Rapport från igår

Igår åkta vi förbi här och fnissade förstås hejdlöst:


Sedan provade Pappan hur det kändes att ligga under en ratt och verkade ganska nöjd och glad:


Efter ett långt kundmöte där man fick god sallad till lunch, samt äta hur många ljusbruna Polly man ville, blev vi hungriga och köpte lite noodlad mat:


Det var riktigt gott. Ja, och så innan vi åkte hem råkade vi ta vägen förbi vår favorit-kaffe-affär på Söder och fick med oss en blank och fin kaffemaskin hem.
Den kan brygga både espresso och göra smarriga cappuccinos och annat gott. Som en extra liten bonus kan man dessutom använda den som spegel. Finfint!

Det var igår det. Idag har jag mest suttit på min stol och ojjat mig över det växlande vädret (Åska, sol, regn, sol, åska, regn) och över att det inte längre känns ok att gå omkring i en tunn sommarklänning. Vad som händer i morgon återstår att se. Go´natt så länge!

:-)

Tandhygienisten

Det är alltid lika spännande att gå till tandhygienisten. Bara en sådan sak som att de har ett själv-inchecknings-system där man ska knappa in sitt personnummer på en dator, gör det hela lite mer spännande. Idag stod det redan en kille som förtvivlat försökte förstå hur man skulle göra för att bli incheckad när jag kom. Jag ställde mig i kö och väntade tålmodigt medan han knappade och knappade utan att lyckas. Eftersom jag råkade tjuvkika lite på hans personnummer kunde jag konstatera att han föddes samma år som jag tog studenten, vilket gör honom till medlem av generationen som växt upp med datorer och därför borde förstå sig på en simpel liten inchecknings-apparat utan problem. Det tyckte nog han också, men icke desto mindre gick han bet. Tillslut fick han hjälp av en sköterska och när det visade sig att man skulle trycka på den blå knappen och inte den röda, såg han lite generad ut. Värsta självklarheten när man är född en bit in på 1990-talet! Själv spetsade jag förstås öronen ordentligt så att jag, när det var min tur, visste precis hur man skulle göra och därmed framstod som en mycket klok och världsvan sjuttiotalist. HA!

Nåväl. Själva tandhygienisten är en mycket trevlig dam som pratar om väder. Och så har hon några standardkommentarer som rör mina mjölktänder (jo, jag råkar ha några sådana kvar) samt tandtråd. Samma kommentarer varje gång. Men sedan börjar det roligaste. För hon säger alltid: "Men nu ser man tydligt att du har jobbat på bra med tandtråden här! Det ser mycket bättre ut än förra gången!" Fast jag vet att jo, jag var ju duktig de första två veckorna efter mitt senaste besök och i morse gnodde jag på som tusan, men de övriga 5 och en halv månaderna har jag inte tandtrådat alls.

Detta genererar i några frågor: Är tandtråd en bluff? Är tandhygienisten en bluff? Bör jag byta ut henne?
Faktum är att jag idag bestämde mig för att tandtråd nog är ganska bra trots allt, tandhygienisten är trevlig men inte så pålitlig och japp, jag ska byta ut henne.

Så nu vet ni det!

:-)

Men om man kunde sova istället!!!

Natt på Thelbacken.
Mamman råkar läsa till 00:24. Oops...
Då vaknar Storebror och har svårt att somna om. Efter fjärde omstoppningen somnar han ÄNTLIGEN!
Då får golvvärmesystemet på nedervåningen plötsligt för sig att larma lite. Två yrvakna vuxna som inte kommit sig för att ta på sig varken kläder eller glasögon, irrar runt i mörkret och försöker komma på hur de ska få tyst på tjutandet.
Sedan blev Mamman törstig som en gnu efter middagspizzan och måste kliva upp två gånger för att dricka vatten.
Varmt som en bastu i sovrummet. Upp och öppna fönstret och försöka somna om i de svettiga sängkläderna.
Jaha... så blev det morgon då...
Lite trött idag av någon anledning...
:-)

Plötsligt händer det

Klockan 21:26
Ett skrivbord. En kaffekopp fylld med en espresso gjord av nyinköpta, lite extra goda kaffebönor. En dator. En liten hög med gamla räkningar och en bok av Stephen King. Åsså Heson.

Klockan 21:28
Ett skrivbord med en kaffepöl, blöta räkningar, blöt dator. Det är bara Stephen King som är sig lik. Heson fick hålla datorn upp och ner en stund tills kaffet runnit ut ur alla håligheter och samtidigt försöka hålla tummarna för att den inte gått sönder. Verkar som om jag hade tur där i alla fall. Alltid nå´t!
:-)

Nähähääru

Hmm... Det är något som inte riktigt stämmer här. Var är solen? Var är värmen?
:-/

Att fastna på bild

Förra året kom skolfotograferingen lite som en överraskning. Resultat: två långhåriga, men dock mycket gulliga, barn fastnade på bild. I år tänkte jag minsann se till att de blivit av med de vildvuxna sommarfrisyrerna innan det ska fotograferas. Bokade klipptider till onsdag nästa vecka och kände mig micket, micket nöjd och framförhållen. Sedan visade det sig att Storebror skulle fotograferas på tisdag. Boka om. Och nu fick jag nyss veta att Lillebror ska fotograferas på måndag. Hinner inte boka om.
Resultat: En nyansad, en väldigt, väldigt långhårig.
Men två av en är ju i alla fall klart bättre än förra året!
:-)

Tyngdproblem

Idag har Heson premiärtränat på gymmet under lunchen. Första gången för hösten, alltså. De hade möblerat om lite sedan sist. Och tydligen gjort något med maskinerna, för de kilon som för några veckor sedan kändes helt ok att lyfta var nu liksom...ja tyngre på något sätt. Märkligt... Bara för att de flyttat dem lite...
;-)

Miljötänk i katalogbranschen

Eniro meddelade oss, via vanlig snigelpost (ni vet: brev, kuvert och frimärke. Inget elektroniskt.), att de har tänkt till lite när det gäller sitt miljöarbete. Men jag vet inte jag... Känns som om de hade lite otur när de tänkte. I brevet står det nämligen att vi som tidigare valt att inte längre få Gula Sidorna i brevlådan, ändå kommer att få den från och med nu. Om vi sätter upp en "Ingen reklam, tack"-skylt så slipper vi, men har vi ingen sådan så kommer de obönhörligen att lägga ner en katalog i brevlådan.


Det som gäller är alltså: ingen reklam alls eller reklam och en rackarns katalog som man ändå bara kommer att kasta bort/elda upp. Det lär dröja innan miljön vinner något på den policyn! Eniro däremot kommer ju förmodligen att kunna öka sin upplaga så de vinner nog en hel del.

Näe, min teori är att de helt enkelt bara försöker hålla pappersvarianten av Gula Sidorna vid liv med lite konstgjord andning. Det kan även vara så att Eniro är lite sura på Svensk Direktreklam och vill vara lite taskiga genom att tvinga svenska folket att sätta upp "Ingen reklam, tack"-skyltar. Men miljötänk... näe...

:-)
P.S NÄR använde NÅGON pappersvarianten av Gula Sidorna senast, förresten? Alltså för att leta efter ett nummer, inte för att tända en brasa. D.S

BKO

Insåg just att den här veckan innehåller en av årets höjdpunkter. Som jag har väntat! I flera veckor! Men på torsdag är det äntligen dags: Bo Kaspers Orkester kommer till Freluga Trädgårdsscen. Bästa bandet på bästa stället! Kan ju bara bli bra!! Nu hänger det bara på vädret. Inget regn tack. Och gärna ganska många plusgrader. Och noll myggor. Då blir det magiskt!

:-)

Skolkillen summerar

Lillebror = en mycket stolt "ettakluddare".
Efter två dagar summerade han läget.
Mycket nöjd med: sin skolbänk, rithäftet, färgpennorna, den blå leran, sitt fadderbarn, samt den nya hyllan i kapprummet.

Inte helt nöjd med: två skoldagar avklarade men inte EN endaste liten läxa!

Verkligen dåligt!

:-)

I´m back!

Se där: Två (snart tre) inlägg på en och samma kväll! Och de tog inte ens flera minuter att skriva. Wiihaaa! En dag på jobbet och jag är redan på G. Det finns hopp om livet!
:-)

For large men

Pappan och Heson filosoferar lite över de nya butikerna Dressman XL.
Heson undrar lite över om deras målgrupp verkligen är så stor...
Och det är den tydligen. I dubbel bemärkelse.
Hehe...
;-)

Vardag

Jahapp, så var det plötsligt vardag igen. Tydliga tecken på det (om man känner sig osäker och behöver dubbelkolla) är:

* Skolväskor lite här och var i hallen
* En nätt liten pappersbunt på köksbordet där man kan läsa in sig på veckans utflykter, tårtbakningstävlingar, friluftsdagar, mm så man lyckas skicka med rätt barn rätt utrustning samt eventuell matsäck på rätt dag.
* Barn som faktiskt är riktigt trötta fastän klockan bara är nio

Kände mig lite tveksam igår kväll, men ... det blir nog bra det här ska ni se!
:-)

Gick ju bra det där

Sammanfattning av dagens IKEA-besök, samt en tur på Gävle.

Antal inköp av "saker-jag-inte-visste-att-jag-behövde": 2 (en kökskniv och en grillpanna i teflon)

Antal av dessa som var mindre bra: 1 (grillpannan funkade inte på induktionshällen. Tycker för övrigt att IKEA borde se över sina illustrationer. Det som jag trodde var en induktionshäll var förmodligen ett Triangiakök eller något annat konstigt)

Dagens ord: "Mamma..." (Startar varje mening och återkommer mitt i om Mamman, dvs Heson, inte hummar eller jaa-ar lite lagom ofta. Mycket tröttsamt...)

Dagens kap: ett par nya skate-skor till Storebror som kostade UNDER 500 kr. Inte ofta det händer.

Dagens hoppsan: en sushibit med oidentifierbar rökt fisk på. Jag svalde och sköljde snabbt ner med coca cola. Storebror försökte göra det samma, men med mindre lyckat resultat. Lär nog dröja innan han vill äta sushi igen, stackarn

Å nu ba: Go natt!
:-)

Semesterhjärnan jobbar fortfarande

Näe, men allvarligt! Det finns ingen hejd på hur trögtänkt jag är just nu. Har visst fortfarande semesterhjärnan inkopplad och till och med den går på sparlåga.
Suck...
Det blir således ingen sammanfattning av sommarens äventyr (idag heller). Det kommer att ta hela natten och då blir jag ju om möjligt ännu mosigare i hjärnan. Jag har en date med mina grabbar på IKEA i morgon (ok, jag mutade dem med frukost på Donalds för att få dem att hänga med, men i alla fall!) och då måste jag försöka vara på topp. Vet ju hur lätt det är att komma hem med kassarna fulla av saker jag inte visste att jag behövde. Nu behöver jag snygga och praktiska pryttlar till den nyrenoverade källaren. Punkt.
Å nu: kvällsfika och tv.
Återkommer!
:-)

Kanoners

En promenad till några gamla kanoner på en brant och gräsligt gräsig kulle kan vara det som behövs för att förvandla en helt vanlig, trist och långtråkig onsdag till en alldeles väldigt trevlig dag. Åtminstone när man har finfint sällskap med sig och det hade jag idag.
:-)

Morgon-pepp

En nyvaken och kramig Storebror:
"Mamma, du är faktiskt helt perfekt. Det finns INGET fel på dig!"
Precis det en nyvaken och morgontrött Mamma behöver höra!
:-)

Hej!

Det här med bloggandet går visst inte så bra just nu. Är liksom lite upptagen av annat. Riktigt viktiga grejjer, som att snickra garderober, sätta upp hyllor och piffa till lite i allmänhet i vår källare. Och med att byta ut trasiga glödlampor lite här och var i huset eftersom man tydligen måste börja använda lamporna igen. Och så har jag meckat lite med avloppet, städat skåp, tvättat och tja... tagit tag i lite det-där-ska-jag-fixa-någon-dag-snart-grejjer. Det gäller att hålla sig sysselsatt så man kan hålla det dåliga samvetet som säger att man verkligen borde ta tag i lite jobb-jobb (alltså mitt riktiga jobb då) på behörigt avstånd. Alltså, jag gjorde ett tappert försök att öppna min mailbox i går, men... näe... hittade liksom inte riktigt någon inspiration till att gå igenom och sortera bland 450 olästa mail. Kanske i morgon. Eller på torsdag. Defenitivt på måndag i alla fall, för då är det dags för vardag igen för både barn och vuxna. På riktigt
:-)

Nationalitetsproblem. 

img_2788 (MMS)

Grabbarna har köpt sig nya finskor. Eller om det är dan(s)skor... :-)


RSS 2.0