Den som väntar på något gott får visst vänta till säsongen är över

Säsongens sista hockeyträning gick av stapeln idag. Idag dök också Lillebrors klubboverall upp. Ni vet den där som hela laget har likadana för att man ska se varifrån man kommer när man är på bortamatch. Den kom alltså idag. Sista matchen spelades för ett par veckor sedan.
Hoppas Lillebror fortfarande kan ha den när säsongen drar igång igen om en sisådär 4 månader eller så.
 
:-)
 
 

Knacka när ni kommer!

Det här hushållet har länge saknat en dörrklocka. Det sittter visserligen två dörrklocksknappar vid dörren, men ingen av dem fungerar. Men så i lördags hände det plötsligt: Heson köpte en ny, skruvade ner de gamla och monterade upp den nya. Idag kom Lillebror på att han ville prova den fiffiga funktionen "välj-själv-vilken-ringsignal-du-vill-ha". Valet stod mellan fågelkvitter och en liten truddelutt. Han valde truddelutten. Resultat: Vi får inte den där j**kla dörrklockan att låta över huvudtaget längre.
Tillbaka till ruta ett alltså
 
:-)

Frukost hela veckan

Lätt förvirrad Heson skyndade sig hem från jobbet för att hinna handla innan Lillebrors hockeyträning. Köpte på mig lite bra-att-ha-till-frukost-grejjer, sladdade hemåt i en väldig fart bara för att upptäcka att jag visst hade handlat i går också. HUR kan man glömma det??? Suck.... Dessutom är det lite av en talang jag har (om man nu väljer att se det från den positiva sidan). Händer titt som tätt, men oftast köper jag då t ex curry, eftersom jag tänker att det förmodligen har tagit slut och ett hushåll är ju inte komplett på något sätt om det inte finns curry. Lagerblad är också en sådan sak. Och nejlikor. Krossade tomater. Bacon. Ja, jag kommer typ alltid hem med något som jag trodde att vi inte hade. Men att storhandla frukostgrejjer för 500 riksdaler två dagar på raken. Det är nog nästan rekord.
 
:-)

Arne livar upp

En rätt rutten dag som började alldeles för tidigt. Minusgrader, tjock is på bilrutan och bråttom till tåget. Trassliga system, krångliga farbröder och dålig tajming. 
Men jag sprang på Arne Weise som satt och myste i solen på en parkbänk på Gärdet i Stockholm, minsann. Självaste Arne. Det vägde upp lite. 
 
Nya tag i morgon!
 
:-)

Att städa först och baka sedan...

Ett snyggt och nystädat kök inbjuder till bakning. Hur smart är det? Först ägnar man ett par timmar åt att feja och skura och sedan drar man igång ett brödbak. Man = Heson. Och svaret på frågan är: dumt. I alla fall om man hade tänkt sig att njuta av att för en gångs skull ha det snyggt och nystädat. Dessutom hade "man" inte huvudet med sig när "man" bakade heller vilket resulterade i inte-jätte-snygga-och-inte-heller-särskilt-goda-hönökakor. 
 
:-)

Ibland känner man sig rik

Sist skröt jag lite om mig själv. Idag vill jag skryta lite om mina fina barn. 
De är så otroligt olika, men fantastiska på varsitt vis. 
Just idag har jag haft anledning att känna mig extra stolt över dem båda två. Av varsin anledning. På helt olika sätt. Bara det är ju fantastiskt. Från början var de ju så lika. Små och hjälplösa. Och nu har de blivit riktiga personer. Olika. Men lika fina.
Och de är mina!
 
//Heson - stolt mamma

Jag gjorde´t ändå!

Känslan när man har tänkt sig en springtur på lunchen, hittat på en för tillfället bra ursäkt för att slippa, ångrat sig när det är för sent, tänkt sig att ta en tur efter jobbet istället, insett att det inte kommer att bli av och så plötsligt så bara gör man det ändå. Den känslan. Den är fin. Och när det till råga på allt går så mycket bättre och lättare än vad det har gjort på flera veckor, trots motvind och snorig näsa, ja då känns det så där som att man måste få tala om just hur bra man är. 
Så. 
Klart!
 
:-)
 
 
 

Sova = bra grejjer

Att låta fjortisen sova visade sig vara en riktig hit. Från trött, stingslig och allmänt bångstyrig till pigg och glad och megatrevlig bara sådär. Hepp!
 
:-)

Att sova eller inte sova...

Igår hade Storebror och jag en lång diskussion angående när på dygnet det är bra att sova. Jag hävdade att det är bättre att sova på natten än på dagen. Storebror tycker att man får sova när man vill.
Idag ville han tydligen sova kl 19:30. Hittade honom nyss i Pappans säng, nerbäddad under täcket med kläderna på. Så nu behöver jag bara bestämma mig för om det är bra att vakna vid 20-tiden på kvällen, eller inte. Tror jag låter honom vara...
 
Fjortisar är inte alltid så lätt att tas med
:-)

När det regnar från taket

Storebror duschade mycket intensivt härom kvällen. Så pass intensivt att kläderna han hade lagt på golvet i badrummet flöt omkring, det sipprade ut vatten genom badrumsdörren, ner i trappen och genom golvet till våningen under. Om man tänker bort obehaget med kombinationen vatten och el, så såg det rätt festligt ut när det regnade ur takspotlightsen i hallen. Fast när det blev en vattenpöl i skrubben och det började droppa från taket i vardagsrummet kändes det inte lika roligt längre... Idag var försäkringsbolaget här med lite papper. I morgon kommer Anticimex. 
Kan bli kul det här...
 
:-)

RSS 2.0