Sportlov

Sportlovet börjar på måndag. Det är nog därför som magsjukan har slagit till nu så vi ska vara pigga på måndag.
Jo...så måste det vara...


Storebror rules

Det är Bakugans som gäller nu.
Pokemons och Gormittisar kan slänga sig i väggen.
Bakugans ääääger!Själv är jag ju bara en gammal mamma från stenåldern, så jag begriper mig inte riktigt på dessa plastgubbar. Men jag tror att man ska tävla med dem på något sätt. Man kunde i alla fall köpa en spelplan för flera hundra kronor till dem och vill man vara lite extra chick finns det även en liten pistolliknande grunka för typ en hundring som man kan använda för att liksom skjuta iväg gubbarna över spelplanen. Eller något sånt...typ

Hur som helst, så har de haft en strykande åtgång på den lokala leksaksaffären (vi snackar Söderhamn nu. Här finns bara en leksaksaffär!) men idag lyckades vi få tag i ett sexpack Bakugan-gubbar. Tre till Storebror och tre till Lillebror.

När gubbarna var uppackade och fördelade gjorde grabbarna en deal. Något säger mig att det var Storebror som kom med idéerna men Lillebror verkade trots allt mycket nöjd med upplägget som lyder som följer:

När båda grabbarna är hemma har de tre stycken var. När Storebror ska till skolan får han ta med sig ALLA gubbarna. Lillebror får inte ta med sig några gubbar alls till dagis eftersom man ändå inte får leka med medhavda grejjer utan bara ha dem i sin ryggsäck.
Låter väl rättvist, eller....?

:-)


Snöigt

Nu börjar jag faktiskt tröttna på snön...
Men det bara fortsätter och fortsätterRensning

Fröken på dagis tyckte att Lillebror hade lite VÄL många gosedjur i sin dagisväska.
Mäh!


(Men lydiga som vi är så bytte vi ut gosedjursflocken mot lite extra kläder istället)

:-)

Utmaning igen!

Jag har ju redan gjort den en gång, men nu har jag fått den igen, både från Heidi och Misen. Så okey då! Jag gör det igen:

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Helena/Heson/Hesonpeson (Visst får man extrapoäng om man kan komma på fler alternativ?!)
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hink
3. Flicknamn: Havanna (Nähäää det är ju en stad tänker ni och har förvisso alldeles rätt, men jag råkar veta att Jill Johnssons dotter heter just Havanna, så då måste det ju räknas. Eller hur) Och Heidi såklart :-)
4. Pojknamn: Hans
5. Yrke: Husgud/Handelsresande/Hårdrockstrummis
6. Färg: Henna
7. Klädesplagg: Hängselbyxor
8. Mat: Hälsingeostkaka
9. Sak i badrummet: Handkräm
10. Plats/stad: Harlem
11. En orsak att vara sen: Hundpromenad
12. Något man skriker: Hallåååå
13. Film: Hulken
14. Något man dricker: Hallonsaft
15. Band: Hellacopters
16. Djur: Hund
17. Gatunamn: Hamngatan
18. Bil: "Hundkoja"
19. Sång: Hårgalåten
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hundutställning

Sådärja :-)


Det här med bokrean...

Det var inte så förskräckligt som jag trodde. Det här med Bokrean, alltså.
Det vara bara en liten miss i katalogen. De hade GLÖMT att lägga in den vanliga beställningstalongen. Hmpf... Så kan man väl inte göra heller? Det är ju viktiga grejjer det här!
Nu blev ju jag så himla förskräckt att jag inte visste riktigt hur jag skulle bete mig. Det hela slutade med att jag handlade en hel bunt med böcker från CDons bokrea istället. Och så en bok på AdLibris. Och idag gick jag förbi bokhandeln och var tvungen att köpa tre böcker till... Jag menar, det ÄR ju ändå rea, eller hur?! Och läser gör jag JÄMT, så jag har ju egentligen varit jätteekonomisk och sparat säkert flera hundra kronor på att handla alla dessa böcker på rea istället för till ordinarie pris. Men jag är lite putt ändå...Hade det inte varit för att de hade glömt talongen så hade jag inte köpt fullt så många böcker. Faktiskt.
Hade det här varit USA hade jag nog stämt någon.


Amatör

Varje morgon när vi vaknar frågar Lillebror
"Ska vi gå till dagis idag?"
De två senaste dagarna har jag svarat "Nej", eftersom vi har varit lite krassliga.
I morse däremot, svarade jag "JA".
Lillebror blev tvärarg och skrek:
"Neeeej! AMATÖRMAMMA!!!"

...finns det någon fortsättningskurs som jag har missat, eller?
Måste nog kolla upp det för amatör vill man ju inte vara.

:-)

Att bli en "storkille"

När man är så pass stor att man kan börja handla kläder på JC så innebär det faktiskt att man måste sluta med en och annan bäbis-grejj som, trots att femårsdagen närmar sig med stormsteg, fortfarande hänger kvar.

Vi har pratat om det lite då och då ett tag, men Lillebror har sagt blankt nej. Men så idag, plötsligt mitt under kvälls-läsningen, säger han:
"Mamma, nu tänker jag sluta med min vattenflaska"
Bara sådär!
Och DET är stort kan jag meddela. Han har haft en nappflaska med vatten med sig i sängen sedan....tja...JÄMT skulle jag vilja säga!

Sagt och gjort.
Han lade sig snällt i sin säng, men blev lite törstig efter ett tag så han fick ett glas vatten.
Pappan kikade till honom efter en stund.
Lillebror sussade gott, med vattenglaset i sängen bredvid kudden där vattenflaskan brukar stå!
Hihi!

:-)


Inte som alla andra

Alla människor bloggar om Vickan och Daniel idag.
Men inte jag.
Näpp!

Fast det är ju i och för sig väldigt trevligt med bröllop, det kan jag hålla med om.
Men inte katten blev det sådan uppståndelse när vi gifte oss!
Inte en enda löpsedel fick vi.
Men det var riktigt, riktigt trevligt. Det var det :-)Erkänner

Jajaja... Namnet på YouTube-klippen står i rutan så man behöver inte skriva det ovanför varje klipp. Okeydå...jag borde ha koll på det eftersom vi i det här huset har YouTube igång på MINST två datorer samtidigt hela dagarna. Det är liksom istället för dagens barnprogram skulle man kunna säga.

Nyss när jag upptäckte detta FATALA misstag hade jag två alternativ:
1: Radera namnen, publicera inlägget på nytt och låtsas om om det aldrig har hänt
2: Erkänna och på så vis få en anledning att skriva dessa totalt meningslösa rader och samtidigt slå ihjäl fem minuter till medans Pappan sitter här bredvid och försöker ta en bild på sig själv med sin webbkamera. (Jag misstänker att det är till Facebook. Han försöker låstsas som om han tycker det är jättetråkigt, men jag har nog sett att han loggar in titt som tätt :-) Hehehe!)

Ja, ni ser ju själva vilket alternativ jag valde.
Frågan är bara vad jag ska göra nu?

Lite kvällsfika och ett avsnitt av Mia och Klara tror jag det får blir
Go´natt!

:-)


TV nostalgi

Kommer ni ihåg de här gamla barnprogrammen?

Ballongen spricker:


Du måste förstå att jag älskar Fantomen:


Urcellen Ellen:


Maten och kroppen:


:-)

Att vara sjuk

Storebror har ögoninflammation och Lillebror ont i halsen. Med andra ord så är vi hemma idag. Vi vaknade som vanligt, men låg kvar och myste en stund innan grabbarna bestämde sig för att kliva upp. Själv råkade jag visst somna om men vaknade av ett fnissande från toaletten. Där inne stod det två nakenfisar och kissade i kors så det stänkte upp på väggen.
Kul för vissa. Mindre kul för andra.

:-)

Plötsligt händer det

Det här var helgen när:
* Snöslungan tyckte att det var en lagom temperatur att hosta igång i vilket innebär att vi nu äntligen har skottat gården - första gången på hela vintern :-)
* Pappan tog tag i det, till synes omöjliga, uppdraget att inhandla en kupévärmare till bilen samt fixa uttaget till motorvärmaren (Ser fram emot att få åka till jobbet i en varm bil i morgon!)
* Lillebror handlade en tröja på "storbarnsaffären" JC för första gången. Eller en förresten... TVÅ blev det till och med.
* Lillebror fick gå över till en kompis helt på egen hand för första gången. Ok, kompisen i fråga var också med, men Hönsmamman fick stanna hemma och spana i fönstret när de knallade iväg efter gatan.
* Pappan tog det stora steget och blev medlem i Facebook.

...inte illa.

:-)

Vimmelmamman-bloggare

Hos Anne fick jag tipset att kolla vilken typ av bloggare jag är. Helt oventenskapligt och fullkomligt onödigt, men...tja.. rätt kul ändå.
Man går in på Blogmap, anger sin bloggadress och får på ett par sekunder veta om man bloggar som Blondinbella eller, som i mitt fall, Vimmelmamman.


Måste erkänna att jag har noll koll på denna Vimmelmamma, men jag får väl ta och besöka hennes blogg och undersöka om vi är så lika som det sägs.

Nu får det vara slut-bloggat för idag!
Go´natt!

Vinst!

Jag kände på mig att det var en bra dag för att satsa lite pengar på spel. Och jomenvisst. Vi satsade 150 kronor och kammade hem - hör och häpna - hela FEM riksdaler!!

Eftersom jag kände att jag hade turen med mig knappade jag genast in mig på svenskaspel.se och satsade de vunna fem kronorna plus fem kronor till på en Tia-lott. Och vad händer? Jag vann 10 kronor till! Köpte såklart ännu en Tia-lott, men den var det ingen vinst på...
 
Summa summarum: Jag satsade 155 kronor och vann 15.
Ingen vidare affär...
Men jag vann i alla fall, det gjorde jag! Och två gånger dessutom
:-)

Spektaklet

Asså, jag vet inte... är det inte dags att lägga ner det här melodifestival-spektaklet snart? I mer ä 50 år har det hållit på. Fast det är ju ändå något visst med det. Det berör ju på något konstigt sätt hela Sverige. Går INTE att låta bli att titta. Går INTE att låta bli att irritera sig på dåliga låtar, dåliga artister, att det bara är samma låtskrivare hela tiden och att fel låtar går vidare. Näe, man skulle ha varit med och styrt upp det hela så det blev något ordning ;-) Kanske lika bra att jag sjunger alla låtarna också, så blir det samma kvalitet på alla. "Samma kvalitet" kommer då i och för sig inte att betyda "bra kvalitet", men det blir i alla fall lika. Och så kan jag vara jury också. Det är säkert både roligt och spännande att vara sådär hemlig. Och internationell. Man måste bergis prata engelska hela tiden och det är ju roligt. Eller... roligt och roligt, men... ja det är i alla fall inte som vanligt. Jag pratar mest svengelska på mitt jobb. Jag säger saker som "Kan du releeeeesa den där filen" och "Om du relååååådar sidan. Jasså hade du redan updejtat?". Ungefär så. Men om jag vore jury skulle jag säkert få säga "Song number threee, two points" och "These are the votes from the international jury"...för så säger de väl... eller?
Nä, nu börjar det här bli surrigt...Kan bero på bubblet jag drack i bastun för en stund sedan :-)

Men i alla fall... Det konstigaste med årets festival är att den enda låt som jag faktiskt kommer ihåg är den som jag tyckte var förskräckligast av alla i första omgången: Snälla, snälla, snälla, snäääääääälla :-) Är inte det konstigt?

Hur som helst... ha en fortsatt skön lördagkväll :-)


I väntan på andra grader

Det var ett riktigt strålande vinterväder i morse. Bara en liten hake - termometern visade minus13,5 grader.
I väntan på att temperaturen skulle bli lite mer lagom för en promenad, lite skridsko eller pulkaåkning, så passade jag på att skura toaletten och badrummet.
Nu är jag klar. Temperaturen har stigit till -5 och solen har gått i moln.
Typiskt!


För er som har missat...

Det är fredag idag!!
Det vankas rödvin och tacosallad på Thelbacken.
Mums

:-)


Utmaning

När jag ändå är inne på utmaningar, så kör vi en till direkt.
Hittade den här hos Anne:

*******************************************
Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!


1. Vad heter du? Helena

2. Ett ord på fyra bokstäver: Höst

3. Flicknamn: Henrietta

4. Pojknamn: Hugo

5. Yrke: Hemsidesmakerska

6. Färg: Högröd

7. Klädesplagg: Husmodersförkläde

8. Mat: Husmanskost

9. Sak i badrummet: Hårborste

10. Plats/stad: Högharet

11. En orsak att vara sen: Hojpunka

12. Något man skriker: Halleluja/Herrejävlar (beror på humöret)

13. Film: Horton

14. Något man dricker:  Hostmedicin

15. Band: Herreys :-)

16. Djur: Hyena

17. Gatunamn: Humlegårdsgatan

18. Bil: Hyundai

19. Sång: Härliga sommardag (gammal schlagerdänga med Family Four!)

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hästkapplöpning

**************************************
Ja det var det! Och så har man fördrivit en kvart av sin kväll. Allt för att undvika tvätten som måste hängas!

Go´natt!

Förtydligande

Ville inte vara elak. Jag är övertygad om att personen på bild nr 4 är jättetrevlig. 
Dessutom ser hon väldigt glad ut och det vill man ju vara.
Så jag menade inget illa.

Basånivet.
Jag är snäll.

När jag var trettio

Kikade nyss in hos fröken Thyrsson som hade roat sig med en utmaning som lyder som följer:
"Googla på ditt mellannamn (under bilder då alltså) och den tredje bilden du får upp kommer att visa hur du ser ut när du är trettio."
Nu var det visserligen ett tag sedan jag fyllde trettio, men va sjutton - man får väl fuska lite :-)
Här är resultatet:


Nu verkar den här bilden vara tagen på...tja...50-talet eller så och RIKTIGT så länge sedan är det inte jag fyllde 30. Men annars är det ganska likt tycker jag nog...Joo... jag såg nog ut ganska precis så där för 4 år och 2 månader sedan...Ok, några fler bristningar på magen och aningens längre boobisar, men annars är det på pricken likt :-) Vore det inte för att jag ganska sällan står naken vid havet och håller mig i vasstrån så skulle man nästan kunna tro att det faktiskt är jag.

För övrigt var det en himla tur att det inte var bild nummer 4 man skulle ta:;-)


Linser = billigare än vin ;-)

Igår var vi "på lokal" med arbetskamraterna efter jobbet.
Idag provar jag linser.
Får ungefär samma resultat - lite smått yr i huvudet :-)

Att ha ont i kroppen

Lillebror har lite egna uttryck för olika sjukdomstillstånd.

Ont i pannan = huvudvärk
Ont i midjan = ont i magen
Handvärk = ont i händerna

:-)

Trött på minusgrader

Allvarligt talat. Börjar det inte bli dags för lite plusgrader nu?

Tisdag

* Glömde Storebrors täckbyxor hemma. Fick åka en extra sväng till skolan = klantigt
* Glömde mobilen i bilen så jag fick gå upp för alla tre trapporna på jobbet en extra gång = också klantigt
* Köpte en sallad med räkor, crabsticks, ägg, pasta, mm till lunch. Den såg supergod ut, men var fryst i mitten = otur och jädrigt irriterande
* Kom tillbaka till jobbet efter lunch och det var knökfullt med bilar på parkeringen. = NÄMEN vilken OTUR, då måste vi nog åka hem och jobba istället :-)
* Glömde mobilen hemma när jag åkte för att göra några ärenden på stan innan jag hämtade grabbarna = otur, för KusinSigne hade ringt under tiden jag var borta och ville hämta upp Lillebror på dagis

Men för övrigt har det gått ganska smärtfritt ändå tycker jag.
Lite av en vanligt, typisk tisdag faktiskt.

En ny infallsvinkel

Ettåringar är lustiga små människor.
De ser saker på ett lite annorlunda sätt än vi vuxna gör.
Jag hade till exempel aldrig kommit på att man kan balansera en liten legoratt på pepparkvarnen och sedan putta ner den igen...och igen...och igen. Om jag hade tråkigt skulle jag nog inte kläcka idén att sitta en stund på köksbänken och leka med ett knippe bananer och droppskyddet till SodaStreamern. Hade nog inte heller tänkt tanken att jag skulle krypa/gå/åla upp och ner för trappan till övervåningen fyrahundrafemtielva gånger. Det skulle jag nog mest tycka var jobbigt. Men att provsitta lite olika trappsteg och dingla med benen skulle ju kunna vara okej även för mig, om det nu inte vore för att jag har lite för långa ben för just den aktiviteten. . 
Men från och med nu kommer det att bli ändring, för kväll har jag nämligen gått kursen "hur-man-roar-sig-själv-alldeles-gratis-och-hur-länge-som-helst" hos KusinOtto. Nästa gång jag har tråkigt ska jag nog prova att hälla ut en kortlek på golvet och sedan smaka lite på de olika korten. Eller fylla en mugg med vatten och skvätta ut över köksbordet och sedan släppa ner muggen på golvet och se hur lång tid det tar innan någon hämtar upp den igen.
Störtkul :-)


Att straffa en olydig Mamma

När man är RIKTIGT arg på sin mamma för att hon har gjort något superdumt så måste hon få ett ordentligt straff. Säg till exempel att hon har varit på KappAhl och köpt tre par byxor och en skjorta UTAN Lillebror så han inte har kunnat välja själv. Sån´t världsviktigt kommer man inte undan med hur som helst. Näpp.

Så vad gör man då?
Jo, först skriker man lite åt henne och stampar ordentligt i golvet och säger att man ALDRIG kommer att ha på sig de superfula nya byxorna. När Mamman suckar och går ner i köket skrider man till verket. Man drar ner alla täcken från dubbelsängen på golvet, går ner till Mamman i köket och ser till att stampa ordentligt i trappan för att skrämma upp henne litegrann. Man spänner ögonen i henne, knölar i hop ögonbrynen och rynkar pannan så mycket det går och säger med sin argaste röst:
"Mamma, nu har jag stökat till i ert sovrum och om du inte lämnar tillbaka byxorna så jag får välja nya så kommer jag att stöka till i HELA huset!!!!"

Det KAN lyckas, om man har tur! Eller så kan man peta i sig lite mat, bli på bättre humör och komma på att det nog var ganska okej byxor ändå.

:-)

Skällig mamma

"Jag gillar inte när pappa blir arg på mig" säger Lillebror
"Näe, det klart. Det är ju aldrig roligt när någon blir arg på en" säger Mamman
"Näe. Men pappa får liksom en annan röst när han blir arg. Det är DET jag inte gillar."
"Jaha. Men får inte jag också en annan röst när jag blir arg?" undrar Mamman
"Nähäää. Du låter bara precis som vanligt."

:-)


Vintertrött

I bilen på väg från ett soligt Gävle till lika soligt Sandviken säger Storebror

"Vilket härligt väder det är! Solen skiner... Nu fattas bara sommaren"


Så sant som det är sagt
:-)

Ska det vara så svårt?!

Min käre man gillar inte bruksanvisningar. Han läser ALDRIG en bruksanvisning, om det inte är ABSOLUT nödvändigt. Själv gör jag gärna precis tvärt om. Förutom idag när jag skulle installera min alldeles nya scanner. På kartongen var det 3 steg-för-steg bilder. Det såg löjligt enkelt ut så jag skred till verket utan att läsa bruksanvisningen. Jag gluttade bara lite på bilderna och tänkte "Något så enkelt kan man inte misslyckas med".
Kunde man visst.

Jag gjorde:
- Ta bort allt emballage
- Koppla scannern till datorn
- Kör igång installations-cdn

På kartongen stod det:
- Ta bort allt emballage
- Kör igång installations-cdn
- Koppla scannern till datorn

Ingen större skillnad  kan man ju tycka, men när man har med usb-scannrar att göra är det kinkigt värre. Jojojmen. Det har jag lärt mig nu. Har man gjort i fel ordning måste man leta rätt på datorns administratörslösenord (som man såklart inte vet var man har), annars får man inte installera något scannerprogram. Näpp,nope, kommer inte på fråga.
Hade jag inte varit gift med en datanörd så hade både scannern och datorn legat ute i någon snödriva vid det här laget.
Men nu så funkar den fint.

Nästa gång läser jag bruksanvisningen
:-)

Mat i brallan

Har tillbringat dagen på Parkbadet i Sandviken tillsammans med familjen Eriksson/Pettersson.
Väldans skoj och mycket mysigt var det!
Ett och annat skrapsår och några blåmärken har vi efter att ha åkt i strömmar och forsar och allt vad det nu fanns, men det var det värt! Hur skoj som helst.

Fast dagens roligaste var nog det här:
Lillebror och Mamman badar. Efter en stund dyker det upp strips lite här och var i bassängen.
Det var visst inte så smart att spara mat i badbrallorna som Lillebror hade tänkt sig

:-)


Fredag den 13

Ingen otursdag här inte.
Först en ordentlig sovmorgon och bara att kliva upp till uppdukat frukostbord.
Nästan tre timmar på Leklandet = glada barn
En tur till Gefle Yachts där vi kikade på två båtar = glad pappa
Ett besök på Plantagen = glad mamma

Nu väntar vi på att familjen Eriksson/Pettersson ska dyka upp så vi får käka lite middag och i morgon bär det av till Parkbadet i Sandviken.

Ha en trevlig fredagkväll!


Glömde!

Jag glömde att blogga igår... Mäh! Har väl aldrig hänt förut :-)


Vad har de gjoort?!?

Idag hittade jag årets bokreakatalog i ett tidningsställ på Tempo. Förr i tiden kom den alltid i brevlådan, men inte i dessa moderna tider. Nej nej. Nu får man hämta den själv,  vilket i och för sig är helt ok. Bara jag inte blir utan så kan jag gärna bära hem den själv och bespara brevbäraren det lilla omaket.
Men det får faktiskt vara nog med nymodigheter. Bokrean är bokrean och då ska det gå till på vissa sätt. Man ska till exempel sitta i flera timmar och verkligen lusläsa katalogen, skriva önskelista och sedan fylla i förbeställningstalongen längst bak. Man stoppar sin talong i jackfickan, knatar i väg till bokhandeln och sedan är det bara att vänta till dagen B som i Bokreastart.
Idag när jag kom hem med min alldeles nya bokreakatalog, tog en kopp kaffe och satte mig tillrätta för att börja lusläsningen så upptäcker jag till min förskräckelse att de har tagit bort talongen!! Finns inte!! Mäh!! Så nu kan man alltså inte förbeställa böcker längre, eller? Och hur har de då tänkt att jag ska göra? Jag har ingen lust att trängas bland bokborden klockan 7 den 24 februari. Jag vill glida in lite senare på dagen, lämna fram min lilla lapp och få en färdigpackad kasse med de böcker som jag har beställt.
Så vill jag göra.
Punkt.


Är det tråkigt nu eller???

Det händer inte mycket kul nu. Inte alls. 
Så vad gör man för att liva upp tillvaron? Jo, man beslutar sig för att ta ledigt på fredag och åka till Gävle med familjen.
Jajjemen. En ren och skär skolkning faktiskt. Fast vi frågade fröken om lov, det gjorde vi. Man vill ju inte lära barnen att skolka på riktigt :-)

Så schemat för de närmsta dagarna ser ut som följer:
Onsdag - som vanligt
Torsdag - efter dagis/skola/jobb susar vi ner till Gävle och hälsar på Siv och Åke. Några ska gå på hockey. Grabbarna och jag ska gå på bio och kolla in Bolt.Fredag - Parkbadet i Sandviken och eventuellt ett besök hos familjen Eriksson/Pettersson
Lördag - Leklandet i Gävle

Nåt skoj ska man ju ha såhär mitt i kallaste februari!

Tvättmonstret

Skulle vilja ta ett snack med den där killen som sitter i torktumlaren (eller är det i tvättmaskinen?) och käkar strumpor. 
Efter att ha vikt en hel IKEA-kasse med underkläder har jag 7 strumpor över. 7 stycken udda strumpor! Och vad ska jag göra med dem?? VA??

Hundar

Lillebror berättar:

"Mamma, på dagis har vi en bok om de där myrorna och elefanterna och i den finns det en jätterolig hund. En sån där som är som en lång rad,  Taxi eller vad de heter."

:-)

Utmaning

Blev utmanad av Heidi

"Gå in bland dina foton och ta mapp nr 6 bild nr 6 lägg ut den på bloggen o skriv lite om den. Utmana sen 6 nya o länka till deras sidor."

I mapp nr6 fanns det bara tre bilder, så jag fuskade lite och tog den 7:e mappen istället. Där hittade jag den här lille mannen:KusinOtto, endast knappt ett dygn gammal. Taget på BB den 28 februari 2008.

Jag fortsätter fuskandet och skickar utmaningen vidare till den som känner sig manad.

Konstig olja

Jag har nyss kommit hem från en massage.

"Vad är det som luktar?" säger Lillebror
"Luktar det något?" undrar jag
"Ja, det luktar bensin!!"

...undrar om man kan reklamera massagen? Jag trodde att man skulle lukta gott efteråt

:-)


På Thelbacken intet nytt

En helt vanlig torsdag bara. Varken mer eller mindre.

God natt!

På Thelbacken intet nytt

En helt vanlig torsdag bara. Varken mer eller mindre.

God natt!

Ingen middag

Kom just på att vi inte har ätit någon middag idag.
Har varit på badhuset och bara käkat en skinkmacka.
Skulle kunna vara därför min mage kurrar så förskräckligt.
Måste nog åtgärda det. Snabbt!
Tack å go´natt för idag.

Dramatisk lunchhandling

Skulle handla en sallad till lunch idag. Strax bredvid sallads-disken i affären låg en man på golvet och krampade. Det kom skum ur munnen och han hade uppenbarligen väldigt svårt att andas. Det tog ett par sekunder innan våra trögtänkta hjärnor hade tagit in det hela och insett att det inte var någon som låg på golvet för att mecka lite med kyldisken, utan att han faktiskt behövde hjälp. Bara vi hade fattat det så blev det fart - jag ringde 112 och Pappan sprang för att hämta personalen. Det tog några minuter innan ambulansen var på plats och vid det laget hade han slutat krampa och till och med satt sig upp på en stol. Hu... riktigt läskigt var det! Man är ju inte direkt van vid sådan dramatik på Tempo så jag kände mig helt skakig efteråt.
Först mitt tok-spel i går och så det här idag.
Det får vara nog med action ett tag nu.


Lite bitchig idag

Idag har jag varit riktigt bitchig och skällt ut en person efter noter. Det bara svartnade. Jag blev verkligen TOKARG. Inte alls likt mig....Förstår fortfarande inte riktigt vad som flög i mig, men det VAR välbehövligt. Dessutom tror jag att personen i fråga fattade vinken. Bara en så´n sak!
Det måste vara de nya glasögonen...

:-)

Kast med 1.4 kilos kyckling

Jag har varit på storhandling ikväll.
Framme vid kassan, när jag skulle packa upp varorna på bandet, provade jag på "kast med 1.4 kilos kyckling".
Ja, en fryst kyckling då, förstås. Jag kastade den på en påse färsk bladspenat. Det var kul :-)
Det blev en rejäl smäll och så regnade det bladspenat från vagnen och ner på golvet. Fast själva spenat-regnandet kom igång först när jag skulle lyfta på påsen för att se hur stort hålet blev och såklart lyfte i fel ände!

:-)


Livet som uppfinnare

Lillebror ska bli uppfinnare när han blir stor. Tidigare var han inne på att bli "bakare", men nu har han alltså ändrat sig. Idag undrade han hur gammal man måste vara innan man kan börja jobba med det man vill jobba som, så vi pratar lite om det och att det nog är ganska svårt att vara uppfinnare.
"Men jag är ju så himla klurig jag, så jag kommer att komma på MASSOR av uppfinningar!" säger Lillebror
"Till exempel, om man behöver en ny tv-spelsdosa. Då kan jag bara snickra och skruva i hop en ny på min snickarbänk. Och om du behöver ha någon grej mamma, så uppfinner jag bara det. Jag kanske kan uppfinna lite mat eller så....Näääe. Mat kan man ju inte uppfinna. Men man blir nog RÄTT så trött när man uppfinner. Så när jag är klar måste jag nog ta en macka eller nåt."

Ja, det är nog precis så det är att vara uppfinnare!
:-)

Tantfasoner

Igår var jag och hälsade på en mycket liten och väldigt ny människa. Bara en och en halv vecka gammal och, som sagt, mycket liten. Tror faktiskt aldrig jag har sett en riktigt SÅ liten bäbis någon gång. Endast drygt 3200g tung och 48 cm lång. Våra grabbar har vägt närmare 4 kg bägge två och den senaste bäbisen i släkten (kusinOtto) vägde (om jag inte minns fel) 4600g när han föddes, så lille Axel var verkligen pytteliten.

Är det inte märkligt hur man blir när man träffar bäbisar? Man vill hela tiden säga såna där grejjer som egentligen bara tanter får säga, som t ex "Nämenoooo vad liten! Tänk vad fort man glömmer hur små de är!"
Och så måste man titta på sina egna barn och säga "Kom och titta! Tänk att du har varit så här liten!".
Och när ingen ser skulle man vilja smyga fram till bäbisen (som självklart har sin 4-timmars sovstund precis när han har fått besök) och nypa honom lite i kinden så han vaknar och man kanske eventuellt skulle kunna få hålla honom en stund. Fast det gör ju inte tanter, så det låter man bli med. Man dricker kaffe, äter bullar och jämför förlossningsberättelser istället.

Precis det gjorde jag igår.
Men nu är jag mig själv igen. Tror jag.
Eller inte riktigt förresten. Jag hämtade mina nya glasögon idag så jag känner inte riktigt igen mig själv när jag tittar i spegen. Dessutom vet jag inte om jag känner mig nöjd... Men jag får väl ha dem ett tag och känna efter. Man ska ju ha stoooora glasögon nu. Ba så ni vet.

:-)

Det här med att dö litegrann

Mamman och Lillebror fick lite kvalitetstid på kondis i lördags. Pappan var krasslig och Storebror var rädd att han skulle vara tvungen att hänga med till biblioteket som ligger vägg i vägg med kondiset, så han vågade inte ta risken att följa med. Men Mamman och Lillebror gillar kondis. Och bakelser! Så de spenderade en halvtimme eller så på TeWes konditori med Princessbakelse (Lillebror) och semla (Mamman) och hade under tiden ett mycket intressant samtal. Bland annat pratades det lite om döden.

"Tänk om Emil slår mig så hårt så jag dör", säger Lillebror
"Hu, det vore ju otäckt, men det gör han ju såklart inte" säger Mamman "Och förresten så är det förbjudet och väldigt korkat att slå sin lillebror så mycket att han dör"
"Men tänk om jag skulle dö... Vem skulle ta hand om mig i himlen då?"
Mamman har faktiskt ingen aning om hur det funkar med barnpassning i himlen, men hinner inte fundera ut något bra svar innan Lillebror fortsätter:
"Det är nog inte så roligt när man dör och bara är ett barn, för då längtar man nog förskräckligt mycket efter sin mamma och sin pappa."
Så blir han tyst en stund igen.
"Men i den här släkten så dör vi ju inte så ofta, så jag behöver nog inte oroa mig!"
End of discussion!

Han är klok, min fyraåring :-)

Otto badar

Den som tror att ettåringar inte kan kontrollera blåsan har fel. KusinOtto vet precis när det är dags att kissa lite, nämligen så fort blöjan åker av :-)
Och har man ägnat sig åt sådana aktiviteter måste man bada litegrann. Dessvärre har vi inte längre något badkar på Thelbacken, så det fick bli handfatet istället, men det gick ju bra det med!


Lila lördag

Tänkte att ni ville se Thelbackens egen hejja-klack under Körslaget-finalen i lördags. Så håll tillgodo, här kommer i alla fall delar av den:

Lila var såklart temat för kvällen vilket vissa anammade mer eller mindre ambitiöst. Lars t ex letade fram sitt gamla längdskidåknings-ställ. MosterMia kom i lila strumpbyxor och Farmorn i en klänning-från-förr-fast-fin-ändå. Dryckesalternativen varierade också under kvällen. Just på den här bilden dricker Lars vin och MosterMia verkar ha avnjutit en flaska välling :-)


RSS 2.0