Man kan åka fort nu

Idag har jag provåkt nya E4:an mellan Enånger och Hudiksvall.
Först åt ena hållet.
Sedan åt andra.
Funkade bra.
Och det gick fort.
Alltså, inte fort som i att jag körde extra snabbt, utan mer fort som i "det-tog-klart-kortare-tid-än-att-åka-genom-Iggesund"-fort.

Och det här kan ni direkt sortera in under kategorin "totalt-värdelös-vetande" eller för den delen: "saker-man-bloggar-om-när-man-är-toktrött-i-huvudet"

:-)

Det här med tiden

J***vla jobb!
Ponera att man hade all tid i världen och kunde göra vad man ville med den. Till exempel umgås ohämmat med sina barn utan att behöva tänka på diverse olika webbsajter som ska publiceras, funktioner som ska planeras upp, kunder som ska besökas, utbildningar som ska genomföras. Vore inte det himla härligt så säg?

Eller, känn på den här: obligatoriskt sportlov även på arbetsplatser!
Bra idé tycker jag. Kanske ska skicka den vidare till Fredrik R?
:-)

UPDATE:
Ja alltså, nu när jag läser det här så här dagen efter, så inser jag ju hur det låter. Jag är självklart oerhört glad för att jag har ett jobb. Micket glad och tacksam. Men när jobbet styr över familjen och tiden så känns det inte bra. Inte alls. För barnen är ju viktigast såklart. Alltid. Och när man känner att det finns ett behov av att bara ägna sig åt dem i några dagar men det är en massa andra "måsten" i vägen så är det inte kul.
Det var bara det...

Fast forward

Men allvarligt...
VAR tog den här helgen vägen??
:-)

Dagens hoppsan

Idag har jag jonglerat med ljuslyktor i en presentaffär.
Ska nog inte gå dit mer på ett tag...
:-)

Fredag på finska

Så här kul har vi haft det ikväll:
Wohahahaha :-)

Bäbis vs bastu. Och lite slagsmål

Idag ska man visst blogga om bäbisar. Typiskt det, när jag hade tänkt blogga om att bygga sig en bastu. Har googlat lite på ämnet och det verkar vara ett och annat att tänka på med milimetrar för bästa placering av ventiler, lämpligt avstånd mellan bastuns innervägg och husets innervägg, folie som isolering, med mera, med mera. Något jag dock inte blir riktigt klok på är den här instruktionen som jag hittade på nätet:
Om mannen vill slå sin livrädda fru med en lövruska i bastun, så är det bra om höjden på bastulavarna* är anpassade enligt skissen? Eller va? Och hur tolkar man bilden på mannen sedd uppifrån? Är 600 något slags standardmått mellan axlarna på en bastubadande man? Behöver jag kontrollera min egen man så att han har rätt mått? Får han inte slå mig med en lövruska annars? I så fall hoppas jag att han faller utanför standardmåtten, för något slagsmål vill jag inte ha. Eller att han för den delen inte bara faller utanför standardmåtten, utan faller omkull mer på riktigt och bryter armen/alternativt mosar lövruskan innan han kommer på en så urbota dum idé som att slå mig.

Eh... nu känns det som att det här inlägget på något sätt har gått aningens överstyr.
Jag sa ju det.
Man ska blogga om bäbisar idag, inte bastubyggande.
Det måste vara därför.
Får ta det en annan dag.
Det här med bastun alltså.
Tyvärr har jag inte så mycket på gång när det gäller bäbisar. Förutom att det såklart är kul att det blev en liten sessa!

God kväll!

:-)

*) Ja, det heter så. Alltså själva bänkarna man sitter på. Visst märks det att jag börjar bli lite av en expert i ämnet!?

När man minst anar!

De senaste dagarna har jag lyckats parera en hel hög med förrädiska isfläckar på gatan, samt även gjort en snygg piruett i duschen på gymmet utan att stå på ändan. Men trappan ner till källaren fick mig på fall tillslut. Inomhus. Utan is. Halkade och gled helt osnyggt tre-fyra trappsteg med rumpan och ryggen mot trappan. Inte kul. Mycket ont. Aj!
:-(

Avklippt

Knappt hade blogginspriationen kommit tillbaka så lade interneth****etet av. Ja alltså, jag fattar ju att det inte var HELA internetet, men den lilla del som ansluter till det röda huset på Thelbacken ville absolut inte fungera mer än tio sekunder åt gången. Lätt frustrerande om man säger. Och ett riktigt I-landsproblem. Ett stort. Med skämsvarning. Hur tusan har man blivit så internetberoende? Det var minsann inte lätt att fördriva två kvällar utan tillgång till cybervärlden. Märkligt...
:-)

Kostsam sport

Att hockey är en kostsam sport har man ju hört talas om, och idag blev jag minsann varse. Medan Lillebror spelade hockey hann jag göra av med, i runda slängar, en tusenlapp! Köpte nya täcken på Jysk och lite annat smått och gott i väntan på att Lillebror och hans kompisar skulle spela färdigt.
Ja jösses... hur ska detta sluta?!
:-)

Näe. Det räcker nu va?!

Det är väldigt mycket Ranelid överallt just nu.
Så jag hoppar över det.
Lika bra.
Herre gud...

Det är förvisso samma visa varje år. Man vill inte titta. Tittar ändå. Skäms. Ojjar sig.
Men årets Mello tar nog ändå priset. Först Thorsten och nu Björn.
Som om det inte räckte med Kempe och G:son...
Näe.
Det räcker väl nu, va?

Tacka vet jag 1984.
Det var grejjer det!:-)

Klurigt i köket

Näe. Jag kommer inte på det (se föregående inlägg). Och jag har fler: ett trumset byggt i mini-lego?
En fingerboardramp?
Hockeykort?

Jag förstår verkligen inte hur jag ska kunna använda dessa saker i min matlagning?! Men på något sätt borde det ju gå. Varför skulle de annars ligga och skrota i köket?
:-)

Idag funderar jag lite över nyttan med att...

img_0959 (MMS)

Idag funderar jag lite över nyttan med att ha ett lasersvärd i köket. Har dock inget bra svar ännu.  :-)


Värdefullt vetande

Idag fick jag lära mig hur termostaten till golvvärmen ser ut inuti! Mycket oväntat, ganska intressant och helt onödigt. Lärde mig också att den inte håller ihop särskilt bra om den ramlar från fönstret ner i klinkersgolvet. Det var i alla fall bra att veta, men praktisk övning på tappa-termostat-i-golvet var lite overkill*. Hade hellre läst en broschyr i ämnet.

Har idag även shoppat leverpastej på ICA och tagit mig igenom en hinderbarna** på Lillebrors skola.
Så nu vet ni det!

:-)


*) Jag vill ju gärna stoltsera med att jag nyss har varit i NY, så därav det amäärikanska uttrycket. Hehe ;-)
**) Ja, en hinderbana av och med barn, såklart!

P.S Det lutar åt formsvacka ;-) Se föregående inlägg. D.S

Det står visst still...

Idag = bättre dag!
Men bloggandet går det inget vidare med.
Kan det vara så att jag redan har bloggat om allt. Färdig, liksom?
En torsdag är ju en torsdag som alla andra torsdagar.
Eller har jag bara hamnat i en helt vanlig formsvacka?
Kan hända den bäste.
Jag avvaktar så märker vi nog...
:-)

Onsdag - en lite lagom bra dag

Idag skulle jag vilja blogga om alla roliga saker jag har gjort, hur otroligt effektiv jag har varit och hur kuuuuul jag har haft på jobbet. Fast det är fult att ljuga, så det blir inget...
;-)

En resa i korthet

Dag 1: övernattningsrummet på Arlanda var visst bokat till den 18/2 och inte den 8/2. Men bänken på terminal 5 var hyfsat bekväm. Frankfurts flygplats var lång och smal. Jag välte ett glas juice när jag klev på planet och blev upplyst om att champagne bara är till för förstaklass resenärer och åker man ekonomiklass får man nöja sig med sparkling wine.

Dag 1 1/2: Åkte tidigt och i många timmar. Kom ändå fram mitt på dagen. Trodde att rumsnummer 3114 betydde rum 114 på våning 3. Det var fel. Rum 14 på våning 31! Lite shopping. Lite sightseeing. Hard Rock Café på Times Square. Dödstrött.

Dag 2: Vaknade kl 5. Blev i princip inkastade på ett frukosthak. Fick en rundvandring, prisgenomgång och blev fotograferad både med och av inkastaren själv inom loppet av 3 minuter. Blev mätt. Gick vidare. Åkte hiss till 86:e våningen på Empire State Building. Tog många bilder. Åkte sightseeingbuss. Åkte färja. Tittade på Frihetsgudinnan. Gick till South Streen Seaport. Åt lunch. Gav kyparen för lite dricks. Skyndade oss därifrån. Åkte buss. Ont i fötterna. Gick på pub. Gick på restaurang. Gick hem.

Dag 3: Vaknade kl 5. Snöväder. Promenerade till Central park. Promenerade i Central Park. Drack Irish Coffe på the Boathouse. Längtade efter grabbarna. Ringde hem. Gick vidare. Åt mat. Gick och gick och gick. Åkte buss ett kvarter. Gick på pub. Gick hem. En fjärdedel av resesällskapet fick feber. Övriga gick på restaurang. Gick hem.

Dag 4: Vaknade kl 5. Åt frukost. Packade. Tog en promenad till Macys. Där var det stängt, men HM var öppet. Gick hem. Checkade ut. Åt lunch. Drack kaffe. Åkte taxi. Tog flyget hem.

Dag 5: Bytte plan i Frankfurt. Kom hem kl 16. Dödstrött.

Summa summarum: Några missöden, lite kallt och emellanåt lite snöigt, trött i hela kroppen, men annars helt FANTASTISKT!!!

:-)

New York i februari

Central Park
Chrysler building från hotellfönstret
Inne i Empire State Building
Utsikten från 86 våningen
Frihetsgudinnan med lyftkran och allt
Har ni någon gång undrat hur hon ser ut bakifrån?

Vi drar västerut!

Och nu gott folk, tänker jag lyxa mig med några dagars semester igen. Det är inte mer än rätt åt mig efter veckor av tokstress och med fler bollar (dvs jobbprojekt) i luften än vad som egentligen är hälsosamt. Så det så!
I och för sig kommer vi förmodligen inte att vara varken pigga eller särskilt utvilade när vi kommer hem igen, men det får det vara värt.
På fredag tänker jag hälsa på hos den här damen:
See ya!
//Heson

Dagens blunder

Det hände inget (se föregående inlägg). För jag struntade helt enkelt i att gå dit. Mohahaha!!!
Däremot tyckte min familj att jag var micket, micket rolig som ställde fram ett paket färska lasagneplattor på frukostbordet i morse. Lasagneplattor eller rökt skinka - same shit... Himla kinkiga ungar man har
;-)

Heson på gymmet - en spännande historia

I fredags var jag på gymmet i en hel timme utan att upptäcka att träningsbyxorna satt bak och fram.
Idag tog jag fel på flaskan med "fixa-håret-kladd" och duschtvål när jag var färdig och skulle blåsa håret.
Undrar just vad som kommer att hända i morgon...

:-)


Efterlysning: farbror i traktor

En snöig dag som den här undrar man lite var farbrorn med traktorn, som tidigare i vinter har envisats med att skotta och sanda vår uppfart så fort det har kommit en halv centimeter snö, har tagit vägen. Dålig dag att ta semester på om man säger.

(Och här hade jag tänkt visa er en fin bild på snövädret, men se det går inte för jag har ingen kamera tillgänglig och dessutom är det alldeles för mörkt ute. Men ni vet ju hur det brukar se ut. Vitt liksom!)

:-)

RSS 2.0