HEJJA BOLLNÄS :-)

Ja jädrans :-) De vann!!
Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Sushi

Om man kommer in på en restaurang och personalen direkt säger:
"Hej! En sushi att ta med, va?"
...då vet man att man har ätit för mycket sushi ett tag,

:-)

Bollnäs har tagit över tillvaron

Har upptäckt att det ibland när jag surfar in på folks bloggar där det finns en "Live traffic feed" (finns även en här, längst ner i högerspalten för den som inte har sett det) står att jag surfar från "Bollnäs". Inte "Söderhamn". Är inte det märkligt? Hade jag varit lite mer uppmärksam hade jag kanske lagt märke till när detta började inträffa. Var det månne i samband med att körslaget drog igång? Eller har det något med vårt nya bredbands-tv/surfande att göra? Jag vet inte...

Men på lördag blir det i alla fall en riktig Körslaget-happening här. Alla måste ha lila kläder och så ska vi käka tapas och rösta som galningar
:-)

Jobbiga kompisar

Det finns mest tjejer på Lillebrors dagis, men ganska nyligen började det en kille som är något yngre än han själv. Han heter Leo och gillar Lillebror skarpt. Lillebror däremot gillar inte Leo något vidare. Åtminstone inte när han på sitt argaste humör vilket han var i morse.

"Jag vill inte gå till dagis idag, för vet du, så FORT jag kommer så säger Leo "Hej" till mig!"
"Ja men är inte det bra det då?" undrar Mamman
"NÄÄEE det är det inte för JAG vill inte säga hej till honom!!" säger Lillebror och ser ut som ett åskmoln.
"Och förresten, Mamma. VET du vad han gör mer?"
Mamman har ingen aning.
"Jo, han säger ALLTID fel saker!! Om jag säger "Leo, vet du en sak?". Då säger han "JA" fastän han ska säga "NEJ"! Han kan ju inte säga "JA" när han inte vet vad jag ska säga!!!"

Näe, det klart...
Besvärligt det där...
:-)

Ensam på herrarnas

Idag skulle familjen K till badhuset igen var det tänkt. Fast det blev ett visst bortfall. Först fick Pappan ont i huvudet och kände sig lite krasslig. Och när Pappan inte skulle hänga med så ville inte Lillebror heller göra det. Så Mamman och Storebror åkte själva. I vanliga fall går grabbarna på herrarnas och Mamman på damernas. Men eftersom det nu bara var Storebror så tänkte Mamman att han väl kunde hänga med in på damernas han också.
Ibland glömmer Mamman. Är man 8 år vill man SÅKLART inte gå på damernas!! Hur skulle det se ut?!? Herregud!
Så Storebror knatade iväg in på herrarnas alldeles själv. Egentligen är Mamman övertygad om att han klarar att ta av sig kläderna, låsa in dem i ett skåp, ta på sig badbrallorna och ta en dusch alldeles själv. Men eftersom Mamman har vissa drag av hönsighet så kände hon sig ändå aningens orolig. Så Mamman skyndade sig på med bikinin och in i duschen utan att titta så noga på hur det blev. Halvvägs ner i bassängen upptäckte hon att bikinitrosorna satt ut och in. Ooops :-) Bara att smyga tillbaka in i omklädningsrummet och vända på grejjerna.
Hehe... undrar vem som inte klarar sig själv egentligen

:-)

En snöslunga i huset

Vår snöslunga ville inte starta så Pappan har, efter en del meckande och funderande, konstaterat att den nog har frusit ihop. Farfarn var här för en stund sedan och med gemensamma krafter baxade de in åbäket i källaren för att den skulle tina upp lite. Bra idé.... eller?

Efter fem minuter luktade det bensin ända upp i köket.
"Jaja", tänkte vi, "det klart att det luktar litegrann, men det blir säkert inte värre än så här." Det är ju inte varje dag man har snöslungan inomhus så man är ju liksom lite osäker på hur snöslungor luktar.
Efter en halvtimme luktade det ända upp i sovrummet och vi började känna oss smått vimmelkantiga av alla bensinångor.
"Nog är det väl lite konstigt att det luktar så pass mycket ändå?" tänkte vi.
Pappan gick ner för att undersöka saken och blev borta läääänge.
Jaha och vad hade hänt då? Jo, snöslunge-skrället läcker bensin. Nytankad och fin var den för några dagar sedan, men nu var det tomt i tanken - trots att den inte hade startat. Var bensinen var? Tja... en del är säkert i garaget, men en hel del hade runnit ut på en matta och på golvet i källaren.
Kul.... verkligen...jättekul!

Så just nu är det stora vädringen som gäller här och vi har lärt oss att man aldrig ska ta in snöslungan i huset!

:-)

Telia och kartonger

Vi har skaffat digital-tv via Telia. Först tyckte jag det lät som en bra idé, men nu med facit i hand så undrar jag om det verkligen var det. Inte för att det inte funkar eller så, för det gör det. Ok, jag är en anings irriterad över att man måste använda två fjärrkontroller för att kunna titta och det blev ännu krångligare att veta om man ska höja volymen på den silvriga dosan, eller på den lilla extra ljudanläggningen som står vid sidan av tvn, men det är väl bara en vanesak. Det kan jag stå ut med. Men däremot kan jag INTE stå ut med alla kartonger som pryttlarna kom i. Vi snackar nu inte en eller kanske två kartonger. Neheejdå. Vi är nog uppe i kanske åtta, nio stycken vid det här laget och frågan är om det är klart nu eller om det kommer fler. Det vet man inte. Det droppar in nya grejjer var och varannan dag och varje gång det kommer en ny pryl så växer kartonghögen lite till. När jag åkte hem från jobbet idag hämtade jag ett paket som innehöll en digitalkamera som man fick på köpet om man tecknade avtalet innan den 31/12. Det var ju bra. Förutom kartongjäkeln! Och vi har redan två digitalkameror, så helt nödvändigt kändes det väl inte heller men... nåväl. När jag kom hem hittade jag en ny avi i brevlådan. Den här gången var det någon grejj till det trådlösa arrangemanget... tror jag... en kartong till blev det i alla fall... suck...
Med andra ord: Behöver ni kartonger så vet ni vem ni ska fråga. Vi har alla modeller och storlekar! 
Jag staplar dem i garaget så länge.

:-)


Storebror leker

Storebror hängde med en kompis hem efter skolan idag. När jag hämtade honom sade han:

"Nu måste jag faktiskt erkänna en sak, Mamma. Egentligen tycker jag inte det är så himla roligt att leka med E."
"Gör du inte?" säger jag förvånat och tänker på att han ringde och ville stanna en stund längre än bestämt, plus att jag fick stå i hallen i 20 minuter och vänta innan han kunde slita sig från det han och E höll på med. På något vis gjorde det att jag fick intrycket av att det var riktigt, riktigt roligt att leka med E. Men jag är ju bara en gammal mamma, så jag fattar väl förmodligen inte. Jag menar, sånt där funkar ju säkert HELT annorlunda nu mot för på 70-talet när jag växte upp.
Storebror fortsätter:
"Nä. Det är inte så kul för han vill bara spela tv-spel hela tiden. Och så är han alltid så trött. Men MATEN man får hos honom. DEN du!"

Jahaja... E´s mamma berättade att Storebror hade ätit ett helt lass med kalvfärsbiffar och kantarellsås. Så det var alltså av ren tacksamhet för den goda maten som han ville stanna längre. Eller så hoppades han att han skulle få stanna till kvällsfikat också :-) Hmm.... fast i vanliga fall brukar det faktiskt vara kul att leka också.

:-)

Nattliga rotationer

Dubbelsängen på  Thelbacken kl 23:45:


Kl 00:05:


Kl 01:30:


Kl 02.35:


Kl 06.15:


Kl 06.32:
Det var ovanligt långt till snooze-knappen på klockradion och Pappan var försvunnen. Hittade honom i Storebrors säng.
Sån´t är nattlivet på Thelbacken
:-)


Gratulationer

Jag har ju alldeles glömt bort:
GRATTIS till Annica och Håkan som har fått en liten Axel. Och såklart till Eric också som har blivit storebror. Grattis grattis!!
Och GRATTIS till Heidi och Patrik som har blivit herr och fru!! Under mycket hemlighetsmakeri gjorde de i fredags slag i saken på Söderhamns Rådhus. Inte ens barnen anade vad som var på gång. Bara en sån sak ;-) Lycka till och grattis, grattis!

Ett filmtips

Vi såg en bra film igår, så här kommer ett filmtips från Heson :
"Deja vu" med Denzel Washington och Val Kilmer.


Finns flera anledningar till att se den här filmen.
Det första är ju uppenbart, nämligen: Denzel! Eller så är det bara jag som tycker det. Pappan gillade Paula Patton bättre. Konstigt..... men, nåja ;-)
Själva historien är riktigt skickligt ihopskruvad. Himla smart gjort och sådär så man måste säga "ahaaaa" och dra lite på ena mungipan flera gånger. Man blir lite imponerad faktiskt. Och så innehåller det en hel del väldigt fiffiga sci-fi utrustningar. Denzel fick t ex köra bil med en hjälm på huvudet som gör att han ser vägen och trafiken som den såg ut  för 4 1/2 dygn sedan och så måste man samtidigt hålla ett öga på trafiken som den är just nu för att inte krocka i nutid. Och inte i dåtid heller...på något vis.... Spejsig liksom :-) Ok, jag erkänner att det en kort stund var på gränsen till för mycket, men så tittar man lite på Denzel (ja eller Paula. Vilket man vill) och då glömmer man liksom bort att det nästan var lite larvigt för det är så himla bra. Och spännande. Och klurigt.
Ja ungefär så...
Man är väl ingen Nils-Petter Sundgren direkt, men...
Jag ger den ändå 4 plus av 5... eller biostolar, eller getingar. Välj själv :-)

Tack för idag!


Det finns hopp!

Busstorget kl 15.58 - inte alldeles kolmörkt trots att det var mulet.
Det finns hopp om en vår även i år.
Fast just nu trivs jag ändå rätt så bra. Det är RIKTIG vinter!
Hurra!

:-)


BH-mat

Jag har bjudit systerYster med familj på mat ikväll.
KusinSigne ringde just och nedanstående samtal utspelar sig.

"Helena" svarar jag
"Signe" säger Signe
"Hej Signe! Är det du som ringer."
"Får vi komma och äta mat hos er?"
"Javisst, det klart!"
"Mamma undrar om du kan laga BG... eller... vadheterdetnu...hon undrar om du kan laga BH-mat?"
Innan jag hinner svara på denna, något underliga fråga, rasslar det till och jag hör hur hon ropar till SysterYster:
"Mamma vad hette den där maten? ...Jaha"
Rassel rassel och så är hon tillbaka i luren igen.
"Kan du laga sån där GI mat?"

:-)

Mycket måndag

Idag är det väldigt mycket måndag....

En riktig happening

Det snöar och snöar och snöar. Mamman och Pappan bestämde att familjen K skulle gå ut och leka i snön. Den här snömängden är ingen vanlig syn på våra breddgrader längre, så det gäller att passa på! Ok, det knorrades en del från de två yngsta familjemedlemmarna som hellre ville leka med Lego, men efter lite lirkande hängde de med ut. Ganska motvilligt till att börja med, men bara de kom igång så hade vi superroligt. Resultatet blev en snögubbe med palsternacksnäsa och cocacola-flasks-korkar till ögon, en snölykta (utan ljus, för Storebror var lite orolig för att det skulle kunna börja brinna på andra ställen i snön också. Måste nog förklara det här med vad som brinner och inte vid något tillfälle, men just nu är det helt ok att han är försiktig med elden, så... vi tar det en annan dag) men det bästa av allt: ett snöfort! Grabbarna tyckte det verkade otroligt arbetsamt att bygga ihop ett helt fort, men när Mamman väl övertygat dem om att hon har byggt massor av snöfort i sina dar, och att det inte alls var särskilt jobbigt så hängde de på. Riktigt fint blev det!  Har man byggt ett snöfort måste man såklart ha snökrig också. Mamman mot Storebror och Lillebror. Pappan krigade under tiden med snöslungan som inte ville starta. Det var nog inte riktigt lika roligt.
Storebror som annars gillar sommaren mest, sade plötsligt, mitt i snöbollskriget:
"Tänk att man kan ha så här himla roligt med bara lite snö!!"

Pappan håller sig dock lite mindre vänligt inställd till snön eftersom han inte fick igång snöslungan. Men vi kan ju rulla en massa stora snöbollar av all snö och bygga ett ännu större fort, så har vi snart löst problemet med att man inte tar sig fram på gården. Eller så väntar vi helt enkelt en stund, för nu är det en massa plusgrader och droppar rejält från taken så jag gissar att det har sjunkit undan alldeles av sig själv tills i morgon.

Nu är det dags för middag och en film!
God natt!

:-)

Att räkna

Lillebror undrar
"Mamma, hur räknar man till jättemycket?"

Det här med tidsperspektiv

Lillebror undrar:
"Mamma, fanns Emil och jag på sextonhundratalet?"

Tror att han börjar känna sig gammal. Och det är ju inte undra på - femårsdagen är bara några månader bort nu
:-)


Mäh!

Varför blir det dubbletter av mina inlägg?
Känns inte helt nödvändigt faktiskt...

Hejja Bollnäs!!

Tja... vad ska man säga?!
HEJJA BOLLNÄS!!!

:-)

P.S  För den oinsatte - vi snackar Körslaget! D:S

Hejja Bollnäs!!

Tja... vad ska man säga?!
HEJJA BOLLNÄS!!!

:-)

P.S  För den oinsatte - vi snackar Körslaget! D:S

Bearnaisesås

Om man tappar en burk bearnaisesås från ungefär en meters höjd så splattar den iväg drygt två meter - både på längden och på höjden.
Det vet jag alldeles säkert!

Förresten ska jag skura köksgolvet samt skåpluckorna i morgon.

:-)


På hotell

Har man bokat ett "Executive room" så vill det till att man utnyttjar det ordentligt. Det är ju inte varje dag man får bo i sådan lyx. Helt nytt och med supercool inredning. Visserligen verkade det inte som om någon hade bott i just vårt rum på länge, för det luktade lite mystiskt ur avloppet i badrummet. Sådär som det luktar när man inte har spolat i vattenkranen på ett tag, ni vet. Och förresten så var det ett himla arbete att ta sig in i själva badrummet, för skjutdörren passade inte riktigt vilket gjorde att man fick ta i med bägge händerna och skjuta på allt vad man orkade för att få upp en glipa lagom stor för att kunna klämma sig in. Men väl inne så var det riktigt flashigt. Särskilt duschen gillade jag. Fast det var lite svårt att förstå hur den funkade, och det coola duschmunstycket hade inte så många hål vilket gjorde att det var lite dålig fart på vattnet. Men det var snyggt, det var det. Och så var det ju det här med lyset också. Taklamporna fick vi igång utan vidare och det inbyggda lyset i nattygsborden var ingen match att förstå sig på. Men golvlampan och skrivbordslampan däremot gick vi bet på. Det var någon specialmockajäng man skulle skruva... eller kanske trycka på... eller om man skulle dansa för den eller berätta roliga historier eller nåt annat... jag vet inte...vi gav upp. Tvn funkade i alla fall och den använde vi flitigt. Och sängen likaså. Ja, alltså det blev ju så eftersom man var tvungen att ligga i den när man tittade på tv... (vad tänkte ni?! )
I alla fall... när man nu ändå bor på ett sånt fint hotell så kan man ju bara inte ge sig ut på stan och leta rätt på restauranger som vi först hade tänkt. Nääee. Det vore ju dumt att gå allt för långt från det fina hotellrummet. Vi gick till hotellrestaurangen istället och käkade trerätters samt drack ett riktigt gott vin. Sedan tänkte vi att vi skulle leta rätt på någon bar eller så, men då kom vi att tänka på att vi hade ett sånt fint rum och det ju vore synd att låta det stå tomt medans vi drog omkring på stan i kylan. Näe, vi promenerade till närmaste seveneleven, köpte en påse smågodis och gick sedan snabbt hem till sängen och tvn igen.
Ok... vi var jäkligt tråkiga, men faktum är att efter en lång och hård arbetsdag kändes det som värsta lyxen att bara få ligga i sängen och zappa på tvn hela kvällen. Och vi tog faktiskt ett glas vin i hotellbaren också när vi kom hem från den lilla promenaden, så vi fick lite krogliv också. Pyttelite var det, men ändå

:-)


Finn fem fel

Pappan har köpt ett nytt tangentbord.
Det var billigt.
Man undrar varför?


Lite packning att göra

I morgon bär det av till storstaden.
- Det innebär att jag innan jag lägger mig måste:
- Packa grabbarnas dagis/skolväskor
- Packa lite kläder och annat som de ska ha med sig till mormor och morfar där de ska sova när vi är borta
- Packa Storebrors hockeygrejjer eftersom han ska på hockeyskola på lördagmorgon
- Försöka hinna göra färdig en skiss som jag måste ha med mig på ett av mina möten i morgon
- Packa lite grejjer åt mig själv
- Stryka en klänning
- Hänga tvätt

Bara att sätta igång.
Ha en skön fredag - det ska jag ha :-)


Joråserrösåatte...

Jag har bestämt mig, beställt och gjort klart! På rekordtid dessutom :-) Joråsåatte...
Ingen ångest och bara några näsavtryck på spegeln blev det. Jag provade en ny metod den här gången: Storebror tyckte jag hade valt ut jätteskojiga bågar, så jag tog helt enkelt de han skrattade mest åt. Man vill ju att barnen ska ha roligt, så i fortsättningen behöver han bara titta lite på mig så blir det genast lite skojigare.
:-)


Hos frisören

Grabbarna har varit hos frissan idag. Storebror bläddrade i frisyr-tidningar medan han väntade på sin tur och hittade en supersnygg som han visade upp för frisören. Hockeyfrillan som han har envisats med ett bra tag nu är därför ett minne blott. Mamman och Pappan hurrade lite diskret där de satt i soffan och väntade :-) Lillebror ville såklart också ha en tidnings-frisyr, men har man massor av ljust lockigt hår är det inte så himla enkelt att få till spretiga, platta och gärna mörka frisyrer. Lillebror var MYCKET besviken över detta faktum och hotade ett tag med att ta sitt pick och pack och promenera hem ensam UTAN att bli klippt om han inte kunde få en sån där snygg spret-frisyr. Men när det väl var dags så tog han sitt förnuft tillfånga. Det är trots allt rätt jobbigt när luggen hänger ner i ögonen. Särskilt så här på vintern när man måste ha mössa på sig, så litegrann i luggen fick frissan klippa. Och lite på topparna också, men bara om han fick färg i också. Klart han fick - orange sprayfärg lite kors och tvärs över håret. Mycket snyggt :-)

Grabbsen var för övrigt väldigt underhållande under sina respektive klippningar. Stackars frisör-Ingela hade svårt att hålla sig för skratt mellan varven. Lillebror berättade bland annat om hur det var när tomten dök upp på julafton "Den ena hade likadana vantar som Pappa och den lilla tomten var misstänkt lik Storebror", samt att " Mamma tycker det är så himla jobbigt med alla saker som hon måste göra på jobbet för hon blir så trött av det." Storebror avhandlade både hur man gör för att bli ihop med tjejer samt diverse olika tvspels-trick.

Och här skulle det nu ha funnits en bild på Storebror i sin nya frisyr (hann tyvärr inte ta någon bild på Lillebror eftersom han inte blev klar innan jag skulle dricka vin på Synsam!), men jag orkar inte gå ner och hämta mobilen. I morgon kanske.

Go natt!

Nya Brillosar del 2

Tjejkvällen på Synsam var trevligare än väntat. De bjöd på mat och vin, bara en sån sak på en onsdag :-) Modevisning och föredrag om träningsmotivation, provsmakning av choklad och ja jo, man kunde prova glasögon också. Fast det var nästan så jag glömde bort det :-) Det var nog vinet...
Jag provade och provade och lade de jag gillade på hög. När jag hade gått igenom sortimentet provade jag igen och upptäckte att alla bågar jag hade valt såg i princip likadana ut :-) Så det blir nog svarta, lite grövre den här gången verkar det som! Fast... jag vet inte... nu när jag har provat dem igen här hemma och försökt fota med digitalkameran så.... näe...Dessutom tyckte Storebror att jag inte såg riktigt klok ut i de som jag tyckte var bäst...hmmm.... får kanske ta en ny provrunda på Synsam i morgon. Utan vin
:-)


Oj!

Det blev visst två!

:-)


Hur det gick?

Äsch...
Nytt försök idag!

Go natt!

Hur det gick?

Äsch...
Nytt försök idag!

Go natt!

Jonas Gardell

Jag har ett nytt favoritprogram. Har kollat nästan alla avsnitt av "Stjärnorna på slottet" på SVTplay. Har inte sett ett enda program av de tidigare säsongerna, men i brist på annat började vi kolla för ett par veckor sedan. Himla roligt och intressant faktiskt.
Igår såg vi Jonas Gardells avsnitt. Jag gillar honom. Har läst alla böcker och varit på en av hans föreställningar i Gävle Konserthus för några år sedan. Men efter det här programmet klättrade han ett steg till på skalan. Nu är han idol.
Kolla vet ja!


Dagens goda gärning

Jag har just gjort dagens goda gärning. Våra grannar här på Thelbacken hade fått 2 1/2 pall pellets idag. Det är i sig inget ovanligt, men att lastbilen som levererade pelletsen inte tog sig upp för den glashala backen har aldrig hänt förut. Att lastbilschauffören kommer på den briljanta idén att lämpa av allt längst ner i backen istället har således heller aldrig inträffat. Snöstorm, glashal backe och 2 ton pellets som måste bäras in för att inte bli överkörd av plogbilen, hur låter det? Inte så roligt och det tyckte inte grannen heller. Så Heson ryckte ut. Lämnade Pappan ensam med nattningen av barnen och högg in. Vi lastade bakluckan full, körde upp för backen och bar ner allt i grannens källare. Varje säck vägde 16 kg. In i bilen, ut ur bilen, ner i källaren. Visserligen bar jag en påse medans grannen tog två i tagen, men i alla fall.
Så om jag inte kan röra mig i morgon anar jag vad det beror på.
:-)


En utmaning

Blev utmanad av Sara att skriva 7 saker om mig själv. Hmmm... knivigt, men jag gör ett försök.

1. Jag kan namnet på en himla massa hockeyspelare som spelade i NHL 1995-1996. (Och varför det då kan man undra? Det är en lååång historia, men om det finns något som heter "passiv inlärning" med samma betydelse som "passiv rökning", så beror det på det. )
2. Bästa semestern: NewYork!!!
3. Har inte tappat alla mina mjölktänder ännu (observera att jag är 34 år gammal)
4. Vitlöksfrästa jätteräkor med mangosallad + ett glas iskallt vitt vin är bland det godaste jag vet
5. Favoritfärger: vitt och turkos
6. Jag är jättebra på att läsa noter men bara hyfsat bra på att spela piano. Pappan är en jäkel på piano men kan inte läsa noter = perfect match :-)
7. Jag har alldeles för många gröna byxor.

Sådärja!

Reglerna;

 • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler i din blogg.
 • Berätta 7 saker om dig själv,både alldagliga och knäppa.
 • Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem
 • Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem

  Här fuskar jag lite. Jag skickar inte vidare till någon särskild - den som vill får anta utmaningen, men säg gärna till i så fall så jag får läsa. Jag är ruggigt nyfiken av mig!

 •  :-)


  Är det idag det händer?

  Undrar om det är idag jag ska fatta att jag inte kan vara uppe till femövertolv och sedan läsa till nolletförtiotvå. Det är nämligen inte bra. Inte bra alls. Man riskerar att somna framför datorn på jobbet och dessutom får man ett sjujäkla humör samt noll tålamod med barn som inte vill ha randiga strumpor men måste ha sin legokartong från garaget.
  Som sagt... jag undrar om det är idag det ska hända...
  :-)

  P.S Just nu läser jag för övrigt "Den hand som skälver" av Kjell Eriksson. Mycket spännande! D.S

  Äventyr i garaget

  Lillebror MÅSTE bara ha kartongen som hans nyaste Lego Star Wars-skepp kom i. MÅSTE ha den eftersom han är helt övertygad om att vi har byggt ihop skeppet fel så han måste kolla på bilden på kartongen. Det finns nämligen inga luckor på hans skepp och man måste ha luckor som man kan stoppa olika pangare och andra grejjer i när man leker, för annars är det inge´ kul. Det hjälps inte hur mycket Mamman än förklarar att vi har byggt precis efter instruktionen, så det SKA inte finnas några luckor på skeppet. Lillebror hävdar bestämt att det SKA DET VISST!!!

  Så tillslut ger Mamman upp och knatar ut i garaget. På de 6-7 minuter hon tillbringar där ute kommer hon till insikt om några saker. Anteckna noga nu för det här är riktigt viktiga grejjer:

  - Ficklampor lyser ALLTID för svagt och endast om man håller i dem på ett visst sätt. ALLTID!
  - Barfota i Foppatofflor när det är minusgrader och plums-snö är inte så bra. Det blir kallt.
  - Om du måste förvara barnens lego-kartonger i garaget, ställ dem aldrig längre in än att de går att nå genom att bara sträcka in handen genom dörren.
  - Ställ dem åtminstone inte bakom ett Spiderman-tält, två pulkor och lite annat bråte.
  - Om du ändå har gjort det så håll i ficklampan hårt när du böjer dig över tältet för att titta i kartonghögen. Det blir så bökigt när man tappar ficklampan bland kartongerna.
  - Sparka inte på andra kartonger om du blir arg. Det blir bara värre då. Och rörigare.
  - Om du ändå har gjort allt ovanstående och du kommer tillbaka in, stelfrusen och total-less. Kom ihåg att skratta när Lillebror säger: "Jaha. Jamen då behöver du inte. Det går bra ändå!"

  Skratta alltså, inget annat :-)

  På resande fot

  På fredag måste jag åka till huvudstaden och gå på ett möte hos en kund. Min chef, alias Pappan, ska också följa med. Mötet kommer SÄKERT att dra ut på tiden så vi inte orkar köra hem efteråt. Så då måste vi bo på hotell, käka middag på restaurang och kanske shoppa lite också. Och på lördag morgon måste vi plåga i oss hotellfrukost...
  Så synd...

  :-)


  Ett evigt tjatande

  Det finns vissa saker som stackars Mammor och Pappor ALLTID få tjata om. Jämt, jämt, jämt. Det tar liksom aldrig slut på:
  "Slåss inte!"
  "Använd dina glasögon!"
  "Ta undan tallriken!"
  "Du måste duscha!"
  "Häng upp jackan!"
  "Borsta tänderna!"
  "Sänk volymen!"
  "Sitt inte så nära TVn!"
  "Svär inte hela tiden!"

  Tjat, tjat, tjat, TJAAAAT!!! Jag blir galen!!!! 
  Idag har vi (mest jag faktiskt. Gissar att det är för att jag känner mig mest desperat) gjort en poänglista för olika tjat-saker. Att ha glasögonen på hela dagen ger 10 poäng, ta undan tallriken 1 poäng, inte protestera så fort Mamman eller Pappan säger "duscha" ger 5 poäng, svordomar ger 5 minuspoäng, osv.
  När man har fått i hop till 200 poäng så får man en belöning i form av pengar som man får köpa vad man vill för eller att vi gör någon aktivitet som 200-poängaren har valt.

  Resultat efter 1/2 dag:
  Storebror: -10 päng
  Lillebror: 0 poäng eftersom vi inte är riktigt överens om vad det är han behöver ha på sin lista.

  Ingen vidare start...
  :-)

  Slagen i Slaget

  Hehe. Där fick han allt på moppo, herr Wells.
  Hejja Bollnäs :-)

  Söndagsaktiviteter

  Idag visade jag upp min flitiga sida igen.  Hehe :-)
  Vad sägs om dagens resultat:
  2 nybakta valnötslimpor
  3 nybakta formfranskor
  20 nybakta jitterbuggare (fast enlig receptet skulle det bli 60 stycken!! Ehhhrm...måste ha gjort något tok! Men goda blev de i alla fall)
  2 nyskurade toaletter
  nystädat kök, vardagsrum och hall
  Och som grädde på moset:
  4 km på löpbandet
  15 minuter trappmaskin och lite styrke- och magmuskelträning.

  Inte utan att jag känner mig rätt nöjd faktiskt :-)


  Lördagsmusik

  Lite trevlig lördagsmusik:
   
  Jason Mraz


  Sara Bareilles

  Dags igen

  Idag är det dags igen: Hejja Bollnäs och hejja Hanna, Boris, Björn, Henrik, Ullis, Marie mfl!!!!!
  Hejja, hejja!!

  Blandade bra-att-ha-saker

  Gjorde en snabbinventering i bilen igår.
  Vi har massor av bra saker där i:

  Tre ganska stora stenar
  En pinne
  Ett par gummistövlar i storlek 26
  Ett par gummistövlar i storlek 31
  Ett nyckelpigeparaply
  Två gipstavlor
  Ett långt handtag till Lillebrors cykel (så att mammor och pappor kan putta på utan att bryta ryggen)
  En keps
  En tom whiskey-kartong
  Två stjärtlappar
  Några teckningar
  Lite fasttorkat godis
  En förbandslåda.

  Precis vad man behöver ha i sin bil :-)


  Nya brillosar

  Fick en inbjudan till tjejkväll på Synsam nästa vecka. Har tänkt byta mina bågar ett tag nu och det här var ju helt klart ett tecken. Ta tag i situationen människa - Det är dags! Dagen efter kom det dessutom en rabattkupong på 500 kronor från ovan nämnda företag, så då var det ju verkligen inget att fundera på längre. Det ÄR dags!

  Så därför avlade jag besök hos min kompis och tillika optiker Annelie idag. Så här i efterhand undrar jag om hon bokar in upp ett par tre undersökningstider på rad när jag ska komma, eftersom vi alltid har tid att prata en massa strunt också. Inte mig emot. Inte alls, för det är alltid lika trevligt och eftersom vi sällan träffas annat än när jag behöver hjälp med något glasögonrelaterat så har vi självklart en himla massa uppdateringar att göra. Ni vet, sån´t där viktigt som "Hur mår x och y?", "Är a och b fortfarande ihop?", "Har du hört om c?", osv. Fast i ärlighetens namn blir det mest snack om kräksjukor och vab-dagar, renoveringar och annat vuxet. Men är man trettiofyra på det trettiofemte så är det väl så det ska va.
  Men i alla fall...
  När vi pratat klart hann vi med en synundersökning också och resultatet var aningens överraskande: Jag ser BÄTTRE än förra gången! Är nog första gången någonsin som jag får svagare glas när jag byter :-) Men inte mig emot. Säger Annelie att det ska vara så, då lyder jag snällt.

  Så det var steg 1 i "Projekt Nya Glasögon". Och det gick ju galant. Piece of cake. Nu återstår steg 2 som kommer att påbörjas under tjejkvällen när jag ska grotta ner mig vårens glasögonkollektion. Att välja bågar är INTE lätt!! Det är ångest och tandagnisslan, sömnlösa nätter och massor av näsavtryck på spegeln eftersom jag måste stå så himla nära när jag provar för att se hur jag ser ut :-) Men det blir nästa vecka det. Har tid på mig att mobilisera krafter tills dess.

  Nu - kvällsfika och sista avsnittet av "Jekyll"

  Go kväll!

  Kloka ord

  Hittade nyss dessa kloka ord:

  "Det är så roligt att leva, för då får en si hur det går"

  Ja just det!


  Man blir glad för olika saker

  Pappan har köpt något nytt program till sin synth. Eller till datorn eller hur det nu är. De sitter ju i hop med en sladd, så egentligen är det väl en och samma grejj. Vad vet jag.
  Hur som helst...
  Han sitter här bredvid mig med hörlurar på och spelar. I lurarna hör han en massa, enligt honom själv, coola ljud. Själv hör jag bara klappret av plastiga synthtangenter. Jag gissar att det låter roligare i lurarna för han ser himla glad ut där han sitter :-)

  Själv skulle jag bli glad av lite mat.
  Tänk så olika det kan va...


  Familjenöjet

  Familjen K har tillbringat ännu en kväll på badhuset. Idag med extra förstärkning i form av kompisLukas, kusinSigne, kusinOtto och mosterMia. De stora grabbarna lekte hoppa-från-kanten-och-försök-missa-en-madrass-leken så det plaskade ordentligt. Lillebror och kusinSigne använde mig som båt. Signe var ratten och Lillebror motorn. Själv var jag väl skrovet då gissar jag. Himla jobbigt att glida fram med två fyraochetthalft-åringar hängandes runt halsen, så jag räknar det hela som ett litet träningspass. KusinOtto som är en cool kille nöjde sig med att glida runt med Pappan och bli killad på magen lite då och då.

  Eftersom MosterMia och kusinOtto klev upp lite tidigare än oss andra fick kusinSigne och jag lite extra moster-systerdotter-kvalitetstid i duschen. Grabbarna vägrar att gå på damernas nu för tiden, så det var trevligt med lite sällskap som omväxling. Vi avhandlade diverse olika viktiga ämnen, som t ex hur man ser skillnad på shampoo och balsamflaskorna när bägge är gröna, varför man inte kan tvätta sig med badkläderna på och lite annat smått och gott. Så passade vi på att prova bastun en stund också. Det finns två stycken. En till höger och en till vänster. Det skapade genast lite problem, men efter en stunds velande valde vi den högra. Väl där inne tittade vi på hur bastuaggregatet fungerade, provade att sitta på bänken längst upp, i mitten och längst ner, provade att kliva upp och ner från en liten pall samt tittade lite extra på en naken tant som låg på rygg med benen mot väggen. Jag vill förtydliga att det mest var Signe som tittade på tanten. Dessutom tittade hon väldigt ingående och var noga med att högt och tydligt säga "Titta tanten!!!" och peka så att ingen skulle missa henne :-)


  Microblogga

  Man ska tydligen microblogga nu för tiden. På Twitter och bloggy.se och allt vad de heter. Men jag vet inte jag... att skriva korta inlägg är inte min grej. Max 140 ord liksom... Näe.
  Och hur ska jag hinna jobba om jag måste uppdatera min microblogg en gång i halvtimmen? Va? Näe. Jag håller mig nog till den gamla hederliga bloggmetoden ett tag till jag.
  Fast jag provade att skapa ett Twitter-konto nyss. Och ett på bloggy också, men det var bara för att jag ville prova. Promise.

  Min man är en gangster

  Flera nätter nu har jag haft hemska mardrömmar om Pappan. Börjar ana ett mönster, så jag undrar om de kanske betyder något?
  Han är alltid en gangster av något slag. En natt smugglade han gevär i lastbilar. En annan hyrde han en släpvagn och drog med oss hela släkten på ett inbrott. En hel lägenhet tömde vi, trots att jag hela tiden protesterade och påpekade att det stod en man en bit bort och filmade oss och att det nog inte var riktigt bra. Men Pappan sade hela tiden "äää, det är lugnt".
  Verkligen inte likt Pappan....
  Att "det är lugnt" är likt honom, men inbrott och gangsterfasoner. Näe...

  Behöver jag vara orolig tro?

  En sovplats för familjen

  Det är... låt se, entvåtrefyra...trettonochetthalft år sedan vi köpte vår dubbelsäng. Och kanske tre månader sedan vi sålde den. Fast vi köpte en sänggavel, två resårbottnar (heter det väl...?) och två bäddmadrasser och sålde bara sänggaveln. Resten flyttade vi över till vår nya, fina MALM-säng från det stora möbelvaruhuset. Förra veckan hade vi magsjuka. Då slog det mig plötsligt att det nog är rätt så äckligt med trettonochetthalft år gamla bäddmadrasser. Man vill inte ens fundera bara pyttelite på vad som finns i tyget på de nu aningens solkiga dynorna. För de är ju alldeles för stora och otypliga för att få in i tvättmaskinen och att skrubba dem utomhus och låta dem torka i solen på sommaren har aldrig blivit mer än en tanke. Så igår fick det vara nog. Jag lusläste det rykande färska reklambladet från Jysk, valde ut ett passande objekt och skred till verket. 1749 kronor fattigare (jag impulsshoppade en tvättkorg också) kom jag hem med en stooooor bäddmadrass. Vi snackar en ny, fin, 5 cm tjock madrass som täcker BÅDA sänghalvorna! Det innebär med andra ord att jag aldrig mer behöver tillbringa en natt med halva kroppen fastkilad i skarven mellan sängarna! Hoho vilken grej!! Synd bara att jag inte kom på den geniala idén för några år sedan, men men... Jag uppskattar den ju å andra sidan lite extra mycket nu efter alla nätter sovandes i skarven. Värdeökning alltså!
  Ja jisses vilket kap

  :-)


  Vad bloggar man om på en tisdag?

  Tja... stuvad vitkål och stekt frukostkorv kanske? Hur man kokar godast potatis? Eller om blåsväder och plusgrader? Klädpaket från Ellos? Jag vet inte jag...

  Jag funderar en stund och återkommer
  :-)

  Ett kanonerbjudande!

  Jag fick ett mycket trevlig mail idag:

  "Dear sir / madam
   Önskar du ha en bra dag! Jag skulle vilja införa ourselves.We är ett av Kinas stora grossister i Zhengzhou, China.I remitterades att du lever ett mycket livskvalitet genom din vän som redan har varit vår customers.So vi skulle vilja veta om du är intresserad till varumärket elektroniska produkter. 
  Som ett uppriktigt grossist, uppriktigt vi vill presentera och visa våra elektroniska produkter i hög kvalitet och lågt pris via vår hemsida.
  Hoppas att din tidigt svar.
  Med vänlig hälsning
  Sara
  Taibo exporthandeln Co, Ltd"


  Jag undrar vem min vän är som har skvallrat om att jag lever "ett mycket livskvalitet". Mig veterligen har jag inga vänner med kontakter i Kina... men jag kan ju förstås inte ha koll på allt.
  Så, vad tycker ni? Ska jag nappa på erbjudandet?

  :-)


  Första arbetsdagen

  "Tjohooo! Klockan är 06.15 och ÄNTLIGEN ringer väckarklockan!! Yes!! Vi får kliva upp!" utbrister Mamman och skuttar ivrigt ur sängen med barnen och Pappan i släptåg. Alla skyndar sig på med kläderna. Barnen kramas och är så glada över att äntligen få åka till skolan och dagis igen. Hela familjen äter raskt en jättenyttig frukost, borstar tänderna och tar på sig sina ytterkläder. Hej och hå och iväg till skolan... eller...nä...
  Okej då.
  Jag ljög.

  Det var mer ett tjugo minuter långt skrikande från Lillebror som plötsligt insåg att han var tvungen att gå till dagis. Tanken på de hemska föräldrarna som tvingar honom att vara på ett sånt förskräckligt ställe där de inte ens har riktigt lego gjorde att han helt enkelt inte kunde sluta skrika! Det finns faktiskt inga roliga leksaker alls på dagis. Och inte finns det några roliga kompisar att leka med heller. Så därför tänkte han inte sätt på sig några kläder. Och inte äta frukost och inte borsta tänderna. Storebror uppskattar inte riktigt oväsendet och blir galen, slår sin skrikande Lillebror så han skriker ännu mer. Mamman blir arg, Storebror blir ännu argare och Lillebror skriker och skriker. Ja, och så vidare och så vidare. Kaos är väl ett bra ord att beskriva det hela med. Men faktiskt så lyckades vi få ihop det tillslut och det var två glada barn och deras lika glada föräldrar som åkte iväg till skolan, dagis och jobbet.

  Resten av dagen rullade på rätt så bra faktiskt. Ända tills vid halv tre-tiden när fröken ringde från fritids och sade att Storebror hade fått ont i magen. Aaaaarrg!!! Inte mer magsjuka!! En hel vecka är MER än vad man ska behöva stå ut med och vi har faktiskt bara varit helt friska i två dagar. TVÅ dagar!! Nej nej nej!!! (ok, jag har en tendens att överreagera när det gäller kräksjukor, men HUR mycket ska man behöva ta? Det finns faktiskt roligare saker att göra än att kräkas). Fast jag tror inte att det var så farligt ändå. När Storebror fått sova en liten stund på soffan visade det sig att det magonda nog mest berodde på en riktigt läskig spökhistoria som en tjej hade berättat i skolan idag. Fast det var lite pinsamt att han tyckte det var så läskigt, så han vågade inte berätta det för någon och då fick han lite ont i magen. Och det kan man ju verkligen förstå. Inte lätt...

  Han hade en massa andra kloka saker att säga ikväll också, som till exempel:
  "Mamma, tänk att jag har levt i åtta år! DET är länge det! Fast INTE lika länge som du, för du har ju levt JÄTTELÄNGE!!" och:
   "Jag är fortfarande helt skräckslagen" (apropå spökhistorien)
  samt:
   "Rädsla kan inte botas".

  Just nu ligger han i sängen och håller sin pappa hårt i armen och är så skräckslagen att han knappt vågar blunda. Vi får väl se vem som somnar först :-)


  Dags igen

  Nu är det slut på sovmorgnarna. I morgon börjar vardagen igen.
  Kl 06.15 för att vara exakt.

  God natt!
  :-)

  Flitig söndag

  Baka bröd - klart
  Städa alla lådor i köket - klart
  Ännu en tur till återvinningsstationen - klart
  Skruva upp nya sänglampor - klart
  Fålla och sätta upp ny gardin i lekrummet - klart
  Möblera om i Lillebrors rum - klart
  Städa upp i garderoberna - klart
  Köra ett träningspass - klart

  Återstår att hänga tvätt, äta middag samt kolla på en film.
  Inte illa pinkat på en vanlig grå söndag, eller hur!?

  :-)


  Jag har sagt det förr...

  För ett par timmar sedan när jag kollade min statistik hade jag haft 8 besökare idag. Nyss hade jag fått fyra nya kommentarer men när jag nu kollar statistiken har jag bara 6 besökare idag.
  Något säger mig att blogg.se luras lite. Eller åtminstone att de inte har riktigt koll på sin statistikfunktion.

  Ni hejjar väl??

  Ni ringer väl och röstar på det här gänget ikväll va?
  Hejja Bollnäs!!!

  Skridskoutflykt

  En utflykt till Mormorn och Morfarn i Sandarne med skridskor och korvgrillning blev dagens aktivitet. Riktigt härligt i solen!

  Lillebror får hjälp av Pappan att snöra på skridskorna
  Kusin Otto hade störtkul i pulkan


  När vi tröttnat på skridskorna blev det grillad korv, fanta, kaffe och semlor!


  Lillebror försöker låta bli att stoppa händerna i elden


  Vad gör vi?

  Storebror är hos kompis ErikG och Mamman ringer för att fråga om han vill ha hämtning när hon ändå åker förbi med bilen.

  "Hej, det är Mamma! Vad gör ni?"
  "Hej...öhh... jag vet inte. Jag ska fråga!"

  Hmm....
  Verkar som om det var något roligt i alla fall, för han ville inte komma hem. Han ville till och med sova över, så... som sagt, förmodligen var det något roligt.

  :-)

  Skrynklig farmor

  Lillebror berättar hur det är att sova över hos Farmorn och Farfar.

  "Farmor hon sover som en bock."
  "Som en bock?" säger Mamman och undrar lite hur Lillebror kan ha koll på hur bockar sover.
  "Ja, liksom...sådär så det låter"
  "Jaha, du menar att hon snarkar?"
  "Ja just det!"

  Så funderar han en stund och säger sedan.
  "Vet du Mamma, Farmor är som en riktig kärring"
  "Nämen! Som en kärring?!" säger Mamman förskräckt. "Hur menar du då+"
  "Jo, hon är liksom sådär lite skrynklig och randig på kroppen."

  Mamman kan inte låta bli att fnissa lite :-)

  Julbilder


  Tre gulliga tomtar flankerade av Woody och Buzz Lightyear


  Hmmm.... hur funkar den här nu då?

  Aha! Jag fattar :-)  Så här såg förmiddagstomten ut. Tyvärr hade han glömt skägget hemma, så han fick improvisera lite!

  Senare på eftermiddagen dök de här två upp (samt Mormorn i bakgrunden). Precis när Pappan och Storebror hade åkt iväg för att tanka bilen, eller köpa tidningen eller hur det nu var. Typiskt, va!
  :-)

  En fredag i januari

  Vad gör man för att locka ut barnen i friska luften?
  Jo, man bakar semlor och bjuder på picknic på altanen!  Titta vilka glada barn man får av semlor :-)
  Ok, KusinSigne gillade inte sin så hon lekte en stund istället och Lillebror orkade inte hela, men Storebror åt i alla fall upp. Sedan sprang de in igen. Men vi var ute i säkert 7 minuter. Minst!!
  Alltid nå´t :-)


  För övrigt...

  ...så har det varit väldigt tyst här i flera veckor nu...
  Ok, jag har inte bloggat särskilt mycket heller så jag får väl skylla mig själv. Men nu är det snart slut på jullovet så då sätter jag väl fart igen och då kan ni väl bjussa på ett litet hej i alla fall?
  Snälla?!

  :-)

  Vad konstigt det blev

  Om det finns något som heter ansikts-afasi så har jag det. En hemsk kronisk sjukdom som gör att jag känner igen folk, men inte har en aning om vad de heter eller varifrån jag känner dem. Händer hela tiden. Senast nu i kväll när jag var på E-center. Då goddagade jag litegrann på den här mannen vars blogg jag läser då och då. Det tog mig hela handlingsrundan innan jag kom på vem det var. Och vi stötte på varandra flera gånger bland hyllorna. Ett par gånger kom jag på mig själv att fånstirra medans jag undrade vem tusan det var, men så kan man ju inte hålla på så tillslut tittade jag åt andra hållet istället. Inte vidare artigt det heller faktiskt, men det kändes åtminstone aningens mindre pinsamt. Har ingen aning om personen i fråga vet vem jag är. Förmodligen inte. Fast jag har full koll på honom, hans familj och hans fru vars blogg jag också läser. Skumt... Men sånt är livet när man är en bloggare på en liten ort.

  :-)

  Perfekt

  Storebror, ni vet han som kräktes på vardagsrumsgolvet i morse och sedan har tillbringat större delen av dagen i soffan, meddelade nyss att han har ont i ena örat.
  Perfekt!
  Magsjuka och öroninflammation.
  Det är ju precis vad vi vill ha just nu.
  Stackars Storebror...

  Ut med julen!

  Storebror och Pappan har legat däckade hela dagen. Lillebror har poat på med lite av varje och själv har jag städat ut julen. Himmel vad skönt det är att bli av med alla tomtar och annat krafs som för bara några veckor sedan kändes så hemtrevligt juliga. Det är endast den sorgligt avbarrade granen som står kvar på sin plats, dock utan pynt, eftersom Pappan och jag måste hjälpas åt att få loss julgransfoten, helst utan att få barr över hela huset. Eftersom den fäller typ två miljoner barr bara man tittar på den så tror jag vi gör klokast i att bära ut den först. Eller inte... vid närmare eftertanke kanske det är bättra att helt sonika se till att alla barr ramlar av i vardagsrummet och inte lite här och var på väg ut genom ytterdörren...hmm... ja, vi får se hur vi löser detta världsliga problem. Vissa sitter fast i Gaza och jag undrar hur jag ska få ut granen med minsta möjliga ner-barrning. Man får skämmas lite...


  Kräkan 2

  Tisdagnatt:
  Lillebror och Mamman - Kräkas, byta lakan, kräkas, byta lakan, kräkas...

  Tisdag:
  Lillebror och Mamman - sova, sova, sova, sova

  Onsdag:
  Ganska lugnt

  Torsdag morgon:
  Storebror kräks på vardagsrumsgolvet

  Det är sååå roligt det här.
  Verkligen.

  Kräkan

  Kräksjuka.
  I say no more.


  I samma anda

  Jag fortsätter i samma kreativa anda som i går:
  Minns ni den här ? Idag blev den ett minne blott när vi ÄNTLIGEN fick upp en bunt hyllor i lekrummet. Prydliga rader med böcker. Nydammade dessutom! Och jag har således fått tillbaka min garderob och behöver snart inte gå hela vägen ner till källaren varje gång jag vill ha ett par rena byxor. Hurra hurra!!!
  Förutom det "lilla" bokprojektet tog jag skottkärran, fyllde den med gamla kartonger, tomflaskor och annat och promenerade ner till återvinningsstationen. Observera att det var -16 grader ute. Jag bara säger det: minussextongrader!!!!
  Har även fortsatt min husmoderliga trend när det gäller matlagning. Snart vankas det helstekt lammstek, marinerad i färsk timjan, balsamvinäger och olivolja och till det blir det blomkålspuré, potatisklyftor samt sallad. Till efterrätt blir det egenhändigt tillverkad honungs och yoghurtglass. Husligt så det förslår.

  :-)

  Bloggtorka

  Jag har fortfarande semester. Eftersom den delen av året när man jobbar är väldigt inrutad gör jag så lite som möjligt av det som jag brukar göra nu när jag är ledig. Lika bra att passa på liksom. Därför blir det inte mycket bloggande som ni märker, men jag gör en massa andra kreativa saker istället. Idag har jag till exempel åkt snowracer, lekt med kusinerna i Kungsgården, spelat tv-spel, vispat ihop en bearnaisesås, gjort en supersmarrig efterrättsglass, bakat två plåtar med maränger, handlat och storstädat Lillebrors rum. Städningen var ett riktigt projekt. Tusen legogubbar, gammal tejp under sängen, trilljarders gosedjur och MASSOR av dammråttor.
  Så jag känner mig rätt nöjd.
  Nu saknas bara en film samt att få äta upp all den goda maten jag har lagat.
  Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

  :-)


  Sovmorgnar, hårfrisering och laddning av telefoner

  Glömde en detalj i min lista i går: sovmorgnar!!
  Idag klev vi upp 10.48. Grabbarna vaknade vid 8 och ägnade morgonen åt att spela tvspel medans de trötta föräldrarna sussade vidare. Det kallas LYX!

  Efter sovmorgon och brunch åkte Lillebror och jag till Kusinerna en sväng. KusinSigne hade besök av kompis Felicia och de klädde ut sig till prinsessor och öppnade frisersalong. MosterMia och jag var de enda kunderna så vi blev riktigt ompysslade. Finns ju värre saker man kan tänka sig än att bli kammad och borstad och få fina tofsar och hårspännen i håret :-) Lillebror passade på att titta på Nickelodeon under tiden, liggandes i en lektunnel med endast huvudet utanför. Lite annorlunda kan tyckas, men han verkade helt nöjd med det. Så länge han var på behörigt avstånd från frisersalongen så var nog det mesta ok.

  Just nu är Storebrors kompis Max är här och hälsar på. Han har sin nya julklapps-mobiltelefon med sig och jag frågade om han hade kontantkort.
  "Ehhh, vad är det?" undrade Max och jag försökte förklara "Jo alltså...laddar du mobilen med pengar eller är det bara att ringa?"
  "Näe, inte med pengar. Jag laddar den med mobilladdaren!"

  Självklart!

  :-)


  God fortsättning!

  Jahaja... nytt år, nya utmaningar!
  Med en himla massa bubbel och god mat firades nyårsafton 2008. Typiskt nyårsfester att inte komma igång på riktigt förrän efter 12-slaget. Det är något med klockan-12-skumpan tror jag. Man blir så bubblig av den. Och babblig. Och lite vinglig också. Men det är smällar man får ta. Bubbel och hamburgare är för övrigt en underskattad kombination. Smakar dock förmodligen bäst som vickning vid 3-snåret på morgonen, men är man inte så noga funkar det troligtvis även som huvudrätt.

  Om jag ska summera jul- och nyårshelgerna så blir det ungefär så här:
  Massor av folk, krassliga barn, god mat, lagom mycket paket, fint väder, besök på badhuset, legobyggen, pulka och skridskoåkning, billig dyr champagne, fin gran.

  Och en liten förklaring:
  • Massor av folk: tjocka släkten samt några grannar som ramlade in på julaftonsnatten
  • Krassliga barn: lite av en tradition i det här huset just kring jul. Lillebror fick feber dagen innan julafton och käkade alvedon hela julafton för att orka vara med.
  • God mat: som alltid
  • Lagom mycket paket: bara till barnen, med ett par små undantag. Jag fick t ex en jättefin duk som Storebror hade gjort i skolan. Låg i min strumpa på julaftonsmorgonen.
  • Fint väder: Snö, minusgrader och sol flera dagar! Riktigt härligt vinterväder
  • Badhuset: Ett julbad i mellandagarna är aldrig fel
  • Legobyggen: Lillebror inkasserade ett par rejäla lego-kartonger som hans stackars föräldrar fick bygga ihop. Fast det är ok. Lego är kul!
  • Pulka och skridskor: Bra glid i vår pulkabacke och äntligen har vi fått tillbaka vår skridskoplan! Premiäråkning på nyårsafton
  • Billig dyr champagne: Köpte två flaskor för 269 kronor styck och upptäckte när jag kom hem från Systembolaget att kassörskan bara slagit in 56 kronor styck för dem! Ett riktigt kap från min sida :-)
  • Fin gran: Tro det eller ej, men gurkan visade sig vara en riktigt stilig gran. Klart den finaste hittills!

  Gott Nytt År!


  RSS 2.0