Hur man använder ett sugrör

Kusin Signe hälsade på en stund ikväll
Hon har hittat min sugrörs-gömma i ett skåp ute på altanen. Ett tag ville Storebror och Lillebror dricka med sugrör för jämnan. Spelade ingen roll om det var saft eller mjölk eller thé. Extra roligt blev det när de upptäckte vad som händer om man blåser utåt istället för innåt :-) Så därav sugrörs-gömman :-) Lugn och ro vid matbordet får man lättast utan sugrör.

Hur som helst...
Kusin Signe är mycket uppfinningsrik. Först hämtade hon lite tejp och tejpade jättenoga på flera sugrör.
"De här ska jag ha på mitt bröllop" berättade hon.
"Jag ska ha dem i håret och sedan ska jag kasta dem på alla som tittar!"
Det tycker både Signes moster och hennes mamma låter som en bra ídé.
"Och så får man välja vilken färg man vill! Det blir jättebra!!"

Hon pular på en stund till och så hämtar vi en rulle presentsnöre och några till sugrör, för nu ska det bli metspön av dem istället. Vi knyter fast snören på flera sugrör och provfiskar lite. Sedan provar hon att springa runt lite och vifta med sugrören i luften så snörena flyger högt upp i luften. Blir lite som en så´n där pinne de brukar ha på gymnastik-tävlingar man ser på tv ibland. Jättefint blir det, så Signe bestämmer sig för att göra ett varsitt till oss allihopa. Även till katten Svensson. Knyta knyta och tejpa tejpa (alla som någon gång har umgåtts med fyraåringar vet att det låter sådär när man gör saker. Leker man att man hämtar något så låter det "hämta hämta", tvättar man något så låter det "tvätta tvätta". Och så vidare)

Storebror dyker upp och ska dricka saft. Han förser sig med ett snyggt grönt sugrör med silvrigt snöre på. Stoppar ner det i glaset och dricker upp saften i ett svep.
Signe tittar storögt på, med hakan hallvägs ner på golvet, tittar ner på alla sina metspön, bröllopstillbehör och gymnastikpinnar och säger:
"Sådär kan man också göra!"


Så nu vet ni hur man kan använda ett sugrör :-)
Någon som har fler idéer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0