Om man har köpt en ny mus...

... vill man inte att den ska fungera då?! Va, va, va!?!?!?
Den som någon gång har försökt redigera bilder i Photoshop genom att endast använda pekplattan på datorn borde förstå min frustration!!

Grrrrrrr!!!

Att göra

Kvällens "saker-jag-måste-fixa-när-barnen-har-somnat"-lista:

- göra rent ugnen
- ta fram grabbarnas adventskalendrar
- slå in några julklappar
- ta hand om tvätten

Hmmm.... blir svårt att prioritera, men jag tror jag börjar med att slå in några julklappar och ta fram adventskalendrarna så får vi se sedan.

:-)

Dagens hoppsan

I går var Lillebror och jag på Coop och trängdes bland alla andra människor runt hyllorna med adventsstakar, ljusslingor, stjärnor och annat. Det var rena vilda västern! Man nästan kände hur smockorna låg i luften, de vassa armbågarna var framme och alla rev och slet i de stackars kartonger som fanns kvar på hyllorna. Men vi kände oss lite modiga och framför allt väldigt beslutsamma. En stjärna till Lillebrors fönster skulle inhandlas så det var bara att ge sig in i folkmassan. Jag fällde ut armbågarna och Lillebror var utrustad med den där blipp-grejjen (ja ni vet ju hur det gick för mig med den där grejjen på min senaste shoppingrunda, så den här gången fick Lillebror sköta blippandet) och så tog vi oss fram till hyllan med stjärnorna. Det fanns röda, vita och svarta. Lillebror gillade de röda, så vi tog snabbt en sådan kartong, konstaterade att den var alldeles för dyr, men risken att vi skulle bli utan kändes mycket överhängade, så vi tog den ändå. Jag motiverar det hela med  "vi-kommer-ju-att-spara-massor-av-pengar-nu-när-vi-inte-köper-julklappar-till-de-vuxna-så-då-kan-jag-kosta-på-lite-extra-julpynt-istället". Känns som att det kommer att bli ett flitigt använt argument när jag befinner mig i shoppingsituationer de närmsta veckorna :-) Hehe!

Hur som helst....I dag skulle vi hänga upp den nyinköpta stjärnan. Och då fick vi förklaringen till prislappen. Det var nämligen ingen vanlig, lagom stor, fönsterstjärna vi hade köpt. Nej nej - den har en diameter på 110 centimeter!! Banne mig den största stjärna jag har sett! Lillebrors fönster är 120 centimeter brett, så nu när vi har hängt upp den ser man inte ut längre. Men stjärnan syns ordentligt i alla fall, och det var ju bra!

:-)

Lutfisk

Har varit hos Farmorn och Farfarn och ätit den traditionella första-advents-lutfisken idag. Aaaamen, det är ju så gott så man bara döööööör! Och så lite julmust till. Mums!

Storebror gillar också lutfisk och tidigare idag satt vi i bilen och längtade tills det var dags att åka till Farmor och äta. Storebror filosoferar lite:

"Det är så himla konstigt med lutfisk. För det ser inte så gott ut. Det ser ut som... som... som gamla sopor eller nåt. Men när man äter det! Då´ru! Då smakar det FANTASTISKT!!! "

:-)

Konsert

Igår var det dags för konsert. Det var fjärde gången i ordningen tror jag, som vi gjorde en "inför advent"-konsert i Trönö Nya Kyrka och som vanligt präglades dagarna innan av ett visst kaos. Vet inte varför, men det hör liksom till lika mycket som julsångerna att det ska trassla en himla massa.

I år var det ungefär så här:
Först hade vi en pianist. En bra pianist. Sedan fick hon förhinder, men av en slump löste det sig med en annan pianist. Det var ju bra. Förutom att han glömde bort att berätta att han inte var så bra på att spela piano. Han var med oss och övade en gång tidigare i veckan och vi gick hem och tänkte att det nog skulle bli bättre bara han övade lite mer. Men han glömde visst det också. Att öva alltså. Att komma oövad till ett genrep är inte så bra. Stackars "Sångfröken" fick ett smärre sammanbrott och innan kvällen var över hade hon petat pianisten och det kändes som att det var lika bra att ställa in hela evenemanget. Men sångfröken trollade med knäna och lyckades få tag i en ny pianist som hade koll på de svarta och vita. En RIKTIG pianist som bara behövde läsa noterna för att kunna spela. Han behövde inte ens öva! Phu!

Så det blev riktigt bra tillslut.
Pianisten spelade bra, vi sjöng bra, jag sjöng solo i mikrofon hyfsat ok, julstämningen var på topp. Dessutom lyckades jag lura dit Rangvi som, trots att hon bor i Trönö, aldrig hade varit till den fina kyrkan tidigare. Vi har heller aldrig träffats tidigare så det var ju extra skoj!


Julstämning

Adventsstakarna är framtagna och lyser stämningsfullt i fönstren.
Om en stund vankas det glögg och pepparkakor.
Det är julstämning på Your Voice!

:-)


Inför advent i Trönö kyrka

Dags för lite reklam igen :-)

Vår årliga "Inför advent"-konsert i Trönö nya kyrka går av stapeln nu på lördag den 29/11 kl 18.00!
Det är sånggrupperna Farin, Mollgan, Canduro och samt några solister.
Brukar vara mycket stämningsfullt och mysigt!

Så, välkomna, välkomna!

Betala räkningarna

Nu har jag bänkat mig här med månadens alla räkningar och kände mig helt fokuserad på min uppgift. Och så står det "Internt tekniskt fel" när jag försöker logga in på banken!! Meeeeeeeen!!!
Nåja... får väl ta en bloggrunda istället och angripa räkningshögen om en stund.

Någon som undrar?

Någon som undrar om jag har några som helst problem med att aktivera mig på kvällarna när barnen somnat?
Nähej.. inte det :-)
Finns det någon maxgräns för hur många ord man får blogga på en och samma kväll? Jag har missat det i så fall.
Frågan är om det är någon meningsfull sysselsättning jag ägnar mig åt?  (Det är nu jag vill ha kommentarer som: "Absolut, vi kan inte leva utan dina blogginlägg" och liknande. Men det fattar ni själva. Jag vill ju inte lägga orden i munnen på er. Eller fingrarna på tangentbordet eller vad det nu kan tänkas heta i dessa tider.)
Det vore mer husmoderligt att vika tvätt och plocka ur diskmaskinen och stoppa strumpor, städa badrumsskåpet eller något annat. Men är inte det mycket tråkigare? "Jo! " Och tråkigt vill man ju inte ha i onödan. Så därför är det helt ok att blogga och blogga och blogga!

Men nu ska jag faktiskt gå och ha lite tråkigt med tvätten en stund, för det är ju så att det roliga blir mycket roligare om man har lite tråkigt ibland!

God natt!


Nördig?

Det slog mig plötsligt att jag nog är rätt nördig som blir glad och lycklig över att ha beställt en egen almanacka :-)

Jag är rätt så gammalmodig när det gäller just almanackor. Jag vill ha en riktig kalender som jag kan göra anteckningar i med en penna och som kan ligga och skvalpa i min väska. Alltid redo. Det kan man inte göra med kalendern i datorn eller mobilen. Ok, mobilen kan man släpa med sig, men det är ett himla meck med att skriva en liten anteckning. Tar ju en halvtimme att skriva in t ex  "klipptid kl 09.30". Kan ha att göra med min inkompetens, men det slår i alla fall inte att göra en anteckning med penna. Så det så.
Fast jag är rätt så kinkig med mina almanackor. De ska ju självfallet vara snygga. Något annat kommer inte på fråga. Och så ska det finnas lagom mycket plats för anteckningar på varje dag och man ska kunna se en vecka i taget. Namnsdagar är ett måste och gärna något visdomsord på varje sida också. Så därför blev jag glad när jag faktiskt kunde bestämma själv! Så om jag är nördig, så... då bjuder jag på det!

P.S Tack för tipset Heidi! D.S

Julklappstips - Personlig almanacka

Jag beställde en sån här idag:

Från den här sajten: http://personligalmanacka.paulanders.com/

Himla roligt! Man bestämmer vad som ska stå på omslaget, hur veckouppslagen ska vara formatterade med färger och linjer och olika extrarutor för t ex väder (om man tycker det är roligt att föra någon form av statistik över), hur mycket man har tränat, notlinjer om man plötsligt skulle komma på en låt som man behöver skriva ner, mm mm.
Kalendern levereras inom 2 veckor för 275 pix. Kanske lite i överkant, men samtidigt får man den ju precis som man vill. En snygg och enkel sajt dessutom.

Bra julklappstips!

Stans bästa thairestaurang

Den här stan fullkomligen kryllar av thairestauranger i flera olika former. Observera att "kryllar av" är ett relativt begrepp. I den här stan bor det i dagsläget ca 28.000 personer (väl?) och då är "kryllar av" ok att använda när vi pratar om fem thaiställen. Vi snackar två kioskvagnar med thaimat och så finns det tre mer "riktiga" restauranger varav den minsta är den absolut bästa. Dessvärre har hela Söderhamn koll på detta vilket orsakar ett visst kaos vid lunchtid. Tror inte att restaurangägarna klagar, tvärtom, men när man som gäst måste försöka åla sig förbi en barnvagn, ett gammalt stort kylskåp och fyra tomma drickabackar för att över huvudtaget komma in i restaurangen tycker man att det är i minsta laget. Dessutom är det så trångt mellan borden att man nästan sitter med ryggen tryckt mot personen på bordet bakom. Men man står ut med allt för att få äta den goda maten. Såååå gott!! Dessutom är det den enda restaurangen i stada som har sushi! 20 år efter alla andra städer så, jo, faktiskt kan man sedan typ ett halvår tillbaka få sig en riktigt god sushitallrik även i lilla Söderhamn. Börjar mer och mer likna en världsmetropol det här :-)
I alla fall... Vi var där och käkade lunch idag vilket var lika gott som vanligt och vi luktade lika mycket matos som man brukar göra när vi gick ut därifrån. Alltså, vi snackar pytteliten restaurang, så man sitter i princip i köket och äter. Nästan. Eller.. ok, jag överdrev lite, men långt ifrån är det inte. Och fläktsystemet är inte av bästa slag, så man luktar friterade vårrullar ända in i underkläderna när man kommer därifrån.
Det var väl själva den vad svårt det var att komma till poängen, men ni fattar vad litet det är nu va!? Det får vara nog skrivet om det. Fast egentligen har inte litenheten något med poängen med det här inlägget att göra heller... Det var nämligen tre tjejer i 17-18 årsåldern som satt vid bordet bredvid oss. Plötsligt ser jag i ögonvrån hur den ena tjejen lyfter upp en Trocadero-flaska som står på bordet och börjar prata i den som om det vore en mobiltelefon. Lättroad som jag är så har jag lite svårt att hålla mig för skratt och så kan jag inte låta bli att titta lite till... och lite till... Hon pratade verkligen i flaskan!! Mycket underligt... Men efter en stund ställer hon ner flaskan och då ser jag ju att hon faktiskt hade en telefon i handen också. Hur hon lyckades med det förstår jag inte, men ja... Och nu så här i efterhand inser jag att det inte alls blev lika roligt när jag skrev ner det hela. Men just då var det himla skoj. Faktisk!
Så det här känns just nu som ett ganska onödigt inlägg... fast jag fick ju göra lite reklam för min favoritrestaurang i alla fall :-)  Ligger för övrigt i korsningen Norralagatan/Norrtullsgatan om ni blir sugna. Men undvik lunchtid. Och man kan få med sig maten hem också om man vill undvika att lukta matos och trängas med de övriga matgästerna.

:-)

En film

Handlingen i korthet:
Storebror kör fingerskateboard med en egenhändigt tillverkad legoskateboard och en ramp gjord av några tvspelsfodral. Detta uppskattas mycket av kusinOtto som kommer ilandes för att få vara med. Hack i häl kommer Pappan som också tycks uppskatta situationen. Han ser glad ut. Mycket glad. Men varför? Är det fingerskateboardingen han gillar, eller är det så att han plötsligt fått en flash-back från sin barndom och kommer ihåg hur roligt det kan vara att krypa omkring på golvet en tisdagkväll i november? Många frågor. Inga svar. Till sist en insats av Lillebror som övat sig på tungakrobatik efter att ha sett ett klipp på YouTube tidigare under dagen.Fotosession med kusinOtto

Lillebror fick tag i kameran idag och tog lite bilder av kusinOtto :-)
Inte illa fotat av en fyraåring, eller hur!


Mostern och Otto

KusinOtto hälsade på en stund ikväll medans kusinSigne och SysterYster var på barngympa. Det var mycket trevligt. Han är en riktigt cool kille som dagen till ära hade lärt sig att stå alldeles själv! Bara en sån sak!
KusinOtto och hans Moster kom på en rolig lek. Och Mostern det är jag, då alltså. Ifall någon undrade :-) 

Det gick till som följer:
Otto kryper i raketfart fram mot tidningskorgen samtidigt som han morrar lite på sitt alldeles eget speciella sätt. Tror att han har tagit intryck av familjens katt, Svensson, så han vet att man ska låta ungefär så när det är något roligt på gång.
Hur som helst... när Otto är framme vid tidningskorgen säger Mostern "ajaj" och lyfter bort honom ett par meter. Otto skrattar på sig i blöjan och det blir bara roligare och roligare. Efter femitoelfte gången börjar han skratta redan innan Mostern har sagt sitt "ajaj" och Mostern skrattar nästan käken ur led. Hahahahoho!

Mycket underhållande, både för 34-åringar och 9månaders killar. Dock funkar det inte lika bra på åtta- och fyraåringar, så man får ju passa på när tillfälle bjuds!

:-)


Lillebror gillar

Lillebror har en stor anti-fas i sitt liv just nu. Detta innebär att han ALLTID svarar "nej" på alla frågor han får, han vill inte äta den mat vi ställer fram, flingorna är fel, kläderna är totalt o-coola, han har inga som helst roliga leksaker, osv, osv. Kan stundvis bli ganska påfrestande för omgivningen.

I går gillade han inte lax. Fast för några veckor sedan gillade han lax jättemycket, men det var för att Storebror hade lagat den. Nu var det Mamman och det vet man ju hur det blir när Mamman lagar lax. Självfallet inte alls lika gott som när Storebror lagar. Självfallet. Och dessutom så har Lillebror faktisk smakat ALLA laxar i hela världen och INGEN är god. Så det så!

Tillslut påminnde Mamman honom om att det kan vara klokt att tänka sig för hur man är så här i juletider. Det vet ju alla att Tomten snart kommer att ringa och fråga hur man har skött sig, så det är nog bäst att man i alla fall tar en pytteliten smakbit av sin lax. Då kan ju Mamman åtminstone säga att "Jodå, Lillebror är ganska duktig och smakar på maten, även om han inte alltid äter upp" när Tomten frågar. Eftersom Lillebror trots allt är en smart kille så tog han sitt förnuft tillfånga och petade i sig en pytte-pytte laxbit. Kan ju tyckas elakt av en mamma att hota med jultomten, men vad sjutton. I matkrig med fyaråringar är alla metoder tillåtna. Hehe... Nästan i alla fall :-) Så länge det ger resultat så och det gjorde helt klart det här, för efter en stund var det rent på tallriken.
Föräldrarna - Lillebror: 1-0
:-)

Efter maten kom vi på att vi skulle göra en lista med saker som Lillebror tycker om, så att vi inte behöver fundera varje gång det är dags för middag. Så här ser den ut just nu:


Kom precis på att jag måste komplettera den med "Pyttipanna, men endast på lördagar"! Vet inte varför det bara går att äta på lördagar, men... så är det i alla fall. Punkt!

:-)


Sjukstuga light

Idag har vi haft sjukstuga här. Fast jag vet egentligen inte om vi är sjuka eller inte. Bara en konstig känsla i kroppen, ont i halsen emellanåt, lite ont i kroppen, lite ont i öronen, småsnuvig och trött. Något är det ju uppenbarligen, men det bryter liksom inte ut. Lillebror var i alla fall inte på sitt piggaste vis i morse och själv kände jag mig som om hjärnan satt lite löst och slog i skallbenet när jag rörde på mig. Så vi stannade hemma. Och när Storebror kom hem kände han sig också hängig och minsann fick han inte lite feber innan läggdags. Så vi får väl se hur det blir i morgon.

Idag har i alla fall Lillebror och jag roat oss med diverse olika kreativa aktiviteter.
Vi har t ex byggt en lego-svävare åt lego-R2D2, vi har flugit omkring med ett Lego-StarWars skepp och sagt olika repliker till varandra, kollat på Madagaskar och Råttatouille, samt spelat Lego-StarWars på Playstation.

Legobygget var jag faktiskt rätt så bra på. Skulle gissa att jag blev godkänd. Och kanske att jag fick ett litet plus i kanten när jag lyckades hitta en stor lego-"pangare" som varit försvunnen ett längre tag.

Att flyga omkring med ett skepp och vara en cool Lego-gubbe däremot är inte riktigt min grej. Jag sade hela tiden helt fel saker, som t ex "Obi-wan, ta fram ditt lasersvärd!" när Obi-wan i själva verket har en pangare och inget lasersvärd... eller hur det nu var... ja i alla fall... Lillebror ryade i med sin argaste röst och talade om vad jag skulle säga. Men trots det blev jag petad från leken efter en stund. Tror det hade att göra med att jag inte hade den rätta inlevelsen när jag sade mina repliker och kanske även att jag råkade köra R2D2 bak-och-fram vid ett tillfälle. Eventuellt spelade det också in att jag var så himla trött så jag råkade somna till varje gång skeppet hade landat i Lillebrors säng.

Mina insatser i LegoStarWars på tv-spel har vi nog lite delade uppfattningar om, Lillebror och jag. Jag tycker själv att jag var rätt så bra, men Lillebror skrek hela tiden "Men Mammaaaaa! Du ska ju gå efter mig HELA TIDEN!! NEEJ! Nu ska du inte gå efter mig! Och nu måste du byta gubbe! Åååhhhh!!! Men Mammaaaa!!! Och så måste du skjuta Stormtroopersarna! Hoppa i den där skeppet! Dra i spaken!" osv, osv. Så jag antar att han tyckte att jag var rätt värdelös. 

Det var det. Dagens blogginlägg.
Nu ska jag arbeta lite.
Go kväll!

På hemlig resa

För några veckor sedan fyllde Mormorn år. SysterYster och jag bestämde att vi skulle ordna en hemlig resa till den nyblivna femtiofemåringen, så i present fick hon en lapp där det stod "Se till att inte ha något inbokat den 22 november!".

Igår såg vi till att Morfarn skjutsade henne till Thelbacken och sedan tog vi E4:an norrut mot Sundsvall. Många shoppingpåsar senare var det dags för dagens huvudattraktion: ett besök på Casinot. Först lunchbuffe i Casinorestaurangen och Mormorn fick självklart vin till maten. Är det födelsedagslunch så är det! Mätta och belåtna begav vi oss ner till spelmaskinerna. Efter de första tio minuternas totala förvirring fick vi hjälp av personalen för att få ordning på vilka knappar vi skulle trycka på, var man stoppade in pengarna, var eventuella vinster kom ut och andra viktiga detaljer. 

Här är resultatlistan:

Mormorn
Insats: 300 kronor (tror jag)
Vinst: lite småpengar

SysterYster
Insats: 50 spänn
Vinst: 400 kronor (som hon sedan bytte mot en radio på Clas Ohlsson. Smart drag att ha en butik direkt utanför Casinots entré. Smart! Borde vara en av de mest lönsamma Clas Ohlssonbutikerna i Sverige. Eller åtminstone i södra Norrland!)

Heson
Insats: 200 kronor
Vinst: lite småpengar

Tidsåtgång: ca 30 min inklusive toalettbesök

Tanken var att vi efter Casionbesöket skulle gå på bio och kolla nya Bond, men efter en kopp kaffe samt en chokladmoussebakelse åkte vi hem istället. Jag menar, all denna spänning vid spelautomaterna!! "Ska jag chansa och försöka dubbla min tvåkronorsvinst, eller ska jag håva in pengarna? Ska jag spela en rad, fem rader eller tjugo rader? En eller fem gånger pengarna?" Ojojoj...Kan ju ta kål på vem som helst ;-)
Fast trevligt var det, även om själva huvudattraktionen var den minsta delen av dagen i tid räknat!

:-)


Bowlingkalas

Kommer ni ihåg det här?
I år körde vi lyxvarianten: kalas på Bowlinghallen!
Det kostade en slant, det gjorde det, men det var värt varenda öre!
Jag behövde inte lyfta ett finger och alla grabbar var nöjda och glada i två timmar!!
Vi gled in 13.50. Kalaset började 14.00. Bordet var dukat, godispåsarna framställda, ballonger och serpentiner i taket. Gästerna droppade in och fick bowla en timme innan det var dags att käka glasstårta. Sedan fick de röja bäst de ville i biljard- och pingisrummet. 16.10 gled vi ut samma väg som vi kom och lämnade smulor, utspilld dricka, trasiga ballonger och serpentinrester åt bowlinghallens personal :-)
Nöjd Storebror, nöjda kalasgäster och nöjd mamma! Perfekt!


Telefonsvarare och grattis

Idag fyller min SysterYster 31 år :-) Grattis, grattis!
Födelsedagen har hon firat med att extraknäcka som växeltelefonist på sitt jobb. I vanliga fall sköter hon papper och siffror och sån´t, men just idag behövde de hjälp med telefonsvarandet och eftersom just växeltelefonistyrket finns i generna i vår släkt så fick SysterYster rycka in.

Vi träffades på lunchen och så långt hade allt gått bra med kopplandet. Bara ett litet missöde: Hon hade råkat svara "Söderhamn punkt se" istället för "Söderhamn Eriksson", men mannen i andra änden pratade bara tyska och verkade inte märka någon skillnad, så det gick rätt bra ändå :-)

Det här med generna kommer sig av att vår mormor var ett riktigt telefonväxelproffs som skötte telefonsvarandet åt "Stora" i en herrans massa år. När hon behövde lite ledigt på somrarna fick jag rycka in och när hon sedemera gick i pension så tog jag över hennes tjänst i växeln. Nu är ju det visserligen ett tag sedan... jisses... det måste vara 15 år sedan jag lade ner den karriären... hehehe...hjälp...., men i alla fall :-)

Hur som helst.... vissa människor har säkert fått fredagsmiddag för länge sedan. Det har inte jag. Men NU är det dags! Vitlöksstekta scampi  med mangosallad ska det bli!

Ha en skön helg!


Typiskt

Skruvade nyss ihop våra nya sängbord.
Många skruvar var det. Skruvdragaren lade av när det var 6 skruvar kvar, så den sista lådan blev inte färdig.
Är jag förvånad?
Näe


Konsert

Idag är det konsert i Söderala kyrka kl 19.00!
Det blir några schlagers, ett par gospellåtar, några mer klassiska stycken, musikallåtar, mm mm. En salig blandning med andra ord!
Välkomna välkomna!

Förresten har jag gjort om Farins hemsida också. Så här blev den!

Ha en trevlig onsdag!

Tisdagsfestligheter

Man ska passa på att ha kalas så fort tillfälle ges. Det är viktigt. Och eftersom vi just har fixat om i vårt fikarum så var vi självfallet tvungen att ordna en invigningsfest. En pizza-och-öl-fest på tisdagskvällen blev det. Därför har jag just nu lite svårt att träffa tangenterna ;-) Två och en halv öl hade visst ungefär samma effekt på träffsäkerheten som när jag har blodsockernivå 0. Men trevligt var det. Och gott!

:-)


Hemlisen

Nu tror jag det är ok att avslöja den där hemlisen ni vet.
Vi snackar Körslaget, TV4. Pappan fick mer eller mindre en direktbiljett till att vara med i Hanna Hedlunds kör, men den galningen tackade nej! Han tackade NEJ!! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över det... 
Pappans kompisar kom i alla fall med - hurra hurra! Gissa om jag kommer att sitta klistrad framför tvn varje lördag när det är så dags! Eller..hrm... kanske, om man har tur, att man skulle kunna få hänga med till studion någon lördag till och med :-)

Vissa har inte bråttom

Jag gjorde en annan intressant iakttagelse vid mitt shoppande idag.
Jag skulle panta burkar. Det skulle en farbror i 60års åldern också.
Jag hade två kassar. Han hade sex stycken kassar.
Jag hade bara några burkar, resten petflaskor.
Farbrorn hade bara petflaskor.
Han kom fram till panta-petflaskor-automaten en sekund innan mig.
Jag börjar med att panta mina burkar. Det tar kanske en minut. Knappt.
Farbrorn har inte skruvat på korkarna på alla sina petflaskor, men han har sparat dem i samma kasse. Så han plockar upp en petflaska, letar fram en kork, skruvar på och stoppar in i automaten. Plockar upp en flaska, letar fram en kork och in i automaten... osv, osv, osv!!
Sedan hittar han en flaska som han har glömt att dricka ur. Det är ganska mycket cola kvar. Då tar han en annan petflaska ur påsen och häller över colan till den istället. Varfördå?!?! Det slutade ändå med att han fick en flaska över som han inte kunde panta eftersom den var full med cola :-)

Omsorgsfullt pantat :-)


7 steg till ett bättre blipphandlande

Jag är en ICA människa, men det är lite roligt med de där blipp-grejjerna de har på Coop så idag fick jag för mig att jag skulle handla där istället. Har visserligen blipp-handlat förut, men bara några enstaka grejjer. Nu skulle jag ha lite av varje, både mat och hyllor + konsoller. Det blev lite av ett äventyr faktiskt. 
Tänkte att jag skulle dela med mig av de erfarenheter jag skaffade mig under min shoppingtur:

1. Se cool och världsvan ut när du drar ditt Medmera kort i apparaten där du får din "blipp". Gör du inte det är du avslöjad som nybörjare direkt och det är ingen bra början.

2. Vid fruktavdelningen ser du till att plocka de frukter du vill ha och lägga i plastpåsar. När du är färdig glider du iväg till vågen och trycker fram prislappar att sätta på varje fruktpåse. Du ska alltså inte plocka en påse äpplen, gå till vågen, plocka en påse päron, gå till vågen, bananer, gå till vågen, osv. Det blir jobbigt. Och folk tittar konstigt på dig och liksom småler...

3. Kiwi kan man inte hitta bland knapparna på vågen. De får man blippa på en lapp som sitter precis bredvid kiwisarna. Självklart!

4. Tveka inte om vågen spottar ut två prislappar med helt olika priser på. Den dyraste lappen slänger du genast i soptunnan som finns bredvid varje våg och den billigaste klistar du på din påse. Ingen tvekan alltså.

5. Få inte panik om du råkar blippa en vara två gånger. Lite hysterisk är ok, men inte panik. Tryck bara på alla knappar samtidigt och blippa en gång till... eller hur det nu var jag gjorde...ehh... ja... Det ordnar sig på något sätt.

6.  När du inser att alla andra, mer rutinerade, blipp-shoppare börjar med att ta en bunt plastkassar och lägger varorna direkt i dem för att slippa det bestyret senare, så är det bara att lugnt ta två kassar (om du kan hitta dem. Ett tips är att kolla bakom julgransglittret), blippa dem och börja packa. Men se inte stressad ut för allt i världen, nej nej. Man måste se ut som om man alltid gör så och det är så här alla EGENTLIGEN borde göra.

7. Framme vid kassan och den sista prövningen: Försök låta bli att bryta ihop när det visar sig att du just den här gången ska bli kontrollerad. Du måste alltså gå till en vanlig kassa, packa upp allt igen, betala och packa tillbaka. Gör det bara och ta sedan tacksamt emot den present som Coop delar ut till alla sina kunder som blir kontrollerade under dagen. Idag fick man välja mellan ett diadem med djävulshorn på eller ett frågespel från Sia glass. Jag var ruggigt nära djävulshornen, men så tänkte jag att jag kanske skulle ha större användning för frågorna. Hornen kan växa ut av sig själva ibland så diademet kändes onödigt!

Jaha, sådär ja! Är det något annat ni vill veta? Säg bara till :-)

Hur det gick?

Det var banne mig nära att jag dog svältdöden igår kväll! Storebror KUNDE inte somna. Det var bara så. Punkt. Så för att jag själv skulle överleva fick han tillslut kliva upp igen och gosa ner sig under en filt i soffan framför tvn. Pappan och jag fick i oss lite mat och så kollade vi på nyaste Indiana Jones-filmen. Gissa om det gillades av den nyblivne 8-åringen :-) Rätt så läskigt var det ju i och för sig, så han tillbringade mesta delen av filmen med filten över huvudet, men att få vara uppe sent en söndagkväll utan Lillebror är ju lyxigt i överkant så det spelade ingen större roll :-) 
Att somna kl 23.30 när man måste kliva upp strax innan 7 dagen efter är dock inte sådär jättelustigt, men det är smällar man får ta ibland. Dessvärre funkar inte 8 åringar lika som 34åringar. Jag skulle kunna somna bums, men Storebror ligger just nu i sin säng och repriserar gårdagens "Jag VILL inte sova"...suck!!! Men näpp. Idag är jag stenhård. Här klivs inte upp mer idag! Punkt!


Täckbyxor och tapeter

Lillebror är asatrött (hans egna ord) när han kommer hem från dagis idag. Att ta av sig täckbyxorna när man är så trött är inte lätt. Rent av omöjligt faktiskt.

"Men Pappa, jag kan inte, jag orkar inte!!!"
"Jodå, det gör du visst det. Men du måste börja med att knäppa upp knappen och dra ner dragkedjan först."
"Nej!!! Jag KAN inte det för då måste jag böja på huvudet och det ORKAR jag inte!!!"
"Jo det gör du visst det!"
"Näe, för jag VILL inte böja på huvudet. Jag vill titta rakt fram för det är så fina tapeter här!"

:-)

Snabbresumé

Eftersom jag just nu håller på att dö av hunger blir det bara en kort resumé av helgens förehavanden. Min blodsockernivå börjar bli farligt låg vilket innebär att det här inlägget kommer att ta tre gånger så lång tid att skriva som det skulle göra om jag inte var hungrig. Mina fingrar behöver mat för att träffa rätt på tangenterna.
Men hur som helst...

Ungefär så här har helgen varit:
- presentöppning och fika i sängen
- hockeyskola
- städning
- kalasande med tjocka släkten
- vissa delar av tjocka släkten stannade kvar på tacos och familjen Eriksson/Pettersson som hade åkt ända från Sandviken fick sova i bäddsoffan
- skridskoskola
- städning
- lite fika i Ljusne
- träning
- ikeamöbelihopskruvning
- nattning av barn

Det sistnämnda pågår just nu. Och jag ger mig den på att Storebror känner av mitt desperata behov av mat så det är därför han just nu ligger i sin säng och säger "Jag VILL inte sova!!!" om och om igen...

Utförligare rapport kommer i morgon.

I morgon är en STOR dag!

I morgon är det dags. Den efterlängtade 8-årsdagen!
Världens bästaste Storebror! 
Han har beställt mandeltårtor av Mormorn och gett oss noggranna instruktioner om hur själva morgonceremonin ska gå till. Det är frukost på sängen som gäller. Men först paketen! Och sången såklart!


Försäljningstaktik

Är man en bra försäljerska om man mitt i "klart-du-ska-köpa-vårt-super-duper-braiga-bredbandspaket"- försäljningssnacket utbrister:
"Men guuuuud!! Nu fick jag en sån där de-ja-vu-känsla!! Men fy vad obehagligt! Har du fått det någon gång? Ja, du får ursäkta, men... guuud... ja det var jätteäckligt!!! Och jag är ju en sån där människa som bara måste berätta direkt när jag får den där känslan, oavsett vem jag pratar med! Ja, men i alla fall.. det här erbjudandet räcker endast 40 minuter till och...bla, bla, bla, bla"

Funkade inte på mig i alla fall!


Nytt resultat

Dagens testresultat i färgnyanstestet: 11poäng!!
:-)


Ett tips för resenärer

Storebrors kompis Albin hänger med hem från skolan och i bilen pratar vi om att han ska åka på semester till Thailand nästa vecka. Det ska såklart bli roligt, men han berättar att han är lite orolig för att han ska tappa bort sin mamma i Thailand.

"Då blir det läskigt, för jag förstår ju inte vad någon säger"
"Äähh, det är inga problem" säger Storebror "Du letar bara efter någon som har en t-shirt med MonaLisa på och en kamera runt halsen. Då vet du att det är en turist så honom kan du fråga!"

Enkelt!
:-)

Näe, nu får det vara nog!

Det FINNS vettigare saker att göra än att sitta här och blogga hela kvällen. Faktiskt!
Så nu får det vara nog.

Go natt!

:-)


Färgtest

Hittade det här testetAnders blogg.
Jag erkänner direkt. Jag tänkte faktiskt att det såg busenkelt ut, men insåg snart att det inte var det. Anders själv verkade lätt missnöjd med sina 12 poäng så när jag hade lyckats skrapa ihop hela 24 poäng kände jag mig ändå rätt nöjd. Hehe, jag är bättre än Anders ;-) Men så läste jag det finstilta och upptäckte att det var jag inte alls. Man skulle ha så lite poäng som möjligt, inte tvärt om. Alltså var jag rätt värdelös. Typiskt...
Men jag tänker absolut göra om testet i morgon. På jobbet där min skärm är bättre kalibrerad. Så det så. Jag återkommer med resultatet!


Min rolige man

Han är rolig, min man :-)
För det första känns det roligt att säga att han är "min man"! Jag blir lika fnissig varje gång :-) För att inte tala om när jag hör honom prata om mig som "min fru"! Hohoho! Vet inte vad som är så komiskt med det, men jag blir nästan lite generad liksom... Jag blir nog aldrig riktigt vuxen ändå  - trots det där med julklapparna.

Sedan är han himla rolig när han inte hittar vägen till skolan och tar min handväska istället för Lillebrors ryggsäck med till dagis. För att inte tala om när han kommer till jobbet och tror att han har med sig mobilen i jackfickan men det visar sig vara ett inramat foto på KusinSigne :-) Eller när han ska hänga tvätt och först efter femte tröjan upptäcker att han har tagit fel och istället för att ta blöta kläder ur tvättmaskinen står och hänger smutstvätten som låg i en hög på golvet :-)
Eller när han glömmer bort att kliva av tåget i Uppsala, åker vidare till Stockholm, missar nästa tåg tillbaka till Uppsala eftersom han är så försjunken i sin dator och därför kommer två timmar försent till ett möte :-) Han är till och med rolig när han sover. Då kan han plötsligt säga saker som "Ska vi skala Gibson innan vi steker honom, eller ska vi steka honom med rufset på? (Gibson = vår hund, en lurvig Shetland Sheepdog). Och så pratar han engelska och tror att någon vill stjäla vår byrå!

Det är sällan tråkigt när Pappan är i närheten. Händer alltid något spännande!
Ni kanske anar vem som är Virrhjärnan i familjen :-)
Bästaste Pappan!

Själv är jag Klantskallen. I går hade jag till exempel sönder ett soffbord. Skulle bara flytta lite på det och vips så råkade jag bryta av ena bordsbenet! Och så är jag bra på att tappa saker. Råa ägg i kylskåpet t ex. Smörkniven med en stor smörklick på, mobilen när jag ska ta den ur fickan, glasögonen när jag ska lägga dem på sängbordet, vassa knivar när jag plockar ur diskmaskinen. Med mera, med mera, med mera.

Men jag tycker nog att vi får ihop tillvaron rätt så bra ändå, för det blir, som sagt, sällan tråkigt!

Tvätt

Hur länge kan två ikeakassar med ren tvätt stå på vardagsrumsgolvet innan någon ser till att kläderna blir fint ihopvikta och sorterade? En vecka? Två? Vi är inne på femte dagen nu och det är hur spännande som helst! Det kan hända idag, det kan hända i morgon, eller om fjorton dagar. När som helst kan någon bara ta tag i situationen och se till att det blir gjort. När som helst!!

Inte så mystiskt idag

Det var mindre mystiskt idag. Mer som vanligt faktiskt. Ytterdörren var ordentligt låst, lyset släckt och duschen avstängd. Det måste ju helt enkelt ha varit Virrhjärnan och Klantskallen i någon form av undermedvetet samarbete som glömde bort allt i går... Eller var det något smutsig stackare som av en slump traskade upp för vår backe, kände på dörren, upptäckte att den var olåst och bestämde sig för att ta tillfället i akt och få sig en gratisdusch?
Det KAN ju ha varit så också...


Nästan som julafton

Det var nästan som julafton på dagis idag. Vi fick nämligen presenter när vi kom för att hämta Lillebror. Flera stycken till och med och den ena finare än den andra!
Först fick jag en ganska stor sten av kompisElla. Den var till för att lägga i julgranen, men om jag ville så fick jag knyta ett snöre om den så jag kan hänga den i granen istället. Måste fundera på vilket det blir... :-)
Sedan fick jag några mindre betongklumpar med små hål i av kompisViktoria. De skulle, enligt Viktoria, också kunna användas till att hängas i granen, men snören får jag fixa själv.
Pappan fick en sten han också och så fick jag några fler mer vanliga småstenar av kompisElla och KusinSigne som också var med på hämtningen fick ett jättefint prärlarmband!

Vad säger ni om det!?! Värsta julafton :-)

Om husgudarna

Jag glömde ett par av husgudarna igår:

 

R2D2 och Skateboard-legenden Tony Hawk är riktiga gudar. Åtminstone för de två yngsta familjemedlemmarna.
Hur kunde jag glömma dem!?! Vi lever, andas, äter, bor tillsammans med dessa killar. De är med överallt, hela tiden!

På en vanlig, vardaglig fråga som t ex "Vad vill du ha på din smörgås?", kan man få svaret: "Om jag tar den där bänken vi har ute på gården så skulle jag kunna göra en kickflip från den."

Eller om man frågar: "Vill du ha ketchup och senap på korven?"
Så kan svaret bli en motfråga som t ex: "Vet du hur många lasersvärd General Grivius har?"

"Har du hittat dina strumpor?"
"Kapten Haddock är rolig. När han och Tintin skulle smita från Dupontarna och då sade han: Vid alla krabbsaltade tångräkor!".

Jag kanske borde byta taktik?
Lite mer StarWarssnack från min sida kanske gör kommunikationen med barnen lite lättare.
"Ska jag göra kraft på din macka så den förvandlas till en ostmacka? May the force be with you!" skulle eventuellt kunna generera ett bättre svar än "Vill du ha ost på mackan?"
Skulle kunna funka på Lillebror i alla fall.
På Storebror får jag nog köra Tony Hawkes stuket.
"Kan du grinda dig hit via en ollie och kickflipa dig i skorna så vi kan skatea iväg till skolan?"

Kanske...


:-)

Husgudar

De är de här killarna som gäller på Thelbacken just nu:Timbuktu, Lego Star Wars-killar, Lego Indiana Jones och Tintin!


Första andra tredje

Det är springtävling på dagis varje morgon. Från soffan i lekhallen till ytterdörren. Lillebror fintar alltid Mamman och Pappan så att de inte fattar att tävlingen har börjat och således kammar han alltid hem förstaplatsen. Det vet ju alla att det innebär att man får GULD. Pappan brukar komma tvåa och får således silver, medans Mamman på flit tar det lite lugnt och ser till att komma sist för då får man det finaste priset av alla nämligen "bråååsch".

:-)

Mystik på Thelbacken

När vi kom hem idag var ytterdörren olåst, taklampan i hallen lyste, det var smutsigt på hallgolvet och duschen var på (visserligen inte mycket men tillräckligt för att det skulle vara mer än ett litet droppande). Dessutom måste strömmen ha varit avstängd en stund eftersom alla våra digitala klockor stod och blinkade.
Man undrar ju....

Glömde vi verkligen att låsa ytterdörren? (har hänt förr)
Glömde vi verkligen att släcka lyset i hallen? (har också hänt förr)
Glömde Pappan verkligen att stänga av duschen när han hade duschat färdigt? (har ALDRIG hänt förr)
Hade vi så smutsiga skor när vi gick till jobbet i morse att det blev en stor geggpöl kvar på golvet? (efter att de har stått i skostället hela natten...nääe!)
Och var det så att någon av oss stängde av strömmen en stund innan vi åkte hemifrån och sedan glömde bort det?

Konstigare saker har väl säkert hänt både i världshistorien och på Thelbacken, fast vad det skulle vara vet jag inte... Visserligen är det en virrhjärna och en klantskalle som försöker hjälpas åt att sköta det här hushållet, men att vi skulle lyckas med allt detta på en och samma morgon det låter inte rimligt! Ok dörren och lyset, och det kan ju ha varit ett allmänt strömmavbrott, men duschen och geggan i hallen....näe! 

Jag fattar ingenting, men i morgon lovar jag att det blir dubbelkoll av ALLT!


Nystajlat fikarum

Idag har det skruvats hejvilt på Your Voice. Vårt gamla sunkiga fikarum fick sig en rejäl ansiktslyftning. Superbra blev det! Det enda problemet nu är att man inte har något lust att jobba. Vill bara hänga i fikarummet och dricka kaffe för det blev så snyggt :-)

Ni får hålla tillgodo med ett par "efter"-bilder eftersom jag - i vanlig ordning - inte kom på att jag skulle ta några "före"-bilder förrän det redan var försent. Men, men... så här blev det i alla fall:
En närmare förklaring

Lillebror och Mamman har just varit på affären och väl hemma igen har Lillebror "glömt bort" hur man tar av sig skorna. På dagis får man minsann hjälp av fröken att ta av sig skorna och Mamman är en usel mamma som tvingar honom att göra ALLT själv! En lååååång utläggning har han om detta och avslutar med:

"Förstår du!?!"
"Nej, inte riktigt" svarar Mamman som har förflyttat sig från hallen och in i köket "Kan du förklara närmare?"
Då ilsknar han till ordentligt och säger med sin farligaste röst:
"Näe, jag kan ju inte komma närmare för jag har ju skorna på mig!"

:-)

Vi har i alla fall lyckats rätt bra med att lära våra barn att man inte går in med skorna på!


Fest och penicillin

Det har varit fest på skolan idag. Den årliga Guldfesten när man får ta med sig chips och godis och läsk, dansa och sjunga karaoke på skoltid! Storebror berättar att han har ätit upp allt godis han hade med sig:
"Och vet du Mamma! Jag fick världens penicillinchock efteråt!"

... eller var det månne "sockerchock" han menade :-)

Mörkt i garderoben

Det var mörkt i morse. Och extra mörkt var det i sovrummet. Jag tog tröjan som låg överst i "kläder-som-går-att-använda-en-gång-till-innan-tvätt"-högen, gjorde en snabb "och-hur-luktar-den-här-då" kontroll och bestämde att den fick duga. Alternativet var att gå ner till tvättstugan i källaren och stryka en ren tröja, men det kändes inte särskilt lockande.
När jag kom till jobbet upptäckte jag dock att tröjan jag valde nog hade hamnat i fel hög. När jag blev lite varm började den nämligen lukta lite mystiskt och plötsligt kom jag ihåg att det var just den tröjan jag hade på mig när jag städade köket och vardagsrummet igår! Jag städade ordentligt och blev riktigt svettig. Förutom att den luktade illa så var den dessutom full av damm-ludd. Och hårstrån.
Så om någon av mina kollegor läser detta förstår ni varför jag höll mig på behörigt avstånd idag :-)

Freja fyller år!

I dag fyller världens gulligaste Freja två år!
Grattis grattis grattis!!!!

Här är hennes mammas blogg som för övrigt har fått en re-styling av mig :-)
(skryt, skryt!!)

Go natt!

Vinglig statistik

Nyss kollade jag besöksstatistiken på min blogg och då hade jag haft 13 besökare igår och 11 idag. Så skrev jag några inlägg och kollade igen och då hade jag plötsligt 15 besökare igår och 13 idag :-) Hur gick det till?
Hmmm... man blir ju lite misstänksam... jag tror de luras.

"Jaha, hur många tror vi har besökt Hesons blogg idag då? Tamtadamtadam...tja....en 13-14 stycken kanske...Jag skriver 13. Eller... äsch 15 låter bättre!"

:-)

Att träffa kändisar i USA

SysterYsters kompis Linda med pojkvän är på semester och råkade träffa på Farmorn och hennes resekamrater när de skulle äta hotellfrukost härom morgonen.
"Jahaja, vad är det för särskilt med det då?" tänker ni säkert!
Ja alltså... hade det varit på ett hotell i Stockholm eller Jönköping, på Mallorca eller Gran Canaria eller något annat typiskt svensk-turistställe så hade det kanske inte varit något att blogga om, men nu snackar vi Fort Lauderdale, Florida, Jonajted stejts of Amerca!! HUR stor är sannorlikheten att man träffar Söderhamnare där?!?!

:-)


Oh mighty Ingvar

Ja, Ingvar Kamprad alltså! Oj vad han har tjänat kosing på oss idag. Tyvärr tänkte jag inte på att ta en bild på vår bil innan hemfärd. Det var en sevärdhet, jag lovar :-) Det hade inte gått att klämma in en endaste liten "FANTASTISK" servett-förpackning till! Själv fick jag sitta i framsätet med en stor låda "SAMLA" fullproppad med glödlampor, blommor, krukor och tre stycken taklampor "MELODI". Vi var tvugna att fälla baksätena och proppa hela bakre delen av bilen full upp till taket för att få plats med 4 barstolar "SEBASTIAN", två barbord "UTBY", två bordsskivor "VIKA", åtta ben "VIKA CURRY", soffbordet "KLUBBO", en matta "HAMPEN", två sängbord "MALM", samt tavlan "PJÄTTERYD -zebra" och tavlan "PJÄTTERYD-dam" + två kassar diverse småplock!
Ja ni fattar själva! En allt för hård inbromsning efter E4:an hade kunnat medföra en smärre katastrof kan jag säga :-)
Och efter detta inlägg förutsätter jag att IKEA ger mig minst 20% rabatt på mitt nästa köp eftersom jag nu gjorde så mycket reklam för deras produkter!

Ett julbeslut

Vi har tagit ett beslut. Ett MYCKET vuxet beslut. Frågan kommer upp varje år och varje gång svarar jag bestämt "nej"!. Men i år tvekade jag bara en pytte-pytte-liten sekund innan jag, till min egen förvåning, sade "ja"! Jag förstår ingenting, men jag känner mig till och med väldigt nöjd med beslutet!

Ja, alltså det handlar om julklappar. Vi har bestämt att vi vuxna inte ska ge varandra några julklappar, utan bara ge paket till barnen. Jag kommer alltså, för första gången någonsin, att bli utan paket på julafton. Jag kommer dessutom att slippa en massa bekymmer, få mer tid över till julpyssel, mer pengar över till annat och jag kommer att slippa ränna runt i affärer dagarna innan jul. Istället ska jag ska dricka glögg och äta pepparkakor. I lugn och ro. Och laga värsta julmaten någonsin!

Ja jädrar... det trodde jag aldrig... NU är jag nog vuxen
:-)


Iskultur

Om jag är totalt okulturell och inte förstår mig på rättikebalett så är Lillebror desto mer kulturell. Eller ja...Han har åtminstone myntat ett nytt ord, nämligen "iskultur". Fast det har egentligen inte så mycket med kultur att göra. Det var Isskulptur han menade :-)


Magsjukefobi

SysterYster ringde just och talade om att kusinSigne har kräkts. Vi har nyss kommit därifrån så hon tänkte att vi ville veta, ifall att vi också börjar kräkas. Jo tack så mycket! Det började ju såklart bubbla i min mage direkt! Det räcker med att någon pratar om kräkningar för att min mage ska börja bete sig underligt. Det är det VÄRSTA jag vet!! HU!!!
Visserligen satt Signe och käkade pizza just nu och är det något man INTE är sugen på när man har magsjuka så är det ju just pizza :-) Det tråkiga med det är att kräkningarna då skulle kunna vara hjärnskakning eftersom Storebror råkade släppa ett tungt lock till en leksakslåda i huvudet på henne för några timmar sedan... och det är kanske värre trots allt. Stackars Signe...
Vi får se vad som händer.
Och jag kanske bara är hungrig, så det är därför det bubblar i magen :-)
Jo. Så är det nog!

Att dansa en rättika

På Kulturnyheterna häromkvällen var det ett inslag om en ny balettföreställning där koreografen hade inspirerats av en rättika! Alltså, nu kanske jag avslöjar mig själv som totalt okulturell och mindre begåvad, men hur i hela Hälsingland kan en rättika inspirera till en balett?! En hård, vit rotfrukt. Det är ju ingen rörelse alls! Eller jo, det klart ....blasten kan ju bölja i vinden när rättikan står i trädgårdslandet och växer till sig... Fast å andra sidan borde väl inte rättikeblast röra sig särskilt mycket annorlunda än morotsblast, eller potatisblast eller vilken annan blast som helst! Det hade ju kunnat bli en hel grönsaksbalett :-)

När koreografen fick frågan om hur det kom sig att han blivit inspirerad av en rättika så svarade han:  "Det får besökarna försöka fundera ut själva, men det FINNS en anledning. Det gör det!". Näääeeee! Men hallå!! Man kan inte först säga att "Jag har inspirerats av en rättika" och sedan vägra tala om hur man tänkte! Det luktar lurendrejeri lång väg! Jag slår vad om att han kom på det där med rättikan i samma sekund som reporten ställde "vad-har-inspirerat-dig-till-den-här-dansen"-frågan.

Näe. Jag gillar inte balett någe vidare. Och inte rättikor heller för den delen. Och i kombination.... nej tack!

:-)


Klantig morsa

Barnen är vrålhungriga, så Mamman bestämmer att det blir satay-kyckling till middag. Några kycklingfiléer, en burk kokosmjölk samt ett paket med satay-mix så är middagen ordnad.
Mamman tinar kycklingen.
Mamman skär upp kycklingen.
Mamman häller såsmixen över kycklingen.
Mamman rör runt litegrann och konstaterar att det inte ser ut som vanligt, men....jaja. Det är väl nytt recept eller nåt!
Mamman tänker just blanda marinaden i kokosmjölken...
...marinaden i kokosmjölken.... AAAAAAWWWWWWW!!!!!!?&#¤"/!(¤%#&"/#"????!?!!!!&&&!!!!!

Ibland är jag mer än lovligt puckad!!!
Fick skicka Pappan till affären för att handla nytt.
Så var det med den snabblagade middagen!

:-)

Brandmän och skatteinbetalning

Mitt i McDonaldslunchen utspelar sig följande konversation

"Jag vet var ni betalar skatt." säger Storebror
"Öhh...jaha....Var då?" undrar Mamman
"Till brandstadionen!" säger Storebror
Mamman och Pappan fnissar lite eftersom det var ett något oväntat svar.
"Jo, men de sa de!" fortsätter han och då förstår vi hur det hänger ihop. De var ju på studiebesök på brandstationen med klassen tidigare i veckan och det var såklart då de pratade om att våra skattepengar används till brandstadionen.
Mamman ger sig in i en lång och mycket pedagogisk förklaring:
 "Jo alltså, man tar en del av allas lön och ger till kommunen som sedan fördelar ut dem till skolor och dagis och till brandbilarna... eller vad säger jag...till brandstationen menar jag"
"Räddningstjänsten!!!" säger Storebror direkt

Ibland glömmer jag bort att han är stor nu. Klart det hetter Räddningstjänsten!
:-)

Det är fredag!!!

För den som har missat det så är det fredag hela dagen idag :-)
Visserligen ligger starckars Storebror hemma med feber och är lite ledsen eftersom han missar skoldiscot ikväll.
Och vi skulle till Freja i Sandviken på 2-årskalas i morgon, men hon har fått magsjuka. Stackars Frejjis...
Men i alla fall...
Fredag är ändå fredag!

:-)

Drömtjejen

Vid frukostbordet sitter Lillebror och funderar på tjejer :-)

"Riktiga killar tycker inte om såna där vanliga snygga tjejer. De tycker om tjejer som har.... som har såna här snickarbyxor. Med hammare! Och tejp! Och en smutsig hjälm. DET är snyggt!"

Hohoho! Vad spännande det ska bli när Lillebror kommer hem med sin första tjej!

:-)

Galet snygg!

Idag har jag köpt en tandkräm bara för att den var så SNYGG!!
Det har jag nog aldrig gjort förut!


Kusinerna på gympa

Har just haft besök av kusinerna och SysterYster. KusinSigne berättade om hur det är på hennes gympa. Det var ett mycket intressant samtal. Till exempel fick jag veta att det finns "jingar" som hänger ner från taket som man kan hänga sig i. Låter lite otäckt tycker jag. Sedan finns det även "svinglare" som är långa och också hänger ner från taket och under dem finns det en madrass så man inte slår sig när man ramlar ner. Så meningen är alltså att man SKA ramla ner? Är det före eller efter man har "hängt sig i jingarna" tro? I vilket fall som helst så finns det "steglar" som sitter fast i väggen som man kan använda om man vill klättra upp igen. Och det verkar ju bra...tror jag i alla fall.

Sist hade även brorsan Otto fått provgympat lite. Han är bara 8 månader ännu, så det finns inte sådär värst många saker som passar honom. Men deras mamma, dvs min SysterYster, tyckte att han nog borde kunna klara av att provhänga lite i "jingarna". Så hon hängde helt sonika upp honom där. Han var tydligen rätt bra på det, för han höll i ordentligt och hans mamma vågade till och med släppa taget om honom en liiiten stund. Jag vill poängtera att det var en MYCKET kort stund (mamman är också väldigt noga med att påpeka detta. Hon är faktiskt en snäll mamma!), men ändå! Starka nypor har han visst.

:-)

Pimp my office

När man jobbar med webben - som vi gör - så ska man ha ett flashigt kontor. Så är det bara. Men vi har visst missat det. Eller snarare så var vi jätteflashiga ett tag, för typ 10 år sedan. Men det var då det. Nu ser det mest ut som vilket trök-kontor som helst. Så jag har funderat lite...

Tänkte mig något i den här stilen:


eller så här kanske:


Eller varför inte såhär:


Borde väl inte vara någon konst att få kommunen (som äger våra lokaler) att bygga om litegrann? Öppna upp lite, lägga nytt golv, kanske sätta in några takfönster....
Eller jasså inte det. Nähä... Jaja. Men jag ska i alla fall ta en tur till IKEA på måndag och åtminstone inhandla lite nya möbler. Kanske hjälper upp lite i alla fall :-)


God onsdagmorgon

God morgon! Här har vi sjuklingar i huset idag. Eller ja... alltså Storebror har sovit oroligt hela natten och i morse hade han ont i magen. JätteJÄTTEont i magen. Sådär så han knappt kunde sitta upp och bara sade "ajajajaaaaaaj" hela tiden. Så vi bestämde att det nog är bäst att vi stannar hemma idag. Ifall det skulle vara magsjuka på gång, eller kanske blindtarmsinflammation eller böldpest eller något annat otyg. När beslutet var taget ringde jag till skolan och meddelade att unge herr K är lite opasslig och inte skulle dyka upp idag. Sedan tog det ungefär 30 sekunder så - hör och häpna - då gick det magonda över!! Lite av ett mirakel faktiskt... :-)

Så nu sitter det två grabbar och spelar tv-spel nere i vardagsrummet och själv sitter jag på övervåningen och ska försöka jobba lite. Ska jag vara ärlig så tyckte jag med att det kändes rätt skönt att vara hemma idag. Hehehe! Visst har jag det lyxigt som kan jobba hemifrån om det behövs!

Så... dags att sätta fart!
Ha en trevlig onsdag!

Reklam, reklam, reklam

Farin har några framträdanden på gång. Basåattnivet :-)

I morgon sjunger i på CFL. Det är visst någon mässa eller konferens eller liknande. Inte så allmänt, med andra ord, men i alla fall.

Den 19 november har vi konsert i Söderala kyrka. Då får alla som vill komma och lyssna. Klockan 19 blir det.

Vill ni sedan ha lite julstämning så rekommenderar jag Trönö nya kyrka den 29 november klockan 18! Då är det vi, samt ett par andra sånggrupper och solister som har vår årliga julkonsert. Brukar vara himla mysigt och stämningsfullt!

Välkommen välkommen :-)

Och det slog mig plötsligt att jag nog borde öva lite sångtexter istället för att sitta här och blogga. Så adjöss för idag!


Att handla vantar

Vi ligger lite efter med uppdateringen av säsongens kläder. Vi har alltså inte hunnit gå igenom förra vinterns utbud av mössor och vantar och annat vintrigt för att se vad som fortfarande passar och vad som behövs köpas nytt. Jackor, täckbyxor och skor är klart, men i morse när vi skulle till dagis och skolan för första gången sedan snön kom så...oops... VAR är alla täckvantar?!!? Hittade inte en enda! Eller jo... jag hittade enstaka ska jag väl säga. Men Lillebror gillade inte idén av att komma till dagis med en blå och en grå vante. Eller en tumvante och en fingerhandske. Konstigt :-)

However... Efter dagis var det så dags för lite vant-shopping. Att gå på stan med en trött och hungrig fyraåring är ingen lek kan jag säga. Men nöden har ingen lag. Jag fick bita i det sura äpplet och ta tjuren vid hornen... eller fyraåringen i handen snarare... (Märker ni att jag har svårt att hålla mig till ämnet. Hehehehohoh... lite trött i huvudet. Men en himla massa ordspråk kunde jag visst plötsligt! Nåväl.. åter till historien:)

Redan innan vi parkerade så var Lillebror lite sådär lagom småsur eftersom det var obekvämt med täckbyxorna och jackan var lite blöt i kanten. Men att åka rulltrappa muntrar alltid upp, så ända fram till vant-hyllan var han hyfsat med på noterna. Vant-hyllan innehöll dock inte det Lillebror ville ha, nämligen fingerhandskar. Bara fåniga tumvantar och det vet ju varenda dagisbarn att det BARA är småbarnen som har tumvantar!! Herregud, hur dum får en mamma bli!?! Hu! Men jag lyckades ändå smyghandla ett par tummisar eftersom jag är en rätt så rutinerad mamma vid det här laget och vet att Lillebror kan ändra åsikt snabbare än vinden :-) Med lite mat i magen och vackert väder så kan det vara helt ok med tumvantar även fast man är fyra år.

På KappAhl kan man bara åka rulltrappa upp. Ner får man snällt gå i en vanlig, reguljär stentrappa. Det ville INTE Lillebror. Men Mamman vägrade bära honom. Punkt. Så 10 svettiga minuter och en massa tjat senare kom vi ÄNTLIGEN ut på gatan igen. Men det GICK faktiskt inte att ta ett endaste steg till med täckbyxorna på, så vi fick försöka lirka av dem ute på gågatan. Bredvid Korvgubben. Då blev Lillebror plötsligt hungrig. Men blir lätt det när det luktar korv. Men när Mamman berättade att det skulle vankas falukorv till middag så tyckte Lillebror inte om korv längre. Bara pasta och ostsås! Och när man inte gillar sin mammas middagsförslag så kan man fortsättningsvis bara ta pyttesmå myrsteg, vilket innebär att det tar jäääättelång tid att komma tillbaka till bilen.

Det är banne mig inte lätt att ha med sig en fyraåring i affären... I alla fall inte vår fyraåring :-) Eller kan det vara så att det hör till åldern?

Och avslutningsvis, eftersom det här blev ett så himla kort inlägg (eller hur!?), kan jag berätta att Lillebror käkade 8 falukorvsskivor till middag och sedan blev han from som ett lamm :-)

Jaha... så har jag då ägnat en halvtimme åt ett inlägg som handlar om att handla vantar. Hohoho!! Och ni har läst alltihop! Hahaha!! Ja, vissa är då lättroade :-)

Vissa gillar mörkret

I bilen på väg från dagis säger Lillebror
"Du mamma. Vet du... jag tycker det är så himla mysigt när det blir kväll så här mitt på dagen!"

:-)

Hockeyskola och Skridskoskola

Så här såg det ut i går:


...och så här såg det ut idag:


Det är RIKTIGT roligt - både för barnen och föräldrarna!
På hockeyskolan fick man spela match den här gången. På riktigt! Det gillar Storebror!
Lillebror fick ordentligt glid under skridskorna och kämpade på hela timmen ut. Så duktig, trots att mössan och hjälmen hela tiden for ner framför ögonen :-)

Förresten har Mamman också fått lära sig lite om hockey idag. Det heter "linje" inte "streck". De där ränderna som är på isen alltså. Tur vi har Lillebror i familjen som har koll på begreppen!


Halloweenmonster

Kolla in vilka hemska typer som strök omkring på Thelbacken med omnejd i helgen:


Batman-hemsking, alias LillebrorLäskiga ansiktslösa spöken, alias Storebror och kompis ErikG.

Spökena tog dessutom mod till sig och spankulerade iväg till husen runt omkring och körde lite "Bus eller godis" :-)
"Det var lite pirrigt först" sade det grå-svarta spöket, "Men alla valde godis och det var ju tur för vi hade inte funderat ut vilket bus vi skulle göra!".
Familjen Thyrsson tvärs över gatan var de första de vågade ringa på hos och där fick man ta varsin näve godis vilket såklart var mycket populärt. Men det blev ju genast lite besvärligt eftersom spökena inte hade tänkt på att ta med sig något att lägga allt godis i, så de var tvungen att gå hem och hämta en hink för den fortsatta bus eller godis rundan :-)

Men jag skulle bara...

Jag stängde av Pappans dator för ett par kvällar sedan. Då hade den stått på i flera dagar utan att någon använt den och det verkade ju väldigt onödigt. Dessutom väsnas den hemskt så jag kunde inte koncentrera mig. Dessvärre så gick den inte att sänga av på det vanliga sättet så jag fick köra nödvarianten, dvs trycka in startknappen tills den stängdes av.
Tyst och skönt blev det!
Men nu vill den visst inte starta igen...ehh...Pappan ser lite brydd ut. Och meckar och grejjar, men det verkar kört.
Ooops :-)

Och jag som bara skulle...


Varför...

... ägnar man hela förmiddagen åt att dammsuga och skura golv när man ändå kommer att få huset invaderat av folk senare på dagen? Dumt är vad det är... Popcornsmulor på mattan, hundkiss i hallen, ägg på skåpluckor och på köksgolvet samt läskeblask i soffan. Vad är det för rövarband man umgås med?! Va?!?

Men vad 17... vem bryr sig om rena golv...egentligen?
Får väl ta en repris på skurandet och skrubbandet en annan dag. Och det är faktiskt SNYGGT med popcornsmulor på mattan. Faktiskt!


Det känns bra...

...när man just har storstädat hela huset och det luktar skurmedel överallt
...när det har snöat, är -2 grader och strålande sol
...man snart kommer att få krypa in i bastun och sedan käka lite smarrig mat

Japp. Det känns bra!

Hoppas ni har haft en lika trevlig lördag som vi!

:-)

RSS 2.0