Nu är allt omstyrt

Började dagen med att ringa till Trönö-Norrala församlings pastorsexpedition. "Våra öppettider är tisdagar och torsdagar..." Suck... Fick tag på numret till prästen där och hade faktiskt turen att Trönös nya kyrka var ledig! Yes!! (Prästen var på resa, så jag hoppas att det blev rätt... ska ringa pastorsexpeditionen igen det första som händer imorgon och boka ordentligt)
Sedan var det festlokalen då... Albertina var uthyrt till någon amerikan som skulle ha kräftskiva (typiskt), på bygdegården Vargen skulle de olja alla golv i helgen (kan man väl göra när som helst, eller?), Kvarnen var för litet (det visste vi egentligen, men man kan ju alltid fråga). Men Odd Fellow-lokalen var ledig. Hurra, hurra!!! Var dit och tittade. Inte världskul, men en jättebra fest-lokal där man kan dansa och ha kul efter middagen. Det fick duga.
Åkte ändå ner till Axmar för att känna efter en sista gång, men det var ISKALLT i hyttan! Bara att inse att det inte kommer att funka... Men det känns ju SÅÅ bistert!! Hela vintern och våren har jag sett framför mig hur vi kommer och går genom allén i slottsparken tillsammans med Åsa Jinder som spelar vår brudmarsch. Solen skiner, fåglarna kvittrar och allt är så himla idylliskt :-) Men tji fick jag! Fast Trönö kyrka känns som ett jättebra alternativ. Trots allt. 
Sedan hade vi ett litet styra-om-allt-planerings-möte på TeWes (passade på att betala bröllopstårtan också! Svindyrt, trots att vi fick rabatt eftersom Storebror är bästis med ägarnas son. 2000 pix!) 
Bokade det sista på systemet, ändrade tiden hos fotografen och frissan, gjorde ny bordsplacering (måste strukturera om eftersom vi nu bara kan ha två långbord istället för tre. Suck... det är den fjärde bordsplaceringen i ordningen tror jag!), åkte till Trönö och träffade prästen. Hade ingen nyckel, så vi fick öva lite utanför och gå igenom hur det hela kommer att gå till.

Blev plötsligt lite nervös - hur ska jag kunna säga allt det där man ska säga under vigseln utan att böla!? Det kommer ju bara inte att funka :-)

Dags att lägga barnen. 
Adios! 


Bröllopsångest!!!!

Det värsta scenariot som vi har kunnat föreställa oss har plötsligt blivit dagens sanning. Enligt väderleksrapporten (och vi har kollat både Rapport och tv4 nyheterna) kommer det att regna och blåsa hela veckan inklusive lördag. FAAAN!!! Rent ut sagt!!! Vi fick värsta ångesten för en stund sedan. Bara att inse - vi måste skaffa oss en plan C. Har bara tänkt oss att "ja, ja, om det regnar får vi hålla vigseln i hyttan istället för ute i parken", men att det skulle vara så här kallt och blåsigt har inte funnits med på kartan! Det är ju för 17 fortfarande augusti!!! Det var risk för frost i natt till och med. Så himla bistert.... Men, men... bara att bita ihop och försöka hitta något nytt ställe. Så här är planen. I morgon ringer jag i nämnd ordning dessa ställen där man kan tänkas ha festen: Restaurang Albertina i Skärså (stängde för säsongen förra helgen. Ligger jättefint vid vattnet, så liiiite speciellt blir det ju trots allt. Det SKA ju liksom vara lite speciellt också!!), Bygdegården Vargen i Söderhamn (typisk festlokal mitt i stan. Göörtrist, men praktisk) och Altorp i Norrala (också en typisk festlokal, men aningens större än Vargen. Om möjligt ännu mer opraktisk!!) . Sedan kollar jag om det går att ha vigseln i antingen Trönö kyrka, Norrala kyrka eller Sandarne kyrka. Förhoppningsvis lyckas vi få ihop något... Efter det ringer jag farbrorn i Axmar som vi har hyrt hyttan av och ber om en åsikt. Han har ju säkerligen varit där i alla väderlekar och kan säga om vi kommer att frysa ihjäl eller inte :-) VILL ju så gärna vara där, men har ingen lust att vara orolig för vädret och kylan hela kvällen. Då får det hellre vara. Viktigare med en rolig fest.

NU ska jag försöka sova... tror inte det kommer att gå så bra. Dessutom känns Kalle lite varm. Och Daniel har fått en blåsa på läppen (kommer att se supersnyggt ut på bröllopsfotot) vilket brukar innebära förkylning. Skulle ju sitta fint med feber och en rejäl förkylning nu också.....

Inte mycket mer att säga. Bara ta tag i saken och försöka göra det bästa av situationen.
Go natt!

P.S Pengarna kom tillrätta. Bara ett systemfel hos Swedbank. Dagens mest positiva nyhet :-) D.S


Hjälp!

Idag är ingen bra dag... 7 grader varmt, regn och blåsväder. Uäääääähähähähä!!!! Men enligt Aftonbladets väder-sajt så ska det bli sol på fredag och lite varmare på lördag (typ 12 grader), så hoppas, hoppas att det stämmer.

Loggade just in på mitt bankkonto för att betala månadens räkningar och upptäckte att vårt sparkonto är borta!!!! Finns ingenstans! Syns inte vare sig man loggar in med min inloggning eller Daniels. Blev alldeles kall, kastade mig på telefonen och ringde banken. "Välkommen till Swedbank. Våra öppettider är 10-15...." Men hallååååå!!! Våra pengar är borta och jag vill ha tillbaka dem NU! Klump i magen!!! Måste alltså vänta i 45 minuter innan jag kan få prata med någon. Hur kan ett konto bara försvinna?? Med massor av tusenlappar på!!?!? Hjälp!!

Fortsättning följer....

Regn, regn, regn...

Har varit en superfin helg - massor med plusgrader och strålande sol, men idag regnar det och är 8 grader varmt. ÅNGEST!!!! Men det är väl bara att gilla läget. Och det är ju flera dagar kvar, så solen hinner kanske komma tillbaka. En annan sak också: hemma hos A-K som ska sjunga på vigseln har de magsjuka :-( Bara att hoppas att det går över snabbt och att vi inte har blivit smittade. Det vore ju INTE så lyckat. Då får det hellre regna!

Nu måste jag försöka jobba lite.


Vädernojja

I går sade de på tv att sommaren slutar på lördag. Sedan kommer hösten och kylan. F*N - vi har valt fel bröllopshelg :-( Tänk om det är 10 grader varmt och regn nästa lördag.... Uhäääää. Är inte särskilt nervös annars, men just vädret känns ju rätt så jobbigt faktiskt. Inget man kan påverka heller, så det är bara att hålla tummarna. Kommer att sitta klistrad framför väderleksrapporten varje kväll hela veckan :-) På fredag måste vi ta ett beslut om vi ska vara ute eller inne... Inne är NÄSTAN lika bra som ute, men om det blåser och är kallt och rått så kommer det att bli rätt trist inne också. Får väl sätta på mig en jacka över klänningen... trist!

Annars är det provuppsättning av frisyren i morgon, konsert med Farin (http://www.farin.nu) i Källvik i morgonkväll (måste plugga texter som bara den i kväll), hämta ringarna på måndag, föräldramöte på tisdag, börja köra ner grejjor till Axmar på onsdag, träffa Bertil Präst kl 18 i Axmar, fixa och dona hela torsdagen och fredagen och sedan är det dagen D. Huu :-)

Adios!

Möhippa

Lite tid till att blogga nu. Det är massor som ska planeras inför bröllopet så jag har svårt att koncentrera mig på annat. Blir inte sådär jättemycket gjort på jobbet måste jag erkänna... :-) Sitter just nu och väntar på att Daniel ska bli färdig så ska vi ta en tur ner till Axmar och kolla in parken och festlokalen igen och sedan vidare till Gävle för att hämta brudklänning, Daniels skjorta och barnens kläder samt en tur till IKEA.

Känner mig i ärlighetens namn lite sliten idag - har haft en superrolig helg!! Både svensexa och möhippa. Hade träningsvärk i skrattmusklerna i går när jag vaknade :-) Har nog aldrig haft så roligt tror jag!!! Tack å tack å tack!!!!!

Oj, nu ska vi visst åka. Får skriva mer senare :-)

NU är jag tillbaka :-)

Oj, oj, OJ vilken internetabstinens man kan få av att inte ha tillgång till nätet på 6 långa veckor :-)  Jag har ägnat min första arbetsdag åt att surfa, surfa och surfa. Inte helt bra kanske med tanke på högen med jobb som väntar, men va´17. MÅSTE bara få kolla runt på alla bloggar jag brukar läsa och inte minst läsa lite på diverse olika bröllopssajter för NU är det INTE långt kvar till dagen B som i Bröllop! Jisses vad vi har mycket att fixa med och att planera! Tur att vi har många snälla föräldrar, syskon och kompisar som hjälper till :-)

Hur som helst... sommaren och semestern har varit.... annorlunda... men superskön! Har inte badat en enda gång, inte varit till stranden ens. Låter ju förskräckligt, men ser man det från den ljusa sidan så är vi inte heller urtrötta på att käka sandiga matsäcks-mackor/plättar/sallader, packa badkläder, osv och det är ju...bra... tror jag :-)  Semester brukar i vanliga fall betyda packa packa packa packa om och packa igen. Men det klart... åtminstone EN dag på stranden hade ju inte varit helt fel... I tisdags hade vi helt klart den bästa eftermidddagen på hela sommaren. I gassande sol låg vi uppankrade med båten mellan två öar en hel eftermiddag. Barnen var uthyrda så det var bara Daniel och jag, svettig sallad och mackor med kantarellost och en bra bok. GULD!!

Måste försöka göra åtminstone något litet vettigt idag, men först kommer här några oförglömliga kommentarer från semesterbarnen:

Lillebror blev förtjust i piltavlan ute i stugan: "Mamma ska vi kasta pilbåge"?

En dag ville Lillebror spela på sin "munspelare" :-)

Lillebror är ensam på övervåningen och kommer springandes ner för trappan med andan i halsen
"Mamma, mamma! Du måste komma! Hela skrivaren har ramlat ner!"
Mamman föreställer sig hur hela den stora färgskrivaren till datorn ligger i spillror nedanför hyllan som den i vanliga fall står på och skyndar sig uppför trappan med Lillebror i hasorna. Men uppe i lekrummet ser allt ut som vanligt, förutom att tangentbordet till datorn ligger på golvet :-) Självklart är det ju tangentbordet som är skrivaren - barn är så klartänkta ibland!

Lillebror och Kusin Signe sitter i soffan hos mormor och morfar i stugan och leker. Plötsligt säger Signe förskräckt till Lillebror: "Men Kalle du får ju inte köra! Du är ju pappa och har druckit öl!"

Några dagar senare sitter Signe och leker framför tv:n när Robert Gustavsson säger till Anders Lundin "Svälj hamburgaren så jag hör vad du säger". Signe tittar upp och säger förvånat: "Han sa "svälj.... Vi bor ju i Svälje" - Inte så lätt när man inte kan säga R :-)

Nej, som sagt... Måste väl få lite gjort här också. Får skriva mer i morgon. Har för övrigt inte fått ordning på varken telefon, internet eller tv hemma ännu, så det blir till att surfa och blogga på arbetstid :-) För det GÅR ju bara inte utan, eller hur!?

RSS 2.0