Renoverings-bilder

Så här såg vårt vardagsrum ut i förrgår:

...och så här ser det ut nu:

...fast från en annan vinkel. Det fönster som man ännu bara kan ana längst bort bredvid altandörren på den översta bilden är samma som det vänstra fönstret på den nedersta bilden. Om ni förstår hur jag menar :-)

Och här är hallen innan fönsterbytet:
..nähä nu gick det plötsligt inte att ladda upp fler bilder. Gör ett nytt försök i morgon. Nu blir det lite kvällsfika innan det är dags att krypa ner i sängen.

Go´natt!

Blommorna igen

Kolla vilken fin bukett!!!

Lös tand

Glömde ju att tala om att Storebror har en lös tand. Den första.
Det är stort :-)

Överraskning

Fick en trevlig överraskning idag. En jättestor bukett vårblommor kom med bud. Från Åsa och Jonas! Man blir ju bara SÅÅÅ glad när man får blommor!! TACK!!

Ska hämta kameran och försöka få in lite bilder snart, men först - duschen!


Läggningsproceduren

Vet inte om det har med mig att göra, men Storebror har alltid varit extra krånglig när det är Mammans tur att sköta läggningen. Jag kanske utstrålar något som Pappan inte har. Något som inbjuder till att tjata lite extra och liksom gnussa omkring i sängen och så har man bara SÅÅÅ himla mycket som man måste berätta eller fråga om.
Igår slogs det ju rekord i läggning, men idag går det sååå segt. Igår tog det sammanlagt 10 minuter från tandborstning till den första snarkningen. Nu har vi nog hållit på i 35 minuter. Minst! Storebror ligger nu i min säng och jag hör hur han viskar lite emellanåt: "Åhhh...det skulle vara mycket mysigare om man hade någon att gosa med...det är så svårt att sova annars..." Men Mamman är hård idag. Nu har han bevisat att han kan somna själv, så då finns det ingen återvändo. Tänker INTE lägga mig där bredvid igen. Hur gullig han än är :-)

Vi har precis beställt en lite för tidig påskpresent - ett nytt tv-spel, så nu ligger Storebror och funderar på det hela tiden, vilket gör att han inte kan sova (=hans egna ord). "Du får försöka tänka på något annat istället då", sade den nu allt mer desperata mamman (vill gå ner och duscha lite, betala några räkningar, beställa lite kläder från HM, diska, mm, mm) "Men min hjärna tänker av sig själv. Jag kan inte hjälpa det!" ...och det känner man ju faktiskt igen :-)

Ok. Nu har jag en ny taktik. Räkna får. Han ser väldigt koncentrerad ut.... vi får se om det funkar... "Det var bara 20. Nu tog det slut på får" Hi, hi! "Räkna igen".... oj! Nu kom de en gäsp i alla fall...och en snarkning...Jo, banne mig! Jag tror han sover!


Stiltje

Snickarna kan inte göra mer förrän elektrikern kommer och börjar dra om elen, men elektrikern är sjukskriven och kan inte fixa någon vikarie förrän i början av nästa vecka :-( Så nu är det stiltje på bygget i några dagar... trist!
Men i går fick vi ialla fall äntligen in de nya fönstren! Det blev jättebra!!! Vardagsrummet känns verkligen som ett helt annat rum nu när vi fick ett fönster på den ena fönsterlösa väggen. Hallfönstret var inte det vi hade tänkt oss (pappan hade råkat beställa fel), men det blev bra ändå. Blev liksom mycket mysigare på en gång...

Ska försöka lägga upp lite bilder igen, bara jag får tid att fota lite medans det är ljust. Har införskaffat en ny digitalkamera, så det är ju lite extra skoj att fota just nu :-)

Nu måste jag jobba.


Tisdag kväll

Har just varit och tränat för första gången på 6 veckor eller något liknande. Alldeles för länge sedan i alla fall! Kände mig lite ringrostig och vågade inte ta riktigt för jag var rädd att inte orka hela passet, men nu sitter jag här och känner mig lite halvtränad bara. Skulle ha kämpat på lite mer. Det är ju så skööönt när man har tränat sig riktigt trött! Ska försöka jogga lite ,åtminstone en kväll i veckan, för nu börjar de ställa in träninigspass eftersom det blir mindre och mindre folk ju närmare sommaren vi kommer. Det känns inte alls tillräckligt att träna en gång i veckan. Näpp, nu får jag ta mig i kragen och sätta igång att träna ordentligt.

I helgen var jag på möhippa i Rengsjö. Det är min kompis Annelie ska gifta sig med Niklas. Har bara träffat den blivande ett par gånger, men han verkar vara superbra - precis vad Annelie behöver efter ex-sambon som visade sig vara allt annat än!! Puss på er :-) Det blev agilityuppvisning med liten plasthund på Prix i Bollnäs, bowling och bastu och en hel del shots och drinkar! Skoj!!

Nu kom pappan ner efter att ha slagit rekord i läggning av Storebror :-) Vet inte hur många timmar  vi har ägnat åt att ligga bredvid honom i sängen medans han ska somna (och det slutar oftast med att man somnar själv också). Han har totalvägrat att vara ensam, men så plötsligt för några dagar sedan så somnade han ensam i min säng medans han väntade på att jag skulle lägga Lillebror och sedan har det bara rullat på. Idag somnade han till och med i sin egen säng. Hurra, hurra, hurra!!!

Vaknade i morse av att Lillebror var jätteledsen och ropade "Jag vill haaaa miiin orangeafiiiiisk! Jag måste hämta miiiin orangea fiiisk" medans krokodiltårarna sprutade. När frågade vad han skulle ha den till så blev svaret: "Den kan inte siiiiiima. Uääääää" :-) Stackars Lillebror! Och stackars den orangea fisken!

Dags igen

Jaha, så var det dags igen. Lillebror var jättetrött i går kväll och somnade i bilen vid halv 7. Sov hela natten och vaknade vid 5 tiden. Arg som ett bi för att han inte hade någon pyjamas på sig och alldeles febrig. Fick ordna med en pyjamas, lite saft, en ny vattenflaska (den vi hade var fel. Vattnet var för varmt och flaskan var gammal enligt Lillebror :-) Bara att byta!) och sedan bädda ner oss i Storebrors säng. Lillebror höll ett 10 minuters föredrag om diverse olika Lego Starwars gubbar och deras olika lasersvärd och sedan var det någon som tryckte på avstängningsknappen och han somnade mitt i en mening...typ :-)
Så Pappan och Lillebror är hemma idag.... igen...


Försvunnet piano

För att inte pianot ska bli så dammigt i renoveringen har vi haft locket nedfällt ett tag, och dessutom har vi flyttat ut det i en liten korridor utanför vårt improviserade vardagsrum i källaren. Hur som helst. Lillebror kommer instormandes i tvättstugan en kväll och ropar "Mamma, mamma! Jag har hittat pianona! Kom!" Mamman följde lydigt med och tittade. "Titta! Jag hittade pianona. De var här under locket!"...säger Lillebror lyckligt och pekar på tangenterna :-)

Nu rullar det på

... de första renoveringsrelaterade räkningarna är betalda. Det tickar på och summan på renoveringskontot minskar snabbt... Hu!!

Snickaren har varit sjuk i två dagar, men idag var han igång igen. Har börjat bygga spotlights-lådor som vi ska ha över soffan och över matbordet. Kommer att bli sååå bra.

Det säger jag hela tiden - det kommer att bli sååå bra :-)

Fönstren skulle ha kommit i tisdags men är försenade till nästa vecka. Ska bli spännande att se hur det blir. De gamla fönstren är spröjs-lösa, men de nya har den översta tredjedelen uppdelad i fyra små rutor... Svårt att förklara. Ska ta lite bilder och lägga upp senare. Men det får bli en annan dag när det är ljust :-)

Nu ska jag vika tvätt.

Tjoflöjt!


Lägesrapport

Nu har vi frisknat till i alla fall. Har haft 3 helt normala dagar med dagis, jobb, kompisar, godnattsagor, välling, 3-årstrots, 6-års funderingar och annat vardagligt. Skönt att vara tillbaka i normala gängor igen.

Har precis varit på föräldramöte på dagis. Alltid lika upplyftande. Först ska alla presentera sig och tala om vilket barn man är mamma eller pappa åt. "Jag heter Lena och är mamma till Erik", "Åsa, mamma till Ella", "Helena, mamma till Kalle", "Jag heter Dan och är mamma till Elsa... eller nej! Pappa till Elsa. Pappa!..he he"... och så är isen bruten och alla skrattar lite. Så får man fika lite och småprata med de andra föräldrarna. Sedan måste vi prata lite om att det är för många barn på avdelningen och att det är upp till oss föräldrar att höra av oss till politikerna om det för de lyssnar inte på personalen. 20 barn på 2,8 personal - visst är det väl helt orimligt egentligen!!??Det finns för lite pengar så om vi föräldrar kanske kan skänka material till pyssel och kanske hjälpa till att måla om lite? Märk barnens kläder, hör av er dagen innan ert barn kommer tillbaka om han/hon varit sjuk. Finns inga pengar till vikarier. Någon som vill ha mera kaffe? Lägg 15 kr i kaffekassan.... osv... Känns som om det är en enda lång repris. Samma sak varje gång... Men det är väl så det är. Det är de problem man har på ett dagis och det kommer nya föräldrar och barn hela tiden så det måste upprepas. De är i alla fall beundransvärda, alla dagisfröknar. Själv känns det ibland som om jag skulle vilja ha en skrubb någonstans där jag kunde låsa in mig när det blir för mycket av barn. Och jag har ju bara två... Då brukar jag tänka på dagisfröknarna som ska hjälpa 20 barn på med overaller och galonisar, mössor och vantar.

Promenerade hem i rask takt. Det var sååå skönt! Har längtat efter det hela dagen. Har inte tränat på flera veckor på g av alla förkylningar. Planen var aerobicspasset på lördag förmiddag, men nu blev vi bjudna på fika hos Storebrors kompis så... Tisdag nästa vecka får det bli. Då jäklar ska jag träna ordentligt!!


Sååå glad!!!!

Kan man vara gladare än jag!? Jag har just fått världens finaste bröllopspresent - i förskott. Musiken till vårt bröllop är ordnad - på allra bästa sätt. Säger inget mer :-)

Har mailat Axmar brygga om maten också. Skulle ju vara lämpligt att ta den därifrån. Vi får se vad de har att erbjuda.

Daniel kom på att vi ska göra en pärm med låttexter så kan vi köra lite live-karaoke på festen. Bra idé!! Ska genast sätta igång och leta.

Har fått allt material till inbjudningskorten också, så nu känns det verkligen som om vi är igång med planeringen!

Container och elektriker

Morfarn och pappas morfar (som för övrigt har födelsedag idag. Grattis, grattis!) har idag ägnat sammanlagt 3 timmar åt att fylla en container med diverse brädor och annat rivnings-spill som har legat som ett gigantiskt isberg (eller nå´t) på vår gård i ett par veckors tid. Släkten är bra att ha ibland - särskilt när de erbjuder sig själva och på sin egen födelsedag till och med! Tack och tack för hjälpen!!!

Elekrikern var hit och tittade. Vi har fortfarande inte fått någon offert från honom, trots att det är över ett halvår sedan alla hantverkare var hit och tittade första gången. Vet inte vad som står i kalkylen (för vi fick ju hofta till med något när vi gjorde budgeten), men det känns inte som om det håller. Han räknade med 3 veckors jobb!! Hjälp!!!! Det blir ju hur mycket pengar som helst!! Usch.... ibland undrar jag lite (men bara lite) vad vi har gett oss in på. Kommer det verkligen att gå i hop sig i slutänden!

Ska nog köpa mig en trisslott när jag handlar sedan :-)


Sjukdomsrapport

Jaha, såhär ligger vi till med sjukdomarna idag:
 Lillebror hostar och hostar...och hostar. Börjar bli lite orolig att han faktiskt är påverkad av allt damm som flyger omkring här i huset just nu... Känns inte helt bra, men å andra sidan så vet man ju inte säkert. Jag hostar ju också... och hostar och hostar, så .... Blir det inte bättre tills i morgon så blir det till att ringa familjeläkarjouren och be att få komma på en koll. Storebror hade nästan 40 graders feber i natt. Han var varm som en kamin och dessutom satt han som ett plåster mot min rygg hela natten! Jag har inte sovit sådär jättebra med andra ord, och inte storebror heller. Stackarn. Var tvungen att väcka honom tillslut för att ge honom en alvedon och efter diverse saft-hämtande och toalettbesök hade vi jättesvårt att somna om båda två. Men han är så himla bra på att ta medicin nu för tiden - tack och lov för de "munsönderfallande" alvedonen med trevlig smak för barn!! Så himla lämpliga. Inga som helst problem att få i honom.

Ja... ungefär så är läget. Storebror är fortfarande febrig, men han ska strax få en alvedon så vi kan åka till farmor och farfar och käka lite. Känns inte heller helt bra, men vi får väl bädda ner honom i deras soffa. Kan ju inte göra någon skada att åka bil i 5 minuter, eller...? Lillebror tjatar och tjatar om att vi måste åka snart, fast han vill inte ha någon mat. Bara tårta :-)


Vårkänslor

Vi har just fikat på altanen. I solen och värmen! Otroligt vad lite glas på en veranda kan göra skillnad! Det var säkert 25 grader varmt där inne. Innan vi glasade in var det ett enda stort blåshål (finns det verkligen ett sånt ord?)där man kunde sitta endast om det var totalt vindstilla. Men nu är det såååå trevligt. Lite sommar-feeling såhär i mars :-)

Brorsorna klättrade ner i lådan där vi förvarar stolsdynor och började leka med sina legogubbar. Bättre lekstuga än en stolsdyns-förvaringslåda i plast får man leta efter. Världsbäst! Ni anar inte vad roligt man kan ha där i :-) Har och för sig inte provat själv, men det verkar som om en helt ny värld öppnar sig när man kliver ner i den där lådan och man kan sitta i TIMMAR! Men det kan ju hända att det är någon form av åldersgräns på det där....tyvärr...Ej för barn över 15 år, eller nå´t. Men jag blir glad bara av att brorsorna gillar den så det är ju liksom bra för mig också.

Följande konversation utspelade sig i lådan:

Kalle (lillebror): Emil, Lauukskajwauker haaj ett gjönt latertvärd!
Emil (storebror), är tyst
Kalle: Emil, Lauukskajwauker haaj ett gjönt latertvärd!
Fortfarande inget svar från Storebror.
Kalle: Eeeeemil, Lauukskajwauker haaj ett gjönt latertvärd!
Emil: JAAA. Du behöver inte tjata sådär om det!!
Kalle: Men du pjatar ju inte ju!!

...näe och om man inte pratar tillbaka när någon pratar med en så får man finna sig i att få frågan upprepad tills man svarar. Åtminstone om man har en lillebror som Kalle  och när det rör sådana viktiga saker som vilken färg Luke Skywalker har på sitt lasersvärd :-) Sedan kan man ju undra om man ska ha sådana kunskaper när man inte ens har fyllt 3, men det är en annan historia.

Så här ser vårt kök ut just nu.

Köket

...och så här!

Köket igen

Sjukdomar och badrumsinredning

Har det väl börjat så kan det hålla på hur länge som helst. Sjukdomar alltså. Först hade Lillebror feber i några dagar, så blev han frisk och då var det Storebrors tur. Frid och fröjd i typ en vecka så fick jag hämta Lillebror på dagis i torsdags för då hade han plötsligt fått feber igen. I lördags var han pigg, men då var det istället min tur. Ont i kroppen en förskräcklig skrällhosta och feber. I söndags fick Lillebror feber - igen och idag är även Storebror hemma från skolan med - feber. ...suck.... tar det aldrig slut? När man dessutom har hela huset fullt av hantverkare blir det inte direkt roligare. Igår när Lillebror och jag låg nere i källaren i vårt improviserade vardagsrum så höll rörmokaren på att borra hål i en betongvägg i rummet bredvid. Mysigt! Lillebror hämtade sina hörselkåpor och somnade nästan i soffan med dem på.

Nu ringde svärmor precis och hade kollat på en utlandsresa. Skulle ju inte sitta helt fel nu!! Ska kolla lite och se vad jag kan hitta på nätet.

Badrumsinredning var det också, ja. Vi är så himla veliga. Ena dagen bestämmer vi oss för att köpa en möbel att ställa tvättfatet på och så har vi allt efter en och samma vägg (toa och handfat alltså), men nästa dag kommer vi på att det nog skulle vara bättre att ställa handfatet efter en annan vägg och kanske bygga en hylla att ställa den på. Men sedan kommer vi på att det kanske är bättre att köpa en möbel ändå...vela, vela. Just nu lutar det åt att bygga en hylla. Men fråga mig igen i morgon!


Hål i väggen

Snickarna har gjort två jättestora hål i väggen och det blir SÅÅ bra! Nu kan man gå direkt från hallen in i vardagsrummet och vidare till köket. Runt, runt kan man gå :-) Och i går var vi till IKEA och köpte oss lite köksinredning - äntligen! Det var tredje gången vi åkte dit i ovan nämnda syfte, men den här gången slog vi till. Skåpen och luckorna kommer nästa vecka och bänkskivorna om fyra veckor. Har kollat in lite olika klinkers och golv också, men det måste vi nog fundera lite till på.

Var tvugna att fira lite i går kväll med vin och ölkorv (ingen vidare kombination, men man tar vad man har!). Gick bara omkring och tittade på allt - nu kan man faktiskt (om man har livlig fantasi) ana hur det kommer att bli!! Fick en bra idé till en klädkammare istället för garderob i hallen för det visade sig att det blev ett helt perfekt litet prång i det som tidigare var badrum, i passagen mellan hallen och vardagsrummet. Skjutdörrar med speglar på och så kliver man in i ett litet rum där man kan ha hyllor och klädhängare ända upp till taket. Det blir perfekt! Dessutom blir det då en jättebra hörna i hallen där man kan bygga en liten soffa av köksskåp (det märks att jag har tänkt igenom det här ordentligt va :-)  ) och vips så har man en telefon-pratarhörna. Det kommer att bli SÅÅÅ bra!!! Har fotat lite med min mobil så jag ska väl försöka ladda upp några bilder, men telefonen är nere i källaren och jag i sovrummet och jag ORKAR inte gå hela vägen! Får göra det i morgon. Har för övrigt lite dåligt med ström i huset just nu. Får diska i mörkret och även utföra toalettbestyren i mörker om man nu inte har tillgång till en ficklampa eller lasersvärd, eller annat som kan lysa upp tillvaron. Dessutom krånglar värmepumpen lite - så det är rätt kallt just nu. Fick just starta om den för larmlampan lyser. Längtar lite efter elektrikern faktiskt...

Nu ska jag svara på några mail och vänta på att pappan ska komma hem så vi kan fortsätta planerandet.

Snickarna är igång

Idag kom snickarna - äntligen!!! När jag åkte hemifrån för en stund sedan var redan halva köksväggen riven. Nu går det undan! Bara min käre sambo har jobbat klart så ska vi åka till IKEA och beställa köksinredning. (Han kom på i morse när vi skulle åka att han hade ett möte kl 11, så vi är något försenade!). Kanske kolla på kyl och frys och annat också. Och så har jag lovat grabbarna att försöka hinna in på leksaksaffären och titta efter LegoStarWars-Lego som inte går att köpa här i Söderhamn.

Ska bli spännande att se hur långt snickarna har hunnit när vi kommer hem ikväll.... Iiiiiii -det är SÅÅÅÅÅ roligt! ...och jag har lite ångest för alla tusenlappar som bara tickar på, men.... det blir säkert bra. Pappan har koll på finanserna.

Söndag

Nu är jag så trött så ögonen går i kors, men jag måste bara skriva att det här har varit den trevligaste söndagen på länge. Det är inte varje dag man blir bjuden på brunch (uppskattas extra mycket när man själv enbart äter kokt mat just nu eftersom det annars blir så osigt i tvättstugan/köket) och med sån´t trevlig sällskap som idag. Har haft supertrevligt!!! Tack och bock Åsa och Jonas :-)

Dags för sängen! Go´natt!

Solskensmorgon

I morse vaknade jag av att solen lyste rakt i mitt ansikte (visserligen hade jag blivit väckt, gjort välling, varit med lillebror på toaletten, letat en legohjälm och lite annat , så det var väl kanske fjärde gången jag vaknade, men ändå :-) )
HÄRLIGT!!! ... är allt jag har att säga om det. Och så vill jag säga att det ju faktiskt är LJUST både på morgonen och på kvällen nu (ifall någon har missat det) I går behövde vi inte tända lampan när vi klev upp. Det blir nog vår i år också :-)

Rekord i webbsidesmakeri

På två dagar har jag snott ihop två webbplatser - visserligen väldigt enkla, men i alla fall. Det måste vara rekord! Åtminstone för mig. Dessutom är det inte vilken kund som helst utan självaste Åsa Jinder och hennes sambo Jonas Otter!! Känner mig OTROLIGT stolt över att ha fått uppdraget och att jag dessutom lyckades göra det på den korta tiden. Dessutom är de supernöjda och det känns ju ännu bättre. Har suttit här och bara varit stolt hela dagen :-) Och på söndag är vi bjudna hem till dem på brunch - ska bli himla trevligt! Min käre sambo spelar för övrigt i Jonas Otters band som hade skivsläppskonsert på teatern i Söderhamn förra helgen. Himla bra konsert!!! Jag och grabbarna var förstås på plats. Lillebror somnade under en av de rockigaste låtarna, men storebror rockade på, klappade händerna och sjöng med när han kunde. Efter en stund viskade han i mitt öra: "Mamma, ÄR det Markoolio som sjunger?"  :-)

Hur som helst - här är resultatet av två dagars hårt arbete:
www.harpunrecords.se och www.jonasotter.se
Lite kvar att fixa med, och så ska det förstås fyllas på med med material, men nu finns det åtminstone något litet att titta på!

RSS 2.0