En bra dag för symaskinsaffärer

Den här veckan började rätt bra för symaskinsförsäljaren Sören i Bollnäs. Två minuter efter öppningsdags fick han besök av Heson och hennes trasiga symaskin. Tio minuter senare hade han krängt på henne en sprillans ny Singer, samt pratat sig ur service på den gamla symaskinen.
Heson själv känner sig mycket nöjd med dealen, även om den var rätt spontan, och har nu en symaskin till salu om någon skulle vara intresserad. Den är lite dålig på att sy (undertråden blir oftast bara ett enda trassel), men enligt Sören blir den så gott som ny för 800 kronor spänn. 
 
:-)
 
 

Det närmar sig premiär!

Vi repeterar och repeterar, men nu är det baske mig inte långt kvar till premiären! Det har varit några intensiva helger med rep från förmiddag till kväll både lördagar och söndagar, men i morgon är det dags för den allra sista repetitionen. Sedan återstår teknikrep och två genrep med kostymer, håruppsättningar och hela faderullan innan det är dags för premiär. Och jisses vad roligt det är! Dessutom kommer det att bli kanonbra!
Kom och titta om ni har möjlighet vettja!
 
www.iljusochmorker.se
 
 
 

Mamman - en attraktion

Lillebror:
 
"Mamma, jag tycker du är attraktiv"
Mamman kan inte låta bli att fnissa lite, men tackar ödmjukast för komplimangen. 
Lillebror blir tyst en stund.
"Mamma... Vad betyder attraktiv egentligen?"
Mamman förklarar.
"Aha! Då var det inte det jag menade. Jag menade att du är så där att du är med överallt och alltid håller på med något. Att du är aktiv!"
 
Tänkte väl :-)

Varning för arabies

Lillebror:
"Elsa var inte i skolan idag. Hon är visst sjuk. Jag tror hon har fått arabies eller nåt..."
 
Förmodligen skulle jag säga. Har hört att det går bland 9 åriga tjejer just nu
 
;-)

Femkampsmåndag

Har haft femkamp med kusinOtto, femåetthalft, ikväll. Svårare än man tror, för reglerna var verkligen jättekrångliga! Tur att Otto hade koll och kunde styra upp det hela. Till exempel trodde jag först att den som kastade sin boll längst automatiskt vann. Så funkade det åtminstone på nittonhundratalet vad jag minns, men här var det visst tvärt om. Kortast kast vann. Jahaja...
Och i grenen där man ska springa med en liten pinne mellan knäna från ett snöre till ett annat (den leken kan ni va :-), så fick JAG börja om från början när Otto tappade sin pinne. Dessutom var det jaktstart som gällde och inte klara-färdiga-gå vilket jag såklar inte hade fattat och där tappade jag värdefull tid.
Prickkastning med kardborrebollar på konstig måltavle-hatt, förlorade jag automatiskt eftersom Otto hade ny frisyr för dagen. Ny frisyr = omöjligt att ha måltavle-hatt, så Mostern fick inte kasta sina bollar.
I titta-genom-en-strut-och-samla-små-lappar-med-siffror-grenen missade jag själva starten helt och hållet och hade inte en chans att komma ikapp.
Femte grenen hoppade vi över.
 
Resultatet i femkampen Otto vs Mostern: 4-0
 
:-)
 
 

Dagens sötaste

Lillebror har fotat och hashtaggat på Instagram:
 
 
:-)
 
 

Till tomten: Du kan värma upp renarna nu!

Såhär en helt vanlig solig och varm torsdag i september, har nog den som haft vägarna förbi Thelbacken undrat om vi blivit fullkomligt galna här på vår lilla kulle. Sånggruppen Farin har nämligen fräschat upp sin julrepertoar och sjungit julsånger för full halls i vardagsrummet med altandörrarna på vid gavel. Ingen i kvarteret kan ha missat att vi tjuvstartat julen en aning. 
Joråsåatte...
Saknade bara glögg och pepparkakor!
 
:-)

Tur som en tok!

Tog cykeln till gymmet idag. Träningsväskan på pakethållaren, mobilen i cykelkorgen och full fart framåt med 15 minuter att tillgå för transport och klädbyte innan kettlebellpasset började. Sladdade in på parkeringen, ställde cykeln i cykelstället och lirkade av väskan från pakethållaren. Stoppade cykelnyckeln i det stooora ytterfacket på väskan där det ligger en himla massa skräp och tänkte att jag förmodligen inte skulle hitta den när det var dags att trampa hemåt. Bestämde mig för att det var ett senare problem och nu var det brådis att hinna byta om. In i omklädningsrummet, träna-träna-träna, in i duschen, ut igen och på med kläderna. Ungefär här kom jag på att jag skulle kolla om någon saknat mig under lunchen. Men... ingen telefon!!! Tänka, tänka, tänka... Gaaahhh! Den hade jag ju lagt i cykelkorgen! Och i mobilfodralet ligger både mitt privata Visakort och två från jobbet, mitt körkort, ICA-kortet och Coop-kortet!!! Åååhhh vad jobbigt det blev nu!! Bara att springa ut i linne och byxor, dyngblöt i håret och barfota. Och faktiskt - den låg kvar!!! I cykelkorgen, på cykeln, i cykelstället där det förmodligen passerat fler än en person under de 45 minuter jag varit borta.
Phu!
Ibland har man tur som en tok! 
 
:-)
 
 

I Ljus och Mörker

Om och utifall att man känner att man inte har något särskilt för sig i sista helgen i Oktober eller första helgen i November så har jag ett tips! Då kan man surfa in på Ticnet och köpa sig en biljett till  musikalen "I Ljus & Mörker" som kommer att visas på Lokstallarna i Bollnäs, just i slutet av Oktober och början av November. Förresten kan man passa på att köpa en biljett till en kompis också, eller hela släkten när man ändå håller på, för ingen vill väl missa tillfället när det visas en riktigt, riktigt bra musikal i lilla Bollnäs!? Det är ju verkligen inte varje dag det händer, så passa på!
 
Förutom lilla jag och några av mina kompisar ur sånggruppen Farin, så är Nina Söderquist och Joakim Nätterqvist (som spelar självaste Arn i filmerna om just Arn, ni vet!) med. Bara en sån´n sak!
 
Här kan ni läsa mer
Missa inte, som sagt!
 
 
 
:-)
 
P.S Och kan man inte komma till Bollnäs så visas den även i Iggesund och Gävle! D.S

Att vara herr och fru

Det finns många bra saker med att vara gift. En är till exempel att det då per automatik tillkommer en dag på året där det krävs en tradition. Hos oss innebär traditionen att vi MÅSTE dricka bubbel när barnen har somnat. Oavsett veckodag. Oavsett hur sent det blir. Är det bröllopsdag så är det och då krävs det bubbel. Punkt!
Ja och sedan finns det såklart en himla massa andra fördelar också, men just det här med bubblet tycker jag är en av de bättre!
 
;-)
 
//Heson - alias Fru Karlsson sedan 6 år och en dag tillbaka
 
 

RSS 2.0