Cykelrapport

Cykelturen är avklarad och allt gick väl :-)
Mina öron är trötta efter Lillebrors oavbrutna pladdrande, jag har förmodligen blåmärken lite här och var på kroppen eftersom han ibland glömde bort åt vilket håll man trampar så jag snubblade över honom och cykeln när han hade råkat bromsa, och jag kom en halvtimme för sent till jobbet.
Men vad 17 gör det? En härlig morgonpromenad i strålande sol och redan 5852 steg på stegräknaren!

Ha en trevlig Valborg!

Att cykla

I morgon har jag lovat Lillebror att vi ska cykla till dagis.
Han har blivit för stor för att åka i barnsitsen på min cykel, så detta innebär alltså att han ska cykla själv.
Därför måste jag nu ägna kvällen åt att mentalt förbereda mig inför morgondagens äventyr.

"Jag har inte bråttom, jag har inte bråttom, jag har inte bråttom"


:-)

Äntligen!!! :-)

Pappan har suttit som fastklistrad vid datorn i typ fyra månader. Varenda ledig stund har han kollat båtar på blocket.se. Och jag överdriver verkligen inte när jag säger VARENDA ledig stund.
Men nu, nyss så .....joråsåatte :-)
Vi köpt en ny båt!!!

Återkommer med fler detaljer senare.
Nu ska vi fira lite.

:-)

När jag tappade bort messmöret

I morse hittade jag inte messmörspaketet när jag dukade fram frukosten. Jag grävde igenom hela kylskåpet, men nääe... inget messmörspaket.
Jag suckade och gav upp.
Gick till kaffemaskinen och råkade titta ner i diskhon.
Där stod messmöret!
Jag var nog rätt trött efter kvällsfikat igår
:-)


Det regnade en skvätt i morse

...och då menar jag en skvätt. Alldeles lagom för att det skulle synas var Storebror hade lagt sin cykel


:-)


Lunchjogging

Jag och Pappan har varit väldigt duktiga med våra lunchträningar under hösten och våren. Brukar åka ut till gymmet på Campus Vågbro och träna ett par gånger i veckan.
Idag sken solen, det var varmt och skönt och tanken på att tillbringa lunchen på ett svettigt gym kändes inte sådär jättelockande, så vi tog en joggingtur i naturen istället.
Men det var inte alls så idylliskt och trevligt som jag hade hoppats på.
Näsan rann, det låg en huggorm på vägen, det pep i brösten (wooohahah - det gjorde det inte alls. Tänk singularis istället så blir det rätt. Fast det blev roligare när jag skrev brösten, eller hur!?) och jag fick massor av slem i halsen.
Jä**la pollen.
Men jag ger inte upp. I morgon blir det inhandling av medicin och sedan nya försök.

P.S Och här tänkte jag skriva att ni inte behöver vara rädda för att lämna en snäll kommentar om ni känner att ni har blivit mäkta imponerade av vår otroliga träningsdisciplin. Men det är väl det som kallas för "att gå med håven"...? Eller? Och DET gör jag ju inte :-) D.S


He´s a man

Lillebror kommer skuttandes från hallen och in i köket
"Mamma titta! Jag kan springa och dra upp byxorna samtidigt!"

Inte utan att man blir lite imponerad :-)

Någon borde ta ett snack med "Den andre mannen"

För att göra en jäääääääättelång historia väldigt kort:
Vi har sålt vår båt.Han som köpte båten skickade en annan man för att besiktiga den och liksom kolla läget innan han slog till. "Den andre mannen", tittade väl lite sådär lagom noggrannt och påpekade för Pappan att han kanske skulle kunna svabba av det värsta smutsen. Sedan ville han åka och fika istället. Typ så. Efter fikat betalade han handpenningen och skrev ett kvitto på att båten köpes i befintligt skick.

"Den andra mannen" åkte hem. "Den förste mannen" prutade ett antal tusenlappar, vilket var helt ok för vår del.
Pappan skrubbade och skurade, både invändigt och utvändigt.
Frid och fröjd och fågelsång, liksom.
I tisdags kom en lastbil och hämtade båten för att köra den till Jönköping.
I dag ringde en Jönköpingsk städfirma och sade att en man hade bett dem städa och putsa upp en båt och skicka räkningen till oss.
Nähäääääru! Skulle inte tro det!

Vad hade han väntat sig? Om jag hade stått på ett lastbilsflak från Söderhamn till Jönköping hade jag förmodligen behövt tvätta av mig lite när jag kom fram. Jag är ganska säker på att det gäller även för båtar. Dessutom hade vi INTE gjort upp om att den skulle vara fixad och klar för att sjösättas. "Befintligt skick" står det på kvittot.
Innan "Den förste mannen" alias "Mr Nybliven Båtägare" börjar bråka om städning så får han faktiskt så lov att ta ett snack med "Den andre mannen". Skulle kunna tycka att han borde ha kollat upp hans besiktnings-skills lite noggrannare innan han anlitade honom för att göra upp affären.
Här betalas ingen städräkning i alla fall.

Punkt.

Skvader

När man åker till KusinSigne passerar man ett hus där det står massor av träfiguer på tomten. (Till vänster i Källenekurvan, för er som är från trakten). Det är bland annat några gubbar, en pingvin, en bunt katter och en björn. Det senaste tillskottet är en fågel som sitter högst uppe i ett träd. När vi åkte förbi idag pekade jag på den och förklarade att det är en Tjäder.
"Jaha!" säger Lillebror "Om man korsar en sån med en hare så blir det en Skvader!"

Är det sådant man ska kunna innan man har fyllt fem...eller?


Wikipedia:
Skvadern är ett fantasidjur vars framdel är en hare och bakdel är en tjäder. Skvadern har sitt ursprung i en jakthistoria. Håkan Dahlmark var flottningsinspektor på Lövudden vid Indalsälvens mynning och dessutom en känd jägare. Han berättade gärna jakthistorier (eller skrönor) i glada vänners sällskap på Hotell Knaust i Sundsvall. En av historierna handlade om en bevingad hare som han sa sig ha skjutit under en jakt i Lunde skog utanför Timrå 1874. Han kallade djuret en "skvader".

Konsertförutsättningar

Den eminenta sånggruppen Farin *  har en timmes konsert i Mo kyrka kl 18 på lördag **.

- Jag har hört ryktesvägen att åtminstone två av nio medlemmar har ont i halsen.
- Jag börjar också få lite ont i halsen, vilket alltså innebär att minst tre av nio är krassliga.
- Jag kom nyss på att om man ska sjunga en massa sånger så är det ju bra om man kan texterna till dessa. Det är tre kvällar kvar innan konserten, varav den ena snart är slut, den andra är bokad för övning med Farin + pianist (vilket ju är bra, men knappast ger något utrymme för att hårdplugga verser och refränger) och den tredje kommer att innehålla någon form av grillning och säkerligen ett glas vin eller två. Så när ska jag öva texter då kan man undra??... Hmm... av de alternativ jag har att välja på får det nog bli...det tredje, eftersom man ju sjunger fantastiskt mycket bättre efter ett glas vin. Jag får helt enkelt stå för den musikaliska underhållningen under grillkvällen :-)

Förutsättningarna är kanske inte de bästa, men man behöver ju lite spänning i tillvaron, så det är bara att ta tillvara på den nu när den äntligen dök upp :-)


*  Det går även bra att kalla oss för "Saffran" som mannen som presenterade oss vid vårt senaste framträdande gjorde. Hihi!
** Lägg märke till att jag gör lite smygreklam här :-)

Att jobba eller inte jobba

Jag tänkte kvällsjobba lite.
Det gick ganska bra ett tag, även om det inte var jättekul. Någon sitter innanför mitt pannben och bankar hårt med en hammare (eller hur det nu går till) vilket gör att jag har lite svårt med att hitta smarta css-lösningar.
Efter en dryg halvtimme tänkte jag: "Det var länge sedan jag hade problem med länkningen mellan asp- och css-dokument."
Och vips så funkade inte länkningen mellan asp- och css-dokumentet längre...
Suck...

Så nu är det bara att angripa tvätthögen istället.
Vet inte vilket som är värst..
Fast det klart - tvätthögen borde ge några extra steg på räknaren, så det är nog bättre :-)

Förresten... jag tänkte på det här med att ha några lakan som ligger nytvättade i tvättmaskinen. Om man kör sköljprogrammet en gång om dagen så luktar de fortfarande hyfsat ok efter tre dagar...
Ifall ni undrade :-)
Go´natt!

Ibland undrar man...

På föräldramöte:
"Det är fortfarande några som inte betalat in pengar till skolresan"
"Ja, men det är ju som det är. Man kan ju bara påminna"
"Men de som inte har betalat kan ju i så fall inte få följa med. Fast det är ju bara bra för då blir det ju billigare inträde"

Nu får ni gissa vem som sade vad i den här konversationen.
Inblandade var: Klassmamman, fröken, samt en "vanlig" förälder.

Som ledtråd kan jag säga att fröken och jag redan innan har lite olika åsikt om saker och ting.
Grrrrrrrr!


Steget

Vi ska ha stegtävling på jobbet.
Det innebär att alla har fått varsin stegräknare och under åtta veckors tid, med start nästa vecka, så ska vi försöka gå så mycket som möjligt och förhoppningsvis kamma hem fin fina priser på www.steget.se

På vårt jobb går vi i vanliga fall inte alls särskilt mycket. Att masa sig upp för trappan till tredje våningen kommer man inte undan (om man inte vill åka i den mycket opålitliga hissen förstås, men det är det faktiskt ingen som vill), men ska man röra sig inom det rum där de flesta av oss sitter och jobbar så åker man kontorsstol :-) Oftast i alla fall...Eller nä... eller jo... fast inte jämt... men det händer, det gör det :-)

Hur som helst... Nu jäklar ska det bli andra bullar. Man tävlar mot andra företag i samma bransch, och det är ju bra. Skulle vi tävla mot personalen på ICA Alen t ex, så hade vi nog inte så stor chans, men nu ska vi alltså fajtas mot andra kontorsfolk, datanördar och slöfockar.
Kom just på att jag kanske måste instifta ett internt veckopris på YourVoice, om och utifall att vi mot all förmodan inte skulle kamma hem några priser. Men det gör vi ju så klart. Något annat finns ju inte på kartan.
Vi SKA vinna

:-)


Näe nu får det vara nog...

Jag går och lägger mig.
Go´natt!

:-)


Man blir glad av musik

Idag var jag på Biblioteket och lyssnade på Storebror och hans klass när de sjöng "Låtbåten". (10 svängiga låtar om båtar) Två saker slog mig när jag satt där och försökte hålla tillbaka "de-är-så-himla-gulliga-och-duktiga-och-jag-är-en-blödig-hönsmamma"-tårar.
1. Det är nya tider nu... konsert på biblioteket...
2. Man blir glad av musik

...och här är mer musik som man blir glad av:
 


Håll tillgodo
:-)

Zvampen

I bilen på väg till dagis kommer Lillebror plötsligt att tänka på kantareller. Exakt hur det kom sig vet jag inte, men det ryms alla möjliga konstiga tankar i en femårings hjärna, så jag är trots allt inte förvånad. Hur som helst...

"Mamma, gillar du kantareller?"
"Jajjemen, det är jättegott!", svara jag
"Jag ÄÄÄLSKAR kantarellsås!" säger Lillebror
"Ja, det är gott"
"Ja, fast jag gillar inte den där svampen som är i..."

Mamman fick ett fnissanfall.
Storebror suckade stort och förklarade läget för Lillebror.

:-)


Mmmmm....

lite pasta
ett par stekta kycklingfiléer
mozzarellaost
lite pesto
en näve rostade pinjenötter
några soltorkade tomater (om man inte har glömt bort att inhandla dem villsäga)
och så lite crema di balsamico på det

= Mmmmmums
Och vad har ni ätit till söndagmiddag?

Det är mycket nu

Alltså F**N vad frustrerande det är när tiden inte räcker till!!!
Så här års borde man ju t ex:
* kratta gräsmattan
* sopa bort grus från gården
* klippa häckar och träd
* vårstäda huset
* laga staketet
* rensa garaget
...och lite annat man blir sugen på när snön äntligen har försvunnit.

Och när man ändå är igång så får man plötsligt lust att:
* sätta upp garderobsdörrar i sovrummet
* fixa klart den lilla "stenar-och-pinnar" hörnan i sovrummet (Hehe... vaddå? Är det konstigt att man vill ha stenar och pinnar i sovrummet?! Mäh!)
* ordna upp fotoalbumen
* rensa garderober
* städa lådor
* renovera källaren

Fast när solen skiner vill man ju gärna:
* ta en promenad
* ta en cykeltur
* sitta i solen och dricka kaffe
* sitta i solen och dricka vin
* sitta i solen och dricka Bacchardi Breezer
* planera sommarsemestern

Mitt i allt det här ska man även hinna med att gå till jobbet och få något vettigt gjort där också.

Och dygnet har bara 24 timmar...

Våren är en stressig årstid

:-)

Ljuv musik

Mamman blåser håret och Lillebror går förbi.

"Vilken fin musik du gör" säger Lillebror"
"Musik?" säger Mamman och förstår ingenting
"Ja, du gör ju oväsen och jag ÄLSKAR oväsen vet du!"

:-)


Fredag på Thelbacken del 2

Chips och ostbollar i soffan trodde jag. Hohoho... man skulle ju kunna tro att jag är en amatörmamma. Fyra barn i huset och jag tror att vi ska sitta stilla och mysa i soffan en hel kväll. Jag måste vara utarbetad eller nå´t...

Så fort godsakerna åkte fram och Talang 2009 började på tv, så belamrades soffan av två barn av modell större. De behövde hela soffan till att göra lika som de på tv gjorde, dvs dansa naken, göra korttrick samt lite blandade akrobatiska övningar. Jag fick sitta på en köksstol och spela "Gammelgäddan" med två femåringar som fuskade hejvilt. Men jag vann, det gjorde jag faktiskt och UTAN att fuska :-) Hehe.

Sedan har jag haft besök av tre trollkarlar och en älva. Älvan var dock mycket noga med att påpeka att vingarna inte var på riktigt och att det var den vanliga KusinSigne som gömde sig där bakom. Det var ju en himla tur att hon talade om det för jag började känna mig smått orolig över att jag kanske hade tappat bort henne :-)

Men nu sover alla barn och Pappan och jag ska ägna resten av kvällen åt att INTE titta på film och käka ostbollar. Måste nog också gå och lägga mig så jag är redo för morgondagens äventyr. Efter frukost bär det av mot badhuset med alla kidsen och sedan ska jag sno ihop en trerätters att bjuda familjen Karlsson/Persson på.

Over and out.


Fredag på Thelbacken

Pappan är på väg hem från en arbetsdag i Stockholm och på Thelbacken befinner sig Storebror, Lillebror, kusinSigne, kompis Linus och jag själv. Jag sitter på tredje våningen och barnen kollar på film nere i källaren.

Det är väldigt tyst...
Åtminstone här uppe :-)

Har käkat pizza och har en påse ostkrokar och ett Pringlesrör på köksbänken.
Det är väl ungefär vad vi ska ägna resten av kvällen åt.
Vad ska ni göra?

Hastighetstesten igen

Jag gillar inte att någon annan är bättre än mig på att skriva snabbt :-) Är det något jag är bra på, så är det just det. Däremot är jag inte alltid så smart, för jag gjorde testet tre gånger och valde sedan den lägsta siffran...Hmmm...hur tänkte jag då?
Men nu har jag gjort det igen och här är resultatet:

55 words


Speedtest

(55 ord i minuten)

Så nu känns det bättre igen - men 46 är också bra Martina :-)


Aprilväder 2

Idag skiner solen!

:-)

Aprilväder

Det snöar.
Blääääääää

Är det bra eller?

Om man slösurfar lite i godan ro, öppnar en ny flik i Explorer och det plötsligt blir tvärstopp och sedan poppar upp nya flikar hejvilt samtidigt som datorns fläkt går upp i högvarv, är det bra eller...?

Något säger mig att det inte är det...


En tisdag i april

Bloggtorka idag.
Får bli en resumé av dagen. Se till att anteckna ordentligt nu för det här är spännande grejjer :-)

- Först de vanliga morgonbestyren
- Jobba, jobba, jobba
- Käka raggmunkar med fläsk
- Jobba en liten stund till
- Komma på att jag ska vara 3 km bort om 35 minuter och har ingen bil.
- Rask promenad hem
- Hämta cykeln
- Dåligt med luft = åka till macken och pumpa
- Cykla, cykla, cykla
- Sånglektion = superkul men jag var värdelös idag ... :-(
- Cykla, cykla, cykla
- Jobba
- Hämta barnen, laga mat, städa undan
- Hämta paket på ICA
- Träna, träna
- Läsa Katten Gustav för två spralliga grabbar
- Blogga

Va, vad sägs om den dan? Massor av action...
...eller inte.... BLÄÄÄ vad tråkig man är ibland...

Nu ska jag ta mig en dusch så kanske jag blir roligare sedan.
Ajöken

:-)


På bio

Idag har jag varit på bio med Lillebror och KusinSigne. Vi såg "Monsters vs Aliens tredje april" om man frågar KusinSigne, men för oss övriga som inte är så influerade av tvreklamen så var det endast "Monsters vs Aliens" :-)

Både filmen och mina två bio-kompisar var mycket underhållande. Först underhöll de alla människor i biljettkön genom att prata mycket högt och säga roliga saker som t ex "Kolla den där killen! Hans picka ser ut som en blåshår...en blåshår...en sån där som man blåser håret med!" Vi hade redan i förväg gjort upp om att jag skulle sitta i mitten och barnen på varsin sida om mig så att det skulle vara lätt att hålla mig i handen om det blev läskigt. Själv hade jag tänkt att det skulle vara bra för barnen, men KusinSigne tolkade det lite annorlunda och frågade mig säkert tjugo gånger om jag tyckte det var läskigt :-) Hihi... särskilt läskigt var det inte, men hon fick hålla mig lite i handen emellanåt ändå. För säkerhets skull.

Annars så gillade vi filmen och alla orkade sitta stilla ända tills slutet. Fast vi råkade spilla ut lite dricka... och Lillebrors popcorn... och KusinSigne gillade inte de gula Mentosarna men det var ju lite svårt att se vilken färg de hade i biomörket så hon smakade först och gav sedan de gula, lite lagom kladdiga, till mig så jag fick stoppa den i min tomma popcornkartong...Och hela handligen var nog inte helt klockren för de två femåringarna, men de var väldigt nöjda och glada efteråt i alla fall

:-)

 :-)


Skriva snabbt

Har man inget bättre för sig kan man prova det här:

30 words

Speed test

Någon som kan slå mig?

:-)

P.S Det var visst himla knöligt att få till bilden på rätt sätt, men det står i alla fall "30 words per minute" D.S


Jordgubbstår

Jag fixade varma mackor och Storebror och hans kompis Linus konverserar lite medan de väntar på att mackorna ska bli färdiga.

Storebror: "Vet du, jag gillar inte T. Han gör så himla dumma saker"
Linus: "Näe...jag gillar inte heller honom"
Storebror: "Han är liksom så äcklig. Kommer du ihåg när han slickade sig på tårna?"
Linus: "Ja usch va äckligt"
Storebror: "Och så lärde han ju din syrra och så gjorde HON det på DIG!"
Linus: "Ja och så sa han att det skulle smaka jordgubb!!"
Storebror: "Jaa, men det gör det ju inte!"

Det blir tyst i några sekunder...
Linus: "Har du provat?"
Storebror: "Ehh...ja, men bara en gång och det var jätteäckligt!!"

Hihi
 :-)


Det var bättre förr

Lillebror har tråkigt
"Jag längtar till igår"
"Till igår?"
"Jaa, för då fick jag Indiana Jones Lego av farmor och det var mycket roligare än idag"


:-)

Det gick bra

Isen höll.
Det fanns pimpelspön att låna.
Morfarn åkte med och kollade läget.
Mamman kände sig lugnare.

När vi kom hem hade Påskharen varit på besök och lagt ut små kluriga lappar här och var. Själva påskäggen hade han gömt i en äggkartong på altanen.
När vi hade käkat lite godis (Mamman och Pappan fick också smaka), samt råkat hälla ut innehållet i Lillebrors påskägg under sängen två gånger, så ringde det på dörren. Där stod tre fnittriga påskkärringar som var misstänkt lika tre tjejer i Storebrors klass. Storebror blev också lite fnittrig samt väldigt cykelsugen, så han var tvungen att cykla runt kvarteret och spana in fler påskkärringar en stund innan middagen.

Tja, sedan dök Farmorn upp och tog med sig grabbers hem till sig, jag traskade iväg på veckans Farin-övning och Pappan åkte till Bollnäs och repade med Collinis.

Och nu väntar jag på att han ska komma hem igen så ska vi dricka vin, äta varma mackor och mysa i soffan.

En riktigt trevlig skärtorsdag blev det :-)

Glad Påsk!


Utflykt på isen

Storebror och hans klass ska på utflykt i morgon.
Pimpla och grilla korv.
Är jag onödigt pjåskig om jag tycker det känns otäckt att dra ut en hel skolklass på isen så här års?
Hade det varit februari så hade det väl varit rätt ok, men nu är det ju för bövelen april!
Hu! 28 barn, inklusive föräldrar på en liten insjö...Näe.
Dessutom ska man ta med pimpelspö (går lika bra med en pinne som man knyter en metrev och en krok på enligt fröken), maggot, isdubbar, matsäck, sittunderlag och gummistövlar.
Matsäck grejjar jag utan vidare. Inga som helst problem.
Sittunderlag och gummistövlar ska nog också fixa sig, men resten går jag bet på.
Eller förresten, pinnar har vi gott om, men varken pimpelspön, maggot, metrevar eller krokar är något som ligger och dräller i drivor i det här huset. Något säger mig att Storebror inte skulle känna sig helt bekväm om jag gav honom en pinne att fiska med och jag vägrar köpa ett spö som kommer att användas fem minuter och sedan aldrig mer.
Pimpling är inte direkt något vi brukar ägna oss åt som ni kanske förstår. Och skulle jag komma på att jag vill prova så skulle inte göra det i april tillsammans med en hel skolklass....

Storebror själv är inte helt entusiastisk han heller, men det har nog mer att göra med att det är lite skämmigt att komma utan pimpelspö när fröken har sagt att man ska ha med sig det, än att han är rädd för dåliga isar.

Fortsättning följer...

Dagishappening

Årets största dagis-happening gick av stapeln idag: Gosedjursfest med maskerad och disco.
Hur kul som helst :-)
Det kryllade av små påskkärringar och påskgubbar på dagis och alla hade med sig varsit favorit-gosedjur.
Lillebror däremot tänkte minsann inte vara någon påskgubbe. Nej nej.  Först hade han tänkt vara kock, men det var lite bökigt med grytvantarna, så det blev Spindelmannen-dräkten istället :-)
Och Ambus fick självklart hänga med
Tävling hos tandläkaren

Jag var till tandläkaren idag. Eller näe, det var jag ju inte. Jag var till tandhygienisten. En himla skillnad när jag tänker efter. Tandläkaren är liten och rödhårig och pratar småländska medan tandhygienisten är en rultig dam med stort burrig hår. Som sagt, en himla skillnad :-)
Men hur som helst....

Det var kö till anmäl-dig-här-tanten när jag kom, så jag ställde mig snällt sist och väntade på min tur. Alla som stod före mig hade koll på vad deras tandläkare/tandhygienist hette. Själv kom jag bara ihåg mitt eget namn, så när det blev min tur så sade jag det istället. Anmäl-dig-här-tanten såg förvirrad ut i en sekund medan hon (förmodligen) funderade över om det fanns någon med mitt namn på Folktandvårdens lönelista. Men sedan förstod hon, knappade lite på sin dator och upplyste mig mycket vänligt om vad min tandhygienist heter och till vilket väntrum jag skulle gå.
I väntrummet satt det redan tre äldre herrar vilket gjorde att det var lite trångt, men en trevlig farbror gjorde plats i soffan så att jag också kunde sitta.
Och där satt vi och väntade och väntade och... väntade...
Det traskade förbi den ena folktandvårdsmänniskan efter den andra, men ingen kikade in i vårt väntrum.
"De har säkert fikapaus" sade den trevlige farbrorn och vi andra höll med.
Och så väntade vi en stund till.
Och lite till.
Och plötsligt dök det upp ett stort burrigt hår i dörröppningen, den trevlige farbrorn (som förmodligen hade väntat längst) reste sig upp, men tandhygienisten ropade upp MITT namn.
Farbrorn satte sig snopet ner igen och jag kunde inte låta bli att säga:
"Jag vann!"
Hehe!

:-)

Bra tips från Heson

Man lär sig saker hela tiden.
Nyligen har jag lärt mig detta:

Innan man åker på semester är det bra att...
...kolla upp om det är soptunnetömning när man är borta. Det blir jobbigt annars. Man kan i värsta fall få förvara sina soppåsar i hallen fram till nästa tömning.
...slänga alla apelsinklyftor som man kan tänkas ha i en rosa burk i hallen. Efter en vecka varken luktar eller ser de ut som apelsinklyftor längre.

Jag har också lärt mig att när man åker på fjällsemester packar man endast detta till två vuxna och två barn:
- underställ
- ett varsit par extra långkalsonger till barnen
- ett gäng udda strumpor (man blir ändå bara blöt om en strumpa i taget så man har aldrig på sig två matchande samtidigt)
- mysbyxor
- underkläder
- handdukar
- sängkläder
...ja och så täckjackor och mössor och vantar och sånt där annat, men det kan man ju ha på sig när man åker.
Borde rymmas i en klassisk blå Ikea-kasse.
No more resväskor och en massa onödigt ombyte. Man SKA lukta illa och blir det FÖR hemskt tvättar man upp det värsta i lite diskmedel.

:-)

Fler bilder....

...finns på bildbloggen!
Här!

Några bilder...

Så var man hemma igen då...
Rödnäst och med vit panna, lite öm i benen, aningens ont i knäna, ganska trött, men mycket nöjd med veckan :-)
Här kommer några bilder:


Storebror är redo för första dagen i snowboardskolan


Farfarn och Pappan i en snödriva.


Lunch i samma snödriva som ovan. Fast just här är det nog efterrätt...tror jag. Varm Lumumba :-) Mums!


Grabbers i backen


Lillebror på skidskola


...och när vi inte åkte skidor sköt vi på varandra med pistoler i vardagsrummet :-)

Sälen dag... få se nu...dag 6

Solen skiner.
Trötta ben och röda näsor.
Fjällen när det är som bäst!

:-)


Glömde

Vädret idag: halvklart under dagen, men så fort kvällsåkningen började stråååålade solen!
Vi har bättrat på kräftfärgen ordentligt!

Och nu skulle jag ladda upp en bild... går inte.
Nytt försök i morgon.

Dagens rapport

Storebror har endast åkt svarta och röda backar idag (dvs svåra och medelsvåra). Observera att han åkte snowboard för första gången i måndags.
Själv är jag livrädd och håller mig på lagom avstånd så han inte hör när jag skriker varje gång han gör någon sväng som jag tycker ser farlig ut

Jag ÄR en hönsmamma!

:-)

Dagens bragder

Strålande sol och nästan helt vindstilla hela dagen.
Så här på kvällskvisten ser vi ut som kräftor i ansiktet hela bunten.
Tyvärr får man ju inte någon särskilt snygg solbränna när man har mössa, solglasögon och halsduk men i alla fall
:-)

Dagens bragder:
Mormorn som inte har åkt slalom på flera år slog till och tog några vändor i backen.
Storebror som efter två och en halv dag på brädan i barnbacken vågade åka korgliften upp till toppen och prova lite svårare backar.
Lillebror som hittills bara har åkt halvvägs upp i barnbacken på egen hand ville också prova korgliften, så nu har han åkt Familjebacken nästan utan hjälp tre gånger.

Och nu ska vi ut och köra lite kvällsåkning.

Ajöss!


Korvgrillning i fjällen

Våra grannar i stugan bredvid skulle grilla korv till lunch i går. Det blåste ganska mycket, så de ställde grillen riktigt nära huset.
Det var inte bra.
Inte alls bra.
De fick besök av både brandkåren och polisen och stugan är sig inte riktigt lik längre

:-)

RSS 2.0