Fel färg...

I går pratade vi med kakelsättaren (södra norrlands bästa enligt honom själv) och sade att vi ville ha vit fog mellan kakelplattorna i köket.
- Nej, vit blir inge´ bra, blir smutsigt på en gång. Ljusgrått ska ni ha! , sade han och eftersom han är proffset så ...ok då, tänkte vi men poängterade att vi ändå ville ha det så nära vitt som möjligt.

Idag hade han fixat fogen - men den var mörkgrå - gråare än själva kaklet. FEEEEEL!! Blev inte alls snyggt!!! Vill inte ha så!!! Det skulle ju bli fina vita ränder mellan de ljusgrå plattorna. Nu är allt bara jämngrått. :-(  Vad gör man åt det? Inte så mycket antar jag, för man kan ju inte göra om. Men det hade ju varit bra om han hade kollat att vi gillade färgen innan han kletade dit fogen. Suck!! Så mycket vånda för att hitta rätt kakel och så blir det ändå fel. Trist....

Ingick inte kund-koll i södra-norrlands-bästa-kakelsättare-tävlingen?


Semesterstress

Alltid samma sak innan man ska på semester - man måste stöka undan så mycket som möjligt veckan innan så att man verkligen kan vara ledig. Ordentligt. Det är nog aldrig så stressigt som just innan man ska vara ledig. Fast det är ju på sätt och vis rätt så bra för då är man ju verkligen i behov av att ta det lite lugnt sedan.

Dagens schema:

 • jobba hela förmiddagen
 • lunch på Albertina
 • hem och kolla till byggnationerna
 • hämta Storebror och köra honom till frissan
 • boka fotograf till bröllopet (dörren bredvid frissan, så det är lika bra att passa på)
 • handla magmedicin och Alvedon på Apoteket
 • hämta kompis som vill hänga med hem och leka en stund
 • till E-center för att shoppa det sista som behövs i klädväg
 • hämta Lillebror på dagis
 • laga mat
 • inspelning med Farin
 • hem och hämta kläder och annat som ska packas.

...det var väl just bara det! Vila får vi, som sagt, göra nästa vecka. På Mallorca. I värmen.


Trött i knoppen

Låååång dag har det varit idag. Har jobbat som en galning (har blivit dubbeljobb den är veckan eftersom vi är en man kort på jobbet), varit till örondoktorn med Storebror (såg bra ut - rören satt kvar och nästan inget vax alls!), shoppat lite till Mallorca-resan, en tripp till McDonalds, till Vågbro och fixat matsäck, familjekväll på skolan (superbra!!! Värsta tillställningen med sång och redovisning av årets temaarbeten, fika, tipspromenad och lekar), tillbaka till Vågbro, hem till Thelbacken med lite grejjer, handlade lite och nu är jag på jobbet!
Phuuu!!

Nu orkar jag inte mer så nu lägger jag ner för idag.

Go´natt!


Nya familjemedlemmar

Storebror har skaffat sig låtsaskompisar. Tre stycken till och med. Vet inte om det är normalt för en sex och ett halvt åring... Känns som det borde vara avklarat i den här åldern, men han kom väl plötsligt på att han hade missat det och bestämde sig för att prova :-)

Hur som helst... De heter Johan, Per och Emilia, är typ 4 decimeter höga och vill gärna sova "skafötters" med oss i sängen på kvällen. I går var de lite bråkiga när vi skulle sova så vi fick säga till dem med strängaste rösten att de skulle ligga stilla och inte väsnas så hemskt. Vi ville ju inte att de skulle väcka Lillebror. Och idag hade de plötsligt tagit sig in i kylskåpet och käkat plättar med grädde och sylt. Busungar!

Den stora frågan just nu är om de ska få hänga med till Mallorca på lördag. Han har inte riktigt bestämt sig ännu, Storebror. De kan ju vara bra att ha om det inte finns några andra barn där som man kan leka med. Men å andra sidan är de ju rätt så bråkiga också så det kan ju bli besvärligt att ha med dem på planet. Och tänk om de kommer bort. De kan ju ingen spanska...

Spännande fortsättning följer...

Storebror funderar 2 ...

"Mamma, hur träffades farmor och farfar?"
"Tja... jag vet inte riktigt, men jag tror att de jobbade på samma ställe."
Storebror funderar en stund, uppenbarligen inte nöjd med svaret...
"Näe. Jag tror de träffades i affären.... Man får ju använda fantasin!"

En blivande romantiker tro?!  :-)

Måndag

Bra start på veckan - vi hann inte ens till jobbet förrän kakelsättaren ringde. Han stod hemma i vårt kök och tänkte sätta upp lite kakel :-) Hurra, hurra!!!

Kaklet till toaletten har dock inte dykt upp ännu, men förhoppningsvis kommer det under dagen.
Trevligt, trevligt :-)

Storebror funderar...

"Mamma, när jag blir stor ska jag inte skaffa mig någon fru"
"Jasså, varför inte det?"
"Näe, för jag hörde på nyheterna att det ändå var så svårt att få tag på någon"

:-)

Otursdag

Vaknade med mega-ont i ryggen som nu har omvandlats till någon typ av nackspärr. Det har hänt ett antal gånger sedan vi flyttade till Farmorn och Farfarn. Kan kanske eventuellt ha något att göra med att jag sover i skarven av två sängar varav den ena är typ 5 centimeter högre än den andra :-) Men det är sån´t man får ta!
Hur som helst...

Kom till jobbet i morse och då ville inte min dator starta. Så här sex timmar senare har den fortfarande inte kommit igång, trots att P och J har ägnat en bra stund åt diverse viruskollar och annat. Den VILL inte  helt enkelt. Så jag har väl inte gjort mycket vettigt idag. Surfat och läst lite i min nya designbok.

I förmiddags ringde Snickar-Calle som var på g med att sätta upp köksfläkten som kom i går. Men det visade sig att den hade blivit skadad i transporten och var alldeles bucklig :-( Tyyyypiskt!!!!  Pappan ringde till affären som levererat den och de lovade att kolla upp hur vi ska gå tillväga för att få en ny och sedan återkomma. Det var kl 10 i förmiddags. Nu är klockan 14.20 och än har de inte hört av sig. *suck*

Lite av en otursdag idag....

Födelsedagsbarn

Grattis till Farmorn och Farbror-Ande som fyller år idag. 54 och 23. Grattis, grattis!!


Lite gladare :-)

Nu är jag lite gladare igen. Plötsligt dök ugnen, mikron, fläkten och diskmaskinen upp! Står nu lite här och var i hallen och i köket. Fortfarande i kartonger och plast, men ändå :-)

Kaklet till badrummet kommer förhoppningsvis på onsdag nästa vecka...*suck*... men det är ju som det är... bara att vänta

Kakeltrassel

Först var jag jätteglad - idag skulle ÄNTLIGEN badrummet kaklas.
Sedan blev jag mindre glad - det var fel kakel som hade kommit :-(
Sedan blev jag arg - Färgaffärs-mannen säger att vi visst hade sagt att vi ville ha 10x10 och inte 5x5, men det har vi INTE sagt. Aldrig. Har inte ens tänkt tanken att vi skulle ha det. Dessutom var han med när vi stod där och tog det slutgiltiga beslutet. 5x5 centimeter stora vita plattor på större delen av väggen och 2,5x2,5 centimeter stora runt själva spegeln. Så sade vi. Inget annat. Grrrr. Dessutom sade han att det var JAG som måste ha ändrat mig. Vilket kundbemötande!!! Besvärligt att beställa om verkade det också vara.

Så nu tar det minst en vecka till innan toaletten är klar... *suck*

Men nästa lördag åker vil till Mallorca i alla fall. Det ska ju bli trevligt, men lite trist att det inte hinner bli klart tills dess.

För övrigt har vi konsert med Farin i kväll. Har nog aldrig känt mig så dåligt förberedd. Men det är bara att försöka hålla koncentrationen på topp och tungan rätt i mun så ska det nog gå bra :-) Måste bara försöka få tag i något att ha på mig. Provade det jag hade tänkt ha på mig i går kväll, men det såg inget vidare ut... kände mig som en tant i en stormönstrad svart-vit tunika och korta byxor samt sandaler. Måste försöka hitta ett par svarta leggings och ett svart linne. Och helst ett par svarta skor också... Lunchen kommer att gå åt till det så äta får jag väl göra en annan gång.

Nu ska jag på springtävling. Det är lillebrors dagis som har det årliga "Grodloppet"

Adjö!

Nytt köksbord

Nu har jag beställt ett nytt köksbord!!!!
Hittade ett superbilligt på Europamöblers hemsida (bord + 6 stolar för drygt 5000 kr). Ringde till närmaste butik (Hudiksvall), men då hade containern med dessa bord och stolar kommit bort :-) Låter ju inte klokt, men så var det i alla fall. Så nu skulle det tillverkas nya bord och skickas i en ny container och den beräknades komma i slutet av juli. Typiskt! Så länge tänker vi inte vänta.

Ringde till en annan affär (i Bollnäs) dit vi var och kollade i helgen. Ett nästan exakt likadant bord för 7995 kronor med 6 stolar. Det fick bli det istället. Så nu är det bara att vänta!

Långhelg...

...och den spenerades mestadels hemma hos Farmorn och Farfarn. En shoppingtur till Gävle med SysterYster i lördags, ett par grill-tillställningar och Farin-övningar blev det också.

Långhelg innebär ju också att bygget har stått stilla, men igår var det fart igen. Bänkskivan är på plats och även diskhon och kranen (var tvungen att åka hem en extra sväng i går kväll, bara för att prova om det funkade!!!). Det vägghängda toaletten är på g - allt som ska sitta inne i väggen är klart och snickarna har byggt en låda runt om. Idag blir det förhoppningsvis kaklat också! Hurra hurra!!!

Aktivitet på bygget

Det var fullt hus hemma i morse: 2 snickare, 3 målare och 1 sotare och förhoppningsvis dyker även rörmokaren upp idag! Skönt att det händer grejjer!!!


Idag har jag...

... jobbat en stund
... käkat lunch hemma på altanen
... tittat på tapeter och kakel till köket och vardagsrummet
... varit med Lillebror på 3-årskontroll på BVC
... handlat
... lagat soppa och bacon-ugns-pannkaka
... och lite annat smått och gått.

Nu ska jag strax på övning med Farin (http://www.farin.nu)
och sedan hem för att hämta lite tvätt och kolla vad snickarna har åstadkommit idag.
Skulle ABSOLUT behöva springa en runda också, men det vette katten om tiden räcker till.
Det får bli i morgon.

Huvudvärk

Storebror och hans kompis (som nyss fått en gammal mobiltelefon i present) diskuterar i baksätet:

"Men va´ konstigt! I morse när jag tittade i kalendern stod det att det var den 12:e maj, men nu står det 13:onde", säger kompisen.
"Du kanske såg i syne", säger Storebror
"Vadå?"
"Ja, du vet... Du såg kanske fel. Att det såg ut som den 12:e. Du såg i syne", säger Storebror
Då blir det tyst en stund. Sedan suckar kompisen djupt
"Vet du...Du pratar så jag får huvudvärk"

...och mamman fnissade lite i framsätet :-)

svårt med s

Lillebror kan inte säga s. Åtminstone inte i början av ord.

"Vad heter det här?" säger pappan och håller upp en flaska med jordgubbssylt
"Tylt" säger Lillebror
"Näe, det heter sssssylt! säger pappan
"Tyyyyy.....jordgubbar!!!" säger Lillebror :-)


Premiärtur

Lillebror fick en trampbil i treårspresent. Idag monterade vi ihop den och tog premiärturen. Till lekparken fram och tillbaka. Gick som på räls :-) (men bilden blev inget vidare)


Konversation

"Kalle vill du ha pasta med ost i eller vill du ha spaghetti?" undrar mamman
"Va?" svara Lillebror
"Vill du ha pasta med ost  eller spaghetti?" försöker mamman igen
"Va?"
"Vill du ha sån'a här eller sån'a här?" säger mamma och håller upp paketen
"Va?"
"Vilka vill du haaa?" undrar mamman aningens frustrerad
"Tomtar!" säger Lillebror


... men vi hade ingen pasta som såg ut som tomtar. Det fick bli både med ost och spaghetti. Det blev enklast så och mamman orkade inte fråga fler gånger. Mamman är värsta pms-morsan idag, men det kändes lite bättre när hon äntligen hade hittat en tröja som passade bra (inte för varm och inte för kall och i rätt färg. Mammor kan också vara som småbarn ibland) och fått äta lite pasta. Och fått många kramar av pappan och barnen :-)

Frustrerande!!!

Idag var det inte en enda hantverkare hemma hos oss!! Var håller de hus? Jag vill ju att de ska jobba allt vad det orkar nu så här på slutspurten!! Då kan de ju inte hålla på att jobba på andra ställen heller.....  :-(

Men nu är alla köksskåpen på plats och toan är fuktspärrad. Kakelugnen är färdigrenoverad, den nya ytterdörren sitter där den ska och taklister och fönsterfoder på G. Lite finlir och sedan är det bara yta. Kakel, klinkers, klickgolv, färg och tapeter.

...jag längtar heeeeeeeem!!!!!!

Grattis...

... till Lillebror och Morfarn som fyller år idag. 3 och 56.
Den ene får en trampbil och den andre en flaska whiskey.

Stackars mormor...

... som har ramlat och brutit armbågen och höftbenet.
Är man gammal och dement och bor på ett vårdhem borde det inte behöva ta en hel dag innan någon upptäcker att ens fot pekar åt fel håll och kan koppla ihop det med att man ramlade omkull på förmiddagen!!! Man blir så ARG!!! Vad krävs för att få jobba på ett vårdhem för dementa? Tydligen ingen sjukvårdsutbildning i alla fall och knappt ens lite sunt förnuft. En dement person har inte förmågan att känna smärta på samma sätt som vi gör. En gammal människa är skör i kroppen så om man ramlar borde det vara en självklarhet att han eller hon blir undersökt av en sjukvårdskunnig personal!??! Eller?? GRRRRR!!! Jag blir så arg!
Mormor hade ramlat på förmiddagen. Sedan hade de bäddat ner henne i sängen och där låg hon resten av dagen. Fick till och med middagen serverad i sängen eftersom personalen tyckte att hon verkade så trött. När de skulle klä av henne för kvällen upptäckte de att hon var alldeles blå på armen och benet och först då ringde man efter ambulans.

Vad kan man säga? "SKÄMS" är nog det bästa jag kan komma på.

Morfar...

...i boken om Kråke, ser inte ut som vår morfar. Kråkes morfar har svart krulligt hår.
"Hur ser din morfars hår ut då?" undrar Mamman
"Han har hår på hela hakan", säger Lillebror

...och det här helt rätt. Inget hår på huvudet, men massor på hakan :-)

Chokladansikte

Lillebror vill spela GuitarHero och först vill han välja vilken "gubbe" han ska vara. Finns flera olika att välja på och hudfärgerna på dessa "gubbar" varierar.

- Mamma, jag vill ha den där gubben med chokladhänder och chokladansikte och konstigt hår!

...är man bara 3 år så har man inte så mycket att referera till. Men choklad kan han, Lillebror :-)


Storebror är för övrigt en stjärna på GuitarHero och har i helgen avancerat från "Easy" till "Medium" och klarar varenda låt - men han var tvungen att sluta spela med gitarren bakom ryggen. Det blev för svårt :-) Vad månde bliva av vår lille 6-åring. Rockstjärna kanske?

Nu KAN det inte vara långt kvar!!!

Snickar-Calle har fixat fönsterbrädor, gipsat det sista i hallen och satt upp spånskivor i garderoben. Finns just inte så mycket mer att göra så det MÅSTE vara dags att montera köksskåpen vilken dag som helst nu!

Fick en rejäl släng av hemlängtan i går kväll. Det funkar fint att bo i Vågbro - åtminstone tycker vi det, men jag vet egentligen inte vad farmorn och farfarn tycker :-) De har inte slängt ut oss ännu i alla fall! Funderar om vi kanske ska flytta till mormorn och morfarn i några dagar, men samtidigt känns det lite bökigt att ta allt pick och pack och krångla iväg också.. Det kan ju, som sagt inte vara så långt kvar nu. Men nu har vi varit hemifrån i 3 1/2 vecka och det är lååååång tid! Ska ju åka till Mallorca snart också och det är inte utan att det känns lite småjobbigt - vill inte vara borta mer nu!!

Magsjuka :-(

...har vi fått. Eller i alla fall Lillebror. Fick hämta honom i förmiddags efter att han hade kräkts i maten. Kul! ... eller inte. Bara jag hade pratat med fröken i telefon så började det automatiskt att knorra och kurra i min egen mage också. Och i pappans. Hatar verkligen magsjuka!!! Skulle kunna göra nästan vad som helst för att slippa. Inte megakul just nu heller när vi inte ens bor hemma i vårt eget hus. Fick skura farmorn och farfarns hall-matta i eftermiddags, för Lillebror kräktes lite på den när vi kom hem. Men direkt efter hall-kräkant åt han lite ris och sedan lite gröt och det har inte blivit fler kräkor så vi kan ju hoppas att det är en lindrig variant av magsjuka.
Härligt ord: KRÄK :-)Valborg...

... bestod av först lite sol, lite blåsväder och sedan lite moln och till sist SNÖ!!!! Usch och fy!! Men på sista april SKA man grilla. Det är tradition och dem ändrar man inte på. Och man KAN faktiskt grilla i snöstorm. Kanske inte lika mysigt men det får man ta, och jag undrar om den obligatoriska grill-whiskeyn som serverades till kocken verkligen smakade lika bra som en ljummen sommarkväll... men som sagt: är det tradition så är det :-) Vi var i alla fall hos SysterYster med familj i Kungsgården. Kusinerna var på ypperligt humör och lekte som galningar. Bara ett par spillolyckor med Fanta och ett litet slagsmål om ett kastrull-lock som Lillebror ville ta med in, men som kusin Signe bestämt hävdade att det skulle ligga ute i sandlådan :-) Gullungar!!! Promenerade till kasen (eller Maj-grillen som Lillebror sade!) i snövädret och kom hem dyblöta. Lillebror somnade i vagnen lagom till raketerna. Hur man nu kan sova till ett fyrverkeri, men Lillebror kan!

Idag har vi spröjsat fönster och skrapat bort gamla tapeter från murstocken runt kakelugnen. Är alldeles trött i armen :-). Hälsade på familjen Karlsson/Persson i Ljusne en stund också.

Och vips så var den här långhelgen slut :-)

Till sist en bild från fjällstugan:(Observera Storebrors kamouflage-jacka och Lillebror med geväret i högsta hugg. Familjen Gerilla :-)  !!)

Go´natt!

Här kommer...

... det äntligen lite bilder!


Här är SnickarCalle och hans lärling "Fredde" (eller "Pelle".. eller var det "Nicke"... vi är lite oense!)


Snickar-hunden Wendy


Här kommer köket att stå...


Kalle och Wendy busar

RSS 2.0