Det dåliga humöret

Det går inget vidare med humöret.
Verkligen inte...
Fast idag är jag inte så arg. Idag är jag mest sådär så att jag skulle kunna börja storböla för att någon annan tog sista skvätten ur mjölkpaketet, eller för att det ligger stora dammråttor och gottar sig bland brödsmulorna under köksbordet. Världsliga fjantsaker.
Och för att Storebror är så himla gullig när han helt själv och på eget bevåg traskar iväg för att fråga badvakterna hur djupt det är i bassängen och jag plötsligt inser att han är på god väg att bli en stor liten människa som klarar sig själv.
Och för att jag läser sorgliga saker på Facebook.
För att jag ägnade en halvtimme åt att skriva en mycket pedagogisk förklaring till en kund som ändå inte fattade någonting.
För att det inte fanns Pro Viva Mango-juice på Ica.
Just nu vill jag böla lite för att det är så kallt och för att det är så långt till semestern.
Ynkliga människa.
Blä!

Men i morgon....i morgon blir det nog bättre.
Jag ÄR egentligen en rätt så glad människa.
Och jag har INGET att vara på dåligt humör för.
Faktiskt!

God natt!


Veckans badhusbesök

Veckans badhusbesök är avklarat och som vanligt var det rätt så händelserikt:

- Lillebror råkade kasta sina alldeles nyinköpta simglasögon på tjejen i kassan.
- KusinOtto fastnade med ena foten innanför min bikini-bh vilket gjorde att bh:n inte riktigt täckte det den var tänkt att täcka när KusinOtto väl hade trasslat ut foten.
- En väldigt hårig man satt på trappan till den lilla bassängen och Lillebror måste förstås simma förbi, väääldigt nära, och ropa till mig som står några meter bort: "Mamma, varför har den här pappan så mycket hår på ryggen?".
- MosterMia skulle provåka den största och läskigaste vattenruschbanan för att visa Storebror att det minsann inte var något farligt. Väl där uppe råkade hon peta ur ena linsen, så det blev inget åk. (Fast vi misstänker starkt att hon helt enkelt blev skraj och behövde en bra ursäkt för att slippa. Hehe!)
- En utvecklingsstörd (heter det så, eller...?) dam klev in i Lillebrors dusch medans han fortfarande duschade. Hennes sällskap berättade att hon ville duscha kallt och det finns bara två duschar där man kan ställa in värmen varav Lillebror stod i den ena. Så hon klev på helt enkelt. Lillebror själv såg aningens fundersam ut, men kom - tack och lov- av sig och höll inne med kommentarerna.
- Storebror grejjade ett simmärke!

:-)

Hanna Hedlund och CollinisEn samling "världsbästare":
1. Världens bästa Pappan (bakom synthen)
2. Världens bästa Collinis
3. Världens bästa Hanna H
4. Världens bästa Ted G (som inte syns, men finns där ändå!)

:-)

Familjen Vandrar-i-många-olika-skor

Jag vet inte hur det kommer sig, men för den som gör ett första besök på Thelbacken och ser mängden skor som finns i hallen, så verkar det nog troligt att den här familjen består av minst en åtta, tio personer. Typ en mindre indianstam. Visserligen har jag för mig att indianer mest går omkring i mockasiner, så det kanske var en dum liknelse för några mockasiner står det faktiskt inte i vår hall. Eller så är det bara en fördom som jag drar omkring på. Alltså att indianer bara har mockasiner då alltså. De kanske också har Foppatofflor, "Heelys" (som gympaskor fast med hjul under)och gummistövlar, vad vet jag om det egentligen? Inte mycket. Och nu verkar det som om det här inlägget handlar mest om indianer och minst om röran i vår hall. Det var egentligen inte meningen. Fast det kanske var lika bra, för hallen är inte så kul. Särskilt inte med alla skor och, för den delen, jackor som dräller omkring där. Undrar förresten vad indianer har för jackor..? Mockajackor borde det ju vara... det är nog snyggt till mockasiner... eller? Näe nu blev det konstigt. Märks det att jag är lite trött idag? :-)

En ovanlig rånare

Enligt Aftonbladet jagar Polisen just nu en ovanligt liten rånare.
Då blir man ju genast lite nyfiken och undrar: Hur lång är en normalstor rånare?
Någon som vet?

När det spritter i benenJag jobbar fortfarande på mitt humör. Och den här filmen hjälpte faktiskt lite!
Jag fnissar :-)

P.S
Fnissar....Wooohahahaha! Vilket fult ord :-) Och om man säger det som vi gör här i Hälsingland: FNISSER - wohahahahah! Då skrattar man nästan ihjäl sig!
Fnisser...tihi :-)
D.S

Torsk på Bellman

Lillebror ska berätta en Bellmanhistoria
"Det var en...en...en...norsk. Och en...eeeen...torsk. Och eeeen...egyptier. Åsså Bellman..."


:-)

Usel start på dagen

Började dagen med att tappa ett ägg i städskåpet. Det var dumt. Och kladdigt. Och nu undrar ni säkert varför jag hade ett ägg i städskåpet?! Det är faktiskt mycket enkelt. Jag skulle nämligen göra en omelett till Storebror och i samma ögonblick som jag tog ut ägget ur kylskåpet, fick jag syn på en flaska rengöringsmedel som stod på köksbänken. Där skulle den ju självklart inte stå. Så jag tänkte att "nämen-om-man-skulle-ta-och-ställa-in-rengöringsmedlet-i-städskåpet-för-där-ska-det-ju-inte-stå" och hade fortfarande ägget i handen. Jag öppnade dörren till städskåpet. Det gick bra. Jag ställde in flaskan. Det gick också bra. Men sedan skulle jag bara peta in ett par skurhandskar som hängde ut från en låda. Ja och det gick alltså inte så bra. Nej.

När väl den röran var upptorkad så tänkte jag att "nämen-om-man-skulle-ta-och-lägga-alla-aluminiumburkar-och-tomflaskor-som-ska-till-återvinningen-i-en-påse". Så då gjorde jag det och passade samtidigt på att skära upp ett djupt jack i högra pekfingret. *suck*

I det läget fanns det två vägar att välja.
1. Gå och lägga mig igen
2. Tänka positivt "Det kan i alla fall bara bli bättre"

Jag övervägde starkt det första alternativet, men Storebror ville ju fortfarande ha sin omelett och själv var jag också rätt hungrig. Efter en stadig frukost, samt två koppar espresso utan vidare missöden så tog jag beslutet att kämpa vidare. Och så här tio timmar senare så kan jag konstatera att det gick bra. Trots den usla starten.


:-)

Rakt på sak!

(I bilen på väg hem från Buspalatset i Hudiksvall)

KusinSigne går inga omvägar. Pang på rödbetan bara:
"Kyss mig Kalle!"
"Näe. Jag vill inte!" säger Lillebror!
"Jo kyss mig!"
"Suck...Åååkejdå!"


Snacka krydda

På stans bästaste pizzeria kan man få med sig små påsar med "Multi language pepper" och "Multi language salt"

Hur menar de då? Pratar man bättre engelska om man käkar en påse multi language salt, eller?Det kändes inte helt bekvämt att hiva fram mobilen och börja fota salt och peppar, så jag försökte göra det i smyg. Ok, det blev kanske inte sådär jättebra...
Men pizzan var god, det var den :-)


Trollstigen

Det här och ett gäng andra troll kunde man träffa på i skogarna kring Hällmyra ikväll. Lite här och var dök de upp i mörkret, bjöd på trollgodis och visade vägen till Stortrollet som berättade sagor kring lägerelden vid Alirs öga.
Är dock lite rädd för att det i morgondagens tidning kommer att stå stora rubriker om saknade barn och föräldrar som inte hittat tillbaka till civilisationen efter skogspromenaden. De där trollen var rätt snåla med marschaller så det gällde att hålla tungan rätt i mun, försöka lysa så gott det gick med mobiltelefonen (vad gjorde man innan man hade den? Bra att ha i alla lägen!) och hoppas att man var på väg åt rätt håll.

Men annars så var det väl rätt så trevligt... fast de hade gärna fått bjuda på fika åtminstone. Och kanske skulle de ha fixat en bättre ljudanläggning till Stortrollet för vi hörde inte ett dyft av sagorna han berättade. Och det hade, som sagt, inte skadat med några fler marschaller heller...äsch... alltså...näeee! Det var egentligen inte sådär jättekul. Storebror var helilsken när vi kom tillbaka till bilen och tyckte att han hade slösat bort en hel fredagskväll på att sitta i mörkret i skogen och bjuda folk på russin.
Fast han var rätt söt som troll, det var han

:-)


Humörhöjare

Jag har varit på ett uselt humör hela veckan. Riktigt, ursäkta språket, jädra bajsuselt. Totalruttet.
Och så kan vi ju inte ha det...
Det är totalfånigt och otroligt jättejobbigt att gå omkring som ett åskmoln hela dagarna.
Tråkigt är det också.

Så om någon har idéer på hur man hittar tillbaka till det gladare humöret, tas de tacksamt emot!
Helst inte allt för krångliga och gärna nu och bums på direkten.
Mina arbetskamrater skulle verkligen uppskatta det.
Min man också.

Och jag!


:-)


Stor kille

Idag. Stor dag.
Storebror ba: Näe, den här gamla Spiderman-affishen känns lite för barnslig. Du kan få den Kalle. Och ta Spiderman-klockan och draken också. Jag behöver ha lite tuffare grejjer nu. Jag fyller ju faktiskt snart nio.

Lycklig Lillebror: tackade och tog emot!

Smyg-lycklig Mamma: Näemen om vi skulle ta och dra till IKEA någon dag

:-)


Sär skrivning

Att läsa Säljes och Köpes- annonserna i tidningen kan vara mycket underhållande om man, som jag, gillar att irriteras och förundras över hur dåligt folk stavar. Man säljer "vånings sängar", "motor båtar", "katt ungar" och annat till höger och vänster. Det går att liva upp vilken tråkig dag som helst genom att läsa om alla konstiga grejjer som folk vill sälja! Men nu är det slutfnissat. Plötsligt har jag själv - helt utan förvarning - drabbats av någon form av särskrivningsbakterie eller virus eller vad det nu kan vara. Där fick jag för att jag skrattade! Heter det "imorgon" eller "i morgon", "överhuvudtaget" eller "över huvudtaget"? Nyss kom jag på mig själv när jag hade skrivit "inne bär" istället för "innebär". Värst av allt: jag hade skrivit "var a" istället för "vara", fast det skyller jag mest på att jag hade bråttom. Och heter det "till slut" eller "tillslut"?

Hjälper det om jag säger för låt?

:-)


Somliga går i trasiga skor

Storebrors skor:

Nu kan man kanske tycka att det underligaste med den här bilden är att mitt finger sticker fram ur sulan. Och det är förvisso konstigt. Man brukar sällan ha fingrar i skor. Men eftersom det händer konstigare saker än så i det här huset så räknas inte det som någon större sensation. Nej, det konstigaste är att det över huvudtaget GÅR att sticka fingret igenom sulan i ett par skor som är knappt två månader gamla! KNAPPT två måndader!!
I och för sig så innebär ju detta att bästaste Storebror har tillbringat mycket tid utomhus. Och det är ju himla bra. Men det innebär också att det var absolut nödvändigt att köpa ett par nya. Bums!
Utbudet av gympaskor är aningens begränsad så här i slutet av september. Det enda par vi hittade som uppfyllde alla snygghetskriterier och inte kostade en förmögenhet, var ett par exakt likadana. Ja, utan hål i sulan då förstås. Så det var bara att klippa till på dem då och hoppas att de håller tills det är dags att ta fram vinterskorna

:-)


Gulligaste hunden...

... har flyttat in hos oss:


Ni ser att han lyfter på ena bakbenet va?!
Dessvärre var de övriga tre benen inte så stadiga, så efter ungefär ett dygn hemma på Thelbacken hade den gulliga hunden transformerats från "gullig hund" till "en bit björk, fyra pinnar, fyra knappar och lite klisterrester".
Men det är helt klart den finaste björkbit jag har sett :-)

Bakning

Storebror är inne i en fas av jag-gillar-hushålls-arbete just nu. Mycket trevligt tycker Mamman. Idag gräddade han till exempel våfflor till hela familjen och i söndags bakade han syltmuffinsar.


Riktigt härligt söndagsfika :-) Syltmuffinsar och Vetekaka (som Lillebror har gjort)


Att vakta sin tunga eller Heson tipsar del 32...eller nå´t

Om ni befinner er på en restaurang, eller för all del på något annat ställe där det är mycket folk, och kommer på att ni ska berätta för ert sällskap om en gång i somras när ni var på semester och råkade träffa på en massa kommungubbar på representation, kom då ihåg:

1. prata helst inte med er högsta röst
2. se er omkring innan ni börjar berätta om de mängder mat och alkohol som dessa kommungubbar langade upp och dessutom försökte bjuda dig och ditt sällskap på eftersom "det är skattebetalarna som betalar". Ta gärna en extra koll innan ni fortsätter berätta om att de inte alls verkade ha någon koll på det ställe som de tydligen skulle visa upp för sina gäster.

Alltså: prata tyst och titta noga.

Det kan, jag säger KAN hända att ni när ni har berättat färdigt upptäcker att en av dessa kommungubbar sitter precis bakom er. Alltså rygg mot rygg och förmodligen har hört hela berättelsen. Att denna lilla kommungubbe inte skulle fatta vilken representationsmiddag ni har pratat om finns säkerligen inte på kartan och därmed kan det tänkas att situationen blir aningens pinsam. Aningens.

Dessvärre har jag inga riktigt bra tips på hur ni ska ta er ur denna prekära situation. Men det skulle kanske kunna vara en bra idé att dra jackan över huvudet, lägga er på golvet och åla så obemärkt som möjligt ut ur lokalen. Eller kanske klämma i med "Ja, det var alltså min kompis som berättade det här. Tänka sig va!?", eller någon liknande kommentar för att liksom förvilla litegrann. Eller så tar ni med er tallriken och låtsas som att ni ska gå och hämta lite påfyllning men passar istället på att smita ut bakvägen. Eller något sånt...

Ni har antecknat noga nu va?
Och tro nu inte att det här har hänt mig. Nej, nej! Jag är alltid noga med allt ovanstående. Jooråsåatte...he..

:-)Byhåla

Söndag kväll kl 21.05. Barnen har somnat. Mamman och Pappan tänker sig varsin pizza och en film. Mamman ringer bästa pizzerian och hinner rabbla upp sin beställning innan pizzabagaren upplyser om att de har stängt! STÄNGT!! Mamman som är MYCKET sugen på pizza tar bilen och åker runt till stadens alla pizzerior. Hon SKA ha sin pizza!! Men nej, nej. Ett ställe hade visst stängt för gott. De andra stängde klockan 21. Ett ställe hade en stor skylt utanför där det klart och tydligt stod "Söndagar 11-22". Det lyser, dörren är öppen och det är personal bakom disken. Mamman blir lycklig. Parkerar bilen och skyndar sig in bara för att bli stoppad i dörren. De hade nya öppettider...stängde 21. Vid det här laget är Mamman både matarg och panikslagen. Det GÅR inte köpa en pizza i lilla Söderhamn efter klockan 21 en söndagkväll. Det är ju skandal för bövelen!!!

Mamman fick snällt åka hem igen och laga till varma mackor med kantarellstuvning till middag. Det gick i och för sig bra det med, men i alla fall...
Byhåla!!


Fredagskväll på Thelbacken

Baccardi Breezer
Bastu
Grönsaker och dipp
Vin
Surströmming
Snaps
Guitar Hero WorldTour
Kaffe
Efterrätt

ZZZzzzZZZzzz

:-)

Mostrar och kusiner på badhuset

Idag var det dags för höstens första besök på badhuset. Det var mycket trevligt och här kommer en sammanfattning:

Mest faschinerande: En gammal tant med en fluffig badmössa.
Dagens olycka: KusinSigne halkade i trappan till vattenruschen och fick ett tjusigt rött skrapsår över hela magen.
Dagens nöjdaste: KusinOtto i vattenruschbanan. Killade förmodligen riktigt mysigt i magen och till slut skrattade han redan i trappen på väg upp :-)
Klantigast: Jag råkade hälla ut Storebrors varma chips på golvet - två gånger!
Snyggast: den nya bastuavdelningen. Wow!! Vi brukar beklaga oss över att äventyrsdelen på badhuset är för snålt tilltagen, men det kan man då absolut inte säga om bastun. Rejäl!! Och dessutom supersnygg!

Så jo, vi åker nog och badar nästa vecka igen!


:-)


Svejsy

Först Maaaajkel och nu Patrick Sveeeejsy. Mäh!
Jag kan inte många filmrepliker, men "Nobody puts Baby in a corner", den kan jag. Och jag kan dessutom varenda låt i DirtyDancing UTANTILL!! Joråsåatte...

Rest in peace får man väl kanske säga då.


Bunkring

Pappan tycker det är konstigt att vi har 7 förpackningar krossade tomater i källaren. Han inser inte hur BRA det är med krossade tomater. Just in case man blir sugen på tomatsoppa till exempel. Eller pastasås. Så vaddå, är det så himla konstigt att man vill bunkra lite?! Och kolla här:

Till och med ICA uppskattar mina inköp av krossade tomater och erbjuder mig 20% rabatt!!!
Så jag ska nog köpa tre förpackningar till jag. Bara för att jäklas ;-)

Pappan har även åsikter om vårt lager av burkar med kidneybönor. Men alltså, det är ju så här att som Mamma försöker man ju handla så nyttiga grejjer som möjligt. Och bönor är ju nyttigt, det har man ju hört. Ok att jag kanske glömmer bort att jag redan har köpt kidneybönor ibland och ganska ofta glömmer bort att laga mat med just kidneybönor, men det spelar ingen roll. Det är NYTTIGT!!!

Så. Nu har vi rett ut det!

:-)

Porträtt

Kan ni gissa vilka det här är?

Storebror och hans klass skulle överraska oss föräldrar på kvällens föräldramöte. En hel vägg full med porträtt och små kommentarer om vad varje mamma/pappa är lite extra bra på! Så skulle vi gissa vilken bild som föreställde oss själva! Mycket underhållande :-) Och vilka fina teckningar! Men eftersom man självklart inte ville göra bort sig på första föräldramötet i nya klassen gällde det ändå att ta sig en rejäl funderare på om man är bäst på att laga spaghetti och köttfärssås eller på att blinka i trafiken, eller om man kanske är bra på att spela Guitar Hero på Expert eller på att platta hår... Vore ju liksom ruskigt pinsamt om man valde "Är bra på att laga mat", när det egentligen skulle vara "sminkar sig mycket", eller hur! Fast att den här bilden föreställde Pappan gick inte att ta miste på och med kommentaren "Pappa är bra på att spela piano" så var ju saken biff :-) Och läser man vidare så står det "Mamma är bra på att sjunga", så... ja det var ju ingen tvekan ;-)

För övrigt kan jag meddela att jag gillar nya fröken skarpt! Hon hade full koll på hur man roddar ett gäng tredjeklassare. Dessutom kom hon iklädd en virkad kofta precis som min bästaste fröken Astrid brukade ha! Och till det ett par alldeles för stora sandaler. Perfekt! Att hon på bara några veckor lyckats få Storebror att tycka att det är helt ok att gå till skolan igen säger det mesta! Äntligen en vettig vuxen människa i skolan! Han har inte haft ont i magen en endaste gång hittills och för det borde hon banne mig få en medalj. Eller en stjärna i himlen (note: kolla det med Christer), eller åtminstone en blomma. Det är nästan så jag vill grina en skvätt...! Bästaste lilla Storebror
:-)


Ett tappert försök

Tänkte skriva ett inlägg om min tokiga familj. Om Lillebror som med hjälp av ett skärp förvandlade sin hals till en mumie (!) och sedan nös två härliga snorsträngar över frukostyoghurten i morse. Och om Pappan som har väldiga problem med morgonrutinerna nu för tiden. (I morse blev vi t ex sittandes i bilen på skolans parkering en stund eftersom Pappan helt enkelt glömde bort att köra vidare... :-) Hade han inte haft sin Fru (alias Heson) och familjens Lillebror i bilen hade han förmodligen suttit kvar där tills Storebror skulle åka hem igen. )
Ja och så om Storebror som har bestämt sig för att börja samla på pistaschnöts-skal... en helt normal hobby har jag hört.

Men...näe...Jag ska snickra ihop en hemsida istället!

:-)


THE Christer

Tadaa!! En tävling!!
Gissa vilken av dessa tre Christers som är min nya idol!!Behöver ni ledtrådar?
Ok:
Han har inte flottigt hår. Eller det kanske han har eftersom han ibland måste vara borta under längre perioder och då förmodligen har aningens begränsad tillgång till vatten, så... Hmm...nåja... men han har i alla fall snyggast kläder. Helt klart! Och lite av en stjärna är han allt. Åtminstone så kan man se honom som en liten stjärna. Vid gynsamma väderförhållanden och om man har en bra kikare.
Jag tror det räcker så.

Christer... vilken kille

:-)


I helgen har jag lärt mig att:

  1. Det är bra att kolla så man har gasol till gasolgrillen innan man bjuder hem folk på middag.
  2. Om man bjuder hem folk på middag innan man har kollat gasolen så ska man i alla fall försöka kolla det en stund innan man tänker lägga köttet på grillen.
  3. När man står där med sina köttbitar och hungriga gäster är det himla bra ha en bordsgrill i gömmorna.
  4. Man blir hemskans trött av att spela Singstar och GuitarHero WorldTour till klockan två (på natten alltså. Kan hända att man inte blir fullt lika trött om man spelar klockan två på dagen. Det vet jag inte så mycket om. Ska prova det en annan gång)
  5. När man har spelat GuitarHero WorldTour tills man blivit jättetrött kan det hända att man vaknar mitt i natten av sendrag i vaden och kanske kan hända att man anar att det har något med pedalen till bastrumman att göra.

Ja det var väl det...
:-)


Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Söderhamnbloggkartan.se!

Och då skulle man skriva ett inlägg om det, så... ja nu har jag gjort det.

(Och mailet jag väntade på har kommit nu!)

Jag väntar...

...på ett mail, så därför blir det inget bloggande idag.
Jag är fullt upptagen med att klicka på "Sök efter nya meddelanden"-knappen.
Vad är det då för ett viktigt mail jag väntar på?
Ja, säg det...
Men jag fick nyss ett meddelande från en kompis via msn och hon sade att hon hade skickat ett mail till mig.
Ochdåblirmanjuliksomlitenyfiken

:-)

Grannka

Jag har ju glömt att berätta!
Gissa vem som kommer att befinna sig här om... få se nu... entvåtrefyrafem.... trettiåttatrettinieförti... femtiåtta.. femtionio dagar!!?!?!?
Gissa! Gissa!!!

:-)

090909

Det är visst en rätt speciell dag idag.
Åtminstone datummässigt. Eller vad det nu kan heta.
Annars tycker jag nog att den har varit rätt så vanlig.
Fast det är i och för sig två och en halv timme kvar.
Jag får sätta mig och vänta helt enkelt.
Och medans tror jag att jag ska kolla på en film.
"Män som hatar kvinnor" ligger och väntar, så...
Återkommer med en recension i morgon.

:-)

Arbetsamt

Vi cyklade till dagis i morse Lillebror och jag. Storebror tog skateboarden till skolan och åkte en minut före oss - allt för att undvika att någon skulle se oss tillsammans. Han går i trean nu, ni vet. Det är viktigt med imagen då och att visa sig ute tillsammans med sin Mamma och Lillebror är inget vidare för just den. Imagen alltså. Förresten.... är det inte lite väl tidigt att bry sig om sån´t, eller? Han är ju för bövelen knappt nio år! Jag hade för mig att det var typ i 12-13 års åldern man började tycka att mammor och pappor var töntiga... Fast det kanske var annat på -80 talet, förstås... Eller så är det jag som är ovanligt töntig...och trög...hmmm...får fundera lite på det

Nåväl...
Det är många och långa uppförsbackar till dagis. Lillebror kämpar på med cyklandet men tillslut är han helt utmattad så vi måste stanna och vila en stund.
"Phu! Det var himla jobbigt det här Mamma! Jag blir alldeles svettig på armbågarna!"

:-)
Och nu ska jag också ut och svettas lite. Dags för en joggingtur.
Adjöken!


Riktigt gammal

Grannens dotter som är 4 år, hälsade på en stund. Hon berättade att hennes pappa skulle få paket idag, fastän han inte fyller år förrän i morgon. Och kanske skulle han få några i morgon också, faktiskt. Riktigt lyxigt.
När jag undrade hur många år han fyllde, så funderade hon en stund.

"Jag vet inte... men Morfar HAN är jättegammal. Sjua tvåa tror jag. Fast Pappa är nog äldre...Sjuttisju tror jag"

Hehe! Nu råkar jag veta att han är trettiotre, men är man 4 år så är väl 33 och 77 ungefär lika. Typ jättegammalt!

:-)

Dålig tajming

När man äntligen tar sig i kragen och handlar sig, inte bara ett utan TVÅ par nya jeans, för rätt så dyra pengar, blir man så där lagom glad när man kommer hem med sin JC-kasse och hittar en rabattkupong i brevlådan.
Om jag hade köpt mina brallor i morgon hade jag sparat 300 spänn.
Är det inte typiskt?!?


Pastaförgiftning

På Aftonbladets hemsida läste jag det här
Först blev jag lite rädd... Kan barn dö av för mycket pasta?
I så fall ligger våra barn rätt risigt till. (hohoho - ni uppfattade matskämtet där va!?)
Men de stackars barn som artikeln handlade om hade visst fått sina cannellonisar spetsade med gift... Sånt håller vi inte på med, men tydligen finns det folk som gör det.
Stackars barn....


En helt vanlig familj

Vi brukar roa oss med att klä ut gosedjuren, sätta dem i bäbismatstolen och mata dem med hemmagjord gosedjursmat. Och ibland låtsas vi att favoritnallen är en drake med stora fötter.


... fast det är egentligen mest Lillebrors grej.
Vi övriga roar oss med att göra och/eller fotografera grimaser liggandes på köksbänken med huvudet under fläkten.
 

När vi inte åker vilse på väg från dagis till jobbet förstås. Eller hysteriskt letar efter mobiltelefonen i väskan när det egentligen ringer i byxfickan. Och ibland brer vi mackor som vi lägger i skafferiet.
Ja och ibland ägnar vi oss åt sumobrottning:

Och vissa av oss lägger ner en hel del tid på att vara så cool som möjligt


En alldeles vanlig familj helt enkelt.

:-)


När man är nyplattad...

... i håret, vill man inte ha spöregn.

Men förutom mitt krulliga hår så var kräftkalaset toppentrevligt. Och långt. Lade huvudet på kudden kl 04.05 i morse och vaknade kl 09.00 av att mobilen ringde.
Så jag är en liten aning trött just nu. Och mätt. Precis enligt planen.
Nu väntar jag på att barnen ska komma i säng sedan tänker jag inta tv-soffan tillsammans med Pappan och inte röra mig ur fläcken förrän det är dags att gå och lägga mig.

Adjöss!

:-)


Fullt upp

Surströmming igår.
Kräftkalas ikväll
Axmar Brygga i morgon.

Jag återkommer i morgonkväll, förmodligen rätt utmattad.
Och mätt

:-)

Bloggdöden

Määhh! Vad ÄR det här? Flera av mina favoritbloggare har lagt ner. Verkar vara en epidemi värre än svininfluensan.
Jahapp... och vilka bloggar ska jag läsa nu då?
Bra förslag någon?

Gurkor!

Jag är inte direkt känd för att ha gröna fingrar, men ibland skräller jag till. Nu har jag till exempel lyckats odla fram inte mindre än sex stycken gurkor!! Jomenvisst! Det var ingen konst alls. Jag planterade min lilla planta i en snygg kruka, gav den lite vatten då och då och vips så blev det gurkor. Hur lätt som helst. När jag tänker efter så tror jag nog att det var krukan som gjorde det hela. Eller om det kan ha varit någon av de Harry Potter-trollformler som har rabblats i huset de senaste månaderna som har påverkat växtligheten... Ja, eller så är jag helt enkelt en fena på att odla gurkor

:-)

 

Pedagogiskt

Det bästa sättet att lära sina barn saker är att helt enkelt visa dem. På riktigt.
Så idag har jag visat mina barn hur farligt rivjärnet kan vara....i samband med et passade jag på att visa hur snyggt det kan vara med fem-myror-plåster också. Sist hade jag ju ett i ljumsken, men det var liksom inte riktigt lika tydligt. Det här blev klart snyggare

:-)

Det treor vill ha

För övrigt så har jag letat fram en ny gympapåse till morgondagens idrottstimme.
En helsvart.
Borde väl funka på en tredjeklassare...eller?
Annars ligger jag ruggigt risigt till.
Dessvärre har jag inte hunnit fixa några nya gympaskor, men jag kan väl inte hjälpa att storlek 32 plötsligt blev alldeles för litet!? Bara på en sommar sådär! Kanske lika bra att jag köper ett par 42:or direkt så han har något att växa i? Han vill bara ha stora tröjor, så stora skor borde väl också vara ok, eller?
Förresten så ska man skicka med inneskor och en mugg till skolan också. Vaddå mugg? Vad ska de med den till? Ska den vara av plast eller porslin? Någon särskild färg?
Suck...Jag har inte riktigt klart för mig vilka regler som gäller för treor ännu, men jag VET att det är viktigt att det blir rätt. Så jag får väl gissa.
Jag gissade blå plastmugg och nu håller jag tummarna.
Det är minsann inte lätt det här...

:-)


Master Plaster

Lillebror rusade glatt ner för backen till postlådan när vi kom hem från dagis idag. Ungefär halvvägs snubblade han, flög en bit och landade på magen med händerna som bromsklossar. INTE KUL.
Tur det finns snygga Star Wars-plåster nu för tiden. Det onda gör inte riktigt lika ont om man får gå omkring med Anakin Skywalker eller Yoda på sin skrubbade mage. Spindelmannen funkar också ganska bra, men Fem-myror-är-fler-än-fyra-elefanter-plåstren är inget vidare. Möjligen om elefanterna hade varit svarta istället för rosa, då hade de kanske varit ok, men...nä. Totalt ocoolt. Det lär dröja innan det paketet tar slut. Fast när jag råkade fixa bikinilinjen lite för våldsamt igår, så fick jag faktiskt anledning att prova ett själv och...ptja... inte tycker jag att de var så pjåkiga. Det är rent av rätt så snyggt med rosa elefanter i ljumsken!

:-)Ett nyttigt tips

Man tager lite dinkelgryn + havregryn + solrosfrön + pumpakärnor.
Så lägger man det på en plåt, ca 175 grader i 20 minuter
Medans det svalnar tar man några nävar blandade nötter, förslagsvis valnötter och pecannötter, lägger dem i en stekpanna, ringlar över några matskedar honung och rostar tills honungen har karamelliserats.
När även nötterna har svalnat, grovhackar man  dem och blandar allt i en lämplig burk med tättslutande lock.
Skaka lite och - tadaaaa - du har gjort en världsagod müsli!

:-)


Jag måste skärpa mig

Idag packade jag Storebrors gympakläder i en Kråke-väska, utan att tänka på att han faktiskt går i trean nu.
Ni kan ju tänka er hur det gick...
Jag måste skärpa mig!

www.krake.se


Tandfén har uppgraderat

Storebror tappade en tand idag.
Och fastän "varenda åtta-och-ett-halft-åring i hela väääärlden vet att det INTE finns någon tandfé", så kunde han inte låta bli att lägga tanden i ett glas med vatten bredvid sängen. Fast först tänkte han lägga den under mattan, eftersom han hade hört att det blir bättre betalt då. "Man kan faktiskt få en hel femhundring!"
...eller inte, skulle Mamman vilja säga!


Bröllopsdag

Vi firar tvåårig bröllopsdag idag :-)
Dagen till ära blev det en ordentlig vi-tar-vad-vi-har-färdigt-i-kylskåpet-middag. Kyckling med jordnötssås, stuvade makaroner och köttbullar, samt nudelsoppa.
Kulinariskt, eller hur :-)

...fast bara barnen har somnat blir det ost och kex och en liten flaska bubbel.
Lite mys måste man ju ha i alla fall

:-)


RSS 2.0