Äntligen!

Äntligen! En iPhone app till blogg.se! Som jag har väntat!
Nu kan jag ju blogga närhelst inspirationen infinner sig. Som nu. På Buspalatset i Hudiksvall

Trevlig helg på er!

:-)


Så kan det gå

Idag hade vi bestämt att vi skulle åka skridskor. Alltså samma dag som sommarvärmen plötsligt gjorde comeback. Dålig tajming kan man väl kalla det, men har man lovat så har man lovat. Då spelar det ingen roll att det står 23,5 grader på termometern och att man har glömt att man packat bagaget fullt med grejjer som ska till soptippen. Nejnej. In med tre barn, skridskor, hockeyklubbor och varma kläder bland allt skräp i bagaget (eh...ja, barnen fick ju förstås åka i baksätet) och ge sig iväg. Bara för att upptäcka att det visst inte var någon "allmänhetens åkning" just idag...
Det blev en glass på Shell istället.
:-)

29 september kl 21:32 Sommar?!

img_3846 (MMS)

29 september kl 21:32 Sommar?!


Dagens underhållning

Dagens underhållning:
KusinOtto dansar iklädd tröja med lastbil, samt EN högklackad sko.
Gratisnöje på hög nivå! Dessutom iakttog jag spektaklet nedbäddad i Ottos säng (en ganska mycket för kort säng för en trettiosexochetthalvtåring i 176 centimetersklassen). Första parkett!
:-)

Vantsäsongen är på g

Allt för många gånger har jag ägnat allt för lång tid av morgonen åt att leta fingervantar som ser likadana ut eller som åtminstone matchar varandra hyfsat bra. Allt för många gånger har jag misslyckats med det uppdraget. Därför tänkte jag till lite extra när det var dags att shoppa årets uppsättning. Jag köpte fyra par helsvarta fingervantar. Ingen färgmatchning och även ett varsit par i reserv.
Kände mig mycket välplanerad och rent av lite smart.
Detta var i söndags.
I måndags tog Storebror på sig ett par när han gick till skolan. Och kom hem utan.
Så nu har vi bara tre par kvar och vant-säsongen har ju inte ens börjat ordentligt.
Men de vi har kvar matchar åtminstone! Alltid nå´t...
:-)

Kinkigt

Ibland är det så himla kinkigt. Som när man ska skriva en webbadress och glömmer en bokstav, eller råkar få en punkt på fel ställe. Då blir det tvärnit! Eller som när man råkar skicka alla sina arbetskamrater till Rosengatan 12 istället för Rosengatan 18 för att äta middag. Stängt, låst, mörkt, ingen hemma - ingen mat! Så himla kinkigt! Tur att vi hittade rätt tillslut i alla fall, för det här är ett riktigt mysigt ställe!
Nu: glad, mätt, belåten och mycket mycket trött!
:-)

Hur göra?

Nu är frågan om jag ska orka masa mig ner i tvättstugan för att hänga tvätt eller om jag ska ta en dusch? Med tanke på att glödlampan i taket blinkade misstänkt när jag var ner till tvättstugan för att starta maskinen, så borde det innebära att jag måste börja med att leta efter en ny glödlampa som vi förmodligen inte har. Det innebär i sin tur att jag måste leta upp en ficklampa som jag VET att vi har, men som sällan ligger där den ska. Krångligt... Och att hänga tvätt och samtidigt försöka lysa med ficklampa låter ju himla bökigt, eller hur?!
Japp, då var det avgjort.
Dusch blir det.
Tvätten med följetong tror jag att jag överlåter till någon annan. Bara "någon annan" kommer hem från sina kvällsaktiviteter
;-)

Ett brott

Dagar som den här kan man ägna sig åt att köra skytteltrafik runt Söderhamn (se nedanstående inlägg), eller ramla ur en gunga och bryta armen. Vem som gjorde det första vet ni ju redan, men det andra numret stod kusinSigne för. Stackars... Fast hon lät rätt ok ändå när hon ringde från sjukhuset och berättade att hon fått en kanin (!?) av doktorn, att hon låg i en skön säng och att armen var krokig!
Undrar förresten vad det är med den här släkten... Antal armbrott det senaste 1,5 året uppgår nu till fem stycken och då är det endast fyra personer inblandande. Ska man ringa Guiness rekordbok och kolla om vi platsar, kanske?
:-)

I morgon ska jag nog sitta stilla...

Skolan-jobbet-hem-jobbet-hem-Länsförsäkringar-jobbet-skolan-hem-skateparken-hem-innebandyträning-hem-innebandyträning-hem-skateparken-hem...Phu! Vilket flängande det är ibland! Och ändå glömde jag att åka ner på stan och hämta ett paket...
:-)

Söndagsmys

Lite sallad, några sparrisar, parmaskinka, mozarellaost, pesto, pumpakärnor, soltorkade tomater, chiabatta, en film, väldens bästa man och en kall öl. Det är vad som väntar på mig i vardagsrummet.
Blir fint dä!
Bara de gölliga små barnen har somnat så...
:-)

Kalas i Kungsgården

Dagens bästa: Kalas hos kusinerna.

Efter tacosar, minimuffinsar och kladdkakor, fanta och kaffe kikar vi på en jordglob och pekar på lite olika länder.
"Här ligger Sverige" säger jag till kusin Otto
"Vet du att det heter Sverige där vi bor?"
"Näe. Jag bor inte i Svejje. Jag bor i Kungsgår´n"
Ja just det ja. Så sant, så sant!
:-)

Inte på topp, om man säger...

Jaha, här sitter jag och är hungrig, trött, utsjasad, lite irriterad och smått stingslig.
Skulle nog bara behöva en kram. Och lite mat. Å kanske en tupplur.
Det brukar hjälpa.
För innerst inne är jag ganska glad.
Har bara glömt bort att visa det idag.
Dumt.
I morgon blir nog en bättre dag.
Visstdå?!
:-)

Mera natt åt folket!

Nu är det så där igen.
Fastän nätterna börjar tidigare och tidigare så känns de kortare och kortare... Man hinner ju för bövelen bara blunda så sätter klockradion igång!!! Åkej, det KAN hända att man hinner drömma konstiga drömmar om att man är med i en mattävling men ingen har talat om vilken mat man förväntas laga. Och att det plötsligt står ett gäng hungriga och småarga människor utanför huset och väntar på att bli serverade och man måste improvisera ihop något gott av vitkål och ägg för man har glömt att handla och dessutom har en trasig cykel (!). Det KAN hända, men det är inte alldeles säkert att man hinner innan någon (klockradion) börjar låta och man tänker "Nämen oj, vad konstigt att klockradion satte igång fastän det är mitt i natten... Jaja, det var märkligt, men om jag bara blundar lite till så slutar den nog och ringer igen när det är morgon på riktigt".
Ja... ni vet hur det är... väl? Eller är det bara jag?
Och förresten:
Visst är det irriterande när man skriver "man" om sig själv hela tiden. Och så många gånger i ett och samma blogginlägg också!
Slut för idag, tack för idag
:-)

På tiden

Lillebror står utanför den här affären och funderar:

"Varför har de ett sån´t där tecken som visar hur mycket klockan är mitt bland bokstäverna? "
Hmm... ja det kan man ju faktiskt undra!
:-)

Husmoderliga Heson

Å förresten har jag kokat in päron också:

Och igår gjorde jag plommonchutney. Jooråsåatte. Synd bara att husmoders-inspirationen inte slog till lite tidigare. Då hade jag sluppit klättra på en vinglig stege i nyregnade fruktträd för att komma åt de sista plommonen och päronen. Men, men... Bättre sent än aldrig!
:-)

En liten gåta

Titta noga på den här bilden:
Den föreställer en burk med nykokt blåbärssylt på ett kastrull-underlägg i mitt kök. Fast om man tittar riktigt noga, ser man att det är något som inte riktigt stämmer.
Titta noga!
.....
Ser ni?
....
Jajjemen, påsen med syltsocker är ju helt oöppnad och ändå står det nykokt sylt där bredvid.
Och hur det kommer sig?
Jo, jag hade i vanlig ordning inte alla hjärnceller med mig när jag satte igång. På syltsockerpaketets baksida stod ett bra sylt-recept. Så jag följde det och hällde vanligt strösocker i syltkoket.
Smart Heson! Smart...
;-)

När inspirationen tryter

Det här:
http://vadfanskajaglagatillmiddag.nu/
är en bra sajt.
Basånivet!
:-)

I omklädningsrummet

I omklädningsrummet före träningen:
En mycket pratsam dam som hade lite problem med att få håret torrt med hjälp av hårblåsen, berättade för mig om en gång när hon som barn bodde i Gällivare och var tvungen att gå hem från skolan med blött hår. Hon hade haft gymnastiklektion och det fanns inga hårblåsar så hon fick stoppa in det så gott det gick under fårskinnsmössan och traska hemåt i 40 minusgrader så att det hängde istappar i klasar runt ansiktet när hon väl kom fram.

Efter den trevliga pratstunden tränade jag lite.

I omklädningsrummet efter träningen:
En dam kommer ut ur duschen medan jag byter om och ser väldigt upprörd ut. På bruten svenska berättar hon om sin man som är jättedålig på hushållsarbete. En lång harang om grus under mattan och om hur han fuskar med städningen. Suck och stånk och stön och eländes elände och "typiskt karlar" och lite annat. Jag höll med henne lite (mest för att det såg ut som om hon behövde det) och efter en stund hade hon kommit fram till att det nog var hennes fel som skämde bort honom för mycket.

Ja, det var dagens omklädningsrums-upplevelser i korta drag.
:-)

Dagens tankevurpa

Ja, alltså. Min iPhone är ju också lite trasig, stackarn. Någon (ehrm... vem det nu... ehrm... kan tänkas vara.) har råkat tappa den i asfalten från en och en halv meters höjd. Det gick inte så bra, så nu vet alla det och undviker att prova. Ok?

Hur som helst. Idag gick jag till en affär för att säga till på skarpen så de fattar att det inte är roligt att köpa nya byxor som tappar knappen efter bara några dagar. Särskilt inte om det händer när man står framför 20 personer och håller en kurs. Det är jäkligt jobbigt att behöva hålla upp byxorna samtidigt som man pekar och visar saker på en filmduk. Jag nöjde mig dock med att ta den biten om att det inte är helt ok att knappen ramlar av efter bara några dagar, och expediten lovade att de skulle sätta i en ny knapp och ringa mig under eftermiddagen när det var färdigt. Hon fick mitt mobilnummer och sedan gick jag raka spåret till Posten och skickade iväg min iPhone på lagning.

När jag kom hem från jobbet undrade jag först varför expediten inte hade ringt. Sedan undrade jag om jag kanske är totalt utarbetad eller bara ovanligt dum i huvudet.

:-)

Många överraskningar idag

Idag har jag haft en främmande man på köksgolvet i 45 minuter. Med toppluva. Det ni!
Det var:
välbehövligt
underhållande
lite jobbigt
kostsamt

Hur det kom sig? Jo, han lagade den trasiga diskmaskinen (välbehövligt och kostsamt), medan han pratade på om väder och vind, om avståndet från Gävle till Voxna samt gav mig lite blandade fakta om diskmaskiner. När jag väl kom på att det var rätt märkligt att kallprata med ett par ben som stack ut under diskbänken, så ville den tanken inte riktigt släppa. och eftersom jag känner mig rätt trött och sliten efter diverse arbetsamma dagar, har jag en tendens att bli sådär hysteriskt trött-fnissig. Där blev det lite jobbigt. För jag hade inte direkt någon lust att förklara ett plötsligt skrattanfall för benen. Jag fick koncentrera mig hårt på att tänka på mindre roliga saker. Och på att inte skratta.

Men hur som helst så blev i alla fall diskmaskinen lagad och jag kände mig nöjd och glad. Ända tills jag råkade trycka på för många knappar samtidigt på vår nya kaffemaskin (lite hysteri där också, men jag ÄNDRADE mig faktiskt och ville inte ha bara skummad mjölk utan en macchiato.). Nu säger den "Error 6" vilket enligt instruktionsboken betyder att man ska dra ur kontakten och ringa service.... suck...

Och förresten... om någon har vägarna förbi och vill hämta lite päron så KNACKA på ytterdörren. Ringklockan gick nämligen också sönder idag...
Välkommen!

:-)

Päronproblem

Vi har ett stort päronträd på tomten och således även en hel massa päron så här års. Vi äter och äter och ger bort till höger och vänster (om någon vill ha så är det bara att hojta till!) men ändå är det ju massor kvar. Svärmor kom på att man kanske skulle kunna göra päronsaft av en del, så vi satte igång att leta recept. Vi letade i alla kokböcker vi kunde hitta och googlade som tokar, men nope. Nej, nix, pix. Inga recept på varken päronsaft, pärondricka eller päronmust hittades. Under en av mina mer alerta stunder häromkvällen (det var väl förmodligen två hjärnceller som var lite sådär lagom speedat övertrötta), kom jag på att jag skulle kolla på en matblogg som jag läser. Inga recept där heller, men jag skickade ett mail och vips så hade jag ett recept! Så nu ska här saftas, var så säkra!
Tack å bock till "Tre tjejer i köket" för hjälpen och till "Ketutar" för receptet som ni hittar här
:-)

Sommarbilder 2011

Tror att jag vid något tillfälle lovat att visa bilder från sommarens semesterbravader. Och nu är det dags! Har suttit här en stund och försökt välja ut några riktigt fina och somriga foton men alltså... ÄR någon verkligen intresserad av att se grabbarna på en sandstrand i Slite? Eller bilder av de fantasifulla djur som vår hytt-värd Ludvig vek av handdukar och lade på vår säng varje kväll när vi åkte färja i Medelhavet? Eller när vi dansar runt midsommarstången? Äter sockervadd på tivoli?
Näe.
Eftersom det är min blogg är det jag som bestämmer och då bestämmer jag att det är alldeles för trist. Och någon måtta får det vara, så det blir bara EN bild. Inte fler.
Jag velade länge mellan den här:
och den här:
... men nu har jag bestämt mig för att det här nog är årets mest intressanta och spontana sommarbild:
Den föreställer, från vänster till höger, ett plaströr modell större, Freja, KusinOtto och Tore. I bakgrunden skymtar stuggrannens hus. Det är midsommarafton och vi ska gå till stranden och provbada lite (därav KusinOttos aningens för tajta badbrallor) KusinOtto tog kommandot och bestämde att Tore var tvungen att hålla honom i handen. Freja ville undersöka vad som fanns i plaströret. Själv hade jag tänkt mig en tjusig och idyllisk bild på de gulliga tre, men väntade en sekund för länge. Freja ramlade. KusinOtto blev plötsligt kissnödig och lite irriterad över att Freja låg där på marken när de faktiskt var på väg till stranden. Tore ser ut lite som om han helst vill komma loss ur KusinOttos grepp.
Kanske inte så idylliskt, men klart intressant, eller hur!
:-)

Pucko!

Ibland blir jag så trött på mig själv...
VARFÖR tar jag fyra ägg samtidigt ur kartongen när jag VET att det inte kommer att funka?!?!
Inte är det för att jag tycker det är så himla roligt att skura kylskåpet i alla fall
//Heson - ett pucko
:-)

Finn fin

I morgon bär det av till Stockholm igen. Dock utan hotellövernattning den här gången. Ska istället nyttja statens järnvägar tur och retur och hoppas att jag kommer både dit och hem enligt utsatt tidtabell, nu när det tydligen är oväder på gång

Har i alla fall passat på att göra mig lite extra fin, nu när jag ska stå en hel dag och prata inför 20 personer.
Känner mig verkligen snygg. Att jag dessutom är öm i hela hakan bara för den där nedrans finnen gör ju inte saken bättre... Men det är väl bara att gilla läget gissar jag.
;-)

Att krafsa runt under sitt kylskåp med en pinne...

Det sitter en lapp vid lekparken på området att någon har tappat bort sitt marsvin. Undrar om det är det jag har hittat under vårt kylskåp?
Eller... näe det är nog bara en helt vanlig dammråtta. Och en gummisnodd, några glasbitar samt några magneter och lite annat krafs. Kanske att man borde städa just under kylskåpet lite oftare...

Lägesrapport

En Iphone med spräckt glas.
En trasig diskmaskin
En ny tröja med rödvinsfläck
Det går bra nu...
:-)

På hotell

Jaha, då är jag här då. På hotellet alltså. Hade planerat för middag på rummet, ett långt bad och sedan mysa ner mig i sängen i en fluffig morgonrock. Men...
Det finns varken roomservice eller badkar. Någon morgonrock hittar jag inte heller, trots att jag grävt runt i garderoben och alla lådor. Där fick jag för att jag bokade det billigaste alternativet...
Fast jag fick i alla fall ett glas vin på restaurangen där jag käkade middag. Och på 7Eleven fanns det både bra tidningar, smågodis och kaffe. En dusch (som tog tid på grund av dåligt vattentryck och svajjig temperatur) fick duga och det verkar gå bra att kampera i sängen iklädd en t-shirt också.
Hur många gånger jag har ringt hem?
Ehjh.. tja... två... Eller tre kanske
;-)

Heson informerar

Om du har tränat, svettats, duschat och sedan befinner dig i eftersvettningsstadiet, är det ingen bra idé att gå in i en klädaffär och prova en alldeles för smal klänning i storlek 38 när du egentligen behöver storlek 40. Det blir så himla besvärligt när man är svettig och ska försöka korva sig ur klänningen utan att få panik och behöva ropa på en expedit. Det går, men, som sagt, blir det rätt besvärligt och du kommer inte att vara mindre svettig när du väl lyckats komma ur åbäket. Det gör inte heller några direkta underverk med din frisyr. Särskilt inte om du har anlag för självlockar. Det blir fult.
Barasånivet!
:-)

Blir nog bra det...

Veckans uppdrag:
Förbereda och hålla en utbildningsdag för massor av folk där jag ska hinna gå igenom alldeles för många saker på alldeles för kort tid.
Belöning för det:
En natt på hotell. Alldeles ensam.
Lyxigt!
... tror jag åtminstone nu, men jag kommer förmodligen sitta där på mitt hotellrum och längta hem. Fast just nu känns det bra. Själva hotellbiten alltså. Utbildningen har jag fortfarande inte full kontroll över, men det kommer nog det med. Har ju hela dagen i morgon på mig för förberedelser. Ghaaaa!!!
:-)

Ett erkännande

Ni har väl sett den där reklamen för vad-det-nu-är (pensionssparande?) där man har uppfunnit ett gräs som slutar att växa när det blivit typ tre centimeter?! Var det bara jag som, första gången jag såg den, tänkte: "Nämen rackarns, vad cooolt! Sån´t ska vi ha!! " och blev uppriktigt besviken när jag upptäckte att det bara var på skoj?
Ba´undra...
:-)

Pengabekymmer

Vår bil har låtit lite konstigt de senaste dagarna. Det har liksom varit något slags "hasande" och "klirrande" ljud varje gång man har svängt. Mycket mystiskt! Trodde först att det var någon gammal flaska som skräpade runt på golvet i baksätet, men nej. I morse kom jag plötsligt på vad det var!
Vi har en sån här...
... i hallfönstret. Det har varit proppfull ett bra tag nu (ehrm... ja, alltså, vi lägger pengar i den även fastän vi inte säger fula ord. Faktiskt!) och jag hade ju glömt att jag hällt över alla pengar i en plastkasse för vidare transport till banken. Så det är helt enkelt en kasse med mynt som har skramlat omkring i bilen! Nu råkade det dessvärre vara så att nämnda påse hade ramlat ner i ett litet smalt utrymme mellan golvet i bakluckan och ryggstödet till baksätet. Och vad hände när jag skulle lyfta upp den tro? Självklart gick det hål i påsen och alla mynten ramlade ut i bakluckan. Självklart...
1030 kr hade vi fått ihop för övrigt. Inte illa!
:-)

Lova först - tänka senare

För två helger sedan gjorde vi ett tappert försök att åka till Gröna Lund. Tänker inte gå in på några detaljer, men det var ett sabla regnväder samt en cykeltävling på Djurgården och några andra smådetaljer inblandade och trots att vi verkligen försökte, så GICK det inte att komma till Gröna Lund. Och då ska ni veta att vi försökte i TRE dagar!

Rätt ledsna och besvikna barn fick nöja sig med Cosmonova istället, vilket i och för sig var riktigt kul om man bortser från Lillebrors jättevurpa i stentrappan på väg in, samt en Japansk jättekrabba i en monter som han fortfarande drömmer mardrömmar om.
Hur som helst, så råkade jag då säga att vi nog skulle kunna ta tåget till Stockholm någon lördag nu i september och göra ett nytt försök med Gröna Lund. Nu undrar jag lite varför jag sade så utan att först kontrollera min kalender. Finns det någon ledig lördag i september? Njae... knappt. Men har man lovat har man lovat, så... Trolla med knäna kanske?

NU ska jag dricka den där champagnen som det var ett sån´t himla tjat om!
Go´natt!
:-)

Saltvattensmör

"Mamma, kan jag få två mackor med sån´t där saltvattensmör?"
:-)

I-landsproblem

Ny kaffemaskin i all ära, men fjorton koppar kaffe gör inte direkt underverk med andedräkten. Frågan är bara om jag ska chansa på att borsta tänderna innan jag dricker champagne, eller om det är bättre att vänta tills efteråt?

;-)

Fyraårig bröllopsdag är väl giltigt skäl t...

img_4812 (MMS)

Fyraårig bröllopsdag är väl giltigt skäl till att få dricka champagne på en helt vanlig torsdag, va?  :-)


RSS 2.0