Fredagslekar

Lillebror ritar
image73

Lillebror och Kusin Signe har smörgåsaffär i kojan. Observera kombinationen turtles-dräkt och kockmössa :-)
image74

När de tröttnade på smörgåskiosken lekte de "mormor och morfar". På med flytvästar och låtsas att man åker båt och så metar man en stund (pez-gubbarna fick bli metspön). Mormor har ont i armen och morfarn har kräkts (?), men sedan mådde han bättre. De tog båtent ill Emil och Kalle i stan (sovrummet) och hälsade på. Morfar hade keps och mobiltelefon och kunde koka gott kaffe och mormor jobbade på kockskolan där man lär sig göra goda mackor :-)

...ibland önskar jag att jag också var 3 1/2. De verkar aldrig ha tråkigt!

Stolt Storasyster

Den nyblivna storasystern Signe hälsar på hos oss.
"Hej Signe Storasyster!"
"Hej! Jag har fått min bäbislillebror nu. Jag har han på BB!"
:-)

Vad man behöver för att träffa en bäbis

1. en spindelmannenlåda med en kexchoklad i
2. en liten burk med en sockerbulle
3. saft
4. en kasse med några paket som man kan ge till bäbisen
5. en mikrofon samt en gitarr så man kan sjunga lite för bäbisen

Visserligen glömde vi mikrofonen och gitarren hemma, men Lillebror sjöng lite för honom ändå :-)

Kussen

image71

image72

Nu flyter han!

I kväll blev det badhuset igen. Kompis Anton följde med och han och Storebror var i vanlig ordning mer under vattnet än över. Vi är fortfarande förundrade över att Storebror plötsligt bara kom över sin vatten-rädsla och vågade sig ner under vattnet och nu, som sagt, bara kommer upp för att hämta andan emellanåt. Och för att hoppa från kanten. Det mest underliga är nog att han fortfarande är livrädd för att tvätta ansiktet vid handfatet, men det är en annan historia :-)

However.... Idag kom plötsligt Lillebror på att man faktiskt flyter i vattnet när man har armpuffar på och - hör och häpna - han började simma :-) Bara sådär ändå! Så nu tar han sig också fram för egen maskin i vattnet, trots att han inte når i bott. Det går inte fort, men han tar sig framåt och det med bara simpuffar, inte ens någon simdyna. Gissa om han var stolt! Och vad mycket roligare det blev för alla samtliga. Pappan och jag skrattade så jag har ont i kinderna nu :-) Det där familjekortet vi köpte var verkligen en bra investering kan jag säga! Det behövs inga dyra (och dåligt arrangerade, men det är också en annan historia) simskolor. Man lär sig bevisligen mycket bara genom att vara i vattnet och i sin egen takt få känna sig för.

Blev inte mycket till middag - en varsin pizzaslice (Storebror käkade två och Pappan fyllde på med en varmkorv också) och en festis, samt lite varma chips och mjukglass. Mycket bra kosthållning, eller hur :-) Så nu kurrar det rejält i magen. Måste fixa något att käka innan jag sätter igång med ett kvälls-jobbar-pass.

Adjö!

Namnförslag

Familjen har haft lite brainstorming på namnfronten ikväll, för att hjälpa de nyblivna föräldrarna på traven. De hade gått igenom hela almanackan i eftermiddag, men inte hittat något bra som stämde på den lille krabaten.  Nyblivna storasyster Signe håller stenhårt på "Melvin" (tror jag att det var...!), grabbarna här kom med följande förslag:
Alfred, Sigge, Ragnar, Tore, Alvin, Abbe, Peter Pan, Bently eller Charlie :-)
Själv bidrar jag med Noah och Nils. Kanske kommer på fler så småningom... Måste bara få hälsa på honom så kanske jag kan tala om vad han ser ut att vilja heta. Förhoppningsvis får vi åka dit på ett litet besök i morgon. Hoppas hoppas!

Förresten: 4600 g vägde han. Inte illa, men trots allt LITE mindre än Lars trodde :-)


NU är han här!!!

En liten kill-kusin blev det!! Eller förresten så var han, enligt den nyblivne, lätt omtumlade fadern, inte så liten när allt om omkring :-)  Han hade inte blivit vägd och mätt ännu, men pappan Lars gissade på en 6-7 kilo eller nå´t i den stilen :-)  Antar att man får dra bort ett par kilon på den gissningen, men... ja, rätt så stor i alla fall!

TUR att jag är ledig i morgon för här blir det inte mycket gjort. Kommer på mig själv att bara sitta och le lite sådär dumfånigt. Var tvungen att fälla en liten tår när jag pratade med Lars. Snyft! Antligen!!!! Det är ju sååå mysigt med små bäbisar!

Ja, så nu vet ni det!

Adios!

Bokrea-fynd

Var och fyndade lite på bokrean idag. Eller fyndade och fyndade... det var inte riktigt läge att botanisera bland reaböckerna eftersom Lillebror var trött och hungrig och inte på sitt mest lysande humör, men vi hade beställt lite böcker som vi hämtade. Jag köpte två böcker av den norske deckarförfattaren Jo Nesbö (ska vara ett norskt ö, ni vet ett o med ett streck igenom, men hur 17 gör man det?) och grabbarna hade beställt "Nelly Rapp-Varulven", "Oskar i lådbilslandet", "Familjen Nalle spelar fotboll", "Ingrids plåster" (tror jag den heter. Det är i alla fall Katerina Janouch...hur hon nu stavar... Svårt det här :-) !!!) och "Gummi-Lisa hittar hem". image70
Gummi-Lisa var Lillebrors val. Han såg den direkt när vi slog upp bokrea-broschyren från Bokia förra veckan och bestämde sig direkt. En stor, rosa fin, badanka på omslaget tyckte han verkade bra. Har tagit fram broschyren med jämna mellanrum och bara tittat på den fina bilden :-) Men nu när vi har läst den så vet jag inte... den var inte sådär jättebra när allt kom omkring. Men bilden på framsidan var i alla fall fin.

Kom ett bokpaket i brevlådan idag också, men det har jag inte öppnat ännu. Det är Roslund och Hellströms nyaste, som heter... som heter... vad svårt det här var... vänta! Jag måste surfa och kolla (för jag orkar ju förstås inte gå ner och titta!) "Edvard Finnigans upprättelse". De är helt klart mina nya favoriter i genren svenska deckarförfattare. Har läst "Box 21" och "Odjuret". Suveränt bra!! Kan verkligen rekommenderas. Dessutom läste jag just ut Håkan Nessers "En helt annan historia" som också var riktigt bra.

I förrgår började jag på "Snabba cash" av Jens Lapidus. Heidi rekommenderade, så jag hoppas den är bra ;-) Har inte riktigt kommit in i den ännu, men jag har bara läst tre kapitel än så.

Ja... lite boktips var det.
Nu blir det en avocado och keso macka och en kopp the!
Go´natt!

Var tog våren vägen?

Plötsligt blev det vinter igen... Har nyss kört på känn i snöovädret från Söderala och hem. Det verkligen "spösnöade", så man såg bara ett par meter framför bilen. Hu! Men man ska inte klaga - det är ju faktiskt februari och det SKA ju vara snö nu, så det är väl egentligen ganska bra.

Lillebror var till "Stomofjäll" idag (dvs Stormorshäll) och åkte kana i pulkabacken, som tydligen mest liknade en stenig isbana. Kanske de skulle ha väntat med utflykten tills i morgon :-)

I morgon kommer kusinen! Planerat kejsarsnitt någon gång under förmiddagen. HUR ska jag kunna koncentrera mig på att jobba? Jag bara undrar... :-)
Fortsättning följer....



Vi väntar fortfarande...

... på den nya lill-kusinen. Han/hon har inte pluppat ut ännu och det verkar som om det kommer att dröja ett tag till. SysterYster är dock kvar på BB. Men hon lät inte så yster i telefonen idag. Kan ju bero på ...

1. ...att det inte är så roligt att ligga på BB och vänta. Alla ni som har varit där vet att dagens höjdpunkt är när kioskvagnen kommer rullandes och man kan köpa en tidning och lite godis. Om man har kontanter vill säga, vilket man sällan har :-(. Roligare än så blir det inte på BB i väntan på bäbis.
2. ...att hon fick dra varför-jag-är-inlagd-och-vad-säger-doktorn-historien för sjuttioelfte gången när jag ringde (kan vara rätt så påfrestande med alla som ringer för att höra om det har hänt något, typ en gång i timmen eller så!).
3. ...eller så beror det på att jag ringde och väckte henne... F´låt!

Vi är nyss hemkomna från Mormorn och Morfarn, har precis läst senaste Bamsetidningen och nu 5 minuter senare så snarkar båda grabbarna! Kors i taket! Storebror knatade för övrigt in på Ekens fritids glad i hågen i morse och protesterade inte ett dugg. Han nämnde inte ens att han varit så ledsen igår! Tja... vad ska man säga... väldigt skönt för Mamman som var riktigt orolig för hur morgonbestyren skulle gå med tanke på gårdagens krokodiltårar. Han verkade dessutom mycket nöjd med dagen, så... jag jobbar väl på fram till onsdag som planerat så tar vi lite ledigt sedan.

Nu ska jag gå ner i köket och röja undan efter middagen. Har en jättedisk på diskbänken och fulla matbordet med tallrikar och kastruller... suck.... Och sedan har jag två ikea-kassar med tvätt att vika + en maskin full med nytvättat som ska hängas. Så jag har att göra en stund. Har absolut inte tid att sitta här och skriva en massa strunt!

Adios!

Vildmarksbad och bäbis?

SysterYster och Lars har åkt till BB!! Tänk om bäbisen tänker titta ut nu :-) Spännande!! Tydligen var det inte så starka värkar ännu, men eftersom hon har högt blodtryck så fick hon stanna kvar och om värkarna inte tilltar så sätter de igång processen ändå! Äntligen ska vi få se vem som ligger där inne i den jättestora magen :-)
Kommer fler rapporter!

För övrigt så har dagen idag mest bestått av att bara vara. Dagens största insats var nog att jag äntligen kom mig för att ta ner jul-utebelysningen från altanen. Det är något med julgransbelysningar i februari... I julas var det jättefint när den hängde där, men nu...näe :-) Tror det har lite med den gröna gräsmattan att göra. Och knopparna på syrenhäcken. Julgransbelysningen gör sig liksom inte där. I och för sig gör sig inte gröna gräsmattor och knoppar i februari heller, men det är ju som det är. Inget jag kan göra något åt. Men julbelysningen kunde jag grejja. :-)

Fick besök av Åsa och Jonas på i eftermiddags. Käkade fruktsallad med turkisk yoghurt, nötter och honung, samt blåbärsbullar. Fikade läääänge! Mycket trevligt med andra ord :-)

Igår hade vi Farin-kväll hos Annica i Ljusne. God mat, vin, lekar och vildmarksbad! Supermysigt! (där kom det Lillemor :-) !!) Synd att det blev lite manfall, men vi får se till att ordna en repris snart.

Tja... det var väl helgen det. Och nu sitter jag här, i vanlig ordning, och väntar på att Pappan ska komma hem från innebandyträningen så vi kan käka något gott och titta på en film. Storebror har somningsproblem, som vanligt, men lite extra idag eftersom sportlovet börjar i morgon och han måste gå på fritids ändå. Han har tyckt att det har varit tråkigt och tungt i skolan ett tag nu, så jag känner mig verkligen som en usel förälder som tvingar honom att gå dit fastän det är lov. Men nu var han så himla ledsen, så jag kände att jag nog måste försöka ordna så vi kan vara hemma mer än torsdag och fredag som jag hade tänkt. Måste ju försöka få honom att tycka det är roligt att gå till skolan igen och det gör vi ju knappast genom att låta honom vara där på loven också, eller hur! Näe, måste försöka hitta något sätt.

Nu kommer Pappan. Ska gå ner och diskutera saken med honom samt fixa lite käk och en film.

Go kväll!


Tidig pension

Storebror och Pappan pratar om farbror Ande (24 år i år). Han jobbar på Coop Konsum, men det hade Storebror missat.
"Jobbar han i en affär?!?!? Jag trodde han var pensionär!!"

Man har ju lite andra tidsperspektiv när man är liten. 24 år tycks nog jättegammalt för en 7 åring :-)

Födelsedag

Idag är det 1 år sedan jag gjorde mitt första blogginlägg :-)
Hurra, hurra, hurra, hurra!
Måste kanske firas med en:

image69


Vårfika

I dag tog vi årets första altan-fika. Och grabbarna tog årets första koj-picknick. Så här mysigt såg det ut:
image68
Superhärligt väder, fast det kan inte hjälpas att det känns lite konstigt med 11 plusgrader och gröna gräsmattor i februari..

Onsdagmorgon

Klockan ringer 06.15. Mamman snoozar 5 gånger istället för 2. Masar sig upp och på med kläder. Försöker väcka Storebror och Lillebror. Lillebror hoppar upp med ett skutt och verkar pigg och alert. Storebror storsnarkar. Lillebror inser att vi ska till dagis och får plötsligt ont i magen". AJAJAJ!! "Jag kan inte åka till dagis för det gör så ooont". Storebror snarkar. Mamman tänker på vad som skulle hända om Lillebror kommer till dagis och börjar kräkas efter det att vi har varit hemma för att resten av familjen haft magsjuka i ett par dagar. Då blir det minuspoäng på dagispersonalens lista över bra och ansvarsfulla föräldrar (för de har väl en sådan?). Inte bra.
"Har du verkligen ont i magen?"
"Jaaa. JÄTTEONT!! Och så vill jag inte ha den där tröjan!"
Mamman anar oråd, men vågar inte riskera något. Storebror snarkar. Kryper ner i sängen igen och släcker lyset.
"Mamma. Ska vi inte åka till dagis?"
"Näe, vi struntar i det. Vi sover istället"
Tystnad....
"Men Mamma.... Jag vill åka till dagis!"
"Är det säkert det? Men du hade ju ont i magen?"
"Näe, jag bara skojade"
***suck***
Försöker väcka Storebror. Han storsnarkar. Tänker att han nog kanske inte har hämtat sig riktigt från kräksjukan ännu. En ansvarsfull förälder låter barnen stanna hemma en dag extra. Han får snarka vidare.
Fixar frukost till Lillebror som glad i hågen har satt på sig tröjan som nyss inte alls var bra. Kvittrar som en fågel och är jätteglad för att få åka till dagis.
Då kommer Storebror ner för trappan och säger "ska vi vara hemma idag? Jag är nog inte riktigt frisk än..."
"Uuuuääääää!!! Jag vill också vara heeeemma! Det är orättvist att bara ni får" skriker Lillebror.
Suck....

Så vi stannade hemma allihop. Det blev liksom enklast så :-)

Har man sagt det så...

Storebror, Lillebror och Mamman är på badhuset (igen!) När alla har svidat om till badkläder undrar Mamman om någon behöver gå på toaletten innan badet. Lillebror är tveksam, men bestämmer sig för att det behöver han inte.
"Men, du kanske ska gå ändå, för säkerhets skull?" säger Mamman som har uppfattat den lilla tveksamheten. "Det är ju bättre att du gör det nu så slipper vi gå upp ur badet och in på toa och frysa och trassla av blöta badbyxor" försöker hon, men Lillebror har bestämt sig.
"NÄE!! För jag ÄR inte kissnödig. Jag ska inte kissa förrän vi ska åka HEEEM!" säger Lillebror på sitt eget diskreta sätt så hela omklädningsrummet hör.
Mamman ger sig.

10 minuter senare:
"Mamma. Kan vi åka hem nu?"
"Redan? Men vi har ju nyss kommit"
"Jag vill inte bada mer. Jag vill åka hem.", säger Lillebror och liksom hoppar upp och ner.
Mamman hajjar och det blev, efter lite övertalning, språngmarsch till toan :-)


Knaprig brasa

...jo just det ja. I söndags gjorde vi en brasa i kakelugnen. Lillebror tyckte det var supermysigt när det "knaprade", dvs när det knastrade och sprätte i veden :-)

Pudeljakt och andra skojigheter

Storebror och Lillebror hittade på en ny lek idag. Lillebror var E-type och skuttade runt köket-hallen-vardagsrummet-köket-hallen-vardagsrummet mycket hjulbent och med stora kliv och jagade en pudel, dvs Storebror! Hihihi!! Mycket underhållande!  :-)
De har kollat in E-type och the Poodles på YouTube idag (därav leken får man förmoda) men plötsligt i eftermiddags gick det inte att titta på någon enda film från Melodifestivalen. Svt hade satt stopp. Kanske rätt så bra om det ska finnas någon rättvisa med tävlandet. Men besvikelsen på Thelbacken var stor kan jag meddela!

För en stund sedan när kvällens bok var avklarad och Storebror hade läst sin läsläxa för oss så pratade vi om att vi kanske ska ta en tur till badhuset i morgon. Storebror blir alldeles till sig i pyjamasen (han har ju inte varit utanför dörren på ett och ett halft dygn nu och det börjar märkas!) och säger lyckligt:
"JAA!! Mamma, vet du... vet du, att då. Alltså på badhuset, då, då ska jag knull..., knurrla, knulla..nä, knöla ihop mig till en boll och hoppa bomben i vattnet!!"
... och det tyckte Mamma var jääätteroligt! Jag har inte heller varit utanför dörren på ett par dagar och det börjar visst också märkas! :-)

För övrigt så känner vi oss mycket piggare idag, förutom stackars Pappan som har varit sängliggandes hela dagen. Feber och ont i kroppen. Inga magsjukesymptom konstigt nog... Men det är tillräckligt synd om honom som det är. Lillebror frågade efter maten om inte Pappan skulle ta en till "Albedon" snart - vet inte om det var för att han tycker det är roligt att hjälpa till med att trycka ut tabletterna ur folieförpackningen, eller om han helt enkelt var trött på att Pappan bara låg och sov hela tiden :-)

Nu ska jag försöka mig på att jobba lite. Adios!


Sovrumskonst

Så här kul fick man ha i vårt sovrum igår :-)
Storebror, Lillebror och kompis Erik G
image66

Lillebrors porträtt av Storebror:
image67

Uuuurk....

Jag som trodde jag bara var hungrig i går kväll, men när jag kom ner i köket och kände lukten av kakorna som Lillebror och jag bakat på eftermiddagen och illamåandet tilltog så började jag misstänka att det kanske inte bara var för att jag var hungrig som magen kurrade ihärdigt. När Pappan kom hem satt jag på toaletten (och hade köksfläkten på  i ett desperat försök att bli av med kak-lukten) och där satt jag sedan en lååååång stund. Petade i mig lite av mussel-pastan som han lagade, och somnade i soffan till "The Bourne Ultimatum". Bläää! I morse tyckte jag att jag kände mig pigg, så jag masade mig upp och stoppade in huvudet under duschen och sedan var det igång igen. Bara att krypa tillbaka till sängen. Men jag hade ju lovat skjutsa Mormorn till Gävle, så jag masade mig upp ändå och hängde med till skolan och dagis. Tänkte att vi kanske kunde strunta i shoppingen och så kunde jag bara sitta och vänta på sjukhuset medan Mormorn gjorde sin undersökning. Inbillade mig att jag skulle orka det. Men så ringde Mormorn och hade också fått magsjuka. Åkte hem och käkade lite fil och flingor, blev dödstrött och sov hela förmiddagen. Vid lunch ringde de från skolan och sade att Storebror kände sig kräknödig, så Pappan fick hämta hem honom. Somnade bredvid mig i sängen och vaknade med ett ryck. Bara att byta sängkläder och köra igång en tvättmaskin...

Hade faktiskt varit roligare att åka till Gävle och Valbo...


Nya renoveringsprojekt

Knappt har färgen hunnit torka på det nysnickrade skrivbordet i vårt nya hemmakontor, förrän det är dags för nästa projekt: Sovrummet. Känns inte jätteinsprirerat, men ändå som ett måste sedan kakelugnsmakaren var tvungen att göra hål i sovrumsväggen när han lagade kakelugnen. Är liiiite trött på att ha en stor cementfläck på väggen. Det är det enda rum som vi inte har gjort något åt sedan vi flyttade in här för 10 år sedan, så det är dags!!! Spackel- och färg är inhandlat sedan länge och har stått i hallen och samlat damm och idag lyckades vi äntligen uppbåda lite ork till att stöka till ännu en gång. Sängen och byrån står nu i lekrummet som plötsligt blev väldigt trångt. Fick flytta upp grabbarnas skrivbord på scenen och för att det inte skulle bli katastrof-tråkigt hängde vi filtar och gamla gardiner över så blev det en supermysig koja! Gäller att ha fantasi ibland! Storebror har - som alltid när det är dags för någon förändring - en liten kris och har just snyftat sig till söms över att sovrummet aldrig kommer att bli sig likt. Stackars liten! Hjälpte inte ens att man fick rita med tuschpenna på sovrumsväggarna idag... Nu återstår att hitta en lösning för klädförvaring några veckor framåt eftersom vi har 5 garderober i sovrummet som förmodligen kommer att vara fulla av slipdamm och därmed inte lämpar sig för att hänga rena kläder i. Har inte riktigt löst det problemet ännu, men... Det blir nog bra.

Lite Melodifestival också: åtminstone EN rätt låt vann! Vi röstade på tvillingbrorsorna. De var superbra!!  Carola borde däremot inte får vara med i Melodifestivalen överhuvud taget!! Hon har ju vunnit 3 gånger och dessutom vunnit hela klabbet en gång, så VARFÖR ställer hon upp igen och igen och igen??? Näe, usch och buuuu!! Jonas Otter & Duck Cover & Hold hade väl kunnat få en chans istället!!? He, he!! Lillebror gillade däremot, helt otippat, Sanna Nielsen. Han gillar ju i vanliga fall bara rocklåtar, men nu låg han med huvudet på min systers knä, vattenflaskan i högsta hugg och hade så när somnat när hennes låt började. Rätt som det var reser han sig upp, lite sådär yrvaket, och börjar spela luftgitarr :-) Hihihhi!!! Så det var något där som gjorde intryck!

Nu är jag MEGA-hungrig och utan matplan (veckoplaneringen tog slut igår, så vi måste väl ordna en ny). Tänkte att Pappan skulle komma hem från innebandy-träningen någongång så vi får käka något. Fattar inte hur man kan orka spela innebandy 3 1/2 timme flera gånger i veckan!?!?! Nördar!! :-) Nåväl... ska gå ner och botanisera bland resterna i kylskåpet.

I morgon har jag för övrigt tagit lite ledigt och ska åka till Gävle och Valbo med Mormorn!

Go´kväll!


Ny dator!

En alldeles ny, jättefin bärbar dator har jag fått idag! Den gamla väsnades så in i baljan så man egentligen skulle behöva hörselkåpor när man jobbade med den. Men nu är det tack och adjö. Har visserligen inte fått igång den andra riktig ännu (detta skrivs på Pappans gamla avlagda som tar en kvart att starta upp), men det blir nog i morgon eller på söndag. Behöver lite hjälp att få igång surfet... totalt obegåvad på sådant så det får Pappan fixa. Han är för övrigt i Stockholm på samma resa som förra helgen (fast utan mig och hotellrum då förstås). Sover hos Ande i natt och kommer hem när utbildningen är färdig.

Annars har jag nog inte så mycket att förmedla idag... det är fredag och jag är trötter efter en hektisk vecka som har gått i raketfart. Var det inte fredag nyss?

Tja... det blir nog inte roligare än så är... Jo! Nu ringde Pappan och sade att han och Ande satt och surfade runt efter fjällstugor (jag fick ett åka-skidor-i-fjällen-begär tidigare idag) och hade hittat en i Tandådalen i slutet av mars. JAAAA!!! Vore himla trevligt!!

NU ska jag sova!

Go natt!


Har ändrat inställningarna...

...så nu publiceras kommentarerna direkt utan att jag måste godkänna först! Mycket roligare! Så nu väntar jag bara på att någon ska skriva något ;-) Mest bara Heidi som är flitig!! Ingen som har någon kul länk att dela med sig av, eller så? Hittade den här: http://www.arrak.fi/sv/ag där man kan skapa anagram på Martina Haags blogg (alltså man skapar dem inte där, utan jag hittade länken där...äsch, ni fattar :-) ).  Provade med mitt namn och då fick jag bland annat fram följande:
orsaken hals len
kanoners se hall
skonar hes nalle

...kan ju vara roligt om man inte har något bättre och mer meningsfullt att fylla tillvaron med :-)
Själv har jag just tränat: 20 minuter löpband, 15 minuter trappmaskin, 10 minuter roddmaskin och sedan lite armar. Känner mig nöjd!

...och nu ska jag försöka fixa färdigt den nya layouten på www.jonasotter.com.

Adjö!

Skärpning Pappan!

Familjen Karlsson  har tillbringat kvällskvisten på badhuset.
Pappan och Lillebror leker med en flyt-grej i form av en stor fisk. Lillebror lyfter upp den i luften och kastar iväg den några gånger. Pappan tittar på och när den kommer farandes mot honom säger han på-skoj-förskräckt:
"Oaaahh! En haj! Den äter upp mig!!!"
Lillebror väser, blixtsnabbt:
"Det är ju en delfin! Pucko!!"

:-)

Tisdagkväll

Hade en mycket trevlig Stockholmshelg. Riktigt lyxigt! Travade runt bland affärerna alldeles själv i lördags, men gjorde inga större klipp. En packe strumpor, två förpackningar tights, allväders-stövlar till Lillebror, en shampo-hållare i form av en bläckfisk (!) och en magnettavla till det vårt nya "hemmakontor". Kände mig jättenöjd när jag hittade magnettavlan (bara 99 kr på Hemtex!), men när jag bar iväg med den i en jättestor kasse hann jag inte gå många meter innan jag insåg att den skulle bli rätt så tung att släpa på. Ingen höjdare att bära om kring på en stor otymplig kasse (+ några små) när man ska in och ut ur provhytter, så det blev inga kläder handlade. Bestämde mig för att inte gå på de vanliga gatorna där man alltid går, så jag tog vägen förbi Gallerian, bort mot Kungsträdgården och så en massa smågator runt och tillbaka till Hötorget och Sergelstorg innan jag tog pendeltåget tillbaka till hotellet. Gjorde i ordning ett bubbelbad och låg där en lååååång stund. När Pappan kom tillbaka från sin utbildning var vi lika trötta bägge två. Hade planerat att åka in till stan för att käka lite och gå på någon trevlig pub, men vi orkade bara till en restaurang ett par kvarter från hotellet. Käkade och var tillbaka på hotellet  lagom till omröstningen på Melodifestivalen. Och hur den gick vet vi ju alla :-) Vi verkligen STORskrattade åt farbror Sjögren :-) Antar att de som röstade på honom antingen gillar honom jättemycket eller bara ville jäklas med hela arrangemanget!

However... I söndags var vi på möbelmässan i Älvsjö Gissa om man blev insprirerad!! Så mycket snygga möbler och inredningspryttlar! Letar fortfarande efter en snygg tv-möbel, och så behöver vi en pall eller något till hallen och en hylla att ställa kokböcker på. Kom hem med en hel bunt broschyrer! Men det är ju, såklart, inga billiga grejjer... Ju snyggare desto dyrare förstås. Så vi får väl se hur det blir. Hemmakontoret börjar bli färdigt, så det ska bli en tur till IKEA och köpa lite grejjer dit och sedan är det dags att renovera sovrummet. Hade inte tänkt byta ut sängen, men hittade en supersnygg av Karin Mannerstål (som för övrigt stod där och visade själv).... vill ha!!! Fast det är ju verkligen onödigt. Finns ju en hel del andra grejjer vi behöver mer. En duschvägg skulle till exempel vara bra. Nåja...

Det var helgens äventyr det. Igår skulle Storebror till tandläkaren. Vi skyndade och skyndade för att komma dit i tid, men när vi väl kom dit så fanns han inte med bland dagens besök. Fel dag!! Typiskt! Det var nästa måndag han skulle dit!! Bara att åka hem igen. Storebror var MYCKET upprörd över att han varit tvungen att borsta tänderna en gång extra - helt i onödan :-)

Ikväll har vi varit på pingis. Det var Storebror som började på träning och Lillebror och jag tittade på. Verkar som han tyckte det var roligt, men nyss sade han att han nog inte ska gå dit mer ändå. Han tyckte det var lite för långt och så var man ju tvungen att duscha efteråt. Hemskt!!  Ja, så vi får väl se hur det går. Han gillar badhuset skarpt i alla fall -trots att man BÅDE blir blöt i badet och sedan måste duscha!

Ett litet inlägg i Lillebrors klädbestyr också innan jag slutar. Igår skulle vi hälsa på hos kusin Signe en sväng efter dagis och Lillebror bestämde sig för att göra sig lite fin: Han anlände till Kungsgården iklädd mysbyxor, fleecebyxor, t-shirt, en 2 nummer för liten stickad tröja som satt bak och fram, samt röda fingervantar, rutig kepa och allvädersstövlar :-) ... och jag glömmer som vanligt bort att ta kort!

Go natt!


Christer Sjögren!!!

Vad ska man säga?!?!?

Hahahahhhhaaaaaaaaa!

Näe, nu börjar det faktiskt bli dags att lägga ner Melodifestivalen :-)

Stockholmslyx

Halloj!
Här sitter jag på ett hotellrum i Stockholm. Alldeles ensam. (Pappan har åkt till Tollare folkhögskola för att köra en utbildning) Har en hel dag framför mig när jag kan göra precis vad jag vill. Mycket ovanlig, men angenäm situation. Känner mig nästan lite paralyserad. Var ska jag börja? Vad ska jag hitta på? :-) Just nu känns det nästan som om jag skulle kunna bli kvar här hela dagen. Bara för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ta vägen. Men det vore ju dumt, eller hur! Näe. Ska krypa ner under täcket en stund (bara för att jag kan) och sedan ta en lååång dusch innan jag beger mig ut bland affärerna. Lite kläder behöver vi ha, hela familjen, så jag börjar med ett HM eller nå´t så får vi se sen.

Har för övrigt ägnat 1 timme nu på morgonen åt att arbeta. Kopplade upp mig mot datorn på jobbet och satte igång. Funkar hur bra som helst. Vad skulle vi göra utan Internet?!

Sådär ja - nu har jag koll :-)

Nyss hemkommen från ett träningspass igen! Känner mig himla hurtig :-)
Lillemor körde en genomgång av hur alla apparaterna fungerar för mig och min svärmor, så nu har vi stenkoll. Tack å tack för det, Lillemor!!

Hade nog inte så mycket att skriva om idag när allt kommer omkring...

Jo, jag kan ju berätta att vi ska till Stockholm och bo på hotell i helgen. Bara Pappan och jag! Visserligen kombinerat med en del jobb, men det spelar mindre roll. En stooor dubbelsäng utan barn, sovmorgon och hotellfrukost. TVÅ nätter! Lyxigt!!! :-) Fast nu kände jag plötsligt att jag nog kommer att längta ihjäl mig efter grabbarna... men vaddå - hönsmamma!! Det är bara bra att längtas lite ibland. Kul att det händer något också. Grabbarna har vi hyrt ut, en till Mormorn och Morfarn och en till Farmorn och Farfarn, så jag antar att vi alla kommer att bli bortskämda på varsit håll.

Storebror var för övrigt med oss på jobbet i eftermiddags och fick i uppdrag att gå själv till shell-macken för att handla fikabröd. Han nappade direkt. Stoppade en hundring i fickan och gav sig iväg i regnet (var tog vintern vägen, nu igen, förresten?). Det tog inte många minuter förrän han kom flåsandes uppför trapporna med en bullängd i handen. Han hade sprungit både fram och tillbaka, för "det kändes så ensamt där efter vägen", som han sade :-)

Se där, det blev ett rätt långt inlägg ändå när allt kom omkring!
Nu ska jag jobba lite.

Adios!

Träning och boktips

Idag var jag duktig igen. Var till Campus Vågbro och joggade i 30 minuter på lunchen! Inte så mycket folk idag. Bara jag faktiskt. Och de första 10 minuterna hade jag sällskap av en tant i 60-års åldern med stor fluffig frisyr och läppstift! Hon tog ett par hantlar. Lyfte dem två gånger med varje arm. Lade tillbaka dem. Kollade klockan och kollade sig själv i spegeln. Sedan gick hon till någon av de där avancerade maskinerna vad de nu heter. Drog i ett snöre (med en tyngd i ena änden då förstås!) typ 4 gånger med varje arm. Kollade klockan och kollade sig själv i spegeln. Rättade till frisyren lite. Kollade klockan igen och sedan gick hon :-)

Undrar varför hon hade gjort sig så fin? Jag kanske kom och störde...? Hon kanske hade en dejt med någon där i gymmet som inte vågade visa sig när han såg att jag också var där, så det var därför hon var så noga med frisyren och hade satt på sig läppstift och allt. Och kollade klockan... Så kanske hon kände sig tvungen att låtsas träna lite nu när hon ändå var där. För att det inte skulle verka konstigt, liksom... Ja... så var det nog... eller så kanske hon bara gjort sig fin ifall det skulle dyka upp någon snygging... och så kom jag. Vad besviken hon måste ha blivit :-)

Svamlar jag nu, eller? Ja, det gör jag visst :-)

Just ja! Boktips - läste ut Odjuret igår (se tidigare inlägg!). Mycket bra!!! Kan klart rekommenderas!! Ska nog hugga in på "Flickan under gatan" av samma författare ikväll...eller så blir det Håkan Nesser. Vi får se :-)

Hänga tvätt och dricka en kopp the ska jag göra nu!

Go´natt!


Farliga byx-snoddar

Köpte mig ett par nya byxor igår. Lite jeans-liknande men med snoddar längst ner så de blir lite sådär "puffiga"... ja, ni fattar. Hade dem på mig idag. När jag skulle hämta Storebror på skolan klev jag ur bilen, stängde dörren och tog ett och ett halvt steg. Sedan låg jag plötsligt med näsan i snöslasket. Det tog en sekund eller två innan jag insåg att byxorna (snodden då förstås) satt fast i bilen :-) Försökte kravla mig upp på ett hyfsat coolt sätt. Borstade av mig lite (fortfarande med benet hängandes i snodden från bildörren) och började tokskratta när jag insåg hur komisk jag måste se ut :-) Ha, ha ha!!! Försökte öppna dörren, men då ser jag att snodden inte hade blivit fastklämd i dörren som jag först trodde. Nähej då. Den satt fast i den lilla spaken som man drar bak sätet med. Och när jag skulle öppna dörren så var liksom benet i vägen. Var tvungen att sätta mig ner på huk och försöka lirka mig ner så pass att nederkanten på bildörren hamnade över benet (svårt att beskriva. Hade jag haft en kamera och kunde fota mig själv just där - hahahaha!!! Ni hade skrattat ihjäl er!!) innan jag fick upp dörren. Var tvungen att sätta mig i sätet för att få bort den förpillade snodden från spaken :-)
Samlade ihop mobilen och nycklarna som hade ramlat ur fickan när jag föll som en fura och linkade in till skolan. Var tvungen att känna på näsan så jag inte hade fått något härligt blodigt sår där, men det var ok. Ena knäet var lite skrapat, men byxorna och snodden var hela och fina i alla fall :-)

Letade en stund efter Storebror, men hittade honom inte och ingen visste var han var. Inte förrän jag träffade på en fritidsfröken som meddelade att han hade följt med en kompis hem för flera timmar sedan! Visade sig att Pappan hade glömt att berätta den lilla detaljen för mig :-) Dessutom hade Pappan glömt bort att vi skulle till Mormorn och Morfarn för att käka mat och semlor, men det är ju en annan historia. Lite lätt förvirrad, men han är bra ändå :-)

Underlig sovställning...

...måste jag ha haft i natt. Båda armarna var bortdomnade när jag vaknade. Kändes som jag hade boxhanskar på mig när jag skulle försöka snooza väckarklockan och jag lyckades inget vidare. Råkade stänga av den i stället. Vaknade när Pappans klocka började yla 06.50. Kastade mig in i badrummet och upptäckte att jag inte såg riktigt klok ut. Måste ha legat med näsan tryckt mot väggen (eller mot ett barn eller två) för den var helt rynkig!! Sovränder över hela näsan, liksom... Inte en rand någon annanstans - bara näsan :-) Underligt!

Blev inte så mycket jobbat i går kväll... men lite i alla fall. Nu befinner jag mig dock på jobbet och här får man ju inte sitta och blogga :-) Bara att sätta igång!

Adjö!

Pundissmäll



Hittade den här filmen på min dator. Det är Lillebror ca 2 år och Pappans morfar Åke som kör den klassiska "Pundissmäll-ramsan". Mycket internt, men alla som känner Åke har hört den fler än en gång :-)
"Pundissmäll, Abbedisch, Näsbränna, Nackkaka och Hästbett!"

Hoppas att jag lyckas med detta - har precis skapat mig ett YouTube-konto och har inte så bra koll!

Men NU ska jag i alla fall jobba lite... Fast Pappan håller som bäst på att göra en fruktsallad, så jag kanske måste käka lite först... så jobbar jag sen... om jag orkar... vi får se :-)

Måndag igen

Så var det måndag igen :-)
Det vette katten vart helgerna tar vägen. Den här helgen har väl mest bestått av... tja.... få se nu... diverse sportaktiviteter samt god mat och fika :-) Rätt bra kombination. Gjorde ett pass på löpbandet i lördags. Det var länge sedan jag var på ett gym innan jag bestämde mig för att testa Campus Vågbro, så alla dessa underliga maskiner känns rätt så främmande. Lite läskiga, rent av :-) Pappan, som tränar innebandy strax bredvid, har hela tiden sagt att det inte verkar vara så mycket folk alls där på kvällarna, så det tyckte jag lät bra innan jag bestämde mig för att införskaffa mitt träningskort. Men det är ALLTID folk där, så antingen lurade han mig, eller så har han varit blind. Men jag glider in där och försöker låtsas som om jag har full koll på allt, fast snart kommer nog någon att undra varför jag bara står och harvar på löpbandet. Ska få mig en genomgång av alla grejjer av Lillemor (jobbar på Sjukgymnastkonsult och är även Farin-kollega) på onsdag så kan jag börja träna på riktigt sedan :-)
Storebror hängde för övrigt med mig dit i lördags. Han drog på sig linne, shorts, gympadojjor och svettband och sprang som en galning på löpbandet :-) Efteråt konstaterade han att det var det ABSOLUT roligaste han hade gjort någonsin och han ville gå på gym VARJE dag. Men jag vet inte jag... Det var lite sjåigt för den stackars Mamman som var tvungen att förmana honom hela tiden (han kan, som de flesta sju-åringar, vara rätt så klåfingrig!). Det är inte alltid så lätt att när man skumpar omkring på ett löpband och flåsar som en häst samtidigt som man försöker låta bli att ramla av (lätt hänt när man börjar bli trött!)

Det var det det... har nyss haft besök av kusin Signe med föräldrar. SysterYsters mage är för övrigt väldigt stor nu :-) Bäbisen ska väl titta ut om typ 3-4 veckor eller så är det tänkt. Längtar!!! Var på KappAhl för att köpa byxor till grabbsen idag och var tvungen att ta en runda bland bäbiskläderna också! Det gäller ju att ha koll så jag vet vad jag ska inhandla när han/hon har pluppat ut.

Nej, nu måste jag sluta. Jag har lite kvällsjobb att göra!

Go kväll!

Jobbiga tjejer

Lillebror är arg för att han inte kan komma på något att göra. Inga leksaker är roliga, inga spel går att spela. Allt är JÄTTETRÅKIGT!! Plötsligt kommer han att tänka på sina två bästisar från dagis. Inte ens de duger idag:

"Och mamma, det är Ella och Meja som har förstört mitt liv!!!"
"Oj, har de förstört ditt liv?!", säger Mamman "Det låter allvarligt. Vad har de gjort då?"
"Jamen, de bara bråkar och bråkar hela tiden och jag vet inte vad jag ska gööööra!"

Stackars Lillebror - förstörd av tjejer redan vid 3 1/2 års ålder.

Vila ögat

Lillebror försöker få Pappan att leka lite
"Pappa, kan du leka med mig?
Pappan, som är trött efter att just ha ätit lunch svarar:
"Ja om en stund. Jag ska bara vila ögat i soffan en stund"
"Okej" säger Lillebror "Det går bra!"
Pappan lägger sig ner i soffan och Lillebror utbrister förvånat
"Mäh! Skulle du vila HELA dig??"

... han sade ju faktiskt att han bara skulle vila ögat en stund :-)


RSS 2.0