar det i alla fall, det vet jag :-)

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ingen aning. Det hoppas jag. Varför skulle jag inte vara det?

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? 
Jag brukar vara rätt så bra på att bjuda på våra små eskapader, men det klart att det finns en gräns.


12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Allt för privata grejjer. Finns ju ingen anledning att hänga ut folk (mig själv inräknad). Det jag inte skulle berätta för någon IRL hamnar inte heller här. Enkelt!

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Ingen alls! Enbart för min egen skull. Fast det klart... det är ju mycket roligare att skriva när man märker att folk läser. Det gör ju att man tänker till lite extra...


14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Jarå.


15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Näe.


16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Näe. Varför skulle det vara det? :-)


17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Näe. Får bara snälla kommentarer :-)


18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Näe.


19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det är ju lite lätt beroendeframkallande, men annars är det faktiskt bara roligt!


20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Säkert. Jag är hopplös! Men om det har förändrats.... tja, vem vet. Grabbarna har ju blivit större och konversationerna med dem hamnar förmodligen på ett annat plan och livet kommer att se aningens annorlunda ut. Så lite annat blir det kanske.


21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Klart att det påverkar. Folk som i vanliga fall inte är särskilt sociala kan ju få ett helt annat liv på nätet. Mycket blir ju lättare. Det kan vara enklare att få fram ett skrivet budskap än när man ska säga det. Mer tid att tänka efter och formulera sig...


22. Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Jag blir så himla rastlös när jag inte får göra kreativa saker, så det här är en bra "ventil".


23. Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Det stillar min nyfikenhet :-)


24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
De som jag vet är här och läser och som själva är bloggare. Ni vet själva vilka ni är :-)


Phu! Så där ja! Många frågor var det!


Var ska jag lägga mitt finger?

Bilbältet krånglade lite när vi skulle åka från dagis idag. Var svårt att få fast det och då kom Lillebror på en sak
"Du mamma, vet du en sak? Att en gång när jag skulle åka med mormor från dagis..."

Så blev det tyst en stund... Mamman väntar tålmodigt.

"Vad hände då?"
"Jo. Då satte vi oss i bilen och körde iväg. Fast mormor hade ont i armen, så morfar fick köra..."
"Jaha"
"Och då när jag satt där så visste jag inte var jag skulle göra med mitt finger. Så då lade jag det på den här röda knappen"
Lillebror pekar på bältes-knäpp-upp-knappen
"Jahaaa" säger Mamman och småler lite
"Hur blev det då?" undrar hon
"Jo, då. PLÖTSLIGT så råkade mitt finger knäppa upp bältet!!!"


Tänk så det kan bli :-)

Inte så pjåkigt trots allt

Det var inte kul att vakna upp till detta snöoväder i morse. Nej, nej, NEJ!!! INTE mera snö nu!!! Men vad gör man åt det? Inte mycket. Man ojjar sig, suckar, ojjar sig lite till, packar på sig alla gamla vinterkläder igen, tar ett djupt andetag och ger sig ut i ovädret. Sopar muttrandes av bilen. Får snö innanför vantarna och i skorna. Storebror slänger iväg en stor snöboll "rakt i röven" (hans egen kommentar!) på mig. Storskrattandes hoppar han in i bilen för att undkomma mig och mitt nu rätt så dåliga humör. Rattar iväg till skolan och dagis och sedan sitter jag och suckar vid mitt skribord hela dagen. Tittar ut genom fönstret och muttrar argt över denna eländiga snö som nu har blivit till en snö-slask-blandning. Det är fortfarande minst 1 decimeter snö och alldeles vitt. Riktigt blöt hemsk snö som tränger sig i skorna. Blä!! . Är fortfarande på rätt så dåligt humör när vi hämtar grabbarna, men upptäcker att både Storebror och Lillebror har haft superroligt ute i snön idag. Kan man vara arg då? Näe!! Det går ju bara inte! Lillebror var riktigt rödrosig om kinderna och alldeles snöig (och dyblöt) efter att ha skuttat omkring i snöhögarna. Storebror hade alla sina kläder i torkskåpet (inklusive strumpor och skor) så han hade också lekt som en galning i snön. Kanske jag också borde ha gett mig ut och hoppat i snödrivorna så hade det blivit en mycket roligare dag? Ska tänka på det tills i morgon. Kanske får ta en stund ledigt och ge mig ut och göra snöänglar eller nå´t...


Avundssjuk?

Mormorn och Morfarn åkte till Kanarieöarna i natt. Usch och fy. Vem vill åka till Kanarieöarna? Inte jag i alla fall. Näee. Där är det ju varmt och skönt, soligt... härliga stränder... ledigt....
Okejdå, jag är avundssjuk!!!
Istället för att dricka paraplydrinkar på en sandstrand så får jag sitta här på jobbet och titta på det här:
image94

Nämen vad ääääär det här???

Jag kan bara instämma i det Storebror sade i morse när han tittade ut genom sovrumsfönstret:
"Det är bedröööövligt!!!"
image93

Men, men... är det april så är det. På med vinterstövlar, täckjacka och vantar igen.

Jag är en väktare av Jung-Myers typen ESFJ

Jajjemen! Det trodde ni inte va  :-)
He,he... Kolla själva får ni se vad ni är. Här är länken

Och här kan man kolla hur mycket boknörd man är.
 

Själv kom jag, som synes,  upp i 54 %. Fast jag tycker att jag borde ha fått mer med tanke på alla böcker jag plöjer :-) Just nu läser jag Karin Fossums "Brott". Mycket annorlunda skriven (författaren får besök av personen hon skriver om. I typ varannat kapitel så dyker han upp och har synpunkter på berättelsen. Annorlunda, som sagt, men det går knappt att sluta läsa!) 

Någon som vill se The Real Group live?

Lördagen den 7 juni kl 18.00 i Dalhalla. Jag har två biljetter över. Kostar 700 kronor för bägge (då har jag prutat lite också). Har försökt sälja dem i Söderhamnskuriren, men ingen har hört av sig :-( Ska göra ett nytt försök lite närmare konserten och lägga ut dem på Blocket också. OM ingen annan är intresserad, förstås...!
Bara att hojta till!

Skobesvikelse och tandläkarbesök (eller Man vet aldrig vad som fastnar 2)

Igår var vi och inhandlade nya gympaskor till grabbarna. När vi kom ut från skoaffären hade det börjat regna och det har det banne mig gjort sedan dess... Besvikelsen var stor när de var tvugna att sätta på sig sina gamla vinterstövlar i morse och lämna de nya fina springskorna på hyllan. Men det var nog lika bra. När jag hämtade Storebror på skolan hade fritidsfröken precis hällt ur allt vatten som han hade i stövlarna efter att ha varit ute och lekt en liten stund. Fullkomligt dyblöt var han :-) Men man får vara glad att det inte snöar i alla fall, eller hur!

Storebror var till tandläkaren idag. Eller till tandhygienisten egentligen, men innan det var klart var tandläkaren tvungen att komma in också. Tandhygienisten hittade nämligen vad hon först trodde var en sexårstand på uppväxt som det lossnat en flisa från, men efter bedövning och en liten mini-operation visade det sig vara en benbit som på något sätt trängt i in i tandköttet. Tandläkaren gissade att den kan ha lossnat från en köttbit och att han sedan har råkat tugga fast den på något sätt. Underligt. Men Storebror var superduktig. Modig som bara den, trots bedövning och en stor tång. Benbiten fick han med sig hem i en liten ask.


Man vet aldrig vad som fastnar

Igår var kompis Anton och hälsade på och när vi sedan skulle följa med honom hem och samtidigt passa på att få lite kaffe, så var han och Storebror puts väck. De var ute och lekte och jag hade gett dem nogranna instruktioner att inte gå för långt bort och bara vara borta en liten stund eftersom jag bara skulle ta en snabb dusch innan promenaden hem till Anton. För att göra en lång historia kort, så ägnade vi drygt en timme åt att leta dem innan de till slut dök upp. Hade lyckats engagera halva kvarteret och några till i letandet efter de två tankspridda 7-åringarna som hade glömt att de skulle hålla sig i närheten och istället hade spatserat bort till radhusområdet på Broberg, hittat 3 nya kompisar och blivit kvar i lekparken. Hade ingen aning om att de visste att den där lekparken fanns, men det gjorde de tydligen. Hur som helst... Tillslut kom vi i alla fall hem till Anton och fick lite gott fika. Hans lillebror Elias var på sitt bästa humör och skrek inget alls :-) (förmodligen för att han blev så glad över att få låna vår bärsele. Eller för att äntligen få träffa mig, eller....tja. Inte vet jag. Urgullig i alla fall!).

På väg hemåt så berättade jag att jag har sommarjobbat i Källparken och rensat taggbuskarna där ett antal gånger. Det var ingen som verkade särskilt intresserad, men jag var väldigt ingående i min beskrivning av hur man rev sig på armarna och att jag sedan inhandlade en stereo samt åkte på språkresa till England för pengarna. Vet egentligen inte varför jag berättade det, för det blev väldigt krångligt innan det var färdigt. Bara det att förklara vad en stereo är :-) Det existerar ingen sådan i vårt hus, bara datorer, mp3-spelare, iPods och annat. Men ingen stereo. Förklarade att det var typ som en radio... fast en stor... Trodde, som sagt,  inte att grabbarna var särskilt intresserade, men i dag såg Lillebror radion (se bild nedan på röran i trappan) och undrade vad det var
"En radio", sade jag
"Jaha. Var det den du köpte när du planterade?"
"När jag planterade... Vad menar du då?" undrar jag som redan har glömt gårdagens berättelse
"Jamen när du planterade och planterade. Det där taggiga!!"
"Hmm.... det där taggiga... näe, nu förstår jag inte vad du menar..."
"Jamen, ååååååhhhhh! Det där som var taggigt utanför Anton så du fick pengar och köpte en ssssstereo!!!" river Lillebror i och DÅ förstod jag plötsligt vad han menade :-) så han hade visst lyssnat ändå.

Nu ska jag fixa lite räkor och en film. Lite söndagsmys i soffan ska det bli.
Adios!

Utmanad

Blev utmanad av Rangvi (http://rankans.blogg.se) att visa två saker från mitt hus. Det tog lite tid, men nu har jag äntligen kommit mig för :-).

Ok, en sak som jag tycker om och en sak som jag inte tycker om.
Den här...
image89... tycker jag jättemycket om. Extra mycket nu sedan vi lagade den så det går att elda i den också! Dessutom blev det så himla fint när vi målade grafit-svart bakom istället för det gammel-rosa som var tidigare!

Att hitta en sak som jag inte gillar är både lättare och svårare. Det svåra ligger i att bestämma EN enda sak, så jag fuskar lite och väljer två:
image90
Det här är grejjer som grabbarna släpar ner till vardagsrummet och som sedan hamnar i trappan för vidare transport tillbaka till övervåningen. Men oftast kommer det inte längre än hit. Tillslut svämmar det över av grejjer så man bara MÅSTE ta hand om allt!

Just nu gillar jag inte röran i sovrummet, men det är ju i alla fall tillfälligt. Har grundmålat och spikat upp skivor över brädorna som kom fram när vi var tvungen att riva (se tidigare inlägg!). Så här ser det ut just nu:
image91
Råkade för övrigt göra ett litet hål i det nymålade taket när vi skulle vända upp en boardskiva idag. Grrrrrr!! Bara att spackla över och måla igen... Suck...

Kom på en sak till som jag verkligen gillar också. Vårt nyinköpta elpiano som står i vardagsrummet. Tog ner en stol som tidigare användes till att lägga kläder på i sovrummet och upptäckte att den är riktigt fin och passade jättebra i vardagsrummet. Så det blir till att skaffa en ny klädhängare till sovrummet. Ni får för övrigt blunda för röran i bakgrunden ;-)
image92

Ja, det var det! Skickar utmaningen vidare till alla som har lust. Säg gärna till så jag kan kolla!

P.S Tack för berömmet också Rangvi! D.S

Konstiga tankar i korgliften

Såg just på Aftonbladet att en man ramlat ur en korglift vid Riksgränsen. Precis det är jag alltid rädd för när jag åker korglift. Fast han hade tydligen inte fällt ner säkerhetsspärren, vilket jag ALLTID är mycket noga med att göra. Så då får man väl nästan skylla sig själv om man ramlar ur, eller hur!? Jag får nästan tvångstankar när jag sätter mig i korgliften. Måste kolla flera gånger att jag har båda stavarna med mig, att alla har satt upp sina skidor på fotstödet och att ta upp mobiltelefonen ur fickan är helt uteslutet för då blir jag alldeles slapp i armarna av nervositet så jag skulle förmodligen tappa den direkt. Fick bita mig i tungan ett antal gånger när jag åkte liften med Storebror för att inte skämma honom, men när han kom på att han ville böja sig ut åt sidan och försöka nå liftstolparna när vi gled förbi, då var jag tvungen att säga stopp. Fast jag blev så rädd så jag kunde såklart inte bara säga: "Gör inte så där, man ska inte hänga ut från korgen för då kan man ramla ner." Näe, så fort jag öppnade munnen kom det värsta skrämselbeskrivningen av hur liften kan stanna och vi i så fall måste fira ner oss med räddningssnöret bakom ryggstödet och farbrorn som sköter liften skulle stå där nedanför och vara jättearg på oss.  Vet inte var jag fick allt det ifrån... :-) Det bara kom ut när jag öppnade munnen för att snällt säga: "Gör inte så där, man ska inte hänga ut från korgen för då kan man ramla ner." Helt onödigt, men.... han slutade bums i alla fall. Men det hade han säkert gjort om jag tagit den kortare versionen också :-)

Nåväl... Kom på en till sak som inte var så kul i fjällen - min säng! Jag och grabbarna sov i "vardagsrummet" (det enda rummet, förutom en sovalkov med två våningssängar) i en hörn-bäddsoffa. Storebror på ena sidan, Lillebror på den andra och jag själv i mitten. Jag låg precis i skarven mellan soffan och utdragssängen och eftersom soffan var aningens nersutten så var det en höjdskillnad på typ en halv centimeter eller så. Var helt ledbruten varje morgon när jag vaknade. Sååå skönt att sova i min egen säng igen. Även om det är mycket trängre (finns det ett ord som heter så? Mer trångt kanske det heter..? Hmm....), för nu ligger vi alla tre under mitt täcke och på min sida av dubbelsängen, men det är åtminstone mjukt :-)


Lortgris

Storebror och Lillebror sitter i sängen med datorn och tittar på film (ja, jag vet... vi är datanördar hela familjen. Vi hade 2(!) bärbara datorer med oss till fjällen. Och Farfarn hade också en. 3 datorer på 7 personer. På fjällsemester...he,he... Fast jag lyckades ialla fall hålla mig i flera dagar innan jag var tvungen att blogga lite! hihi!)
Ja..hur som helst.... De sitter där och kollar på film. Knäpptysta. Läääänge. Rätt som det är ropar Lillebror:
"Maammma"
"Jaa", svarar Mamman
"Emil måste tvättas! Han luktar illa!"

:-)


Hemma igen

Så var vi hemma igen då. Väskorna är redan uppackade vilket jag känner mig OTROLIGT nöjd över :-) Bestämde mig för att göra det direkt. Alternativet är att de står och skräpar i hallen i ett par veckor tills vi tröttnar på att snubbla på dem och det börjar lukta illa av alla gamla svettiga skidkläder, vilket GARANTERAT hade hänt om jag inte gjort det på en gång! Har hur som helst haft supermysigt i Sälenfjällen. Visserligen en pytteliten stuga (eller egentligen mer en lägenhet. En av fyra i ett hus), men det funkade bra ändå. Det var nära till backen och billigt så då får man stå ut med lite trängsel :-)

Lillebror åkte slalom för första gången i sitt snart fyraåriga liv och han var superduktig!! Inte en enda gång tappade han tålamodet utan körde på som bara den. Efter två dagar vågade han till och med prova att åka knappliften själv och innan dagens slut klarade han av att ta liften och kliva på helt själv utan hjälp av lift-killen. Det ni! Själva avstigningen fick han dock inte riktigt snits på. Han släppte som han skulle, men glömde bort att köra åt sidan. Istället ställde han sig på alla fyra, mitt i liftspåret, satte ner huvudet i snön och tittade bakåt, liksom mellan benen, för att kolla om jag var med. Bara för mig att släppa liften, kasta mig fram, greppa tag i Lillebror och försöka få oss åt sidan innan nästa nybörjare kom farandes med sin lift-pinne :-) Det är ju lite risky, just i barnbacken där ingen riktigt har koll på varken liftar, skidor eller sig själv ännu!

Storebror var riktigt modig han också. Först körde han ett par gånger i barnbacken, för att få in snitsen igen, men sedan körde han den ena backen efter den andra och vi andra hade fullt sjå att hänga med. Farbror Ande och jag tjatade och tjatade (ovetandes om varandras tjat faktiskt, så det blev EXTRA mycket tjat :-) !) att han skulle prova att åka korgliften. Han hade alla möjliga ursäkter till att slippa, men tillslut tröttnade han totalt på vårt tjatande och bestämde sig bara. Lite tveksam var han allt när vi körde fram till "påstigningshuset", men han hade verkligen bestämt sig och var superlycklig när vi kom upp. Han konstaterade sedan att det var en himla tur att vi tjatade så mycket för det var den BÄSTA liften han hade åkt någonsin :-) Så till och med Storebror var tvungen att inse att det är bra med tjat ibland. Hihi!!

Farmorn har skött hushålls-ruljangsen och även tagit hand om Lillebror när han tröttnat på skidåkningen. Vi andra har åkt skidor från förmiddag till stängningsdags. När vi inte orkade mer blev det god mat, vin, öl, bastu och lite frågespel. Mycket trevligt :-)
Det enda man kan klaga på är att tiden gick alldeles för fort. Nästa år ska vi banne mig stanna en hel vecka och inte snåla med mini-vecka som vi har gjort de senaste åren. Grabbarna hinner lagom komma igång med åkandet när det är dags att lämna in skidorna och åka hem igen. Man fick visst rabatt om man bokade in en vecka till nästa år redan nu, så jag tror vi gör det :-)

Go natt!

Fjällen

För er som har missat det så befinner vi oss i Sälen just nu. 5 vuxna och 2 barn i en stuga på 42 kmv :-) Men finns det hjärterum så... ja, ni vet!

En snabb rapport: Vädret först: mulet, soligt och mulet. Trots det ser vi ut som kräftor i ansiktet allihopa idag :-) 
Lillebror åker slalom för första gången och har idag åkt knappliften alldeles själv (!). Storebror övervann sin höjdrädsla och vågade åka korgliften. Farbror Ande står för resans snyggaste vurpa när han lyckades hoppa ur skidorna och landa på magen (gjorde en "säl" ala Anja Persson). Själv lyckades jag trassla in mig i liftspärren vilket slutade med att jag var tvungen att knäppa av mig ena skidan för att komma igenom :-) ....ja det var en snabbresumé. Hemfärd i morgon och då blir det väl förmodligen en mer utförlig rapport. Tills dess får ni hålla tillgodo med några bilder som ni hittar här och  här

Adios!


RSS 2.0