Heson i grävartagen

Undrar om man kan starta en maskodling? Idag har jag hittat säkert hundra stora, feta daggmaskar - perfekt att meta abborrar med. Och var tror ni de kommer att befinna sig när familjen K ska ut och meta på sommarsemestern? Förmodligen inte på något ställe där de går att hitta i alla fall...

Förutom daggmaskar har jag även hittat en golfklubba, en innebandyboll, två studsbollar, ett tennisracket, en plastfisk och en liten låda som det stod "För friskare tänder" på.

Vad jag har gjort?
Äsch... Grävt lite i landen bara. Det är väl där man brukar vinterförvara sina leksaker?! Eller?


Ha en trevlig Valborg!

Tåträning

Det här med löpträning var riktigt skoj! Och tack vare den så tog jag mig inte ur sängen på något särskilt graciöst sätt i morse. Det kan man väl betrakta som mindre skoj (Åtminstone för mig, men hade jag haft publik hade de förmodligen skrattat ihjäl sig) Tydligen har jag muskler på utsidan av vaden som har levt lyxliv utan ansträngning de senaste 37 åren. Och de gillade INTE att bli aktiverade! Aaaj!!

Anledningen till att jag plötsligt hittade dessa muskler var att vi fick småjogga på tårna fram och tillbaka på en gräsplan x antal gånger. Detta ska tydligen vara extra bra för löpsteget, men det går banne mig INTE att springa med den här träningsvärken. Så i morgon ska jag strunta i att träna och klippa håret istället.

Basånivet!

:-)

Den rafflande uppföljningen

Resultat av dagens ledighet:
Vi kom till Gävle.
Vi badade.
Vi åt lunch på Max.
Vi åkte hem.
Resten av dagen ägnade vi åt att ha tråkigt, vara lite arga samt att spela Finns i sjön.

Alltså: Vi lyckades täcka in det mesta av både önskemål och farhågor från igår. Och det utan reservplan.
Får man väl betrakta som en ganska lyckad dag ändå då!

:-)

Laddar för studiedags-ledighet

I morgon är tre fjärdedelar av familjen K lediga och jag har lovat äventyrsbad i Gävle.
Ledigheten gillas av alla. Äventyrsbadet gillas bara av ett barn. Gävle gillades först av två barn, men det ena barnet ändrade sig och vill hellre vara hemma. Då blev det andra barnet besviken och ville åka ändå. Mamman vill gärna åka till Gävle men inte lämna ett barn hemma ensam hela dagen. Barnet vill inte heller vara ensam hemma, men har ingen kompis på g och måste i så fall hänga med Pappan till jobbet. Det är ju inte mer än typ halvkul. Mamman funderar och funderar. Det ena barnet vill inte gå och lägga sig och kommer vara supertrött i morgon. Är han supertrött vill han garanterat inte göra särskilt mycket alls (mamman har varit med förr och vet hur det funkar). Det andra barnet fick plötsligt ont i magen och mår illa och riskerar inte kunna åka någonstans överhuvudtaget i morgon.

Oddsen för att studiedagen kommer att sluta med besvikna, arga och uttråkade barn är överhängande. Om jag inte skaffar mig en riktigt bra reservplan. Och det var just det... Tips någon?
:-)

Heson i löparspåret

Enligt min eminenta hålla-koll-på-tiden-app "Runkeeper" sprang jag idag 8.44 kilometer på dryga 26 minuter! Det innebär att jag snittade på ca 3 minuter per kilometer. Wohooo!! Snabba ben man har, eller hur :-) Fast något lurt är det allt... för enligt appen började jag springa någonstans i skogen mellan Söderala och E4:n och mig veterligen var jag inte ens i närheten av varken det ena eller det andra stället. Inte på långa vägar. Och visserligen hade jag precis fått mig en lektion i springteknik innan jag började turen och det var nerför en bra bit av sträckan, men att jag skulle halvera min kilometertid helt plötsligt... sku´ntetrot :-) Fast det var ju kul i en sekund eller två, innan jag fattade att det nog var något skumt med det hela.
:-)

Märkliga toa-attiraljer

På en båtaffär i Stockholmstrakten har man en liten ljusstake under tvättstället på toaletten.Det är ju inte utan att man undrar varför...? Någon anställd som behöver ha det lite extra mysigt när han ska göra nummer 2 kanske?

Tror spontant även att handfats-proppen gör bättre nytta i handfatet än under det. Men jag kan ju ha fel förstås... 

:-)

Kläder säger det mesta - ett totalt onödigt och underligt inlägg

Att det går att spå i kaffesump vet man ju sedan kaffebönan dök upp, men visste ni att man kan spå i kläder också? Jooorå! Kolla bara mitt förra inlägg!
När vinterskorna går sönder vet man att våren har kommit.
Mycket tydligt tecken.
Och när man spiller ut en kopp kaffe över sina alldeles nya jeans så betyder det att.... ja... vad betyder det egentligen? Jag är inte så bra på det här ännu... Provade ovanstående, men fick inte direkt någon uppenbarelse. Bara en längtan efter att direkt åka hem och stoppa jeansen i tvättmaskinen och hasa runt i mysbrallor resten av kvällen. Och eftersom det var precis vad jag gjorde så kanske det ändå betyder att jag har lite talang?
Nu har jag visst totalt tappat kontrollen över det här inlägget.
Vad ville jag säga egentligen? Mina strumpor är lite slitna på hälen. Det betyder nog att jag bara behövde fördriva tiden en stund. Eller att jag är övertrött och full av konstiga funderingar.
Ska nog sova på saken..
:-)

Ett vårtecken!

Jahaja! Tydligare än så här kan det väl knappast bli!? Vinterstövlarna gav upp - våren är här!

:-)


Hockeyfeber

Nu har jag stressat runt som en tok i flera veckor inför den här båtresan som nu alltså äntligen är avklarad. (Och Internettet skötte sig alldeles utmärkt, by the way) Idag hade jag således bestämt mig för att ha en lugn och lite långsam dag och göra saker lite mer ostressat. Låta allt ta den tid det tar och bara göra en sak i taget. Och vad händer? Jodåtack, allt gick jättebra ända tills det var dags för hockeymatchen! Jamen herreminje! Nu behöver jag en dusch och hjälp att återfå min normala andning! Men å andra sidan var det ju klart värt det!
Hejja Brynäs!!
SM guld, SM guld, SM guuuuld!!

Eller som Lillebror uttryckte det:
"Nu är Brynäs Sverigevärldsmästare!"

:-)

Bussresan avslutad. Nu: Båt

Bussresan avklarad. Nu åker jag båt och funderar över vad jag ska göra med de kunskaper i fårskötsel som jag snappade upp den sista biten från Uppsala till Stockholm. Damen framför mig i bussen informerade nämligen sin vännina mycket ingående i ämnet och jag kunde inte undgå att lyssna (förstås! Det här med att tjuvlyssna på folk är ett underskattat gratisnöje). Tror jag bestämmer mig för att de inte är något att ha och helt enkelt tar och glömmer bort allt jag vet om baggar, slakt och veterinärbesiktningar.
Bäst att fokusera på morgondagens utbildning i stället.
Datautbildning på havet... Kan bli något det! Håll tummarna för att internettet finns tillgängligt hela vägen över Ålandshav. Annars är jag liksom lite rökt, kan man säga!

Go´natt!

:-)

En bussresa del 2

Chauffören, som för övrigt heter Risto och har tagit av sig solbrilllorna nu, meddelade säkert sex-sju gånger att tiden som gällde för vidare färd mot Stockholm efter lunchstoppet var kl 12.40. Direkt när vi stannade gick en man fram och frågade vilken tid vi skulle åka vidare. Nu är klockan 12.48 och vi saknar en dam...
Går ju bra det här :-)


En bussresa

Jag åker buss. Mitt i snövädret tog busschauffören på sig solbrillor. Nu äter vi lunch liksom mitt i vägen. Undrar hur det här ska sluta

:-)


Det där du aldrig sa

Vi åker bil.
Pappan säger något som låter viktigt
Heson lyssnar, men har samtidigt huvudet fullt med annat (som hur hon ska lyckas se Brynäs-Skellefteåmatchen från Ålandsbåten i morgonkväll och annat världsaviktigt)
När Pappan pratat klart säger Heson:
"Vad sa du inte?"


Eh... ja...Och denna lilla lustighet gjorde sig inte alls i skriven form, men in real life var det fruktansvärt roligt. Så pass att tårarna sprutade och det tog flera minuter att sluta gapskratta. Men, nåja... Ni får tro mig om ni vill

:-)

Ljust och fräscht

Alltså har ni SETT ljuset?!
Man behöver ju knappt aldrig ens sätta igång lamporna nu för tiden. (Tur är väl det, för halva lamp-beståndet i huset är i stort behov av nya glödlampor och lyser således inte hur mycket man än försöker)
Tänk att det blev vår igen!
Fint serru!
:-)

Ett påsklov

Så där ja! Nu har vi landat hemma igen efter en vecka i Blåkulla alias Lindvallen. Skidor, bowling, skateboard, snowboard, sol, snö, regn, hagel, lumumba, varm choklad, magsjukor, förkylningar, grillat, ärtsoppa och en färgglad tupp från Indiska är väl de spontana nyckelord jag kommer på som på bästa sätt beskriver veckan. Lite av varje alltså och i det stora hela mycket trevligt!

:-)

Glad Påsk!

Nu drar bloggen och jag till Blåkulla.
Tillbaka om... ett tag eller två

Glad Påsk!

:-)

Badrum, badrum

Vi har ju ett "projekt badrum" på gång i källaren, ni vet. Det går allt annat än snabbt, men nu har vi kommit så långt som till att rörmokaren var här och tittade lite idag. För rummet där det ska bli badrum har liksom aldrig varit det tidigare. Inte ens i närheten vad jag vet. Och detta medför ju då att man liksom måste börja från grunden om man säger. Från grunden som i "det-gäller-att-hitta-närmaste-avlopp-utan-att-behöva-bila-upp-hela-golvet-inklusive-gatan-utanför-huset".


I det läget har man två alternativ (allt enligt rörmokaren)
1: chansa och bila upp golvet lite på känn
2: försöka hitta ritningar över hur vatten- och avlopp är dragna från gatan och in i huset

Alternativ 1 kan bli rätt så kostsamt, beroende på hur det går och alternativ 2 verkade rätt omöjligt (enligt rörmokaren igen), eftersom vi bor i ett så gammalt hus.
Någonstans här kände jag att det här med badrum kanske inte är så viktigt trots allt. Man kanske skulle satsa på ett pingisbord istället?

Men vad tusan! Prova kan man ju alltid. Så sagt och gjort. Alternativ 2 kändes liksom enklast att börja med, så
jag ringde upp en trevlig farbror på kommunen som även han var lite skeptisk till uppdraget, men genast gick ner i sitt arkiv och letade bland pärmarna. Och minsann! I den allra äldsta (!) pärmen fanns ritningarna till vårt hus! Dessutom visade det sig att både vatten och avlopp är dragna på ett alldeles ypperligt sätt vilket i sin tur innebär att det nog blir ett badrum ändå.

Fint serru!
Så...eh... ja.. nu är det bara resten kvar

:-)
P.S Och apropå badrum. Kommer ni ihåg den här?
D.S

Kaffe, en pralin och geometri

Dagens bästa:
Skolkade från jobbet en stund och tog med mig Storebror på kondis för lite fika och läxläsning i lugn och ro.

Trevligt värre
:-)

Eländes elände

Om ni tänker er att ni är på väg någonstans och måste plumsa fram i djupsnö både länge och väl för att komma dit. Och så snöar det och ni glömde vantarna hemma. Och mössan blåste av efter en halvtimme och skorna är fulla av snö.
(Har ni känslan?!)
Ja och så när ni nästan är framme, så inser ni att ni har gått i cirklar och är tillbaka på ruta ett.
En sådan dag har jag haft idag.

Så nu ska jag ägna resten av kvällen åt positivt tänkande.
"Det blir bättre i morgon, det blir bättre i morgon, det BLIR bättre i morgon!!!"

:-)

Härlig helg!

Hohoho vilken helg!
Vi snackar middag a´la halv åtta hos mig, besök av både stora och små kusiner, hockeymatcher (hejja Brynäs!!), kak- och tårtbuffé på kondis, Earth hour-konsert med Farin, jobb, städning, tvätt, matlagning och hagelskurar.

Jag har hört att man kan använda helger till att vila upp sig en aning inför kommande arbetsvecka, men... jag har visst inte riktigt greppat hur man beter sig.

:-)

RSS 2.0