Päcklig munskölj

Jag har inflammation i tandköttet (hoppas intresseklubben antecknar flitigt nu!) och har som en liten blåsa mellan framtänderna, fast på insidan. Gör jätteont att bita ihop och det blöder och håller på, men ja... hur som helst. För att få bukt med blåsan inhandlade jag en flaska "Listerin - munskölj" på Apoteket för 49 kronor och igår efter tandborstningen och tandtråden var det dags att prova. Det var som att få en smäll! Det snurrade till i huvudet och det kändes som om det brann i munnen!!! Hu! INGEN bakterie kan ha överlevt den kuren :-) FY så äckligt det var!!! Det stod att man skulle få en bra/god/fin (eller hur man nu säger) andedräkt resten av dagen men näe. Det smakade gammal ballong! Det tycker i alla fall inte jag är gott :-)

Kungar och raggarbilar

Storebror filosoferar:

"Mamma... när jag blir stor. Om jag blir kung då...
"Om du blir kung?"
"Ja, om jag blir kung, då blir jag ju rik..."
"Hmm...ja det blir du nog i så fall"
"Ja det blir jag, för kungar är jätterika. Då ska jag köpa en raggarbil!"

:-)

Länge sedan...

... jag skrev något här nu. Har haft fullt upp. I fredags var det konferensresa med jobbet till Södra Berget i Sundsvall. Vi hade lite konferens, badade bubbelpool, bastu, hade ölprovning, käkade supergod mat och drack MASSOR av drinkar i  karaeokebaren :-) Sov typ 4 timmar i min hotellsäng. Käkade lite frukost och hoppade i bubbelpoolen en stund igen. Direkt från Sundsvall hem till mamma som fyllde år. God mat och tårta där också.

I söndags var det storhandling och så tittade vi på Pappan när han spelade innebandymatch.

I måndags var vi lediga och tog oss en tur till Järvzoo, grabbarna och jag, kusin Signe och Syster Yster. Inget vidare utflyktsväder egentligen, men vi hade mysigt ändå. Lillebror och Signe knatade på duktigt med småbenen och orkade gå nästan hela vägen alldeles själva. Sista 100 meterna ramlade Lillebror ihop i en hög av ren utmattning, så då lastade vi upp dem bland väskorna på en liten vagn som vi hade lånat och genast blev det mycket roligare igen :-) Såg älgar, lodjur, vargar, järvar (eller "jädrar" som Lillebror säger!), ugglor, rävar, mm mm. Riktigt trevligt var det!

I lördags avled fisken.... Det fick bli samma procedur som med den andra (men vi körde en plastkopp den här gången) - Tack och hej och adjö och sedan begravning i komposten. Nu får vi vara fisklös tills vi kommer hem från NewYork.

Nu måste jag jobba lite.

Adjöss!

11 dagar kvar :-)

Snart bär det av till NewYork!! Nästa lördag är det dags. Ska bli superroligt, mysigt, härligt BÄST!! Det enda smolket i glädjebägaren (som det så fint heter) är den förpillade flygresan. Jag gillar INTE att flyga. Bara tanken på att sitta i ett flygplan med bara Atlanten under oss (vilket innebär att det inte finns någonstans att nödlanda om det händer något med planet = läskigt!!!) ger mig gåshud över hela kroppen. Huuuu!! Men, men... det gäller att tänka positiva tankar. Det flyger ju massor med flygplan över Atlanten varje dag och ALDRIG har jag hört talas om någon som har störtat (men någon gång måste ju vara den första...). Trots att jag är lika nervös varje gång jag ska flyga så har det faktiskt aldrig hänt något (men någon gång måste ju vara den första...). Det är ju faktiskt starten och landningen som är den farligaste biten av en flygresa, så just att ta sig över Altanten blir a piece of cake (men det kan vara dåligt väder, stormar och elände som gör att det blir turbulens och planet faller fritt i flera tusen meter och vingarna går av och alla vet ju att ett flygplan inte kan flyga utan vingar och .... så ja... andas lugnt... andas lugnt...ANDAS!!! )

Näe... får åka i god till till Arlanda så vi hinner med ett besök i någon trevlig bar där innan det är dags... får lugna nerverna med ett glas vin... och så måste jag ju tänka på allt trevligt vi ska göra. Central Park, Empire State Building, Frihetsgudinnan, Madison Square Garden (New York Rangers mot Philadelphia - yippie!!). Smarrig mat, vin och shopping!!!

Förra gången Pappan och jag skulle på utlandssemester alldeles själva (det har - hör och häpna - bara hänt en gång tidigare på 15 år!) så gjorde vi just som jag skrev här ovanför - kom i god tid för att hinna sitta en stund i någon trevlig bar där. Vi beställde och fick varsin öl. Pappan blev toanödig och var borta JÄTTELÄNGE. Det hade blinkat "Boarding" på våran gate hur länge som helst och jag hade druckit upp både min och Pappans öl när han ÄNTLIGEN kom tillbaka!

Hur som helst... New York - here we come (snart i alla fall)  :-)

Go natt!!


Hur fungerar en akvariefisk?

Häromdagen var vi säkra på att nästa guldfisk skulle åka till fiskhimlen. Han låg blickstilla på botten av sin skål. Rörde inte en fena (hehe!) och andades knappt. Storebror tittade på med darrande underläpp och konstaterade med svag röst att han skulle sakna den lille fisken, så vi bestämde raskt att vi ska inhandla två nya guldfiskar när den här har vikt hädan. Den här gången ska vi döpa dem efter Storebror och Lillebror och de ska få välja var sin i affären. Fast efter en stund kom Storebror på att han nog hellre skulle vilja ha en hamster :-) Hur som helst... Detta var väl i torsdags tror jag och firren lever än. Plötsligt blev han jätteyster och simmade omkring som en galning. Vet inte om det är något slags utdraget döds-ryck, eller om han helt enkelt har piggat på sig. Har dålig koll på akvariefiskar. De kanske funkar så att de är jätteystra i typ 1 1/2 månad och sedan blir de dödströtta och helt stela i några timmar? Vad vet jag... Men nu verkar han i alla fall vara med på banan igen :-)

För övrigt så har dagen bestått av Harry Potter lek (Storebror med kompis har sprungit runt här med varsin sked (=trollspö) och ropat en massa Harry Potter-repliker. Lillebror var med ett tag men hans roll var lite oklar. Han fick sitta på golvet och hålla för ögonen medans Storebror med mycket stånkande släpade honom ett varv runt nedervåningen!),  helgens andra födelsedagskalas och pärlande med kusin Signe. För den som inte vet vad man gör när man "pärlar" så kan jag upplysa om att man gör pärlplattor :-) Samma som när man leker med lera - då "degar" man :-)

Lördagskväll

Tillbaka på Thelbacken efter en superskön dag/kväll/natt på Högbo Brukshotell utanför Sandviken. Åkte dit med min kära Svärmor i går förmiddag och tillbringade hela eftermiddagen på spa-avdelningen med ansikts-hand-rygg- och nackmassage, ångbastu och bad, vitamindrink och salladsbuffé. Martina, Rosie och Siv var också med. Supermysigt! Slumrade till en stund ensam i mitt hotellrum (DET är lyxigt! Sova mitt på dagen, i en stor härlig hotellsäng. ALLDELES ensam!!!) innan den käre maken och Svärfar mfl anlände och det var dags för gourmetmiddag. Det var verkligen gourmet - SÅ HIMLA GOTT!!! Precis sådär lite mat som man förutsätter att det ska vara så fort ordet "gourmet" är inblandat, men allt var ju så genomtänkt och passade så bra ihop så.... ja, jag har då ALDRIG ätit så gott!! Menyn var ju rätt tillkrånglad, så man var tvungen att koncentrera sig ordentligt för att lista ut vad de olika rätterna verkligen var, men även det hör ju till när det är gourmet :-) För att göra det krångliga enkelt så käkade jag hummersoppa med gäddfärsklubba (eller gäddfärsbulle på ett grillspett för att förenkla det ännu lite till!) och fänkål. MMMMMMMMMums!!!!!! Till varmrätt blev det rödtunga med bacon, kantareller, rödvinssky och kumminpotatis. Såååå gott!! Sedan var det bara att kasta sig över efterrättsbuffén. Moccamousse, vaniljbruelé, blåbärskompott med maräng, lakritspannacotta, praliner, mm, mm, mm. Hade kunnat äta hur mycket som helst!!! Bums i säng och upp i tid för att hinna käka ordentligt av frukostbuffén. Färskpressade juicer, croiassanger (hur det nu stavas), nybakt bröd, perfekt kokta ägg, gravad lax, våfflor, äggröra, färsk frukt. Ska man äta god mat är Högbo Brukshotell helt klart ett bra ställe!

Konstigt nog, trots att vi lade oss tidigt och bara latade oss hela dagen i går, så känner jag mig totalt slutkörd idag. Ögonen går i kors nu, så jag ska ta och krypa ner i sängen. Ska bara forsla bort ett par små gull-grabbar som ligger och snarkar där först :-) Pappan är på fest, och jag är, som sagt en trött mamma så vi tog en genväg i läggandet idag. Båda grabbarna fick somna i min säng - allt för att få dem i säng snabbt.

Go´natt!


Konsten att stänga av en väckarklocka

Har du någon gång vaknat och upptäckt att du legat på något konstigt sätt så armarna har domnat bort? Tänk dig att du dessutom har ett barn på vardera sida om dig, du ligger nedsjunken i skarven mellan madrasserna och du ska försöka masa dig upp (utan att väcka de små sovande barnen) för att stänga av klockradion men kan inte använda armarna. Det är SVÅRT! Dessutom är det mörkt och du har inga glasögon (det har man ju oftast inte när man sover) vilket gör att du, när du väl lyckats krångla dig upp genom att hasa ner till fotänden och ner på golvet, inte riktigt kan bedöma avståndet till klockradion.
Det hände mig i morse. När jag stod där i mörkret med mina bortdomnade armar så fick jag inte fram dem så pass att jag kunde stänga av åbäket till klockradio som skränade "Yooooooor sååååååå bjuuuuuuutifuuuuuul göööööör.... trallallalllalllaaaaaaa". Fick liksom försöka kasta upp armarna på nattduksbordet och hoppas att jag träffade, men flera gånger slog jag bara i själva bordet istället.
Pappan sov ju som vanligt som en stock och märkte ingenting av  mina eskapader. Skulle berätta för honom i bilen på väg till jobbet i morse och då insåg jag plötsligt hur rolig jag måste ha sett ut där jag stod i mörkret med håret på ända och försökte dunka till klockan med min avdomnade armar :-) Hahahaaaa! Skrattade så tårarna sprutade :-)

Dags för en kopp kaffe!

Penicillinmage och kvarglömda kalsonger

Lillebrors mage gillade inte penicillinet något vidare. Han är jättedålig i magen, men pigg för övrigt. Han fick hänga med till jobbet en stund istället för att gå till dagis och på lunchen var vi ut och käkade pizza. Lillebror käkade med stor aptit, men så blev det brådis till toan. En stund senare började han röra sig lite underligt. Liksom lite bredbent och så drog han lite irriterat i byxorna hela tiden. "Mamma, jag måste nog bajsa igen... Mamma... jag har redan bajsat!" Bara att gå in på toa och lirka av kallingarna, försöka tvätta av dem så gott det gick och sedan vira in dem i papper. Lade dem på min bricka (men jag hade faktiskt ätit klart!) och sedan glömde jag dem där. Skulle vilja se minen på han som plockade disk när han hittar ett par blöta kallingar bland kebab- och pizzaresterna :-) Haha hahaaaa

För övrigt så ritade Lillebror en jättefin teckning åt mig på vår whiteboard. Det är ett porträtt av mig ifall någon inte ser det :-)

image41

Och apropå ingenting så har jag hittat kjolen. Den hängde på samma galge som en klänning jag köpte för några veckor sedan. Liksom inuti klänningen. Jätteunderligt. Kan inte komma ihåg att jag hängde den där... men det måste jag väl ha gjort... Men man kan ju undra varför skärpet hängde kvar på en egen galge. Suck... Ibland är jag så himla förvirrad :-)

Har varit till Farmorn och Farfarn och hämtat godis också. Så nu behöver vi inte köpa lördagsgodis på flera veckor :-) Supercoola guld-kepsar fick grabbers också och Pappan fick en whiskey och jag fick supercoola kaktusar.

Go natt!

Godiströst

Lillebror är arg för att jag bara köpte en tablettask till fredagsmyset hos Signe i fredags.
"Jag ville ju ha mera godis"
"Ja men det är ju inte lördag idag. I morgon köper vi lördagsgodis", säger jag men det hjälper inte mycket. Då rycker Storebror in
"Var inte orolig Kalle. När farmor kommer hem får vi REJÄLT med godis!"
(Farmor och farfar är nämligen på Kanarieöarna den här veckan)
"Jaha!" blir svaret och då var det rätt ok med tablettasken.

Öroninflammation

Lillebror har sagt att han har ont i örat. Inte så att han har varit ledsen, men liksom lite bekymrad över att det inte känns som vanligt i örat. Igår frågade han mig:
"Mamma, hjälper albedon när man har ont i örat?"

Idag fick det bli ett besök hos doktorn som konstaterade att det var öroninflammation. Det är lustigt, de flesta barn brukar ju bli jättesjuka och få jätteont i öronen när de har öroninflammation, men tydligen inte våra barn. Storebror var fullkomligt döv ett tag och då konstaterade doktorn att han har haft ett flertal öroninflammationer i sina dagar som inte har blivit behandlade - inte så konstigt eftersom han aldrig har sagt att det har gjort ont! Nåväl... nu blir det penicillin i några dagar så får vi hoppas att det går över.

Helgrapport

Så var det måndag igen. Helgen har varit... så här:

Fredag: Käkade mat hos systerYster and family.
Lördag: Promenad till stan på jakt efter vinterskor till grabbarna. Köpte dock inga eftersom de billigaste jag hittade kostade "endast" 650 kronor. Herregud! Det är ju bara FÖR mycket för ett par barnskor som förmodligen inte ens kommer att hålla säsongen ut. Näe, det får bli en tur till Skokanonen istället.

Pappan hade spelning i Kilafors med Collinis och Lina och Hanna Hedlund så han repadepå förmiddagen, kom hem en sväng på eftermiddagen och åkte iväg igen. Hann i alla fall äta lite mat ihop :-)

Storebror sov över hos en kompis för första gången! Det är stort!! Ska erkännas att Mamman var lite smått orolig... Hade mobiltelefonen med mig i fickan och bredvid sängen ifall att han skulle ångra sig och vilja komma hem mitt i natten. Men icke. "Jag vaknade mitt i natten och längtade lite efter dig, men... så tänkte jag att jag ju faktiskt ville sova över hos Anton, så då somnade jag om!"   Min storkille :-)

Lillebror fick feber på lördagseftermiddagen. Tvärsomnade i soffan kl halv sex på kvällen, vaknade vid tio och var varm som en kamin. Stackarn! Han hade inte käkat något så jag frågade om han ville ha lite välling kanske. Först ville han det, men när jag hade fyllt flaskan med vatten började han plötsligt storgrina. "Men maammaaaa! Du gör ju fel! Jag har ju slutat med välling! Uhuuuuu!" Så det fick bli vattenflaska istället. Hemsk morsa man är som försöker pytsa i barnen välling när dom faktiskt har slutat!

Söndag: Leker affär i Lillebrors säng. Han är så matt så han orkar inte sitta upp. Vi får ligga ner i affären, men det funkar också :-) Har konsert med Farin och när jag ska byta om hittar jag plötsligt inte min kjol som hängde i garderoben för bara några dagar sedan. Bara skärpet hänger kvar! Hur konstigt som helst! Den är bara borta. Panik, panik! Öste ut alla kläder på golvet i hopp om att den bara har ramlat ner, men näe! Den finns plötsligt inte! Bara att försöka leta fram något annat. Hittar till slut en gammal klänning som jag köpte till en nyårsafton för länge sedan och inte har använt sedan dess och till den en bolero (inte årets modell på den heller :-) Lite nopprig, men den fick duga!) och ett vitt linne under. Konserten gick hyfsat, även om det är blääää att först sjunga upp kl 15, öva lite innan konserten kl 18 och sedan behöva vänta till sist innan det är dags att sjunga. Det var diverse olika kyrkokörer med massor av långa låtar innan oss så man var ju allt annat än uppsjungen när det var våran tur. Men det är bara att sjunga och se glad ut och försöka ignorera diverse "kråkor" som killar i halsen och försöka hosta lite diskret mellan sångerna.

Nej, dags att ta i tu med veckans arbete, men först:

Signe, systeryster och jag är på Barnens Hus. Går förbi en korg med presentpapper:
"Titta Hea! De har så´t här julaftonspapper här. Med giraffer på!!", säger Signe



Ja se det snöar...

Vinterns första snöflingor dalade nyss ner från himlen. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt... Vintern är ju trevlig när det är 5 minugrader och solsken. Inte när det är is på bilrutorna och snö upp till knäna och snöstorm. Det kan jag vara utan.

Hur som helst... samtidigt som de första snöflingorna dök upp så körde Pappan iväg båten till båt-upptagnings-lyftkranen. Så nu är det definitivt (himla svårt ord att stava till av någon anledning. Jag skriver "absolut" istället) absolut slut på båtsäsongen i alla fall. Inte mycket till båtsäsong i år förresten. Vi har nog bara åkt 5-6 gånger sammanlagt. Hoppas att nästa sommar blir bättre.

Nu måste jag jobba på lite här.

Adjö!


I sagornas värld

"Mamma, hur är den där sagan om Prinsessan Bertil?" säger Storebror.
"Prinsessan Bertil?", säger Mamman "Hmm....den har jag nog aldrig hört!"
"Jo, men du vet, Prinsessan Bertil. På Shrek-filmen säger den goda fen hennes namn jättesnabbt. Jag tror i alla fall att hon säger Prinsessan Bertil..."
Vi provar att säga det snabbt några gånger och plötsligt kommer Mamman på det:
"Aha, du menar Prinsessan på ärten! :-)

Vällingpoesi

"Vad mysigt det är när det är mörkt... och leksakerna har det bra där ute i sandlådan...Titta en bil...alldeles ensam i mörkret... alldeles ensam i mörkret..."

...sade Lillebror klockan 04.42 i morse, när han sitter på köksbänken och tittar ut genom fönstret medan den trötta Mamman blandar välling.


Morgoneskapader

Började dagen som vanligt i en hög av barn. Lillebror längst ut på min vänstra sida med ett ben över min rygg, jag själv i mitten och Storebror till höger med huvudet på min kudde, ena armen runt min hals och så ett knä i min rygg. Låter ju inte klokt, men det är faktiskt supermysigt. Det gäller ju att passa på - snart är de femton år och vill inte ens ha en kram (hemska tanke!) Jag gosar järnet så länge det går!

Hur som helst... idag hade vi bestäm oss för att prova en ny morgonrutin. Alla var med på att vi skulle börja med frukost och om det blev tid över skulle man få spela tv-spel en stund istället för tvärt om. Sagt och gjort, men så kom Storebror på att han ville strunta i tv-spelet och istället ta en promenad till skolan. Han har frågat massor av gånger om vi inte kan göra det, men det har inte blivit av, så jag tänkte att va´17. Vi gör väl det då. Lillebror ville ju såklart också promenera, men efter lite övertalning gick han med på att åka vagn istället.

En försvunnen-leksaksmobiltelefons-katastrof och ett strumpbyte senare kom vi iväg - typ 10 minuter senare än vad som var riktigt lämpligt för att hinna i tid, så det blev till att ta stora steg. Storebror tog sparkcykeln, vilket ju funkade bra ända tills det var dags att släpa sig uppför Öster-backarna. Bara han insåg att han inte skulle få någon hjälp att dra den uppför så grejjade han det fint. Värre var det med mig :-) **Stööön** Jobbigt värre med en barnvagn där det sitter ett 18-kilosbarn och som är packad med dagisväska, skolväska och gympapåse. Genomsvettig, rödblommig och med immiga glasögon kom vi i alla fall fram till skolan i tid. Med fem minuter tillgodo till och med. Men sedan orkade Mamman inte mer. Pappan fick hämta oss med bilen och skjutsa oss sista biten till dagis. Phu! Bra start på morgonen - massor av motion :-)


Färdigflyttat

Nu har vi flyttat klart! Lite städning kvar bara, men det gör vi nog i morgon. De nya hyresgästerna verkar ruggarns ivriga att få flytta in. De stod och faktiskt och tittade på en stund medan vi bar grejjor. Bara för att se att vi inte slöade och drog ut på det in onödan... eller nåt. Vad vet jag. Hur som helst så blev det supermysigt på vårt nya kontor. Själv har jag utsikt över vattnet - förstå vad det kommer att göra för inspirationen! Vilka otroligt snygga webbsidor jag kommer att kunna snickra ihop nu :-) Närå men, skämt åsido, så är det faktiskt bra att byta utsikt ibland. Få känna att det är lite nytt. Det gör att det blir lite roligare att gå till jobbet. Ett tag i alla fall :-)

However... först flytt hela dagen. Upp och ner för trapporna sjuttielva gånger. Var supertrött  när jag kom hem, men eftersom det är onsdag och min träningsdag så masade jag mig faktiskt iväg på ett 11/2 timmes långt intervallpass också! Duktigt, eller hur! Möööör är jag nu!

Har nattat barn, övat lite på några nya låtar till Farin, plockat ur och i diskmaskinen och nu tänker jag surfa lite.

Go natt!

Trött Lillebror...

...somnade i sandlådan igår. Fröken försökte väcka honom men det gick inte. När jag kom lför att hämta honom låg han på en bänk med huvudet i frökens knä och snarkade högt :-) Stackarn, tror att han har haft en jobbig helg, men idag var han pigg igen. Han vaknade 3 minuter innan min väckarklocka ringde. Finns det något mer irriterande? Varför kan han inte vänta tills den har ringt? Istället för att vakna till Riks MorgonZoo så vaknar jag av ett "Maaaammmaaaa! Jag vill ha väääälllliiiiing!" Försökte mot bättre vetande övertala honom att vänta tills väckarklockan hade ringt men det gick ju såklart inte. Det blev bara värre - arg blev han då. När han vaknar ska det ske på en gång. Bums! Så det är bara att masa sig upp.

När vi kom tillbaka upp till sängen ligger Storebror och Pappan och myser under samma täcke.
"Pappa. Du är en sån där person som är snäll hela tiden!"
Fjäskis :-)

Nu ska jag hjälpa till att flytta!
Adjö!

Tisdag morgon...

... och vi ska börja flytta kontoret. Samma hus, men två trappor upp, så det är bara att lasta in grejjorna i hissen och köra upp. Ska bli trevligt med lite nytt. Det är bra med ombyte ibland. Dessutom ska det bli trevligt att få det lite större.

RSS 2.0